Mercurion Posted September 5, 2007 Share Posted September 5, 2007 Χιονάτη Στερήθηκα μια νύχτα με φεγγάρι Για να φτάσω στης ζωής τον ερχομό Την είδα μια νύχτα με φεγγάρι Ήταν άσπρη, ολόλευκη, με μια πινελιά απ’ το εδώ Όμως ζούσε στο εκεί, με δύο ξύλινα μαδέρια Πιασμένα, να φεγγοβολούν ένα ολόλευκο σταυρό μια στάλα αίμα, της έσφιγγε τα χέρια και ένα δάκρυ, το λαιμό. Δεν πέρασαν οι λύπες, δεν ήρθαν οι χαρές Με ολόλευκες ελπίδες δεν βαφτιστήκαμε, ποιος ξέρει Αν θα ξανάρθούν νύχτες σαν κι αυτές Κι αν ξανάρθουν ίσως πια να ‘μαστε γέροι. Μα θέλω να την ξαναδώ, Μονάχα, πριν πεθάνω Πριν αρχίσω, Το τέλος μου να τραγουδώ Τα μάτια μου να πέσουν, στ’ ολόλευκό της, πάνω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinegrete Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 Καλη προσπαθεια, αλλα δεν καταλαβα το νοημα. Επισης ο τιτλος "χιονατη" δοθηκε γιατι αναφερει το λευκο και το αιμα, που ηταν χαρακτηριστικα στο παραμυθι της χιονατης; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
helena Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 Λιγο μελαγχολικο αλλα ωραιο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted October 30, 2011 Share Posted October 30, 2011 Επισης δεν καταλαβα το νοημα. Και ο τιτλος μου φαινεται αταιριαστος. Δεν βρηκα πουθενα την Χιονατη στο ποιημα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts