Celestial Posted May 27, 2008 Share Posted May 27, 2008 Με την ανάπτυξη των χωροχρονικών τεχνολογιών πολλές επιχειρήσεις κάναν την εμφάνιση τους οι οποίες χρησιμοποιούσαν αυτά τα τεχνολογικά επιτεύγματα για εμπορικούς λογούς, ο ποιο συνήθεις ήταν το να προσφέρουν κάποιο ιστορικό θέαμα στους πελάτες τους, μερικές από αυτές ήταν πολύ επιτυχημένες όπως το μπάρμπεκιου "Νέρων", που πήγαινε τους πελάτες του στο κάψιμο της Ρώμης (Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή το πρώτο, Τρίτη - Πέμπτη Σάββατο το δεύτερο ), μερικές ήταν εντελώς αποτυχημένες όπως η ψησταριά "Χιροσίμα". Ορισμένοι οικολόγοι διαμαρτύρονταν εντόνως ότι άλλα αυτά τα διαχρονικά ταξίδια διαταράσσουν τις λεπτές ισορροπίες του σύμπαντος, μέχρι που μια διαμαρτυρία τους μεταφέρθηκε μυστηριωδώς στην εποχή των δεινοσαύρων και έκτοτε δεν ξανακούστηκε τίποτα γι αυτούς. Σε μια από τις λιγότερο επιτυχημένες τέτοιες επιχειρήσεις, το μπαρ στην αρχή του Κόσμου, διεξάγεται και η ιστορία μας... Δεν είναι ότι το Μπαρ ήταν άσχημο, η ότι σερβίριζε μπόμπες, απλά όλη αυτή η κοσμογονία που διεξαγόταν απ έξω συχνά προκαλούσε κατάθλιψη στους πελάτες και τους θύμιζε το πόσο μικροί και ασήμαντοι είναι μπροστά στα πραγματικά θαύματα του σύμπαντος, το μόνο που το έσωζε από τη πτώχευση ήταν ότι ήταν το ιδανικό μέρος να πας όταν αισθανόσουνα πεσμένος, γιατί αφ ενός δεν ένιωθες μόνος, και αφ εταίρου η Κενταυριανή μπύρα έκανε μόνο 10 Σερλινκους η κανάτα. Έτσι την επομένη της μεγαλύτερης και ποιο πολύκροτης δικαστικής διαμάχης που είχε κριθεί από το ανώτατο δικαστήριο της Γαλαξιακής Ομοσπονδίας ήταν ίσως λογικό ότι ο δικηγόρος των εναγόντων πήγε εκεί να τα πιει. Δεν ήταν εντυπωσιακός σαν τους Χειμέριους μεγαλοδικηγόρους που βγαίναν στα παράθυρα και ανάλυαν τα αποτελέσματα της δίκης, ούτε σοφός όπως οι δικαστές του Ιότα Δρακονίς που πήραν την απόφαση. Φορούσε ένα απλό Γκρι κουστούμι που του έδινε μια μάλλον "στεγνή* χροιά, το πρόσωπο του ήταν χλωμό και η φωνή του έτρεμε καθώς έκατσε στο μπαρ και είπε: "μια κανατούλα παρακαλώ" ο Μπάρμαν, ένας εξάχειρας Γκομεισανός, τον κοίταξε ενώ ετοίμαζε ένα Μαιαν Μοσκιτο, πολύ δημοφιλές κοκτέιλ τα τελευταία χρόνια, και είπε ενώ άρχισε να γεμίζει τη κανάτα ( τα έξι χέρια είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για ένα μπάρμαν ). "αμέσως φίλε μου, ει σε καλά?" Πρέπει να ήταν μαλών βαρετή η βάρδια, και να είχε όρεξη για κουβέντα γιατί κατά τα άλλα η ερώτηση του ήταν μάλον ρητορική. "Ε, όχι πολύ, θα τα είδες και στις ειδήσεις" Είπε με ύφος παραίτησης ο Δικηγόρος. "Α φίλε μου δε το πολυβλέπω το χαζοκούτι για πες" Τα μάτια του δικηγόρου σαν να έλαμψαν, όπως συνήθως γινόταν με όσους έψαχναν κάποιον να πουν το καημό τους. "Άστα φίλε μου είναι να μη σου τύχει η στραβή, έχω που λες είμαι δικηγόρος, βέβαια δεν είμαι από τη Σειριά ακαδημία, όποτε μπορείς να πεις ότι είμαι δευτεροκλασάτος δικηγόρος, άλλα δεν έχει σημασία βλέπεις η πρώτη μου σύζυγος είχε μπαμπά συγκλητικό και ο πεθερούλης μου, όσο και να μη με συμπαθούσε, φρόντισε να μου βρει μια θέση στο Δημόσιο για να εξασφαλίσει τη κορούλα του, φυσικά ως δευτεροκλασάτος δικηγόρος ασχολούμουν με τα κλασικά διαδικαστικά θέματα, κάνα συμβόλαιο, καμιά κλήτευση, άντε και κάνα πταισματοδικείο." "Άρα εισε βολεμένος φιλαράκο, γιατί τόσο κατηφείς λοιπών; "Α φίλε μου βλέπεις η σύζυγος με παράτησε για έναν Λεσαθιανό ντράμερ, και φυσικά έχασα και την υποστήριξη του πεθερούλη μου που με θεωρεί υπαίτιο για το σκάνδαλο που προέκυψε, αλλά βλέπεις Δημόσιο δε μπορεί να με διώξει." "Ε τι σε νοιάζει τότε αστον να βράζει στο ζουμί του" "Δε μπορεί να με διώξει άμεσα, αλλά βρήκε τρόπο να με ξεφορτωθεί, άρχισαν να μου αναθέτουν δίκες που δε μπορούσα να κερδίσω με τίποτα, με βαλαν να εκδικάζω απέναντι σε μεγαλοσείριους όπως ο Νλιρκουνέζος και ο Μπούγιαζ και φυσικά έχανα τη μία δίκη μετά την άλλη, βλέπεις αν κάποιος Δημόσιος Κατήγορος χάσει πολλές δίκες τον περνάν πειθαρχικό και τον στέλνουν σπίτι του." "Ωχχχ κατάλαβα" "Υπάρχουν και χειρότερα φίλε μου, θυμάσαι πριν κάμποσο καιρό που μπήκαν στην ομοσπονδία οι Βεγκανοί;" "Ναι κάτι πήρε το αυτί μου αλλά δεν έχω δεί κανέναν" "Ε δε πολυκυκλοφορούν αλλά και να χες δει μπορεί να μη το ήξερες, βλέπεις η ύπαρξη τους πριν ήταν ψιλοάγνωστη οι τύποι είναι αλωστε μια νοήμων απόχρωση του Μπλε!" "Ναι ε, είπε ο Μπάρμαν και κοίταξε καχύποπτα γύρω στο μπαρ" "Ναι, που λες καθώς καταλαβαίνεις με την αποκάλυψη της φυλής αυτής τους έπιασε όλους μια κρίση παράνοιας, μήπως υπάρχουν και άλλοι σαν και αυτούς ανάμεσα μας" "Ναι αλλά δε βρήκαν άλλη τέτοια φυλή ε;" "Δυστυχώς φίλε μου, έχεις ακούσει για ενα τριτοκοσμικό πλανήτη, τη Γη;" "Αυτοί δεν είναι που κάνουν κάθε 5-6 χρόνια πόλεμο;" "Ναι μπράβο! Βάλε άλλη μια κανατούλα ντε στεγνώσαμε" "Άντε γεια μας" "Γεια μας, που λες αυτοί βρήκαν μια απόχρωση του κόκκινου, εξίσου νοήμονα, η οποία μάλιστα ήταν άγνωστη σε εμάς και η οποία είχε αποκλείσει το πλανήτη πόλους αιώνες πριν." "Τι λες ρε φίλε!" "Ναι ναι, αυτοί που λες είναι από το διπλό άστρο Μιζάζ και φυσικά όπως καταλαβαίνεις σε αντίθεση με τους Γήινους που έχουν εξαντλήσει τους κόσμους τους από φυσικούς πόρους, ζουν σε πλανήτες πλούσιους και παρθένους, γιατί τι να τα κάνει ένα χρώμα τα υλικά αγαθά" "Ε ναι λογικό" "Που λες φίλε μου οι Γήινοι ήταν έτοιμοι να πουλήσουν τη Γη ως χωματερή για να ξεχρεώσουν τα χρέη από το τελευταίο πόλεμο, και με αυτή την ανακάλυψη βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν κάνα φράγκο." "Πως δηλαδή;" "Στείλανε αντιπροσωπία στη σύγκλητο και μήνυσαν τους Μιζαζιανούς για ότι είχαν!" "Ε, γιατί;" "Ααααα από που να αρχίσω και που να τελειώσω φίλε μου, από παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, παρεμβολή στην εξέλιξη του είδους..." "Ποια εξέλιξη;" είπε γελώντας ο Μπάρμαν. "Ε λέμε τώρα, τι ηδονοβλεψία είπαν τι βιομηχανική κατασκοπία τι ηθική αυτουργία για τα πάντα, ότι τους ήρθε το βάλανε μέσα." "Ποπό άκου ρε φίλε τι γίνεται... Να βάλω άλλη μία; Κερασμένη." "Ναι ναι βάλε, που λες κάναν τη μήνυση μεν αλλά δεν είχαν ούτε Σερλινκους για να προσλάβουν σοβαρό δικηγόρο και έτσι ήρθε η δικογραφία σε μααας." "Ωχ!" "Ωχ δε λες τίποτα. Και φυσικά μάντεψε σε ποιον φέραν την υπόθεση;" "Ω! ρε φίλε, και τι έκανες;" "Ευτυχώς οι Μιζαζιανοι δε ξέρανε από νομικά και αποφάσισαν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, έπαιξα και λίγο τα μίντια ξέρεις τώρα, πεδία μαχών με Κόκκινο αίμα, Κυβερνητικά έγγραφα γραμμένα με Κόκκινο μελάνι, τσόντες με Κόκκινα γεννητικά όργανα, αυταρχικά καθεστώτα με Κόκκινες σημαίες, τσιγάρα με Κόκκινα πακέτα, Κόκκινα αλκοολούχα ποτά, ναρκωτικά με Κόκκινα χάπια, Κόκκινες εκρήξεις, Κόκκινα, Κόκκινα Κόκκινα..." "Και τι έγινε τελικά;" "Ε τι να γίνει... νίκησα τη δίκη και κράτησα τη δουλίτσα μου." "Και τι απόφαση βγήκε;" "Κατ αρχήν περιοριστικά μέτρα, κανείς Μιζαζιανός δεν επιτρέπεται να πλησιάσει πλανήτη με γήινους στα 2 Παρσέκ" "Τι λες ρε παιδί μου" "Ναι και έτσι εγκατέλειψε τη Γη το Κόκκινο χρώμα, μιας και δεν είναι φυσικό στη σύστημα τους, αλλά αυτό είναι το λιγότερο" "Δηλαδή;" "Ε όπως σου πα οι Γήινοι κάνανε μηνύσεις και ορίστηκε και αποζημίωση." "Πολλά λεφτά;" "Δύο πλανήτες φίλε μου, βλέπεις ειπώθηκε ότι θα πρεπε να τους ξαναδοθεί παρθένα η κοιτίδα του πολιτισμού τους..." "Άκου να δεις..." "Φυσικά καθώς καταλαβαίνεις πολύ που καιγόντουσαν για το πολιτισμό οι γήινοι, σκότωσαν τη Γη και το δορυφόρο της για χωματερές, μετακίνησαν πληθυσμούς στους νέους πλανήτες και αρχίσανε να τους ξηλώνουν από ότι πολύτιμο υπάρχει και να τα κάνουν όλα διαστημόπλοια και εξοπλισμούς" "Ωχ..." "Άστα να πάνε και τώρα βασικά όλοι περιμένουν το μπαμ. Για άλλη μια φορά" "Κατάλαβα..." "Γι αυτό σου λέω... άστα να παν, πέρασε και η ώρα, πρέπει να φύγω δουλειά αύριο..." "Ε κι εγώ πρέπει να κλείσω, να βάλω κάτι για το δρόμο;" "Και δε βάζεις;" Ο Μπάρμαν έβαλε δυο Τελιθιανές Τεκίλες και αφού της ήπιαν βιαστικά ο Δικηγόρος έβγαλε τα κλειδιά από τη τσέπη του, βγήκε από το μπαρ και άρχισε να βαδίζει αργά προς το πάρκινγκ. "Και εγένετο Φως" "Αργκκκκ μου τη δίνει αυτό" είπε ενοχλημένος, καθώς σήκωσε το χέρι του να καλύψει τα μάτια του ενω με το άλλο ξεκλείδωνε τη πόρτα του Αστρόπλοιου του. Τέλος :Ρ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feynman_64 Posted August 21, 2016 Share Posted August 21, 2016 Παιχνιδιαρικη ιστορία,πολυ ευχαριστη. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Man_from_Earth Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 Τι μου άρεσε:το σκηνικό, ο χιουμοριστικός τρόπος αφήγησης που επιλέγεις, η πολύ πρωτότυπη ιδέα για νοήμονα χρώματα και τη μήνυση για το κόκκινο(!!). Ειδικά το τελευταίο ήταν πολύ ευρηματικό, θεωρώ αποκορύφωμα το κατηγορητήριο για το κόκκινο. Η εισαγωγή για τα μέρη που κάνουν ταξίδια αναψυχής τελικά δεν αξιοποιήθηκε και αναρρωτήθηκα γιατί αλλά οκ. Το μόνο που χάλασε το φλασάκι είναι ότι είναι πνιγμένο σε ορθογραφικά... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts