Oberon Posted May 1, 2008 Share Posted May 1, 2008 (edited) Όνομα Συγγραφέα: Dain Είδος: Κωμική επιστημονική φαντασία. Βία; Ουχί. Σεξ; Σχετικά είναι όλα. Αριθμός Λέξεων: 1673 Αυτοτελής; Nαι. Σχόλια: Τέταρτο αλλά ανεξάρτητο μέρος από κωμικά και όχι μόνο επεισόδια επιστημονικής φαντασίας. To πρώτο επεισοδιάκι δεν σατιρίζει κάποια θρησκεία αλλά ομάδες "κολλημένων" φανς διαφόρων σειρών. (Ο Spock ξέρει από τι το εμπνεύστηκα!) Σαν να μου φαίνεται κιόλας πως όσο πάνε γίνονται και πιο περίπλοκα και λεπτομερή τα "Νέα". Χμμ....(Και κάντε και κανα σχόλιο). ;) Tα μέρη 1, 2, και 3, βρίσκονται εδώ: εδώ: This is GNN 1 , This is GNN 2 This is GNN 3 THIS IS GNN NEWS (GALACTIC NOUMENAL NETWORK NEWS) 4. Choisissez votre langue...<bzzzt>...W?hlen Sie Ihre Sprache...<bzzzzzt>...Choo...<Θα αλλάξω εμφύτευμα. Δεν πάει άλλο! Ελληνικά θέλω, κωλόπραμα!!>...<bzzt> Επιλέξτε γλώσσα. Μεταφραστής λειτουργεί κανονικά. Επιλέξτε παρουσιαστή. <Oυδέτερο, απρόσωπο παρουσιαστή!>...<bzzzt> THIS IS GNN NEWS. Επισκεφτείτε τώρα το Νοο-χώρο μας για τετραδιάστατη ενημέρωση: 4dttp://GWW.GNN.hypergate:48239807.COM.mwg Πιέστε το πλήκτρο σύνδεσης με το Νοο-Δίκτυο πάνω στο σώμα σας για άμεση επαφή. Γεγονότα του τελευταίου πικοδευτερόλεπτου. THIS IS...GNN News. The Galactic Noumenal Network News! Καλησπέρα σας κύριες, κύριοι και οντότητες κάθε είδους, κλάδου, φυλής, απόχρωσης, βιοψυχολογίας και σοφοντολογικής κατάταξης. Βίαια επεισόδια αμαύρωσαν για άλλη μία φορά το Συνέδριο Παλαιονοητικών Θρησκειών που πραγματοποιούνταν αυτή την εβδομάδα (31 Μαρτίου - 6 Απριλίου 3017) στον Μπορεάλις. Παλαιοαστροημερολογίτες Τρεκιστές συγκρούστηκαν με ομάδα των Τζενταϊστών της Πρώτης Τριλογίας. Αφορμή της συμπλοκής στάθηκε η άρνηση των Τρεκιστών να αναγνωρίσουν την "Ύπατη Αγιότητα" του Αγίου Γεωργίου Λουκά - μεγάλου Προφήτη του Τζενταϊσμού - πράγμα που έκανε το Συμβούλιο των Τζενταϊστών της Π.Τ. να αφαιρέσει το όνομα του Αγίου Ευγενίου του Ροδενβέρη από το επίσημο "Εορτολόγιο των Μικρών" της Εκκλησίας τους. Αποκαλώντας οι μεν τους δε "Αιρετικούς", "Σχισματικούς" και "Ιερόσυλους" άρχισαν να σπάνε και να πετούν τα ιερά αντικείμενα των δύο μεγάλων δογμάτων που εκτίθενταν στο συνεδριακό κέντρο της Σιντέρεα, πόλης του Μπορεάλις. Η Μπορεαλινή αστυνομία - που ήδη περίμενε να γίνουν επεισόδια - προσπάθησε να συγκρατήσει το πλήθος, αλλά όταν οι Τζενταϊστές έσκισαν την "Επί Αφίσης Αγία" Εικόνα του Προφήτη Κέρκιου, - του ενός από τους δύο Μεγάλους Προφήτες των Παλαιοαστροημερολογιτών Τρεκιστών - οι Τρεκιστές έσπασαν τον πανάρχαιο πλαστικό Ιερό Ιέρακα της Χιλιετηρίδος! Μετά από αυτές τις ανείπωτα ανίερες πράξεις επικράτησε τέτοιο χάος ώστε οι αστυνομικές δυνάμεις ήσαν ανίσχυρες να ελέγξουν τους έξαλλους πιστούς και ιερείς. Έγιναν αρκετές συλλήψεις και υπήρξαν τραυματισμοί αλλά ευτυχώς όχι θύματα. Οι εκπρόσωποι των άλλων Παλαιονοητικών Θρησκειών αποχώρισαν από το Συνέδριο και μόνο ένας Καλόγερος του Ζεν Μπαμπυλωνισμού-5 σχολίασε: Που να τους πάρουν όλους οι Σκιές να ησυχάσουμε πια! Για όνομα του Αγίου Σεριδανού και της Οσίας Ντελέννης δηλαδή, θου Στραζύνσκιε φυλακήν τω στόματί μου και κολάζομαι! --------------------------------------------------- Το αγαπημένο περιοδικό εκατομμυρίων αναγνωστών σε όλο το ηλιακό σύστημα Interplanetary Areographic, σας εύχεται Καλές Γιορτές και Ευτυχισμένο το 2190! Γιορτάζοντας και τα δικά του 110α γενέθλια, το περιοδικό Αρειανολογίας και Αρεογραφίας προσφέρει εντελώς δωρεάν σε κάθε νέο ή παλαιό συνδρομητή ένα υπέροχο VCC (Virtual Crystal Cube), που περιέχει ένα πολύωρο 3d ταξίδι σε ολόκληρο τον Άρη! Ταξιδέψτε μαζί με το Interplanetary Areographic απ'άκρη σ'άκρη στον κόκκινο πλανήτη, από τη Βόρεια Βάση στον Πόλο μέχρι την Οlympusland, από τα νέα κανάλια στο Schiaparelli, μέχρι την πόλη Χρυσηίδα στην Valles Hellas Martiana, όπως και στον πιο "ιερό" τόπο των Αρειανών, Utopia Planitia, όπου βρίσκεται το Μνημείο του Βίκινγκ-2! Προσβλέποντας μάλιστα και στο μέλλον, το VCC περιέχει και ένα φανταστικό ντοκυμαντέρ στον "μπλε και πράσινο" Άρη που θα γίνει πραγματικότητα σε λίγους αιώνες. Οδηγοί σας σ'αυτό το υπέροχο ταξίδι οι γνωστοί VIPS (virtual personalities) Τζον Κάρτερ και Ντέγια Θόρις! Περιοδικό Interplanetary Areographic. Για να νιώθετε σαν Αρειανοί, και όχι σαν "γήινοι", στον Άρη! --------------------------------------------------- Το "Δάκρυ", το πασίγνωστο Διαμάντι του Στέμματος της Κραταιάς Εικονικής Αυτοκρατορίας της Βρετάνα, κλάπηκε χτες από το μέτωπο της Αυτής Μεγαλειότητας, Βασίλισσας Ελιζέμπα Ορφέα Γενεβιέβη της 32ης. Η βασίλισσα που βρίσκεται σε περιοδεία στην Πανμεγίστη Σολάρια για τον εορτασμό των 2000 χρόνων βασιλείας της, είχε καταλύσει με την ακολουθία της, στο εξακοσιοστό ενενηκοστό ένατο πεδίο του ορατού κόμβου της Μυθαστρίας που βρίσκεται σε γεωσύγχρονη τροχιά στο διάστημα πάνω από την αιωρούμενη ΟλοΣυνειδησεομονάδα <bzzzzt...Mισό, μισό! Τι θα πει ΟλοΣυν...πώς το είπες;...bzzzt...ΟλοΣυνειδησεομονάδα: Νεολογισμός του 102ου αιώνα με κύριο νόημα ανάλογο, αν και υπεραπλουστευμένο, με την παρελθούσα ορολογία για τη λέξη "Πόλη"...bzzzzt> Βενέζια{coelestis}Νόβα στην Ατλάντικα <bzzzt...γνωστή και σαν Νέα Νέα Ατλαντίδα...bzzzt> της Γης. Όπως είναι γνωστό, πριν δύο χιλιετηρίδες, κατά τα τέλη του 82ου αιώνα η Αυτοκρατορία της Βρετάνα κατελάμβανε μερικές δεκάδες κόσμους στο γαλαξιακό βραχίονα "Νόρμα". Εξ αιτίας της ενεργειακής κρίσης που μάστιζε τότε την Αυτοκρατορία, και ειδικά το σύστημα της αυτοκρατορικής πρωτεύουσας Βρετάνα, η τότε μονάρχης Ελιζέμπα Ρομανόλα Μπερενγκάρια η 20η επέτρεψε να δημιουργηθεί ένα σύστημα απορρόφησης του πλάσματος από όλους τους ήλιους που φώτιζαν τους κόσμους της αυτοκρατορίας. Το σύστημα όμως αυτό ήταν τόσο ασταθές που τα άστρα δεν άντεξαν και ένα μετά το άλλο άρχισαν να εκρήγνυνται σε διάστημα λίγων ετών. Η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη και η μόνη λύση για την επιβίωση των δισεκατομμυρίων υπηκόων ήταν να μεταφερθεί ολόκληρος ο πολιτισμός της αυτοκρατορίας σε έναν τεχνητό εικονικό κόσμο. Όλοι οι κόσμοι, όλοι οι κάτοικοι, όλες οι πόλεις, όλα τα φυτά, ζώα, μηχανές, όλο το νοητικό Δίκτυο μεταφέρθηκε μέσα σε ένα "Διαμάντι" φτιαγμένο στην καρδιά του άστρου που ακόμα φώτιζε τη Βρετάνα, λίγο πριν εκραγεί. Το διαμάντι έχει σχήμα δακρύου και συμβολίζει τα δάκρυα και τη μετάνοια των Βρετανιανών για την αυτοκαταστροφή τους όταν ο ήλιος της Βρετάνα εξερράγη και εξαέρωσε τον πλανήτη. Η τωρινή βασίλισσα επιλέχτηκε σε ηλικία μόλις 19 στάνταρ ετών να αποκτήσει μερική αθανασία και να φέρει το διαμάντι στο μέτωπό της για όλη την αιωνιότητα. Έτσι σήμερα η Κραταιά Εικονική Αυτοκρατορία της Βρετάνα αποτελείται από χιλιάδες εικονικούς κόσμους με τρισεκατομμύρια υπηκόους, που συνδέονται με το φυσικό σύμπαν μόνο μέσω του Γαλαξιακού Νοοδικτύου και της βασίλισσας. Οι συνέπειες που μπορεί να έχει η κλοπή αυτή και, ακόμα περισσότερο, η πιθανή καταστροφή του "Δακρύου" για όλο το γαλαξία είναι ανυπολόγιστες. Εξ άλλου το μοντέρνο τηλεπροθετικό Νοοδίκτυο χρωστά πολλά στην τεχνολογία που ανέπτυξαν οι τεχνητές νοημοσύνες των εικονικών Βρετανιανών τις τελευταίες δύο χιλιετηρίδες. Κανείς δεν γνωρίζει ούτε πώς έγινε η κλοπή, ούτε για ποιο λόγο. Η βασίλισσα φυσικά έπεσε σε κώμα, λόγω της απόλυτης συμβιωτικής σχέσης που έχει με το "Δάκρυ". Το μόνο ελπιδοφόρο είναι πως το διαμάντι δεν έχει καταστραφεί, αλλιώς η βασίλισσα θα είχε πεθάνει! Οι Ιππότες Της Σπειροειδούς Τράπεζας - Μυθάστριοι πράκτορες στην υπηρεσία της βασίλισσας - βρίσκονται ήδη σε συμβούλιο μαζί με τις αρχές της Πανμεγίστης Σολάρια στη Βενέζια{coelestis}Νόβα, για να αποφασίουν την επόμενη κίνησή τους ώστε να βρεθεί και να επιστραφεί το Δάκρυ στο μέτωπο της "κοιμώμενης βασίλισσας" Ελιζέμπα Ορφέα Γενεβιέβη της 32ης. ---------------------------------------------------------------- Ένα πολύ ευχάριστο νέο για όσους σκέφτονται να περάσουν τις διακοπές τους στα Βυθισμένα Νησιά του Αιγαίου. Από αύριο 11 Ιουλίου 2979 οι εξωκόσμιοι τουρίστες που φτάνουν στη Γη δεν θα χρειάζεται πια να πηγαίνουν στην Αμφίτριτο, την Πρώτεα, τη Γοργώ και την Τέλεστο μέσω της Υπεράττικα - την μεγάπολη-πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Επαρχίας της Ελλάδας κέντρο της οποίας είναι η παλαιά "Πόλις των Αθηνών" - αλλά με απευθείας τηλεμεταφορική σύνδεση από τις τροχιακές βάσεις. Φυσικά, όσοι επισκέπτες θέλουν μια "γεύση από Αιγαίο" μπορούν να ταξιδεύουν και με τα συμβατικά αντιβαρυτικά "Δελφίνια" από τα λιμάνια του Πειραιά, της Αίγινας, της Ραφήνας και του Λαυρίου ή με το Υπεραττικό μετρό από τη γραμμή 38-Μπλε "Ομόνοια^17 - Μύκονος." Πιέστε εδώ για ένα 3d-ινφόγραμμα σχετικά με τα Βυθισμένα Νησιά της Ελλάδας Tα τέσσερα βυθισμένα "νησιά" Αμφίτριτος, Πρώτεα, Γοργώ και Τέλεστοςδημιουργήθηκαν ανάμεσα στον 27ο και 29ο αιώνα για πειράματα ή σαν τόποι εξορίας. Η Αμφίτριτος δημιουργήθηκε αρχικά σαν υποθαλάσσια αποικία από τον νεο-τρανσανθρωπιστή (transhumanist) βιομήχανο Άλαν Μπλέηντ τον 4ο - συνεταίρο σήμερα των K.I.I. (Kadmian Intersolarian Industries) - σαν πείραμα για τη δημιουργία υποθαλάσσιων πόλεων αλλά στην πραγματικότητα ήταν κρησφύγετο της ομάδας αντίστασης ενάντια στη δικτατορία του καθεστώτος του "Συμβωτικού", της σατανικής τεχνητής νοημοσύνης που είχε σκλαβώσει για δύο αιώνες σχεδόν όλη τη Γη. Η Τέλεστος δεν ήταν παρά μια υποθαλάσσια επιστημονική βάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θεμελιωμένη στην αρχή του 27ου αιώνα, που έκανε έρευνες για να ανακαλύψει πιθανούς τρόπους να κλείσουν τα ρήγματα που προκάλεσαν τόσους καταστροφικούς σεισμούς στο παρελθόν. Όταν οι έρευνες στέφθηκαν ξαφνικά από απρόσμενη επιτυχία η βάση πήρε το όνομα "Τέλεστος". Η ιστορική σημασία της βάσης βοήθησε στο να μην διαλυθεί αλλά να μείνει σαν ιστορικό μνημείο που με τα χρόνια έγινε τόπος προορισμού για πολλούς τουρίστες που αναζητούν υποθαλάσσιες συγκινήσεις στους "λόφους", τα "φαράγγια" και τα "βουνά" στο βυθό του Αιγαίου. Η Πρώτεα και λίγο μετά η Γοργώ δημιουργήθηκαν σαν στρατόπεδα συγκέντρωσης γενετικά μεταλλαγμένων ανθρώπων που θέλησαν να μοιάσουν στα μυθικά όντα της θάλασσας, γοργόνες, τρίτονες κλπ. Η απαγόρευση από το καθεστώς του Συμβιωτικού των νέων αυτών όντων να εμφανίζονται στον κόσμο της επιφάνειας και η αφαίρεση κάθε ανθρώπινου δικαιώματός τους, έκανε πολλούς από αυτούς - που δεν ήθελαν να υποστούν κοσμητική/γενετική χειρουργική και να γίνουν ξανά συμβατικοί άνθρωποι - να εξοριστούν ή αυτοεξοριστούν στη βυθισμένη Πρώτεα. Ενώ η Γοργώ - που απέκτησε το όνομά της αργότερα - ήταν αρχικά στρατόπεδο συγκέντρωσης όσων συμβατικών ανθρώπων υποστήριζαν τις επιλογές των Πρωτεέων. Μερικές δεκαετίες μετά την πτώση του διαβολικού καθεστώτος μια μερίδα νεορομαντικών καλλιτεχνών από όλο το σύμπαν θέλησε να πλησιάσει τους ξενόφοβους Πρωτεείς και έτσι έφτιαξε την καλλιτεχνική αποικία Γοργώ, η ζωή στην οποία γρήγορα απέκτησε και μυστικιστικές προεκτάσεις, αναστηλώνοντας και επεκτείνοντας τα εγκαταλελειμένα κτίρια του στρατοπέδου συγκέντρωσης. Τα βιτρώ των ναών στην "Χώρα" της Γοργούς θεωρούνται από τα ομορφότερα του γαλαξία, ενώ οι Σειρηναϊκοί Χοροί στο ετήσιο φεστιβάλ στην κοντινή Πρώτεα προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες κάθε άνοιξη. -------------------------------------------------- Όσοι θέλετε να επισκεφτείτε την πανέμορφη Λουσίλλεα Νοκτάνα, πρωτεύουσα του Νόκτιλουξ (γνωστού και σαν Νυκτόφως), ενός από τους λιγότερο γνωστούς Παλαιούς Κόσμους, φροντείστε να ανανεώσετε το τηλεμεταφορικό σας εμφύτευμα σύντομα και οπωσδήποτε πριν το τέλος Σεπτεμβρίου 3515 (ημερομηνία Γης)! Σε λίγες εβδομάδες, στα βόρεια πλάτη του Νόκτιλουξ θα εμφανιστεί το Χρυσαφένιο Σέλας όταν η σελήνη του πλανήτη θα βρεθεί μπροστά από τον ήλιο του. Το φαινόμενο συμβαίνει μία φορά κάθε 20 χρόνια! Η έκλειψη θα διαρκέσει για 8 συνεχείς μέρες και ο ήλιος θα φαίνεται ακίνητος στον ορίζοντα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όχι μόνο την εμφάνιση του μεγαλειώδους Χρυσαφένιου Σέλαος αλλά και την αστραποβόλιση των ιδιότυπων λαμπερών νεφών, που είναι φωτεινά ακόμα και τη νύχτα, τα οποία έδωσαν στον πλανήτη το όνομά του. Η πόλη Λουσίλλεα Νοκτάνα θα φωτιστεί ολόκληρη και κατάλευκη, με τους σπειροειδείς πύργους της να δημιουργούν ένα μοναδικό θέαμα από λευκό και χαλκόχρυσο φώς λίγο πριν ξεκινήσει η έκλειψη. Μάλιστα, αν νιώσετε έντονη σεξουαλική διέργεση, μην ανησυχήσετε. Η ιδιότυπη δόνηση του ορατού φωτός τη στιγμή που όλος ο πλανήτης βυθίζεται στο χαλκόχρυσο χρώμα της έκλειψης επενεργεί στο νευρικό σύστημα των περισσοτέρων όντων ανοίγοντας τα κέντρα της ερωτικής επιθυμίας. Η ηδυπαθής Λουσίλλεα Νοκτάνα σας περιμένει! ----------------------------------------------------------------- THIS IS...GNN News. The Galactic Noumenal Network News! Edited June 30, 2008 by Dain 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naroualis Posted May 2, 2008 Share Posted May 2, 2008 Λοιπόν, επειδή κάποιος έκανε παράπονάκια, είπα να τον κακομάθω λίγο παραπάνω (ω, κυρία πρέσβειρα... κλπ, κλπ, κλπ). Καταρχήν κάτι που έκανα εντελώς αυθόρμητα και όταν το πήρα είδηση, έσκασα στα γέλια. Φοβερό, ε; Από τώρα ψάχνω το Νοο-δίκτυο εγώ. Γενικά έχω διαβάσει όλα τα GNN NEWS και μάλιστα από πολλές φορές το καθένα. Είναι πολυ ευχάριστα και ό,τι πρέπει για το δικό μου πολύ περιορισμένο short attention spun. Γενικά δεν έχω παρατηρήσεις πάνω τους, σαν κείμενο. Είναι στρωτά και στρωμένα ως γραφή κι οι ιδέες ξεπερνούν πολύ τη στάρνταρ φαντασία. Μόνο στο παρόν θα είχα να παρατηρήσω κάτι και μάλλιστα στην ισοτρία με το Δάκρυ. Νομίζω πως η παράθεση της ιστορίας του θα έπρπε να γίνει με άλλον τρόπο, όπως πχ εκείνος που χρησημοποιείς για τα βυθισμένα νησιά, κι όχι τόσο άμεσα. Άσφαλώς ένας παρουσιαστή ειδήσεων θα το έβρισκε πολύ "λογοτεχνικό" και θα σου ζητούσε -μιας κι έχεις το ρόλο του κειμενογράφου- να το ξαναγράψεις πιο "πιασάρικα". Πιο "ειδησεογραφικά". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted May 2, 2008 Author Share Posted May 2, 2008 (edited) Σ'ευχαριστώ πολύ Ευθυμία μου (ναι, είμαι λίγο παραπονιάρης. Έως πολύ μερικές φορές. Τεσπα). Έχεις απόλυτο δίκιο για το κείμενο με το Δάκρυ. Ίσως θα έπρεπε να είχα κάνει τις πληροφορίες σαν "ινφόγραμμα" όπως στα Nησιά, αντί σαν μέρος της "γραμμικής" είδησης. Πάντως η ιστορία με το Δάκρυ έχει και συνέχεια την άλλη φορά! ;) Σχετικά με τις ιδέες που μου έρχονται, ναι. Εϊναι σίγουρα κουφές (και με τιμά που τις θεωρείς πέρα από τη στάνταρ φαντασία), αλλά υπάρχει ένα κόλπο που λειτουργεί σαν καταλύτης τόσο για τις ιδέες όσο και για τις ιστοριούλες που γράφω και ίσως γι'αυτό φαίνονται "λογικές" με το δικό τους τρόπο. Απλά σκέψου πώς θα "άκουγε" ένας άνθρωπος του 1890 μια συζήτηση ανάμεσα σε computer/Internet geeks του 2008. Αυτό που "μεταφέρω" στις ιστορίες μου είναι η εντύπωση που θα έμενε στη μνήμη του ανθρώπου αυτού από όσα είχε ακούσει. Θα υπήρχε μια κάποια λογική αλλά πολλά πράγματα θα φαίνονταν διαστρεβλωμένα ή παράξενα για τα δεδομένα του 19ου αιώνα. Και όσο πιο μακριά στο μέλλον "προχωράω" τόσο πιο παράδοξα και αλλόκοτα θα φαντάζουν όλα. Αντίθετα αυτά που είναι στο σχετικά κοντινό μέλλον είναι πιο "ακριβή" και κατανοητά. Όσο για το λινκ που πάτησες, με έκανε να χαρώ ακόμα πιο πολύ!! (νόμιζα πως μόνο εγώ θα έκανα κάτι τέτοιο). :aufo: Αλλά...χμμ....ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται στο μέλλον! Mπορεί κάποτε το λινκ αυτό να λειτουργήσει. Κατά κάποιο τρόπο... Edited May 2, 2008 by Dain Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spock Posted May 2, 2008 Share Posted May 2, 2008 Χεχε, καναδυό λινκς πάτησα κι εγώ!!! Πάντως, η φαντασία σου είναι πραγματικά αστείρευτη, Διονύση! Και έχεις δίκιο, έτσι θα πρέπει να ακούγονταν σε κάποιον από το 1890 σημερινές κομπιουτεροσυζητήσεις! Το επεισοδιάκι με τις 'θρησκείες' είναι πανέξυπνο, καυστικό και ταυτόχρονα διασκεδαστικότατο, το ευχαριστήθηκα πολύ! Έχω διαβάσει και τα προηγούμενα GNN, τα οποία είναι πραγματικά πολύ απολαυστικά. Αλήθεια, πότε είναι το επόμενο δελτίο; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted May 3, 2008 Author Share Posted May 3, 2008 Thank you, Δημήτρη! Εξ άλλου σαν "Βουλκάνιος" μάλλον θα αισθάνεσαι και λίγο σαν στο σπίτι σου, σε "γαλαξιακό" περιβάλλον. ;) Δεν ξέρω πότε θα βάλω άλλες "ανταποκρίσεις". Έχω βέβαια καμμιά εκατοστή από σημειωμένες ιδέες, αλλά είτε θέλουν επεξεργασία, είτε είναι ακατάλληλες είτε μου έρχονται πιο "φλασιές" που θέλω να γράψω, οπότε θα δούμε. Πάντως έχω ήδη 2-3 entries ακόμα στα σκαριά. Kαι πάλι thanks! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παρατηρητής Posted May 3, 2008 Share Posted May 3, 2008 (edited) Είναι εκπληκτικό το ποσοστό φαντασίας που υπάρχει μέσα στο μυαλό σου Dain. Και άλλο τόσο εκπληκτικός είναι ο τρόπος με τον οποίο καταφέρνεις να το μεταδώσεις σε αυτό το αν όχι προτότυπο τουλάχιστον ευάριστο και επιτυχημένο στιλ. Τι να πω, άξιος! Αναρωτιέμαι αν αυτό το κανάλι τις μεταμεσονύχτιες ώρες προβάλει όξω από δω ρε ματάκηδες! Edited May 3, 2008 by Παρατηρητής Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted May 3, 2008 Author Share Posted May 3, 2008 Thanks Παρατηρητή! (Εδώ κάπου, κοκκινίζω). Δεν ξέρω, ίσως από πάντα να "ζούσα" πιο πολύ στο μέλλον από όσο θα έπρεπε. Αλλά είναι ωραία εκεί! ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παρατηρητής Posted May 4, 2008 Share Posted May 4, 2008 (edited) Thanks Παρατηρητή! (Εδώ κάπου, κοκκινίζω). Δεν ξέρω, ίσως από πάντα να "ζούσα" πιο πολύ στο μέλλον από όσο θα έπρεπε. Αλλά είναι ωραία εκεί! ;) Σε καταλαβαίνω. Δεν είναι απλή φαντασία, είναι βίος σε εναν άλλο κόσμο που μόνο εσύ μπορείς να δεις. Κατάρα και ευχή μαζί (κατάρα γιατί λίγοι σε κατλαβαίνουν, ευχή διότι είναι πολύτιμο αλλά και επειδή αν είχες γεννηθεί κάμποσα χρόνια πριν τη γέννηση σου, θα σε είχαν καταδικάσει στο τρελάδικο). Ιστορίες, διηγήματα, κόμικς, βίντεο, κανάλια, ε ρε φίλε, πώς να το κάνουμε, αυτή η Μυθαστρία υπάρχει! Edited May 4, 2008 by Παρατηρητής Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitsos Posted May 4, 2008 Share Posted May 4, 2008 Εάν αρχίσει ο κλήρος τις κλωτσιές δεν έχει σημασία που και πότε γίνεται το συνέδριο. Εδώ θα μπορούσε να αρχίσει ένα μελλοντικό όνομα του ρόδου; Το δάκρυ σίγουρα το έχει ο Αρσέν Λουπέν. Μεγάλη διαφήμιση στο Interplanetary Areographic ρε παιδί μου. Το GNN το εκδίδει; Επειδή τα νησιά του Αιγαίου τα έχω φάει στη μάπα τρέχω να ανανεώσω το τηλεμεταφορικό μου εμφύτευμα. Δεν χάνω με τίποτα το ταξίδι στη Λουσίλλεα Νοκτάνα και την έντονη σεξουαλική διέγερση που υπόσχεται. Φίλε Dain το μόνο για το οποίο μπορώ να σε κατηγορήσω είναι ότι σε αντίθεση με τα δελτία της «πραγματικότητας» τα δικά σου δελτία παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον και με καθηλώνουν στον καναπέ μου κάτι που σιχαίνομαι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted June 30, 2008 Author Share Posted June 30, 2008 Xεχεχεχ, μόλις τώρα είδα το σχόλιο του Κίτσου. Σ'ευχαριστώ πολύ. Προφανώς, οι διαφημήσεις θα υπάρχουν ακόμα μερικούς αιώνες μετά, αλλά τουλάχιστον πρόκειται για περιοδικό μόνο. ;) Επίσης άλλαξα κάπως το όνομα της βασίλισσας για "κάποιους" λόγους, μια που άρχισα να γράφω τη συνέχεια σε μορφή διηγήματος. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitsos Posted June 30, 2008 Share Posted June 30, 2008 Επίσης άλλαξα κάπως το όνομα της βασίλισσας για "κάποιους" λόγους, μια που άρχισα να γράφω τη συνέχεια σε μορφή διηγήματος. Ελπίζω αυτό να μην σημαίνει ότι έχεις πολλά ανοιχτά μέτωπα και θα καθυστερήσεις λίγο τη συνέχεια στις Ζωντανές Πύλες !!! Trilliaaaaaaaaan !!! Που βρισκόμαστε στον Κάδμο; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trillian Posted June 30, 2008 Share Posted June 30, 2008 Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, γράφεται το επόμενο κεφάλαιο. Πιέζω φυσικά για πιο γρήγορους ρυθμούς, βέβαια, αλλά... Χμ, μήπως να κάναμε ένα poll; "Ποιο θέλετε να τελειώσει πρώτα ο Dain;" :tongue: Και μετά θα τον κυνηγάμε αλύπητα, φυσικά! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariposa Posted June 30, 2008 Share Posted June 30, 2008 Πύλες...Πύλες...Πύλες...Πύλες Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitsos Posted June 30, 2008 Share Posted June 30, 2008 poll... poll... poll... poll... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted July 1, 2008 Author Share Posted July 1, 2008 (edited) Ηeheheheh. Να πω τώρα ότι δεν χαίρομαι που θέλετε να διαβάσετε κι άλλα δικά μου, θα ήταν μέγιστο ψέμα! :aufo: Αλλά χμμ αν σας έλεγα πόσα "μέτωπα" έχω ήδη ανοιχτά, θα με παίρνατε με τις πέτρες. Οι Πύλες είναι οραματιστική ιστορία, και γράφεται ως τέτοια. Δηλαδή ούτε και γω ξέρω πώς θα καταλήξει γιατί τα ζώα δεν είναι...δεν είναι αυτά που περίμενα και μερικά μάλιστα ήδη "διαφωνούν" για το ποια θα εμφανιστούν μετά. Ειδικά στις Πύλες δεν μπορώ να "βιάσω" τα πράγματα. Μάλιστα ξαφνικά μου βγήκε στη μέση και μια μάγισσα, για το τέλος, που δεν την είχα υπολογίσει καθόλου, και δεν ξέρω τι θέλει ακριβώς! :witch3: Cryptic, yet true! :wizard: Tα GNN είναι "φλασιές" και τα γράφω όταν έχω έμπνευση και όταν συγκεντρωθούν κάμποσα. Ούτε σ'αυτά μπορώ να βιαστώ. Ο Κάδμος γράφεται μεν, αλλά χμμμ ίσως να πω εδώ πώς λειτουργώ. Μέσα στο νου μου δουλεύω την ιστορία με ένα τρόπο λίγο περίεργο, κάτι που κάνω αυθόρμητα. Π.χ. στο κεφάλαιο με την Οριάνα που πάει να συναντήσει το φίλο της Ροβ, στη Ροβίρια, ξέρω μεν πώς θα καταλήξει αλλά στο μεταξύ έχω δει στο "μάτι του νου μου" τι κάνουν και τι λένε σε real time. Δηλαδή ολόκληρες συζητήσεις μεταξύ τους, που βέβαια δεν πρόκειται να μπουν αυτούσιες στο βιβλίο αλλιώς δε θα χώραγαν ούτε 1000 σελίδες. Αυτός είναι ένας τρόπος για να μάθω καλύτερα τους χαρακτήρες μου, ειδικά τους πιο καινούργιους όπως ο Ροβ. Όταν ο Ροβ και η Οριάνα συναντιούνται στην Καμπίρ-τε'να'κάριλλα, προχωρούν στους δρόμους όπως θα έκαναν δυο φίλοι. Πάνε σε μαγαζιά, ακούν μουσική, αλλάζουν ρούχα, λένε αστεία, λένε σοβαρά, τρώνε, κλπ. Μέσα απ'αυτή τη διαδικασία "βρίσκω" και τα διάφορα "κουφά" που βάζω στις ιστορίες. Εμπαθικά ρούχα, συναισθησιακά αρώματα, μπλε ερωτιδείς κλπ. Δηλαδή, η Οριάνα αλλάζει δέκα φορές ρούχα, το ίδιο και ο Ροβ, μένουν γυμνοί σε κάποιες φάσεις, πάνε σε κάτι σαν "κλαμπ" όπου η βαρύτητα είναι διαφορετική σε κάποια σημεία και χορεύουν κάτι πολύ αισθησιακό, ένα Ροβιριανό παιχνίδι, ακούν μουσική σε ένα αμφιθέατρο, βλέπουν τα αξιοθέατα της πόλης, μιλούν για το παρελθόν τους. Bλέπουν τον έναστρο ουρανό τη νύχτα και μαζί τους "βλέπω" και γω τα φεγγάρια της Ροβίρια να ανατέλουν. Οι δύο χαρακτήρες μου, μου "λένε" τα ονόματα των φεγγαριών τα οποία δεν ήξερα πιο πριν. ( Κα'μέλανα και Κα'ίριντρις). Προφανώς το πρόθεμα "Kα" σημαίνει κάτι σχετικό με δορυφόρο. Να μια λέξη ακόμα στη γλώσσα τους! Μπορεί ομως να σημαίνει και κάτι άλλο, που αν μου "έρθει" ίσως πλουτήσει περισσότερο την κοσμοπλασία του πλανήτη! Πολύ λίγα από αυτά θα μπουν στο κεφάλαιο, μόνο όσα νομίζω πως είναι πιο καλά, και πιο σημαντικά για την πλοκή. Αλλά θα ξέρω πολύ περισσότερα για τους ήρωές μου! Όσο για τα άλλα μέτωπα? Είναι ένα σωρό. Ακόμα δεν έχω τελειώσει την Ανάποδη Σταχτοπούτα από πρόπερσυ. Ούτε έχω συνεχίσει το Moonlight on Verdant God Isle. Δεν έχω βάλει τις τελευταίες σελίδες από κείνο το πανάρχαιο κόμικ μου. Και για ατελείωτες ιστορίες που έχω εντός και εκτός υπολογιστή? Αστο καλύτερα! Πάνω από 15! (Για να μην πω για τις 750 συνόψεις ιστοριών με τη Μυθαστρία ή, κυρίως, τους "προγόνους" της από τα τελευταία 30 χρόνια, και δύο ακόμα μυθιστορήματα). Κάποιες στιγμές όμως μου έρχεται κάτι σαν απίστευτη έμπνευση που με ενθουσιάζει και πρέπει να το γράψω εκείνη τη στιγμή. Όπως γίνεται τώρα με τη "Λίμνη των Κύκνιων", μια ιστορία ε.φ. στο πολύ απόμακρο μέλλον, στο σύμπαν της Μυθαστρίας, αλλά εμπνευσμένη από το μπαλέτο Λίμνη των Κύκνων αλλά και η ιστορία με τη βασίλισσα και το Δάκρυ, με πρόχειρο τίτλο "Γκαλόπ Σελεστιάλ" που έχει κάποια κοινά με τον Ορφέα στον Κάτω Κόσμο του Offenbach. H "φλασιά" εδώ ήταν η διαπίστωση πως μπορούσα άνετα να συνδυάσω την ιστορία του GNN με τη βασίλισσα, με τη γνωστή οπερέττα από την οποία το "Galop Infernal" είναι η γνωστή μας μουσική του Καν-Καν. Ηyper-futuristic science fiction συνδυασμένη με κάτι πιο κλασσικό και "fantasy"! Μυθαστρία itself! Και το μυαλό μου ένα πανηγύρι! (και για τα πανηγύρια) Όλα αυτά τα λέω και για να σας δελεάσω (never underestimate the serpent brain :snake: ) αλλά και γιατί ένα πολλ δε θα είχε νόημα αφού δεν θα μπορέσω να ακολουθήσω, κατά πάσα πιθανότητα, το αποτέλεσμα που θα βγεί. Όμως σας ευχαριστώ ειλικρινά! I love you all! Edited July 2, 2008 by Dain Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariposa Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 Τότε το μόνο που μπορώ να πώ είναι να είσαι καλά και γεμάτος έμπνευση και χρόνο να γράφεις. Αλήθεια η "Ανάποδη Σταχτοπούτα" τι διαπραγματεύεται; (γιατί είμαστε και κοριτσάκια ...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted July 2, 2008 Author Share Posted July 2, 2008 (edited) Τότε το μόνο που μπορώ να πώ είναι να είσαι καλά και γεμάτος έμπνευση και χρόνο να γράφεις. Αλήθεια η "Ανάποδη Σταχτοπούτα" τι διαπραγματεύεται; (γιατί είμαστε και κοριτσάκια ...) Σ'έυχαριστώ πολύ Mariposa. H "Ανάποδη Σταχτοπούτα" είναι μια "πονηρούτσικη" κωμική παρωδία της Σταχτοπούτας. Πονηρούτσικη κυρίως για κάποια υπονοούμενα και λίγο ελευθεριάζουσα γλώσσα. Όχι ομως τίποτα πολύ χυδαίο ή πορνογραφικό. "Σκανδαλιστική" κωμωδία είναι με μια δόση "καφρίλας" μέσα. Όλες οι ιστορίες μου - και πάρα πολλές άλλων μελών του φόρουμ - μπορείς να τις βρεις στο Ευρετήριο της Βιβλιοθήκης, εδώ: http://community.sff.gr/index.php?showtopic=2996 To link για τη Σταχτοπούτα είναι εδώ: http://community.sff.gr/index.php?showtopic=3803 Edited July 2, 2008 by Dain Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spock Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 Να προσθέσω στον παραπάνω κατάλογο και τη συνέχεια ενός fan-fic, και δύο συνέχειες ενός log! :tongue: Τώρα, για τη φαντασία σου και τη δημιουργικότητά σου, Διονύση, δεν μπορεί να πει κάποιος τίποτα, μόνο να υποκλιθεί! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WILLIAM Posted October 14, 2015 Share Posted October 14, 2015 Θα σε πάρω ξεναγό στην Ελλάδα του μέλλοντος! Πάλι με έκανες να γελάσω και η ιστορία με το διαμάντι θα μπορούσε να γίνει και μυθιστόρημα, κωμικό ή μη. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted October 14, 2015 Author Share Posted October 14, 2015 Θα σε πάρω ξεναγό στην Ελλάδα του μέλλοντος! Πάλι με έκανες να γελάσω και η ιστορία με το διαμάντι θα μπορούσε να γίνει και μυθιστόρημα, κωμικό ή μη. Είναι ήδη μέρος μιας εκτεταμένης σύνοψης που είχα γράψει (ανάμεσα στις 800 περίπου συνόψεις Μυθάστριων ιστοριών που έχω) και μπορεί να γίνει ιστορία σε έναν μελλοντικό τόμο του Τζον Κάδμου, αν ποτέ γραφτεί δηλαδή. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts