Jump to content

Κάπτεν, we are cleared for take off


Recommended Posts

Μην δούμε μια καλή ιδέα, αμέσως να την αρπάξουμε:

 

Ένα βράδυ, λίγο πριν κοιμηθείτε, εμφανίζεται μπροστά σας ένας τύπος από τον 24ο αιώνα και σας λέει:

"Να μην σου εξηγώ πολλά, γιατί πιο πολύ θα σε μπερδέψω. Άκου λοιπόν και ό,τι κατάλαβες, κατάλαβες. Επειδή σε ένα γρήγορο έλεγχο που κάναμε στον αιώνα σου, βρέθηκες να έχεις ΡΒ αρνητικό και μεσολαβισμό Α+, έχεις δικαίωμα για ένα διετές ταξίδι με διαστημόπλοιο στο γαλαξία. Επίσης, χάρη στην τεχνολογία OVALR-DYBI (online visual art like reality - do you believe it?) που έχει αναπτυχθεί μπορείς να διαλέξεις για το εξαμελές πλήρωμά σου όποιους θέλεις από τους ήρωες της τηλεόρασης, του σινεμά και των κόμικς. Δώσε λοιπόν γρήγορα έξι ονόματα. Προσοχή όμως: Στον αιώνα σου ο γαλαξίας δεν έχει ακόμα εκπολιτισθεί, θα αντιμετωπίσεις δύσκολες καταστάσεις. Κοίτα να πάρεις κόσμο που να αντέχει και να κάνει και καλή παρέα, δυο χρόνια είναι αυτά. Και πού 'σαι, πριν φύγω, έχεις καμιά σερενάτα; Ωραία γκοφρέτα ρε παιδί μου, στον 24ο δεν πωλείται πλέον".

 

Οκ, έχετε μείνει με ανοιχτό το στόμα, αλλά υποθέτω δεν θα αφήσετε την προσφορά να πάει χαμένη. Μας λέτε την εξάδα σας;

Link to comment
Share on other sites

Ωραία εισαγωγή, Νικ. :thmbup: Για μια στιγμή, πριν δω το λινκ, νόμισα πως επρόκειτο για κάποια ιστοσελίδα την οποία είχες μεταφράσει!

Όταν λες ήρωες της τηλεόρασης, του σινεμά και των κόμικς, προφανώς εννοείς sci-fi χαρακτήρες, ε?

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Μια που λογικά οι περισσότερες επιλογές θα είναι από το χώρο του κινηματογραφού και της τηλεόρασης, αποφάσισα το δικό μου πλήρωμα να είναι αυστηρά "λογοτεχνικό". Αυτό ήταν πιο δύσκολο από ότι φανταζόμουν, γιατί cool χαρακτήρες υπάρχουν πολλοί, αλλά λίγοι είναι αυτοί που πραγματικά θα ένιωθες άνετα να τους έχεις δίπλα σου. Λοιπόν, το πλήρωμά μου:

 

Ο Sam από το Lord of Light για second-in-command. Πολυμήχανος, εργατικός, με χιούμορ, απόλυτα αφοσιωμένος σε αυτό που θέλει να πετυχεί... του δίνεις τα ηνία του διαστημόπλοιου και δεν ανησυχείς για τίποτα.

Ο Gurney Halleck από το Dune για Weapons officer. Θαρραλέος, πιστός σαν σκυλί, ο άνθρωπος που θα ήθελες δίπλα σου σε κάθε μάχη. Επίσης, τον φαντάζομαι να λέει καταπληκτικά ανέκδοτα και βέβαια είναι ένας πολύ καλός βάρδος.

Pontichos Provechi από το Nova, το παιδί για όλες τις δουλείες. Ατίθασος και ίσως λίγο απείθαρχος, αλλά το μυαλό του κόβει και η αισθητηριακή του σύριγγα εγγυάται ατέλειωτες ώρες διασκέδασης.

Henry Dorsett Case, από το Neuromancer, για tech officer. Παίζει τα computer και την τεχνολογία στα δάκτυλα. Λίγο κλεισμένος στον εαυτό του, αλλά ποιός technofreak δεν είναι;

Tricia McMillan από το H2G2. Είναι αστροφυσικός, έξυπνη, ευχάριστη... χρειάζεται μια γυναίκα στο πλήρωμα, δεν νομίζετε;

 

Έχω πρόβλημα στο να βρω έκτο. Έχω κάποιες ιδέες, ψάχνω για ρομπότ ή εξωγήινο, αλλά καμιά ιδέα δεν με ικανοποιεί απόλυτα. Μετα συγχωρήσεως ε;

Edited by Tauntaun13
Link to comment
Share on other sites

Έχω πρόβλημα στο να βρω έκτο. Έχω κάποιες ιδέες, ψάχνω για ρομπότ ή εξωγήινο, αλλά καμιά ιδέα δεν με ικανοποιεί απόλυτα. Μετα συγχωρήσεως ε;

 

Με τέτοιο πλήρωμα έρχομαι εγώ για έκτος, με παίρνεις;

 

Και η απάντηση στον Dain παραπάνω: Ναι, μιλάμε φυσικά για scifi χαρακτήρες

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να αποφασίσω, υπάρχουν τόσοι πολλοί, αλλά προσπαθώ, και κάθε φορά αλλάζω but μερικοί από τους χαρακτήρες είναι οι εξής:

 

1. Joshua Calvert από το Night's Dawn Trilogy.

2. Ayla Secura από Star Wars

3. Θα συμφωνήσω περί Trillian από Hitchhiker's Guide to the Galaxy

4. Ozzie Isaacs από Confederation Duology

5. Pa'u Zotar Zhaan από Farscape

6. B'Εlanna Torres από Voyager (και πολύ καλή engineer και ξέρει να δέρνει)

Link to comment
Share on other sites

:rofl2: , απίστευτη εισαγωγή nikosal!!!

 

λοιπόν, έχουμε και λέμε.

1. golan trevize από foundation. έχει εκπαίδευση, έχει πείρα. έχει και αυτό το κατιτίς παραπάνω να ξέρει διαισθητικά(?) τη σωστή λύση σε ένα πρόβλημα/ δίλημμα κλπ χωρίς να γνωρίζει πολλά. εμ;, δεν είναι χρήσιμο κάτι τέτοιο στο χάος του διαστήματος;

2. tricia mcmillan (aka trillian) από hg2g. όντως είναι πολύ καλή επιλογή. ένα μυαλό χρειάζεται πάντα, και δεδομένου ότι δεν θα άντεχα τον marvin για πολύ ώρα, η trillian είναι η αμέσως καλύτερη επιλογή.

3. duncan idaho (ghola) - επηρεασμένος από τον gurney halleck που διάλεξε ο tauntaun-. ginaz sword master, mentat και πολλά πολλά χρόνια πείρας.

4. r2d2 από star wars. ένα ρομπότ επιβάλλεται, έτσι δεν είναι; είναι λιγότερο νοήμον από ό,τι ο r.daneel olivaw, ο οποίος ίσως να γίνει λίγο κουραστικός σε ένα ταξίδι. επιπλέον, δεν καταλαβαίνεις τι λέει (σημαντικό προτέρημα για να διαλέξεις αυτόν αντί του marvin). κάνει τεχνικές δουλειές, και στην χειρότερα απλώς τον αγνοείς. :bleh:

5. ellen ripley από alien ressurection. η γυναίκα αυτή είναι απλώς όλα τα λεφτά. δεν χρειάζεται επιπλέον εξήγηση.

6. ford prefect (ford escort) από hg2g. πρώτον, είναι και γ*μώ τις παρέες, και δεύτερον -και πιο σημαντικό- άμα πάνε όλα κατά διαόλου, μπορώ να βασίζομαι πάνω του να ξεφύγουμε με έναν απολαυστικά παρανοϊκά περίεργο τρόπο. [σώζοντας και την ripley, εννοείτε, και την trillian. άντε, άμα υπάρχει χώρος και τον trevize(;). ο r2d2 δεν πειράζει, ας χαθεί... ε, και τι; ο idaho ας πεθάνει, το έχει συνηθίσει άλλωστε. :D :D :D ]

 

ΥΓ:θεέ/θεά/θεοί/whatever, άμα διαβάσετε αυτό το ποστ, συγχωρέστε με που δεν επέλεξα τον marvin ή τον r.daneel olivaw. δεν μου αρέσει τόσο ο r2d2, αλλά πραγματικά δεν μου πάει η καρδιά να στείλω τον olivaw να φτιάξει μια χαλασμένη σύνδεση, και ποιος ακούει τα σχόλια του marvin... :rolleyes:

 

ερώτηση: διαστημόπλοιο μπορούμε να διαλέξουμε;;;;

Edited by araquel
Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλή ιδέα Araquel! Να διαλέξουμε και διαστημόπλοιο για το ταξίδι.

 

Με τόσα και τόσα διαστημόπλοια σε βιβλία, κινηματογράφο, τηλεοπτικές σειρές ή -ακόμα καλύτερα- στη φαντασία μας, ας περιγράψει ο καθένας το ονειρεμένο του διαστημόπλοιο. Όχι μόνο εξωτερικά και εσωτερικά, θέλω και τεχνικές προδιαγραφές! (περιορισμός: Για να μην ξεφύγουμε, υπενθυμίζω το αρχικό πλαίσιο. Το πλήρωμα είναι εξαμελές και η διάρκεια του ταξιδιού 2 χρόνια. Άρα δεν μιλάμε για τύπου enterprise κλπ.)

Link to comment
Share on other sites

Οκ ας δώσω και εγώ την εξάδα μου.

 

Για πιλότο θα διαλέξω τον Buck Rogers, απο τα κόμικ της δεκαετίας του 20.

Δεύτερος ο Jack Knight aka Starman.

Αξιωματικός ασφαλείας ο Adam Strange.

Μηχανικός/αξιωματικός στρατηγικής/ειδικός στους υπολογιστές ο Brainiac (Legion of Super Heroes)

Γιατρός ο Donald Blake, aka Thor

Επικοινωνίες Barbara Gordon aka Batgirl, Oracle.

 

Οπότε μάλλον της κακομοίρας θα γίνεται στο σκάφος!

Link to comment
Share on other sites

Έτοιμος για απογείωση. Να ευχαριστήσω θερμά τους συγγραφείς και σεναριογράφους για την προσφορά ενός καλού πληρώματος, ενός πληρώματος που δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

 

1. Ντέιτα, από το Star Trek TNG. Καλή παρέα (και ας του λείπει το χιούμορ), εξαιρετικές ικανότητες. Θα πατάει πρώτος το πόδι του σε κάθε πλανήτη. Ψύχραιμος, λογικός, δυνατός, πολυμαθής, αυξάνει θεαματικά τις πιθανότητες να πάει καλά το ταξίδι και να κατανοήσουμε ό,τι δούμε (χάρη στις επιστημονικές του γνώσεις).

2. Μπέβερλι Κράσερ, από το ίδιο. Δύο χρόνια εκεί έξω, χρειαζόμαστε ένα γιατρό ρε παιδιά. Ένα καλό γιατρό. Θα την προτιμήσω από τον Μπασίρ, για να υπάρχει ισορροπία αντρών - γυναικών στο πλήρωμα, βασικό συστατικό κάθε καλής παρέας.

3. Γκόλαν Τρεβίζε, από το Foundation's edge κλπ. Για τους λόγους που αναφέρει ο Araquel. Πράγματι απαραίτητος.

4. Γουίλιαμ Μαντέλα, από το Forever War. Καλό παιδί, συναισθηματίας, εκπαιδευμένος στα όπλα, αν χρειαστούμε και τέτοιου είδους υποστήριξη. Ελπίζω να μην χρειαστεί, αλλά είπαμε (βλ. αρχικό μήνυμα) ο γαλαξίας δεν έχει ακόμα εκπολιτιστεί.

5. Kάρα Σταρμπακ, από το νέο Battlestar Galactica. Εεεεεεε... τη θέλω μαζί επειδή, εεεεεεεε, επειδή είναι καλή πιλότος.

6. Σέβεκ από το Dispossessed. Τον εντάσσω στο πλήρωμα για να τον γνωρίσω και να μιλώ μαζί του δύο χρόνια. Εξάλλου ξέχασα να σας πω, στο σκάφος θα εφαρμόζονται οι κοινωνικές αρχές του Ανάρες.

 

Να διευκρινίσω ότι το σκέφτηκα κάμποσο και άφησα έξω αρκετό κόσμο που θα ήθελα να πάρω μαζί. Τι να κάνουμε; Έξι άτομα έπρεπε να διαλέξουμε...

Link to comment
Share on other sites

λοιπόν, διαστημόπλοιο....

δεν θα πρωτοτυπήδω, θα πω τη χρυσή καρδιά. επειδή τα περισσότερα άλλα διαστημόπλοια είτε είναι παράλογα τεράστια για πλήρωμα 7 ατόμων (alien) είτε απλώς είναι παράλογα τεράστια και για μεγαλύτερα πληρώματα. επιπλέον, η χρυσή καρδιά είναι ολοκαίνουργια, έχει τέλειο design (είτε όπως προβλήθηκε στην ταινία, είτε όπως ήταν στα βιβλία - σχήμα αθλητικού παπουτσιού, αν δεν κάνω λάθος).

έχει τον eddie, που θα σε πρήζει με την χαρούμενη προθυμία του να σε βοηθήσει, οπότε υπάρχει και ένα εξιλαστήριο θύμα για όταν έχεις νεύρα.

και επιπλέον, υπάρχει και ο κινητήρας άπειρης απιθανότητας, δεν είναι κάτι που συναντάς κάθε μέρα.

 

[άμα είχα (βρει και) διαβάσει την κυβεριάδα, ή λεμ τέλος πάντων που από όσο κατάλαβα θίγει πρώτος έναν τέτοιον κινητήρα, θα έβαζα για διαστημόπλοιο εκείνο - έστω και άμα δεν έχει τον eddie. αλλά, μέχρι να πετύχω κάπου αυτό το βιβλίο, επιμένω χρυσή καρδιά.]

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Εξαρτάται απο το ειδος της αποστολής.

 

Ας υποθεσουμε οτι προκειται για εξερευνητική (to boldly go... well you know) με ενδεχόμενο

περιστασιακο βρωμοξυλο.

 

1) Dr. Heywood Floyd. (οπως εμφανιζεται 2061) Για τη λογικη και προσγειωμενη σταση του αλλα και για την εμπειρια του.

 

2) Hellen Ripley. (Οπως εμφανιζεται στα Alien και Aliens) Για το περιστασιακό βρωμοξυλο και το πείσμα της.

 

3) Captain Harlock. Για το πάθος του για τη θάλασσα των άστρων και για το περιστασιακό βρωμοξυλο.

 

4) Ιan Malcom. Απο το Jurasic parc. Γιατί πάντα προβλέπει το χειροτερο και (αλοίμονο) παντα εχει δικιο.

 

5) Han Solo. Απο το A New Hope. Γιατι "There is no substitude for a blaster and a fast ship".

 

6) HAL9000. Απο τις 4 Οδύσειες. Γιατι χρειαζεται παντα ενα computer with attitude.

 

Διαστημοπλοιο : Klingon Bird of Pray. Για την κομψή και επιθετική του σιλουέτα.

Δευτερη επιλογη : Queen Emeraldas. Just in case we REALLY need to kick some ass

Edited by Angelos
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Έξι μέλη μας είχαν απαντήσει πριν 4 χρόνια. Μήπως κάποιος θέλει να προσθέσει το δικό του πλήρωμα;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Aliens_vs_Predator.jpg

Predator (υπεύθυνος οπλικών συστημάτων)

 

mars_attacks.jpg

 

 

Mars inhabitant (διπλωματικός ακόλουθος)

 

vogon.jpg

Vogon Jeltz (γενικός δερβέναγας σκάφους)

 

Marvin_%28HHGG%29.jpg

Marvin (ως το απαραίτητο robot)

 

alien_xenomorph_02.jpg

Alien (το μοναδικό όπλο του σκάφους)

 

HeartOfGold-thumb.jpg saupload_don_t_panic.jpg

Heart of Gold (σκάφος) και τα όργανα ελέγχου του

 

09-ellen-ripley.jpg

Ripley (γιατί κάποιος πρέπει να τους κουμαντάρει όλους αυτούς και να τους βάζει σε τάξη)

 

Όλοι οι ανωτέρω σίγουρα έχουν πολύ μεγάλη πείρα σε διαστημικά ταξίδια.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Από το αρχικό ποστ:

 

Επίσης, χάρη στην τεχνολογία OVALR-DYBI (online visual art like reality - do you believe it?) που έχει αναπτυχθεί μπορείς να διαλέξεις για το εξαμελές πλήρωμά σου όποιους θέλεις από τους ήρωες της τηλεόρασης, του σινεμά και των κόμικς.

 

Όπως βλέπεις ο τύπος από τον 24 αιώνα δεν αναφέρει τα παιχνίδια --- και ειλικρινά δεν ξέρω πόσο γραφειοκράτες είναι σε εκείνη την εποχή. Κρίνε και αποφάσισε...

Link to comment
Share on other sites

Επειδή τα games είναι μια μορφή τέχνης και η τεχνολογία φέρνει στη ζωή όλους τους ήρωες, θα βάλω μέσα και χαρακτήρες από game.

 

Πρώτα πρώτα ένας καλός πιλότος. Joker από τα Mass Effect γιατί έχει αποδείξει πάρα πολλές φορές την αξία του και έχει και φοβερή αίσθηση του χιούμορ.

ME2-Joker.jpg

 

Μετά ένας καλός μηχανικός για να κρατάει το διαστημόπλοιο σε καλή κατάσταση. Καλύτερη μηχανικό από την Tali'Zorah των Mass Effect δεν έχω βρει ακόμα. Bonus δωράκι οι εκπληκτικές της ικανότητες στους υπολογιστές και στο hacking.

tumblr_ldelm7PwXQ1qf9ddgo1_500.jpg

 

Τρίτος, ένας ειδικός στα όπλα. Και ποιος είναι καλύτερος σε αυτό τον τομέα από τον Frank Castle (κοινώς Punisher);

punisher.jpg

 

Τέταρτο, κάποιο robot που θα βοηθάει στις επισκευές. Τίποτα καλύτερο από το all-time classic R2-D2

20.jpg

Πέμπτος ένας γιατρός, γιατί παντού χρειάζεται να βάζει τα χανζαπλάστ. Θα συμφωνήσω με τον Month από πάνω. Donald Blake (Thor). Όχι μόνο είναι πολύ καλός γιατρός, γίνεται και ο Θεός του Κεραυνού και βοηθάει στη μάχη.

donaldblake.jpg

Έκτος και τελευταίος της ομάδας κάποιος ειδικός στις επικοινωνίες, κατά προτίμηση με μεγάλη γνώση στις γλώσσες. Hoshi Sato από Star Trek: Enterprise!

HoshiSato2151.jpg

 

Αυτή είναι η δικιά μου dream team.

 

Το διαστημόπλοιο που χρησιμοποιούν είναι το SSV Normandy (v2) του δεύτερου Mass Effect γιατί αν ένα διαστημόπλοιο μπορεί να είναι γαμάτο, τότε είναι αυτό.

Mass_Effect_Normandy_SR2.png

Edited by Zaratoth
Link to comment
Share on other sites

ΚΑτα διαβολικη συμπτωση μολις τελειωαα το Mass Effect 2!Οποτε κι εγω θα εβαζα αρκετους απο αυτο μονο που καλυτερα να το σκεφτω λιγο παραπανω και να βαλω απο βιβλια...

Μετά ένας καλός μηχανικός για να κρατάει το διαστημόπλοιο σε καλή κατάσταση. Καλύτερη μηχανικό από την Tali'Zorah των Mass Effect δεν έχω βρει ακόμα. Bonus δωράκι οι εκπληκτικές της ικανότητες στους υπολογιστές και στο hacking.

Βtw,αν δεν εχεις ριξει την Ταλι στο κρεβατι δεν γνωριζεις τα ορια των εκπληκτικων ικανοτητων της...:8):

Link to comment
Share on other sites

ΚΑτα διαβολικη συμπτωση μολις τελειωαα το Mass Effect 2!Οποτε κι εγω θα εβαζα αρκετους απο αυτο μονο που καλυτερα να το σκεφτω λιγο παραπανω και να βαλω απο βιβλια...

Ήμουν έτοιμος να βάλω και τον Garrus αλλά είπα να μην το παρατραβήξω. :tease:

 

Βtw,αν δεν εχεις ριξει την Ταλι στο κρεβατι δεν γνωριζεις τα ορια των εκπληκτικων ικανοτητων της...:8):

 

Ξέρω πως γίνεται αλλά τι να κάνω, μένω πιστός στην Liara από το πρώτο, δεν μου πάει να την απατήσω. :p

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..