Jump to content

Το Κοθορνιανό Ζήτημα

Recommended Posts

«Άρχεται η συνεδρίαση για το ζήτημα της ένταξης των Κοθορνιανών στην Γήινη Κοινότητα. Υπέρ της ένταξης ο πρέσβης Πρόβιτς του Σκανδιναβικού κομιτάτου, κατά της ένταξης ο αντι-πρέσβης Φιορίνη των Σικελικών βραχονησίδων. Προεδρεύει ο εντιμότατος Μπόλικος της Πρώην Ελληνικής Δημοκρατίας των Σκοπίων!»

«Τον λόγο έχει ο πρέσβης Πρόβιτς.»

«Εντιμότατε, δεν υπάρχει άτομο που να έχει επισκεφτεί τον Κοθόρνο και που να μην συμφωνεί πως οι κάτοικοι του πλανήτη είναι τα πιο ευγενικά, φιλειρηνικά και άκακα πλάσματα αυτού του γαλαξία. Δεν χρειάζεται καν να θίξω πως μια δεκαετία τώρα η Γήινη Ομοσπονδία έχει στρογγυλοκαθίσει στον εν λόγο πλανήτη εκμεταλλευόμενη οικονομικά τον πλούτο αυτού του κόσμου, χωρίς καμία αντίρρηση από τους κατοίκους του. Είναι λοιπόν σκανδαλώδες να μην τους επιτρέπουμε όχι μια στοιχειώδη μετανάστευση αλλά έστω το προνόμιο να μας επισκέπτονται. Και όλος αυτός ο πανικός… εξαιτίας της μεθόδου ζευγαρώματος των Κοθορνιανών.»

«Μια παρέμβαση κύριε Πρόεδρε. Ο κύριος πρέσβης παραλείπει πως τα γεννητικά τους όργανα είναι πανομοιότυπα με τα δικά μας, τα έχουν στο μέτωπο τους και αρνούνται πεισματικά να φορέσουν κάποιο καπέλο ή έστω σαρίκι. Και η παρουσία τους μόνο, οπουδήποτε στον πολιτισμένο κόσμο, θα προκαλούσε προσβολή της δημόσιας αιδούς.»

«Εντιμότατε, βλέπουμε γυμνά στην τέχνη κάθε μέρα, και φυσικά υπάρχουν άπειρα μέρη στη Γη που οι ντόπιοι κυκλοφορούν γυμνοί…»

«Συνουσιάζονται και δημόσια;»

«Το ζευγάρωμα τους δεν έχει την αναγκαία, χυδαία τριβή της ανθρώπινης μεθόδου. Με μία απαλή διείσδυση κρατούν τα μέτωπα τους ενωμένα. Είναι μια πολύ όμορφη και τρυφερή εικόνα.»

«Ο συνάδελφος ξεχνάει το σκάνδαλο στη δεξίωση της Γήινης πρεσβείας. Ο Κοθορνιανός πρίγκιπας βρήκε την σύζυγο του προκατόχου μου γοητευτικότατη, με αποτέλεσμα να τη…σημαδεύει σα μονόκερος μπροστά σε όλους, όλο το βράδυ.»

«Μα είναι…σεξουαλικά συμβατοί με μας;»

«Είναι κύριε πρόεδρε. Ο έρωτας έχει θριαμβεύσει στον Κοθόρνο ενάντια σε κάθε στενομυαλιά και προκατάληψη. Έχουν ολοκληρωθεί πάρα πολλοί γάμοι με γήινους. Και είναι κυρίως η Κοθορνιανοί που υποφέρουν στον πόθο τους να ικανοποιούν τους απαιτητικούς γήινους συντρόφους τους.»

«Δηλαδή;»

«Στις Κοθορνιανές γυναίκες παρατηρήθηκαν ημικρανίες ενώ οι άρρενες διαγνώστηκαν με αυχενικό διάστρεμμα. Εμείς είμαστε οι εγωιστές και δούλοι στα πιο χαμηλά μας ένστικτα. Πώς να μην φαντάζουμε οπισθοδρομικοί και στενόμυαλοι σε εκείνους, με τα πιο σημαντικά και ζωτικά μας όργανα να ασφυκτιούν στο σκοτάδι των ρούχων μας, δέσμια σε παράλογες ντροπές;»

«Ευχαριστώ κύριε Πρόβιτς. Από εσάς άκουσα αρκετά. Εσείς κύριε Φιορίνη;»

«Ναι, κάτι ακόμα…σοβαρό. Οι μικτοί γάμοι στον Κοθόρνο έχουν δημιουργήσει μια πληθώρα από νέες ράτσες. Όλα τα παιδιά γεννιούνται με δύο γεννητικά όργανα. Πάνω, και κάτω.»

«Θεέ και Κύριε!»

«Έχουμε τέσσερις εκδοχές. Δύο του ίδιου φύλου, και δύο μικτά…»

«Ω μα! Και ποιο…είναι το επικρατέστερο φύλο στα μικτά άτομα;»

«Οι Κοθορνιανοί δεν έχουν την πρεμούρα να κολλάνε κοινωνικούς ρόλους στα παιδιά τους Εντιμότατε. Συνήθως είναι οι γήινοι σύζυγοι που επιμένουν στην υπεροχή του κάτω φύλου…»

«Μη διακόπτετε κύριε Πρόβιτς! Συνεχίστε αντι-πρέσβη!»

«Σκανδαλωδώς, ούτε η νέα αυτή νεολαία μοιάζει να νοιάζεται. Κάνουν μεταξύ τους σχέσεις όπως τύχει…Μετρήσαμε εννέα συνδυασμούς ζευγαρώματος. Να τους απαριθμήσω;»

«Όχι να μας λείπει…»

«Φαντάζεστε λοιπόν τι θα γινόταν αν…»

«Δεν χρειάζομαι άλλο σχόλιο κύριε Φιορίνη. Λυπάμαι, κύριε Πρόβιτς. Η Γη δεν είναι ακόμα έτοιμη για τους Κοθορνιανούς. Μεταθέτω το ζήτημα της ένταξης τους για το τέλος της επόμενης δεκαετίας. Τέλος της συνεδρίασης.»

«Μα, εντιμότατε…!»

«Ησυχία! Οι πεντακόσιες σας λέξεις έχουν συμπληρωθεί!»

Χα, χα! Ωραίο, περιοκτικότατο και πετυχημένοι διάλογοι.

Μου άρεσε πολύ ο ρυθμός του.

Χα. Εν τάχει και ένα ανέκδοτο που είχα ακούσει παλιά, και κολλάει γάντι με την ιστορία σου. Το θυμήθηκα μετά το σχόλιο του mman στην ανταπόκρισή του, περι ανατομίας των Κοθορνιανών και επακόλουθα προβλήματα:

Ξυπνάει ένας τυπάς, που λες, πρωί-πρωί για να πάει στην δουλειά. Μπαίνει στο μπάνιο να ετοιμαστεί και λίγες στιγμές αργότερα αφήνει ένα ουρλιαχτό μπροστά απο τον καθρέφτη. Ένα μακρουλό εξόγκωμα βρισκόταν στο κούτελό του. Τρέχει στον γιατρό αμέσως, όπου ακούει την διάγνωσή του.

"Χμ..Ενδιαφέρον, πολύ ενδιαφέρον, αγαπητέ μου"

"Τι είναι Γιατρέ..?"

"Πρωτοφανές. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα δεύτερο πέος που φυτρώνει στο κεφάλι σας"

"Ααα...!! Και-και..τι να κάνω??"

"Ταξίδια, αγαπητέ μου! Πολλά ταξίδια. Να δείτε τον κόσμο."

"Μα, καλά Γιατρέ, αυτό πως θα βοηθήσει?!!"

"Ε, άμα βγούνε και τα αρχ*#ια, δεν θα βλέπετε τίποτα μετα..."

Edited by Sileon

Χα. Εν τάχει και ένα ανέκδοτο που είχα ακούσει παλιά, και κολλάει γάντι με την ιστορία σου.

:thmbup: :lol:

Μου άρεσε πάρα πολύ! Από τα πιο καυστικά, καλογραμμένα και χιουμοριστικά τόσο μικρά διηγήματα που έχω διαβάσει. Πραγματικά το διασκέδασα! Το μόνο που έχω να πω είναι ότι σε κάποιο σημείο χρησιμοποιείς την λέξη "πρεμούρα" τη οποία μόλις διάβασα, την ξαναδιάβασα για να σιγουρευτώ κι αυτό γιατί δεν μου ταίριαξε στο ύφος του συνόλου. Φυσικά, αυτή είναι μια πολύ πολύ μικρή λεπτομέρεια! Ήταν απολαυστικό!

Χα,ωραίο!Και είχε και την πλάκα του.Βέβαια είχε και μερικα ορθοφραφικά(τυπογραφικά) λαθάκια αλλα τί μας νοιάζουν τώρα αυτα!

Η τελευταία πρόταση είναι βαλμένη προφανώς απλά για το χαβαλέ στο φεστιβάλ και το διηγηματάκι θα ήταν πολύ καλύτερο ουσιαστικά χωρίς αυτήν.

Επίσης το πολιτικό σκηνικό στη Γη και γενικά φαντάζει κάπως περίεργο και ελαφρώς μη ρεαλιστικό στα μάτια μου.Από τη μία έχουμε τη Γήινη Κοινότητα που θυμίζει μια Διαστρική Ομοσπονδία Πλανητών με έδρα τη Γη,αφού δέχονται και εξωγήινους σε αυτή.Από την άλλη,όχι μόνο διατηρούνται τα κράτη αλλά υπάρχει ακόμη μεγαλύτερος διαμελισμός με τις Σικελικές βραχονησίδες να αποτελούν ανεξάρτητο κράτος.Θα μπορούσε να εξηγηθεί σε μια μεγαλύτερη ιστορία,ναι δεν είναι απίθανο, αλλά σε αυτό το μικρό κείμενο κάτι δεν κολλάει καλα.

Χείρωνα μιλάμε για ένα χιουμοριστικό 500άρι και όχι για διήγημα. Οπότε ακόμα και τα πιο απίθανα είναι δυνατά στο χιούμορ... Και το ζητούμενο δεν είναι το πολιτικό σκηνικό στην Γη, αλλά το θέμα των Κοθορνιανών...

Επίσης, σε πολλά sci-fi η Γη δεν είναι ολόκληρη αλλά διασπασμένη με μία Ομοσπονδία κρατών να παίρνει τις σοβαρές αποφάσεις.

Δηλαδή Χείρωνα διαφωνώ τελείως μαζί σου.

Ή μάλλον... ένα 500άρι είναι ένα τελείως άλλο creature. Υφίσταται με το που αρχίζει η ανάγνωση του και σβήνει μετά το τέλος της. Εγώ για παράδειγμα δεν έχω ιδέα τι σημαίνει ακριβώς το «Πρώην Ελληνική Δημοκρατία των Σκοπίων». Το σημαντικό είναι πως ακουγόταν αστείο και ξάφνιαζε για λίγα δευτερόλεπτα.

Το 500άρι (σε αυτή τη περίπτωση) είναι ένα άλλοθι να ξεσαλώσεις σαν συγγραφέας με την φαντασία σου χωρίς να ανησυχείς για λογική ή συνοχή στο θέμα σου. Και όχι μόνο γιατί είναι για το φεστιβάλ. Προσωπικά το θεωρώ έγκυρο γενικά και σαν είδος.

Ναι ήταν 500άρι,χιουμοριστικό.Ναι γράφτηκε για το φεστιβάλ.Όλα αυτά τα δέχτηκα και προηγουμένως.Αλλά ως διήγημα της Βιβλιοθήκης του sff.gr το εκρινα και το σχολίασα βάση των κριτηρίων μου.Επίσης όσον αφορά την Ομοσπονδία,μιλάμε εδώ για Ομοσπονδία Πλανητών,όχι κρατών της Γης.Υπάρχει διαφορά.Μολονότι είναι κλασικό σενάριο εμένα κάτι δεν μου κολλάει.Τώρα αν διαφωνείτε εντελώς και πιστεύεται ότι μου κολλάει,τί να πω...