King_Volsung Posted October 25, 2004 Share Posted October 25, 2004 Εδώ είναι το τραγούδι που έγραψα. Τώρα δουλεύω μαζί με έναν φίλο μου που ξέρει κιθάρα για να βρούμε μουσική. WHY They fight and they die And then people cry Where are those who'll stand aside And wonder why Blood is spilled everywhere And it sickens me Creeping thoughts Lurking memories Haunting last words Why, why, why And I wonder why War is over they said But I'm lying in my bed Heavy thoughts, made of lead And I wonder why Blood is spilled everywhere And it sickens me Creeping thoughts Lurking memories Haunting last words Why, why, why And I wonder why I left the world behind me Oh please shed a tear for me And I'll do the same for you Oh, how sorry I feel for you too And I wondered why Die, die, die Who wants to die Creeping thoughts Lurking memories Haunting last words Why, why, why And I say goodbye Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted October 25, 2004 Share Posted October 25, 2004 (edited) Μέγα λάθος. Καλό είναι πρώτα να βγάζεις μουσική και μετά στίχους. Κάνοντας το αντίθετο το πιο πιθανό είναι να υπονομεύσεις τη μουσική. Καθώς διάβαζα τους στίχους όμως μου ήρθαν κάποιες ιδέες για μελωδία. Αν και νομίζω ότι εδώ Creeping thoughts Lurking memories πρέπει να μπει ένας ακόμα στίχος, ώστε να ακολουθήσεις το ρυθμό του Blood is spilled everywhere And it sickens me πχ μπορείς να βάλεις Blood is spilled everywhere And it sickens me Creeping thoughts come to me Lurking memories Κατά τα άλλα ΟΚ στίχο, μπορούν να στηριχτούν άνετα από μια καλή σύνθεση. Αλλά χωρίς τη μουσική δε μου λένε και πολλά. Μήπως θα ήθελες να δοκιμάσω να σου βγάλω κι εγώ τίποτα σε μουσική; Αλήθεια σε τι ύφος θα είναι; Edited October 25, 2004 by Nihilio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
King_Volsung Posted October 26, 2004 Author Share Posted October 26, 2004 Στο σημείο που λέει: Blood is spilled everywhere And it sickens me Το φαντάζομαι να πηγαίνει κάπως έτσι: Blood (κενό) is (κενό) spilled (κενό) everywhere And (κενό) it (κενό) sickens me και μετά συνχίζει χωρίς κενά. Πιθανότατα θα είναι heavy metal και το στυλ του θα είναι σαν το One από Metallica (εννοώ δηλαδή πως θα είναι σχετικά ήρεμο και στο ρεφρέν θα είναι οι καφρίλες). Πάντως γενικά θα φέρνει πολύ σε Metallica. Για τη μουσική: Αν έχεις όρεξη και δεν είναι σου είναι μπελάς, γιατί όχι; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted October 26, 2004 Share Posted October 26, 2004 Και εγώ φαντάστικα ότι τα κουπλέ θα είναι ήρεμα, απλά το πήγαινα συνεχόμενα στο ρεφραιν. δλδ Blood is spilled (κενό) everywhere And it sickens me και συνέχιζα με τον ίδιο ρυθμό όπως σου είπα. Θα δω τι θα κάνω. Αν προλάβω ίσως γράψω κάτι Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted July 15, 2005 Share Posted July 15, 2005 Εν αρχή ήν ο λόγος φίλτατε Nihilio! Εφηβικό τραγούδι με μάλλον συνηθισμένο λεξιλόγιο. Η συνεχής επανάληψη της λέξης why την κάνει μάλλον κουραστική, μειώνοντας την έντασή της! Για μένα μια τέτοια λέξη θα εμφανιζόταν έντονα, μοναδικά ίσως, σε κάποιο σημείο μουσικά ιδιαίτερο (κάποιο solo ίσως)... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted August 15, 2005 Share Posted August 15, 2005 Το ξέρω πως έχεις βάλει κάτι απο τον εαυτό σου σε αυτό αλλά εμένα δεν μου λέει τίποτα απολύτως... Κάποια σημεία εκεί που πετάγεται το αίμα παντού και σε σιχαίνει (πλάκα -πλάκα και εμενα) τα βρήκα πολύ αγορίστικα... μη ώριμα.. μου θύμισαν τα μικρά αγόρια που σφάζουν βατράχια και μαζεύουν μύγες που τις κάνουν σουβλάκια σε βελόνες... που έχουν μια αδυναμία (που ποτέ μου δεν κατάλαβα αλλα θα μου πείς είμαι κορίτσι) σε διαφόρα σιχαμερά πράγματα όπως να κάνουν διαγωνισμό της μεγαλυτέρης ροχάλας κτλ Τέσπα ας μην το αναπτύσσω άλλο κατάλαβατε τι θελω να πω... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tec-goblin Posted August 15, 2005 Share Posted August 15, 2005 (edited) Εγώ πάλι θα το έβρισκα τυπικό - είχα γράψει κι εγώ τέτοια στο Λύκειο. Θυμίζει τα καλά των funkervogt (ως προς το στίχο) - ναι, κι εδώ η laas7 έχει δίκιο ότι είναι πολύ αγορίστικο (έχετε ακούσει funkervogt; Θα με καταλάβετε!). Όχι κακό. Και εύκολα μελοποιήσιμο. Οπότε, οκ, ένα ok τραγούδι. Θα διαφωνήσω με το Nihilio ότι πρέπει να γράφεις πρώτα τη μουσική μετά τους στίχους. Το έχω δει πολλές φορές και συχνά δεν δουλεύει (οι στίχοι λένε ό,τι να ΄ναι - βλέπε Icon of Coil) - καταλήγεις να υπονομεύεις το στίχο άγρια. Αν ξέρεις μουσική, μπορείς να μελοποιήσεις ένα κομμάτι. Η διαδικασία που ακολουθώ συνήθως είναι: γράφω τους στίχους (στιγμή Α, συχνά χρόνια πριν τη στιγμή Β) γράφω τη βασική μελωδία (στιγμή Β -αφήνουμε έξω το κομμάτι "πειραματίζομαι με ήχους και drumlines") ψάχνω ανάμεσα στα αγαπημένα μου κομμάτια ποιο θα ταίριαζε με αυτήν αλλάζω την μελωδία και χτίζω το κομμάτι γύρω από την ιδέα των συγκεκριμένων στίχων τραγουδάω τους στίχους και κάνω μικρές τροποποιήσεις και αυτοσχεδιασμούς για να πετύχει το τελικό δέσιμο Edited August 15, 2005 by tec-goblin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted August 15, 2005 Share Posted August 15, 2005 (edited) Ε-χεμ οχι πως έχει σημασία αλλά έτσι για τα τυπικά που λένε... μην μπερδευετε τι θεές παρακαλώ πολύ Είμαι βέβαια θεά δεν το συζητώ, αλλά δεν είμαι η ίσιδα, είμαι η μία και μοναδική! Edited August 15, 2005 by laas7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tec-goblin Posted August 15, 2005 Share Posted August 15, 2005 Ουπς! Συγγνώμη, το διόρθωσα! (Μα καλά, πού ζω;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts