distaros Posted May 28, 2007 Share Posted May 28, 2007 (edited) Γειά σας. Καιρό είχα να σας δω όλους. Τι μου κάνετε? (κι εγώ καλά). Λοιπόν... Είδος: Παραμύθι Βία; Όχι Σεξ; Όχι Αριθμός Λέξεων: Καλά περίμενε... Αυτοτελής; Όχι, 1ο μέρος+πρελούδιο Σχόλια: Πρελούδιο.doc Κεφάλαιο_1.doc Edited May 29, 2007 by Anergos Xaros Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
distaros Posted May 28, 2007 Author Share Posted May 28, 2007 (μετά από ώριμη σκέψη έσβησα τα σχόλια) Από προσωπική εμπειρία ξέρω ότι όταν το διήγημα είναι σε μορφή download, το κατεβάζουμε κ το ξεχνάμε κάπου μέσα στα έγγραφα μας για να το ξεθάψουμε μερικούς μήνες μετά. Επειδή όμως είμαι πάνω στην διαδικασία της συγγραφής των υπολοίπων κεφαλαίων (και ναι, βιάζομαι), θα παρακαλέσω όποιος το κατεβάζει να του ρίχνει μια γρήγορη ματιά, και να δώσει ένα χεράκι βοήθειας με τις όποιες παρατηρήσεις ή διορθώσεις... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darky Posted May 28, 2007 Share Posted May 28, 2007 Πολύ καλά το πας. Συνέχισε έτσι με πλούσια φαντασία. Χρησιμοποίησε τις λέξεις βάρδος κ ξωτικό όσο μπορείς λιγότερο. Αυτό δεν μπορώ να στο εξηγήσω. Είναι καθαρά διαισθητικό. Η τρέλλα μου το λέει. Ο παράξενος τρελός θεός μες στο κεφάλι μου. Αυτά. Για τον ρυθμό είπα ότι είναι πολύ καλός; Όμορφα γρήγορος αλλά όχι και φρενήρης. Δηλαδή πάλι μια απ' τα ίδια. Συνέχισε έτσι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naroualis Posted May 28, 2007 Share Posted May 28, 2007 Σε γενικές γραμμές έχει πολύ έξυπνες ιδέες, χαριτωμένες που σε κάνουν να χαμογελάς ανεπαίσθητα. Το χιούμορ είναι βοηθητικό κι όχι κυρίαρχο, πράγμα που σου επιτρέπει να παρακολουθήσεις απερίσπαστος την κυρίως πλοκή. Κι ο Μενούλ είναι αρκετά τρομακτικός. Λίγες παρατηρήσεις, δεν ξέρω αν σου χρησιμεύσουν, αλλά τέλος πάντων. 1) Στο πρελούδιο δεν είσαι σαφές ότι Σείριος είναι το όνομα του βάρδου σου και κάθεται κάπως περίεργα. 2) Όποιος ταξιδέψει στις Γαλήνιες χώρες που βρέχει η θάλασσα της Λησμνονιάς,Που τις βρέχει. Είναι πιο ξεκάθαρο αν προσθέσεις το «τις». Κι η Λησμονιά, θέλει ορθογραφία… 3) Όλα τα «από» σου έχουν τονιστεί λάθος! Τα γράφεις «άπο». 4) Υπάρχει στις πρώτες τρεις σελίδες του 1ου κεφαλαίου μια ελαφρά αφέλεια στο γράψιμο, που δεν οφείλεται στο παραμυθικό στοιχείο. Δε μπορώ να το εντοπίσω τώρα, αλλά σίγουρα υπάρχει. 5) Μερικά σπίτια είχαν μπαλκόνια γεμάτα γλάστρες, βεράντες ή ανθοστόλιστους κήπους. Φαίνεται σαν να είναι τα μπαλκόνια γεμάτα βεράντες και κήπους. Καλύτερα δίνεται το νόημα αν γραφτεί έτσι: «Μερικά σπίτια είχαν βεράντες, ανθοστόλιστους κήπους ή μπαλκόνια γεμάτα γλάστρες.» 6) Αραχνούφαντη; Όχι Αραχνοΰφαντη; (Διαλυτικά και τόνος μαζί μπαίνουν με shift+w και μετά το γράμμα.) 7) Η φωνή του ήταν βαθιά και υπόκωφη, σαν να βγαίνει άπο ένα απύθμενο πηγάδι. Αλλάζεις απότομα και χωρίς λόγο τον χρόνο. Καλύτερα θα ήταν αν έγραφες «να έβγαινε». Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
distaros Posted May 29, 2007 Author Share Posted May 29, 2007 darky thnx για τα καλά σχόλια! naroualis έκανα τις διορθώσεις 3,5,6 και 7. Ευχαριστώ για την βοήθεια...Για πρώτη φορά στην ζωή μου, παλεύω να ολοκληρώσω κάτι με όση περισσότερη ακρίβεια κ τελειότητα μπορώ, και οι διορθώσεις σας μου είναι πολύτιμες. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naroualis Posted May 29, 2007 Share Posted May 29, 2007 One is glad to be of service :r2d2: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
distaros Posted June 1, 2007 Author Share Posted June 1, 2007 ταραΡΑΡΑΜ!!! ΙΔΟΥ το 2ο μέρος! Θέλει ακόμη κάτι ψιλοδιορθώσεις-αλλαγές-ξέρω γω τι. Κεφάλαιο_2.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
distaros Posted June 6, 2007 Author Share Posted June 6, 2007 Αν και δεν βλέπω ανταπόκριση, ιδού και το Κεφάλαιο 3 Είναι το πιο δύσκολο από άποψη ροής, και θα υπάρξουν σίγουρα πολλές αλλαγές... Κεφάλαιο_3.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted November 12, 2007 Share Posted November 12, 2007 Αθλιε χαμερπη,σε ειδα τις προαλλες ξανα και ειπα να δω τι εχεις γραψει τελευταια-η οχι και τοσο τελευταια. Λοιπον ειναι μεγαλη η ιστορια σου και η ωρα ειναι επρασμενη.Για τις πρωτες σελιδες εξαλλου ειπαν οι προποσταροντες 4-5 πραματς.Αλλα θα επαναλαβω κατι που σου επεσημανα και σε αλλες ιστοριες σου.Δεν με αρεσει-χωρις να ειναι και λαθος-να βλεπω τοπωνυμια οπως τπ Βουνο του Χαμου, το Δασος Με Τα Πολυ Κοντοχοντρα Δεντρα κτλ. Θυμιζει παιδακια που φτιαχνουν καμπαιην και δεν ξερουν τι να γραψουν στο χαρτη τους. Παντως ο ηρωας μου αρεσει και το γενικοτερο κλιμα μου θυμιζει ελαφρως Βανς και δη Ετοιμοθανατη Γη.Βεβαια στο φαντασυ δεν μου αρεσουν και τοσο οι ξεπετες,δεν κολλανε με τον ρομαντισμο του ειδους νομιζω. Χμ,αυτα.Ψιλονυσταξα.Αλλη φορα περισοτερα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetartos Posted November 18, 2007 Share Posted November 18, 2007 Αν και το Avatar σου δείχνει να βιάζεσαι, δεν έχεις ολοκληρώσει την ιστορία σου. Για κάνε μια προσπάθεια, κρίμα είναι! Μου αρέσει πολύ η ιστορία σου. Είναι ανάλαφρη, γρήγορη αλλά όχι βιαστική, όπως είπε και άλλος αναγνώστης, με όμορφες δόσεις χιούμορ. Η ερωτική ιστορία, εεε..., ήταν λίγο γρήγορη για τα γούστα μου - πολύ γρήγορη για να προκύψει ένας τόσο βαθύς δεσμός που να κάνει τον ήρωα να ριψοκινδυνεύει. Εκτός κι αν είναι στη φύση του - αλλά δεν έχω βάσιμες ενδείξεις για κάτι τέτοιο. Οι περιγραφές σου πολύ όμορφες! Μου αρέσει η συμμετοχή των μη ανθρώπινων χαρακτήρων. Επίσης μου αρέσουν οι μικρές ιστοριούλες (όπως το πώς πήρε το όνομά της η Τρύπα) που ολοκληρώνονται με νόημα. Λίγο με χαλάει ότι η ιστορία είναι απλή. Ένα κίνητρο, μια πράξη, μια πορεία, μια εξέλιξη, ένα πρόβλημα, ένα αντικείμενο, μια λύση. Επίσης κάποια στιγμή, αρχίζω να βαριέμαι με τις περιγραφές και να ξεχνάω γιατί όλα αυτά να συμβαίνουν - αποκόπτομαι από τα κίνητρα του ήρωα. Ιδίως από το δεύτερο κεφάλαιο και μετά αποδεικνύεται πάρα πολύ πλούσιο! Πολύ δημιουργική φαντασία. Αυτό και μου αρέσει, γιατί είναι γεμάτο με ιστορίες και πλάσματα και καταστάσεις, αλλά με χαλάει και λίγο, γιατί δεν είναι "οικονομικό" σα να είναι γεμάτο με μικρολεπτομέρειες που δεν τους δίνω και τόσο προσοχή, μια και δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την πλοκή... Ορισμένες φορές έχω διάφορες απορίες (π.χ. τι έδειξαν τα μέλη του Ελεύθερου Καρναβαλιού βγάζοντας τις μάσκες) που ελπίζω ότι θα απαντηθούν στο μέλλον της ιστορίας, αμφιβάλλω όμως, κι έτσι απλά τις ξεχνάω μένοντας με μια αίσθηση ανολοκλήρωτου. Υπάρχουν αρκετοί παρατονισμοί και άλλα τυπογραφικά - τα περισσότερα από τα οποία, μια γρήγορη διόρθωση του Word θα τα έβρισκε. Τέλος, προς το παρόν ο τίτλος δε φαίνεται και πολύ ταιριαστός, όπως λες κι εσύ, αλλά δεν ξέρω πόσο σημαντικός είναι ο συγκεκριμένος χαρακτήρας στην εξέλιξη της ιστορίας. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
distaros Posted December 4, 2007 Author Share Posted December 4, 2007 Την ολοκλήρωσα και την έχω σε ένα ξεχωριστό topic πλέον, αλλά θα απαντήσω εδώ στα σχόλια... Δεν με αρεσει-χωρις να ειναι και λαθος-να βλεπω τοπωνυμια οπως τπ Βουνο του Χαμου, το Δασος Με Τα Πολυ Κοντοχοντρα Δεντρα κτλ. Θυμιζει παιδακια που φτιαχνουν καμπαιην και δεν ξερουν τι να γραψουν στο χαρτη τους. ...Μα είναι τα κλασσικά-σχεδόν αρχετυπικά-τοπονύμια σε παραμύθια. Σαν να λέμε, σ'αυτή την περίπτωση η παράδοση επιβάλλεται στην πρωτοτυπία! Η ερωτική ιστορία, εεε..., ήταν λίγο γρήγορη για τα γούστα μου - πολύ γρήγορη για να προκύψει ένας τόσο βαθύς δεσμός που να κάνει τον ήρωα να ριψοκινδυνεύει Α-χα.Έχεις δίκιο, αλλά ευθύνεται η αμηχανία μου να προσεγγίσω το θέμα. Νομίζω πως 8α το αφήσω ως έχει, μέχρι να αποκτήσω περισσότερη συγγραφική εμπειρία (αφού γράψω κανά 2-3 άρλεκιν ας πούμε) Λίγο με χαλάει ότι η ιστορία είναι απλή. Ένα κίνητρο, μια πράξη, μια πορεία, μια εξέλιξη, ένα πρόβλημα, ένα αντικείμενο, μια λύση. Επίσης κάποια στιγμή, αρχίζω να βαριέμαι με τις περιγραφές και να ξεχνάω γιατί όλα αυτά να συμβαίνουν - αποκόπτομαι από τα κίνητρα του ήρωα. Όπως είπα κ στον Χείρωνα, το βασικό που ξεκαθάρισα με τον εαυτό μου όταν ξεκίνησα να το γράφω ήταν να μην ξεφύγω (το κατά δύναμην) από τα βασικά συστατικά ενός παραμυθιού... Ορισμένες φορές έχω διάφορες απορίες (π.χ. τι έδειξαν τα μέλη του Ελεύθερου Καρναβαλιού βγάζοντας τις μάσκες) που ελπίζω ότι θα απαντηθούν στο μέλλον της ιστορίας, αμφιβάλλω όμως, κι έτσι απλά τις ξεχνάω μένοντας με μια αίσθηση ανολοκλήρωτου. Ε, απλά είναι λίγο αντιρομαντικό να εξηγείς τα πάντα! Καλό είναι να δίνεις καμιά φορά την αίσθηση ότι κάποιες ανείπωτες ιστορίες έμειναν πίσω για να τις ανακαλύψει κάποιος άλλος! Υπάρχουν αρκετοί παρατονισμοί και άλλα τυπογραφικά - τα περισσότερα από τα οποία, μια γρήγορη διόρθωση του Word θα τα έβρισκε. Τέλος, προς το παρόν ο τίτλος δε φαίνεται και πολύ ταιριαστός, όπως λες κι εσύ, αλλά δεν ξέρω πόσο σημαντικός είναι ο συγκεκριμένος χαρακτήρας στην εξέλιξη της ιστορίας. Ο τίτλος άλλαξε, και το word έκανε το θαύμα του... Ευχαριστώ για τα σχόλια! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts