Nargathrod Posted November 9, 2012 Share Posted November 9, 2012 Το καταλαβαίνω (νομίζω), απλά μου άρεσε πάρα πολύ. Κάνω κάτι άσχετο πχ. και ξαφνικά τσουπ, πετάγεται το μαλακόπραμα. χαχαχαχα! εντάξει πάντως ο συγγραφέας πολύ περίεργες φαντασιώσεις έχει! Το τρίτο διήγημα με την Κούκι με σκάλωσε λιγάκι! Είναι οι χαρακτήρες virtual ή πραγματικοί; Πολύ social network κατάλαβα που στο τέλος μπερδεύτηκα για το αν είναι κανονικοί άνθρωποι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ayu Posted November 9, 2012 Share Posted November 9, 2012 (edited) Νομίζω κανονικοί (λέμε τώρα) είναι, απλά βλέπουμε την ιστορία από την οπτική γωνία ενός χαρακτήρα που αλλάζει τις μνήμες του και δεν το θυμάται, οπότε χ*σε μέσα άντε βγάλε άκρη. Edit: λογοκρισία. Edited November 9, 2012 by Ayu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nargathrod Posted November 9, 2012 Share Posted November 9, 2012 ναι πιθανό... γιατί αναφέρει συνέχεια ότι πρέπει να πάει δουλεία άρα κλείνει τον υπολογιστή... Μέχρι ποιο διήγημα έχεις διαβάσει; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ayu Posted November 9, 2012 Share Posted November 9, 2012 Στην Καινή Σπορά είμαι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nargathrod Posted November 9, 2012 Share Posted November 9, 2012 θα το ξεκινήσω το βράδυ! Τώρα έχω λίγο διάβασμα για δουλειά, θα σου πω άποψη αύριο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted November 9, 2012 Share Posted November 9, 2012 Ρίξτε και μια αξιολόγηση στο τέλος... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nargathrod Posted November 9, 2012 Share Posted November 9, 2012 Όταν γίνει η ζωντανή συνάντηση με το καλό! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadend Posted November 12, 2012 Share Posted November 12, 2012 Σελίδα 18 «…νυχτερινή πτήση, πτύση… και τότε με χτύπησε σαν ριμπουτάρισμα κλπ» Πολύ καλό αλλά δεν θα έπρεπε να γράψει πτύσσει, αν και έτσι εικονοποιεί έναν συνειρμό. Τι λέτε? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted November 12, 2012 Share Posted November 12, 2012 (edited) Σελίδα 18 «…νυχτερινή πτήση, πτύση… και τότε με χτύπησε σαν ριμπουτάρισμα κλπ» Πολύ καλό αλλά δεν θα έπρεπε να γράψει πτύσσει, αν και έτσι εικονοποιεί έναν συνειρμό. Τι λέτε? Εγώ θα έλεγα ότι το "φτύσιμο" που έκανε στο τέλος, βγαίνει από το πτύω, οπότε πτύση = φτύσιμο και αυτό και έκανε. Ή εννοείς κάτι άλλο που δεν έπιασα; Edited November 12, 2012 by Tiessa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nargathrod Posted November 12, 2012 Share Posted November 12, 2012 Ακριβώς όπως το είπε η Βάσω! Αυτό εννοεί και ο συγγραφέας πιθανόν. Πτύω - πτύση. Δεν υπάρχει στην νέα ελληνική η πτύση... γιαυτό παραξενεύει. Στην αρχαία ελληνική δεν υπάρχει μόνο αλλά ζει και βασιλεύει! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ayu Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 Πώς πάτε, τέκνα; Εγώ τελείωσα με το βιβλίο και αναμένω. Γενική εντύπωση θετική Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadend Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 βλέπω πράγματα που δεν τα είχα δει με την πρώτη φορά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 βλέπω πράγματα που δεν τα είχα δει με την πρώτη φορά. Παρομοίως. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
melkiades Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 (edited) Εγώ άργησα να το ξεκινήσω και έχω διαβάσει μόλις δύο μέχρι και τις πρώτες διαφημίσεις, αλλά θα επιταχύνω λίγο. Edited November 18, 2012 by melkiades Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μάρβιν ΑΑΠ Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 Ξεράθηκα στο γέλιο με τις πρώτες διαφημίσεις Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nargathrod Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 Ευφυέστατος ο συγγραφέας! Δεν θα του το πω στην συνάντηση για να μην ψωνιστεί! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 Έννοια σου και δε μασάει από τέτοια αυτός... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted November 30, 2012 Share Posted November 30, 2012 Έχω διαβάσει μέχρι και το horrorscope ως τώρα, και η συνολική εντύπωση είναι χλιαρό προς το ζεστό. Υπάρχουν και καλές ιδέες και καλές ιστορίες, αλλά και μία υποφώσκουσα ομοιομορφία που μου χτυπάει λίγο άσχημα. Περισσότερα μόλις τελειώσω (δυστυχώς όχι από κοντά) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nargathrod Posted November 30, 2012 Share Posted November 30, 2012 Ναι υπάρχει μια ομοιομορφία! Αλλά εντάξει ένας άνθρωπος γράφει οπότε είναι λογικό! Τα τελευταία διηγήματα μου άρεσαν αρκετά! Αυτή η μυτόγκα του Cyrano! χαχαχαχα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Old man & SiFi Posted July 6, 2016 Share Posted July 6, 2016 Διαβάζοντας τα πρώτα διηγήματα κάτι με ενοχλούσε χωρίς όμως να μπορώ να το προσδιορίσω. Συνεχίζοντας, ενθουσιάστηκα και στο τέλος αποφάσισα να κάνω κάτι που δεν κάνω ποτέ. Το ξανάπιασα από την αρχή για να μπορέσω να καταλάβω τι ήταν αυτό το ενοχλητικό πράγμα που μου χάλασε αρχικά την απόλαυση. Μετά το τέλος της δεύτερης ανάγνωσης, δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι το βρήκα. Όλο το βιβλίο είναι γεμάτο καταπληκτικές ιδέες, οι χαρακτήρες υπέροχα δοσμένοι, όλα χτισμένα με πολύ ρεαλισμό, τι μας μένει; Η γραφή (Η οποία όμως είναι πολύ καλή). Εκεί όμως νομίζω ότι κάτι βρίσκω. Στα πρώτα διηγήματα η γραφή είναι τσαμπουκαλίδικη; επιθετική; Δεν ξέρω πως ακριβώς να την χαρακτηρίσω, και με ξένισε λιγάκι, ίσως δεν ταίριαζε σε όλα, ίσως με έβαζε ασυναίσθητα σε θέση άμυνας. Αρχικά με μπέρδεψαν και οι πολλές καινούργιες λέξεις αλλά αυτό τελικά είναι μάλλον στα υπέρ. Με κούρασαν και κάποιες ατελείωτες παραγραφο-προτάσεις αλλά αυτό (υποθέτω) είναι στυλ. Τελικά ένα πολύ καλό βιβλίο, περιμένουμε κι άλλα; Αν πρέπει να ξεχωρίσω κάποια θα το κάνω ανάποδα. Μου άρεσαν λιγότερο (σύμπτωση) αυτά με τους Λατινικούς τίτλους (Horrorscope – Cyrano), τα βρήκα κάπως ρηχά σε σχέση με τα υπόλοιπα. Και οι διαφημίσεις δεν θα μου έλειπαν εκτός αν ήταν μία.Μια τελευταία μικρο-παρατήρηση: Δεν μου έκατσε καλά το σχίσιμο της λίστας με τα ψώνια που βρισκόταν στο κινητό (στις “Ανέπαφες αξίες”). 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mman Posted July 9, 2016 Author Share Posted July 9, 2016 Δυστυχώς δεν νομίζω ότι περιμένουμε άλλα. Απ' όσο ξέρω, ο Αλέκος έχει σταματήσει να γράφει εδώ και χρόνια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts