Elsanor Posted September 28, 2004 Share Posted September 28, 2004 Ο φίλτατος The Blackcloak από το rpg.gr (ήταν και στη συνάντηση, αν και περισσότερο ίσως θυμάστε την Αγγελίνα που τον συνόδευε ) ανακάλυψε ένα υπέροχο άρθρο που μιλάει για την ιστορική/μυθική/φανταστική προέλευση της μαγείας και των χαρακτήρων που τη χρησιμοποιούν. Αν και κάπως τεράστιο (για μένα αυτό αποτελεί πλεονέκτημα ) σε έκταση, καλύπτει σε πολύ μεγάλο βαθμό το θέμα του που, από μόνο του, θα ήθελε πολλές, μα πάρα πολλές, σελίδες για να καλυφθεί ικανοποιητικά. Προσωπικά μου άρεσε και το ύφος του γράφοντος, το οποίο περιέχει μία ελάχιστη δόση ειρωνίας που προσδίδει στο κείμενο του μία ελαφρά πικάντικη γεύση. Το link είναι: Archetypology 101: Fact, Fiction, & Fallacies - Episode 7 - Roll up for the magical mystery tour Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted September 28, 2004 Share Posted September 28, 2004 (edited) Elsanor, καταπληκτικό!!! Μόλις το έκανα save γιατί αξίζει να το διαβάσει κανείς προσεκτικά. Και το ίδιο αξίζουν από ότι βλέπω και τα υπόλοιπα άρθρα για thieves, elves κλπ. Ανακάλυψες ένα φοβερό resource, Βlackcloak Και καλώς ήρθες στο φόρουμ! 'Απαιχτο το πως ξεκινάει το άρθρο, με τους στίχους από το τραγούδι της μεταμόρφωσης που τραγουδά η (χαζοβιόλα) Νεράιδα-Νονά της Σταχτοπούτας: Salagadoola mechicka boola bibbidi-bobbidi-boo It'll do magic believe it or not bibbidi-bobbidi-boo. Edited September 28, 2004 by Dain Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Blackcloak Posted September 28, 2004 Share Posted September 28, 2004 Να και κάποιος που εκτίμησε το άρθρο...Τουλάχιστον αυτό με ενθαρρύνει να συνεχίσω να τα ψάχνω... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted September 28, 2004 Share Posted September 28, 2004 Να και κάποιος που εκτίμησε το άρθρο... Σοβαρολογείς τώρα? Αυτά τα άρθρα είναι θησαυρός για όσους γράφουν μυθοπλασία. Και πολύ σωστό το όνομα του site. Αρχετυπολογία! Ακόμα κι αν κάποιος ξέρει ΟΛΗ αυτή την πληθώρα στοιχείων είναι πάρα πολύ χρήσιμο να τα έχει έτσι συγκεντρωμένα κάπου στον υπολογιστή του για γρήγορο reference. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elsanor Posted September 28, 2004 Author Share Posted September 28, 2004 (edited) Blackcloak εννοείται φίλε! Και ελπίζω -σε αντίθεση ίσως με τη συνηθισμένη πρακτική των μάγων - να συνεχίζεις να μοιράζεσαι με τους υπόλοιπους τα όσα ανακαλύπτεις. Τα υπόλοιπα άρθρα δεν τα έχω διαβάσει ακόμη, αλλά σίγουρα θα το κάνω όποτε βρω το χρόνο. Well done again! Edited September 28, 2004 by Elsanor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drunk Elf Posted September 28, 2004 Share Posted September 28, 2004 Δεν το διάβασα ολόκληρο ακόμα λόγω μεγέθους (which is good ) αλλά από όσο διάβασα μαμεί το άρθρο. Keep it up και καλό κουράγιο Α και καλώς ήρθες! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted September 28, 2004 Share Posted September 28, 2004 Και εμένα μου άρεσε το άρθρο! Έχει και πολλές αναφορές στην καβαλά.... Δεν συμφωνώ σε όλες τις απόψεις που αναφέρονται, αλλά είναι άκρως ενδιαφέρον! Καλωσήρθες και περιμένουμε κι' άλλα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βάρδος Posted September 28, 2004 Share Posted September 28, 2004 Εκτυπώνω και αναγιγνώσκω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaspK Posted September 29, 2004 Share Posted September 29, 2004 αλλά από όσο διάβασα μαμεί το άρθρο. <{POST_SNAPBACK}> Μαμή που θ' ανατρέφει το πνεύμα! Πραγματικά πολύ όμορφο, και μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ξέρει τον Vance (του οποίου δυστυχώς μόνο το όνομα και τη χάρη ήξερα, ως Πατέρα του Σύγχρονου Μάγου Παιχνιδιών Ρόλων, κι όχι το έργο [δεν έχω διαβάσει ακόμα κανένα βιβλίο του]) με την καλή έννοια. Αν κι έχει κάποιες γλωσσολογικής φύσεως ανακρίβειες, είναι σχεδόν άψογο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darky Posted October 24, 2004 Share Posted October 24, 2004 Πολύ καλό. Ο τύπος είναι κινούμενη βιβλιοθήκη! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts