Jump to content

Τα Σαράντα Κύματα της Ευτυχίας


Guest Anime_Overlord

Recommended Posts

Guest roriconfan

Τα Σαράντα Κύματα της Ευτυχίας

 

 

-Λάκη, στ’αλήθεια δεν μπορώ να καταλάβω τι έκανα λάθος.

 

-Τι εννοείτε; Εξηγήστε μου για να σας βοηθήσω.

 

-Δεν νοιώθω καλυμμένος.

 

-Τι εννοείτε;

 

-Ικανοποιημένος, πως το λένε … Να … Θυμάσαι πως ήμουν πριν πολλά χρόνια; Πως είχα ξεκινήσει σε εκείνη την σπηλιά που είχα για σπίτι; … Καλά, πόσος καιρός πάει από τότε;

 

-Είκοσι χιλιάδες εξακόσια είκοσι έξι χρόνια, πέντε μήνες, τρεις μ…

 

-Ντάξει, φτάνει, κατάλαβα, δεν είναι αυτό το θέμα … Το θέμα είναι το πώς ζούσα τότε. Πεινούσα, διψούσα, κρύωνα, δεν ένοιωθα ποτέ μου ασφάλεια και σιγουριά. Δεν ήξερα τι θα μου ξημερώσει.

 

-Οι υπηρεσίες της ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ Α.Ε. παρέχουνε κάλυψη για κάθε σας ανάγκη σε …

 

-Άσε την διαφήμιση! Δεν είναι αυτό το θέμα! …

 

Το θέμα είναι το ότι δεν είχα τίποτα. Έπρεπε να κυνηγάω για τροφή και να φυλάγομαι συνέχεια από τυχών θηρία και αρρώστιες. Ζούσα μέσα στην ανησυχία και τον φόβο.

 

Να ήξερες τι χαρά ένοιωσα όταν ένας περαστικός μου έμαθε για τις τσακμακόπετρες για ένα μπούτι κρέας… Η ζωή μου άλλαξε. Πλέον και το φαγητό νοστίμιζε και τα θηρία φοβόντουσαν να πλησιάζουν την φωτιά. Ένοιωθα πλέον ασφάλεια και ζεστασιά.

 

-Τα ζεόνια ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ Α.Ε. αποτελούνε την οικονομικ…

 

-Πάψε με τις διαφημίσεις πια! Εγώ σου λέω τον πόνο μου και εσύ μου πασάρεις εταιρική προπαγάνδα; Θα ακούσεις χωρίς να διακόπτεις;

 

-Μάλιστα.

 

-Ωραία. Τι κατάλαβες από ότι είπα;

 

-Ότι η φωτιά σας έκανε ευτυχισμένο.

 

-Όχι, δεν με έκανε! … Εντάξει, στην αρχή με έκανε, αλλά μετά είχα άλλες σκοτούρες.

 

Έπρεπε να προσέχω συνέχεια μη βάλω φωτιά στο άχυρο της σπηλιάς ή μη με κάψουνε ζωντανό τίποτα καταπατητές. Άρχισα να ανησυχώ ξανά, λόγω της τσακμακόπετρας που υποτίθεται ότι με βοήθησε.

 

Οπότε, είπα κι εγώ να ζητήσω να μείνω για ασφάλεια με άλλους σαν εμένα σε μια γειτονική μεγάλη σπηλιά. Εκεί, κάθε ένας μας έκανε κάτι διαφορετικό και η καθημερινή σκοτούρα μοιραζόταν. Λιγότερη ανασφάλεια, περισσότερος ελεύθερος χρόνος.

 

Και σιγά, σιγά, ο καθένας μας άρχιζε να έχει καλές ιδέες για να βελτιώνουνε ακόμα καλύτερα τις ζωές μας. Ένας μας έδειξε πώς να φτιάχνουμε σπίτια από άλλα υλικά, άλλος πώς να ρίχνουμε βέλη που πετυχαίνανε ζώα από απόσταση, ένας τρίτος πώς να ράβουμε κομμάτια δέρμα στα μέτρα μας… Θυμάμαι που εγώ τους έμαθα πώς να βάζουνε διάφορα βότανα στο κρέας που το κάνανε πιο ευωδιαστό και νόστιμο. Δεν ήταν και η καλύτερη προσφορά που έκανα αλλά έτσι ακόμα και το προχθεσινό κρέας από Ταχύπους τρωγόταν.

 

-Μου επιτρέπετε να σας προτείνω τις συνταγές ΠΑΝΤ…

 

-Όχι! Ούτε λέξη για κάποιο προϊόν!

 

-Μάλιστα.

 

-Ωραία. Τι κατάλαβες από ότι είπα;

 

-Ότι το να συζείτε με ομοίους σας, σας έκανε ευτυχισμένο.

 

-Όχι, και πάλι δεν με έκανε! … Εντάξει, στην αρχή με έκανε, αλλά μετά είχα κι άλλες σκοτούρες.

 

Σιγά, σιγά η ομάδα μας μεγάλωνε. Κάθε χρόνο γεννιόντουσαν κι άλλα μέλη και σε αντίθεση με τον καιρό που ζούσαμε μόνοι στην ερημιά, οι περισσότεροι μας δεν τρωγόμασταν από θηρία ούτε πεθαίναμε από τις κακουχίες. Αυξανόμασταν πολύ γρήγορα και έπρεπε να επεκταθούμε σε νέες περιοχές για περισσότερη τροφή και χώρο για διαμονή.

 

Φυσικά, το ίδιο συνέβαινε και με άλλες ομάδες. Πολλοί δεν μας θέλανε στην περιοχή τους και άλλοι μας διώχνανε χτυπώντας μας. Έπρεπε να οργανωθούμε. Είχαμε πλέον σκοτούρες να φυλαγόμαστε από άλλες ομάδες, οπότε φτιάχναμε εργαλεία σαν όπλα για προστασία και κάποιοι μάλιστα σκαρφιστήκανε την γραφή για να επικοινωνούνε από απόσταση.

 

…Με προσέχεις τόση ώρα που μιλάω;

 

-Μάλιστα.

 

-Καταλαβαίνεις που το πάω;

 

-Μάλιστα. Στο ότι για κάθε νέα σας ανακάλυψη, λυνόταν ένα πρόβλημα και δημιουργούταν άλλο ένα.

 

-Μπράβο. Για κάθε νέο βήμα που έκανα κι εγώ και οι υπόλοιποι, ναι μεν είχαμε περισσότερη ασφάλεια και επιλογές από πριν αλλά σύντομα το ίδιο αυτό βήμα μας οδηγούσε προς ένα παραπάνω βήμα.

 

Οπότε σιγά, σιγά, να σου και τα κάρα, να σου και τα πλοία, να σου και τα κάστρα, οι πόλεις, η βιομηχανία, τα αεροπλάνα, οι υπολογιστές…

 

Μετά άρχισε η φασαρία με την οικολογία. Ξαφνικά η πολλή πρόοδος έκανε κακό στην φύση. Άντε κι άλλες σκοτούρες από την τεχνολογία που υποτίθεται ότι θα βελτίωνε τις ζωές μας. Από την μια παιδευόμασταν να αυξάνουμε την παραγωγή και από την άλλη να διορθώνουμε τις ζημιές που προκαλούσε ακριβώς αυτό που πετύχαμε.

 

Μετά ήρθε η φασαρία με την υγεία, όπου η πολλή άνεση της τεχνολογίας άρχισε να κάνει κακό επειδή δεν κάναμε πολλές κινήσεις. Είχα γίνει τριπλάσιος, με χοληστερίνη, ζάχαρο και χίλια δύο άλλα. Τι διάολο παιδευόμουνα τόσα χρόνια για να βάλω κυλιόμενες σκάλες; Κατάληξα να έχω ένα μηχάνημα, ώστε να μη χρειάζεται να περπατάω και μετά άλλο ένα μηχάνημα γυμναστικής για να χάνω τα κιλά που βάζω επειδή ακριβώς ΔΕΝ περπατούσα. Γιατί παιδευόμουν να βάλω μηχανές να κάνουνε τα πάντα αντί για εμένα; Αφού για κάθε πρόβλημα που μου λύνανε, άλλο προέκυπτε.

 

Μετά ήρθε η φασαρία με την ανεργία, τα μεταλλαγμένα προϊόντα, τις κρυφές κάμερες… Τίποτα δεν ήταν πλέον ασφαλές. Τι τα πείραζα και τα τροποποιούσα όλα αφού ποτέ μου δεν έβρισκα κάτι το τέλειο;

 

Και ορίστε τώρα που κατέληξα. Από τότε που βρέθηκε το γονίδιο της αθανασίας, σταμάτησα κι εγώ και όλοι μας να γερνάμε και να αρρωσταίνουμε. Καταλήξαμε πλέον να μη φοβόμαστε τον θάνατο αφού όποιος σκοτώνεται εσκεμμένα ή εσφαλμένα απλά αναπλάθεται στην παραμικρή λεπτομέρεια. Θα έπρεπε να είμαστε πλέον ικανοποιημένοι που τα έχουμε όλα έτοιμα χάρη στις υπηρεσίες της Τεχνητής Νοημοσύνης, σαν και του λόγου σου Λάκη, και που έχουμε άπειρο χρόνο για να πετύχουμε ότι άλλο θέλουμε…

 

Αλλά όχι! Τώρα που ακριβώς έχουμε άπειρο χρόνο, τώρα είναι που δεν κάνουμε τίποτα. Όλο λέμε αύριο και αύριο και το αναβάλλουμε εις το άπειρο γιατί πλέον δεν βιαζόμαστε. Δε νιώθουμε πλέον ζωντανοί γιατί δεν φοβόμαστε τον θάνατο και δεν έχουμε όρεξη να κάνουμε κάτι γιατί δεν νοιώθουμε τον χρόνο να περνάει…

 

-…Γιατί σταματήσατε να μιλάτε;

 

-Γιατί τελείωσα! Γιατί δεν έχει άλλο! Δεν κάνω τίποτα πλέον. Τα έχω όλα και νοιώθω πιο κενός και από τότε που δεν είχα τίποτα. Τι έχεις να μου προτείνεις εσύ που είσαι και Τεχνητή Νοημοσύνη; Υποτίθεται ότι μπορείς να δίνεις μια λύση σε όλα μας τα προβλήματα.

 

-Υπάρχει μια καλή ανάλυση πάνω στα υπαρξιακά προβλήματα που μπορείτε να αποκτήσετε με μόνο…

 

-Άσε τις διαφημίσεις! Θέλω να μου δώσεις την άποψη σου και όχι να το ρίξω στο διάβασμα.

 

-Μάλιστα… Άποψη μου είναι ότι νοιώθετε ευτυχισμένος μόνο όσο κοπιάζετε και όχι όταν επιτυγχάνετε.

 

-…Τι; … Τι εννοείς;

 

-Εννοώ ότι είχατε έναν λόγο να ζείτε και να «παιδεύεστε» όπως λέτε, όσο είχατε μια ασχολία.

 

-Δεν καταλαβαίνω.

 

-Είναι απλό βασικά…

 

-…Απλό ίσως για εσένα! Για εξηγήσου.

 

-Όπως επιθυμείτε. Άποψη μου είναι ότι γυρεύετε την ευτυχία στο αποτέλεσμα ενώ υπάρχει μόνο στην ίδια την διαδικασία ΠΡΟΣ το αποτέλεσμα. Ότι ήταν η διαδρομή που σας ικανοποιούσε και όχι ο προορισμός. Ότι η ευτυχία είναι προσωρινή και διαρκεί μόνο όσο διαρκεί και το έργο που παράγετε προς κάποιο αποτέλεσμα.

 

-Καλά, με κοροϊδεύεις; Μου λες ότι πρέπει απλά σε ασχολία να βρίσκομαι; Ότι η ευτυχία είναι το «παίδεμα» που ρίχνω; Αφού ότι έκανα, το έκανα ακριβώς για να ΜΗΝ παιδεύομαι.

 

-Μα εσείς ο ίδιος μου είπατε μόλις πριν λίγο ότι νοιώθετε «πιο κενός και από τότε που δεν είχατε τίποτα» γιατί πλέον δεν έχετε λόγο να κάνετε κάτι.

 

-…Τώρα που το λες... Πιο πολύ μου άρεζε τότε που φοβόμουνα μη φαγωθώ από θηρία παρά τώρα που κόβω το χέρι μου ώστε να το βλέπω να ξαναφυτρώνει για πλάκα … Θέλω να ξαναγυρίσω στην σπηλιά μου και να τα ξανακάνω όλα από την αρχή τότε!

 

-Άτοπη αυτή σας η άποψη. Έχετε πλέον γίνει αθάνατος και έχετε μάθει να ζείτε στις ανέσεις. Και με τις γνώσεις που έχετε, θα ξαναφτάσετε στο σημείο που βρίσκεστε τώρα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

 

-Σωστά… Τι προτείνεις γι’ αυτό;

 

-Το τρωτό σώμα δεν είναι δύσκολο θέμα. Μπορείτε να μεταφέρετε την συνείδηση σας σε ένα κατώτερο θηλαστικό που δεν είναι σωματικά αθάνατο.

 

-Και οι γνώσεις στο μυαλό μου;

 

-Εσείς δεν είστε που λέγατε παλιότερα ότι ευτυχία σημαίνει «καλή υγεία και κακή μνήμη»;

 

………………………………………………..

 

-ΟΥ!ΟΥ!ΟΥ! εΓώ … εΎα! Α!Α!Α!

 

-ΟΥΚ!ΟΥΚ! εΓώ … αΔάΜ. Α!Α! …θΕς μΠαΝάΝα;

 

 

<H1 style="MARGIN: 0cm 0cm 6pt">ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ</H1>

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..