Jump to content

MirrorTree


Neminefir

Recommended Posts

Το Καθρεφτόδεντρο (Mirrortree)

 

Επίσημο όνομα: Opeclium Salsilicis (Menth.)

 

Το εν λόγω φυτό απαντάται κυρίως στις βορειοανατολικές περιοχές της Άρκανθ, και ειδικά στις περιοχές γύρω από και μέσα στην έρημο του Ρέμιταν.

 

Χαρακτηρίζεται από σκληρό καφέ-πράσινο κορμό με πολλά κλαδιά και πυκνό φύλλωμα το οποίο σχηματίζει συνήθως θόλο μετά τις πρώτες δεκαετίες του φυτού.

 

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι τα φύλλα του, τα οποία με μέσο μήκος 60εκ. έχουν ωοειδές σχήμα με ιδιαίτερα κοφτερή, πριονωτή άκρη. Η πλευρά των φύλλων που κοιτάει μακριά από τον κορμό είναι ιδιαίτερα αντανακλαστική και εικάζεται πως χρησιμεύει ως αμυντικός μηχανισμός απέναντι στα έντομα τα οποία βλέποντας την παραμορφωμένη αντανάκλασή τους τρομάζουν και φεύγουν.

 

Αποφύγετε το περί το μέσο του καλοκαιριού που πέφτουν τα φύλλα του, για ευνόητους λόγους.

 

Οι Φυλές έχουν βρει διάφορες χρήσεις για τα φύλλα τα οποία αν στεγνώσουν και παραμείνουν σχετικά ευθεία, αποτελούν πέρα από αντικείμενο σημαντικής ανταλλακτικής αξίας στις πόλεις (όπου χρησιμοποιείται για την παρασκευή ιριδιζόντων καλλυντικών και φυσικά καθρεφτών).

 

Ταξιδιώτες μπορούν να επωφεληθούν ως εξής:

 

[*] Η κοφτερή άκρη κάθε φύλλου είναι ιδανική για χρήση σε παγίδες και αυτοσχέδια όπλα αλλά έχετε υπ’ όψη ότι η άκρη σπάει εύκολα.

[*] Κάθε φύλλο μπορεί να λειτουργήσει ως σηματωρός ανάγκης, με την αντανάκλαση να φαίνεται έως και 20χλμ μακριά σε πλήρη ηλιοφάνεια!

[*] Ο μαλακός φλοιός είναι το μόνο μέρος του δέντρου που τρώγεται, αλλά θέλει βράσιμο πρώτα (τα έντομα αφήνουν αυγά μέσα του).

 

Όπως με όλα τα φυτά της τάξης Mentheriensis, oι καρποί είναι σπουδαία πηγή σιδήρου (15% περίπου) και ιχνοστοιχείων.

 

Aelin Spadeneck οf Carminia, Exobiologist.

 

----------------------------------

 

Σας παρουσιάζω ένα ιδιαίτερο δεντράκι απο την χλωρίδα της χώρας μου.

 

Περισσότερα : http://community.sff.gr/index.php?act=att...ost&id=5644

post-1447-1203363168_thumb.jpg

Edited by Neminefir
Link to comment
Share on other sites

Έχεις βάλει ωραιότατα χρώματα και η εικόνα, - αν και θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη τεχνικά με περισσότερες λεπτομέρειες ίσως αν έπαιζες με διάφορα layers και blending modes στο Photoshop πάνω σε κάμποσες εικόνες που θα μπορούσες να συνδύαζες- είναι μαγευτική και εξωτική. Μαζί με τη θαυμάσια περιγραφή σου δε, είναι ακόμα μαγευτικότερη!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Διονύση... Ελπίζω να το καλυτερέψω στο μέλλον, ίσως και με διάφορα καινούργια renders ή κανένα animation...

Link to comment
Share on other sites

Καλά ρε παιδιά (τυχαίνει να έχει γράψει και ο Dain πριν, ο δημιουργός της Μυθάστρια), μέχρι και δέντρα έχετε πλάσει για τους κόσμους σας, με, μάλιστα, τόσο καλή δουλειά; Και μετά πίστευα πως εγώ έχω φαντασία...!

Keep up the good work lads!

Link to comment
Share on other sites

Το Καθρεφτόδεντρο (Mirrortree)

 

Επίσημο όνομα: Opeclium Salsilicis (Menth.)

 

Τι θα πει το επίσημο όνομα; Και γιατί λατινικό; Έχει καταλογογραφηθεί από γήινους επιστήμονες;

 

Το εν λόγω φυτό απαντάται κυρίως στις βορειοανατολικές περιοχές της Άρκανθ, και ειδικά στις περιοχές γύρω από και μέσα στην έρημο του Ρέμιταν.

 

Ενδιαφέρον! Ένα φυτό που ευδοκιμεί σε ξηρά εδάφη, με ελάχιστο νερό, και που αντανακλά το μεγαλύτερο μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας που δέχεται. Αναρωτιέμαι εάν φωτοσυνθέτει με κάποιον τρόπο ή εάν - και πώς - τρέφεται.

 

Η πλευρά των φύλλων που κοιτάει μακριά από τον κορμό είναι ιδιαίτερα αντανακλαστική και εικάζεται πως χρησιμεύει ως αμυντικός μηχανισμός απέναντι στα έντομα τα οποία βλέποντας την παραμορφωμένη αντανάκλασή τους τρομάζουν και φεύγουν.

 

Μάλλον αναποτελεσματικό μέσο άμυνας, αν σκεφτεί κανείς ότι τα έντομα αφήνουν τα αυγά τους μέσα στον κορμό του, όπως λες παρακάτω.

 

Φυσικά μου αρέσει η περιγραφή και μάλιστα οι απορίες που σου θέτω μου γεννούν κι εμένα ζωηρό ενδιαφέρον για το αν - και πώς - πραγματεύεσαι τις απαντήσεις τους στο έργο σου. Είναι σπουδαίο εύρημα να δημουργείς ενδιαφέρον στους αναγνώστες σου, αλλά και συνάμα επικίνδυνο όταν δημιουργείς υψηλές προσδοκίες.

 

Πολύ καλή δουλειά πάντως!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τον ενδιαφέρον σου Odesseo. Τέτοιου είδους ερωτήσεις περίμενα να δω γράφοντας το κειμενάκι! Απαντήσεις υπάρχουν για όλα τα ερωτήματα σου, προτίμησα όμως να μην τις δώσω εδώ... (όχι όπως θα τις έβρισκες σε ένα άρθρο της Wiki τουλάχιστον).

 

Σημαντικό θεωρώ να αναφέρω ότι όλο το τεχνολογικό υπόβαθρο που είναι γνωστό στη χώρα, δεν πάει «παράλληλα» με τον κόσμο μας και τις γνώσεις που έχουμε. Πολλοί τομείς των επιστημών έχουν αναπτυχθεί διαφορετικά, και πολλές φορές έχουν υπερκαλύψει τις δικές μας γνώσεις (όπως για παράδειγμα στο πρώτο κεφάλαιο που φαίνεται ότι η τυπογραφία δεν γίνεται με τις γνωστές μας πρέσες, αλλά με τη χρήση φωτός και ατμού… )

 

Εφευρέσεις, ανακαλύψεις και η διάχυση της γνώσης άλλων τεχνολογιών έχουν αντικαταστήσει πράγματα που θεωρούμε δεδομένα εν γένει (φωτισμός, υδραυλική, κλπ), και αυτός είναι ο σκοπός μου, μια διαφορετική προσέγγιση που περιέχει μέσα της μια γερή βάση, ώστε ο αναγνώστης που θέλει να κάνει τέτοιες ερωτήσεις να βρει απαντήσεις δύσκολες αλλά δημιουργικές και καθ’ όλα υπαρκτές.

 

Τον βιολόγο που γράφει το εν λόγω κειμενάκι, τον ενδιαφέρει περισσότερο η χρησιμότητά και η καταγραφή του είδους, και όχι τόσο πολύ το πώς «δουλεύει».

 

Υπάρχουν και οι εξής καθαρά πιο συγγραφικοί λόγοι :

 

- Η βιοποικιλότητα του κόσμου και οι συνθήκες που την δημιούργησαν, ενδεχομένως να είναι και ο κεντρικότερος χαρακτήρας του, ο «πρωταγωνιστής» μέχρι τώρα.

 

- Όλες οι Φυλές, οι κλάσεις και τα παρακλάδια τους (όλη η χλωρίδα και η πανίδα εν γένει) αποτελούν τμήμα αυτού του «χαρακτήρα».

 

- Θέλω να περάσω στους αναγνώστες τις ίδιες απορίες, το ίδιο δέος και την ίδια αίσθηση του «μα πως γίνεται αυτό;» που αντιμετωπίζουν οι μελετητές της (έξω)βιολογίας της χώρας.

 

- Όλος ο κόσμος περιέχει μια δόση “what if?”, με εναλλακτικές προσεγγίσεις σε πολλούς (πιστεύω) τομείς, από τη μηχανική και τις εφευρέσεις, και όχι τόσο το κλασσικό Fantasy μεσαιωνικό επίπεδο τεχνολογίας και γνώσεων.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..