zoopy Posted March 6, 2008 Share Posted March 6, 2008 Το μυαλό του κάθ' ενός είναι μια περίπλοκη μηχανή χωρίς εξαρτήματα φτιαγμένη με πολύ τέχνη. Κανείς όμως δεν ξέρει πως λειτουργεί αυτή στ' αλήθεια και για πόσα πράγματα είναι προορισμένη. Όλοι μας τη χρησιμοποιούμε κάθε μέρα για διάφορες περιπτώσεις αλλά κανείς δε ξέρει πόσες είναι οι πραγματικές της λειτουργίες. Ίσως να μην έχει ίσως όμως και να παίρνει οδηγίες χρήσεων μόλις την «αγοράζει» κάποιος. Μα σίγουρα τη χρησιμοποιεί για χίλιες δυο ραδιουργίες. Μ'αυτήν ο καθ'ένας κάνει ένα σωρό σκέψεις, όνειρα, σχέδια και την πιλατεύει τη μηχανή και πολλές φορές την κουράζει μέχρι που φτάνει η στιγμή που εκείνη θέλει πια να πάψει να λειτουργεί και για τίποτα δεν είναι σωστή όσο κι αν ο άλλος σπάει το κεφάλι του. Όλοι περνάμε δύσκολες στιγμές, όταν όμως η μηχανή μας εγκαταλείπει και όλα μας φταίνε γιατί δε μπορούμε να βρούμε λύσεις και παιδευόμαστε νυχθημερόν για να κατεβάσουμε ιδέες και τίποτα δε γίνεται σωστό τότε είναι η κατάλληλη στιγμή που πρέπει πραγματικά να ηρεμήσεις. Μια τέτοια δύσκολη στιγμή περνάω κι εγώ τώρα που σας γράφω γιατί η μηχανή μου δε λειτουργεί, γιατί μάλλον βγήκε απ' την πρίζα και δε μπορώ ούτε να σκεφτώ, ούτε να σχεδιάσω τίποτα και κάθε στιγμή που περνά μου φαίνεται γκρίζα.. Μα στάσου τι λέω, δεν είναι αλήθεια αυτό! Σκέφτομαι και κάνω πάρα πολλά σχέδια, μα έχω ένα ακόμα μηχάνημα που χρησιμοποιώ και ούτε αυτό έχει οδηγίες.. Το λένε καρδιά! Μερικές φορές είναι καλύτερο αυτό το μηχάνημα από το ίδιο το μυαλό και λειτουργεί καλύτερα αν δεν το ζορίζεις. Πρέπει να το αφήσεις ελεύθερο για να λειτουργεί και να πράττει ό,τι θέλει χωρίς εσύ, το αφεντικό, να ορίζεις καμιά του πορεία. Ε λοιπόν φίλοι μου αυτό αρχίζω και κάνω κάθε μέρα! Αφήνω την καρδιά μόνη της να τα βγάζει περά χωρίς πολύ να σκέφτομαι, να κουράζομαι, να φρίττω..απλά αφήνω το μυαλό να μη λειτουργεί, το αφήνω να πάρει αέρα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arachnida Posted March 6, 2008 Share Posted March 6, 2008 Επίσης χρησιμοποιούμε τη μηχανή για να σκεφτόμαστε ότι η μηχανή μπορεί να σκέφτεται ότι χρησιμοποιούμε τη μηχανή για να σκεφτόμαστε. Χαριτωμένο και λιτό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetartos Posted December 6, 2008 Share Posted December 6, 2008 Συμφωνώ απόλυτα με το μήνυμα/περιεχομενο αλλά καθόλου με τη μορφή του. Θα μπορούσε να γίνει μια πρώτης τάξεως ιστορία για κάποιον που χρησιμοποιούσε μόνο τη μηχανή του μυαλού και στη συνέχεια έγινε αυτό κι αυτό και μετά... (τι, όλα εγώ θα τα κάνω; βάλτε κι εσείς ένα δαχτυλάκι -στο πληκτρολόγιο!) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts