Jump to content

Ο ΣΠΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ

TimeCop

Recommended Posts

Ο ΣΠΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ

ΑΓΓΛΙΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 17ου και ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ

Кαι τότε όταν έσπασαν τα σπασμένα κομμάτια του καθρέφτη από τον σεισμό μιά φωνή είπε στο νεαρό άνδρα μαχητή-Βασιλιά τον Γεώργιο Γ'

ΦΩΝΗ Α'-Πρόσεχε στην μάχη νεαρέ μου.........(?????????)

Ο Γεώργιος Γ' κοίταξε έξω από το παράθυρό του και είδε στο λιβάδι μακρυά ένα άλογο να τρέχει με κατεύθυνση τον πύργο του,τότε κοίταξε όλα τα σπασμένα κομμάτια του καθρέφτη που ήταν διαλυμένα στο πάτωμα.

Ένας από τους υπηρέτες του έτρεξε αμέσως επάνω στο δωμάτιο του νεαρού Βασιλιά αφού πρώτα χτύπησε την πόρτα και μπήκε.

ΑΓΚΟΥΣΤΟ-Βασιλιά είστε καλά;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ'-Σεισμός ήταν πέρασε

Κοιτάζει τα σπασμένα κομμάτια του καθρέφτη και λέει

ΑΓΚΟΥΣΤΟ-Βασιλιά με όλο το σεβασμό που έχω προς εσάς και τον πύργο σας έσπασε ο καθρέφτης σας που σας έφεραν πέρσι οι γυναίκες του παλατιού της Ουαλλίας.Να το φροντίσω;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ'-Ναι βάλ'τα σε ένα ξύλινο άδειο κουτί και φρόντισέ τα προσεχτικά.

ΑΓΚΟΥΣΤΟ-Θα πρέπει να σας πω και κάτι ακόμα πιο σοβαρό.Επικρατεί αναβρασμός στα πρόθυρα του ποταμού Αλιέγ όπως μου είπε ο καβαλάρης και ακούστηκε πως θα έρθουν ιππότες της Γαλλικής Αυτοκρατορίας που θα περάσουν από τον πορθμό Καλαί με στόχο τον πύργο σας Βασιλιά.Πρέπει να ετοιμαστούμε για μάχη και εμείς.

ΑΥΓΟΥΣΤΟ-Σε ευχαριστώ Αυγούστο για τις πληροφορίες πήγαινε τώρα

Ο Αγκούστο τα παίρνει και με ιδιαίτερη προσοχή μετά από μισή ώρα τα τοποθετεί στο δωμάτιό του.Την ίδια στιγμή ο Βασιλιάς βγαίνει από το δωμάτιο και κατεβαίνει τα σκαλοπάτια του πύργου.Πηγαίνει στον καβαλάρη που συνεχίζει να είναι λαχανιασμένος από το άκουσμα πως θα γίνει μάχη.

ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ-Βασιλιά πρέπει να ετοιμαστούμε για μάχη

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ'-Καλά πήγαινε να κοιτάξεις τα άλογα για τις προετοιμασίες της μάχης.

Έρχεται η γυναίκα του.

ΜΑΡΙΑΝΝ-Βασιλιά μου φοβάμαι.

Ακούγεται

ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ-Όχι δεν είναι δυνατόν

Τρέχει προς τον Γεώργιο Γ'

ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ-Τα άλογα είναι όλα νεκρά

Πηγαίνουν να δούνε ο Γεώργιος ο καβαλάρης και η Βασίλισσα όλα τα άλογα μέσα στον στάβλο είναι πράγματι όλα νεκρά.

ΜΑΡΙΑΝΝ-Τρομερό.Μα πως συνέβει αυτό;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ'-Ίσως να προκλήθηκε από τον καθρέφτη που έσπασε.

ΜΑΡΙΑΝΝ-Ο καθρέφτης;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ'-Ο καθρέφτης που μου δώρισαν οι γυναίκες του παλατιού της Ουαλλικής Αυτοκρατορίας.

ΜΑΡΙΑΝΝ-Λένε πράγματι πως έχει κάποιες μαγικές ιδιότητες

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ'-Από τον σεισμό που έγινε έσπασε και τότε ξέσπασε αυτή η εικόνα πιθανόν.

ΜΑΡΙΑΝΝ-Είσαι σίγουρος;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ'-Έτσι πιστεύω

Ακούγεται σάλπιγγα

Έρχεται ο Αγκούστο και λέει

ΑΓΚΟΥΣΤΟ-Έρχονται Βασιλιά Γεώργιε Γ'

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ'-Ετοιμαστείτε με τα δικά σας πολεμοφόδια ασφαλίστε την πύλη.

ΑΓΚΟΥΣΤΟ-Βασιλιά τα σπασμένα κομμάτια του καθρέφτη συναρμολογούνται από τον μάστορα Λες κάτω στο υπόγειο.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ'-Μπράβο Αυγούστο.Συνεχίστε όλοι μαζί.

Άλογα δεν υπάρχουν για αντεπίθεση και έτσι όλοι μένουν μέσα στον πύργο φτιάχνοντας μιά ασπίδα άμυνας γύρω από τον πύργο.

ΖΑΤΧΕΪΝ-Θα μπω μέσα στον πύργο και θα σκοτώσω τον Βασιλιά Γεώργιο Γ' παίρνωντας τον μαγικό καθρέφτη.

-Θα πρέπει πρώτα να νικήσετε όλοι την άμυνα του πύργου,Βασιλιά Ζατχέϊν

ΖΑΤΧΕΪΝ-Οργάνωσε την ομάδα σου και σκοτώστε όλους τους ιππότες του Γεώργιου του Γ'.

-Όπως επιθυμείτε Βασιλιά Ζατχέϊν.

ΖΑΤΧΕΪΝ-Εμπρός.

Μέσα στον πύργο.

Ο Γεώργιος Γ' πηγαίνει με τον Αγκούστο κάτω στο υπόγειο να δούνε τον σπασμένο καθρέφτη

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ'-Λες τί συμπέρασμα μπορείς να βγάλεις από τον καθρέφτη;

ΛΕΣ-Βασιλιά μου εγώ έχω ασχοληθεί παλαιότερα με καθρέφτες τέτοιας κατασκευής και είναι εύκολο να έχετε και πάλι τον καθρέφτη που είχατε και πρίν

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ'-Πως θα γίνει αυτό Λες;

ΛΕΣ-Όπως βλέπεται βάζω σε σειρά συναρμολόγησης των σπασμένων κομματιών του καθρέφτη και έτσι θα γίνει όπως ήταν και πρίν μαγικά.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ'-Χαίρομαι που το ακούω αυτό.

ΑΓΚΟΥΣΤΟ-Βασιλιά ρίχνουν τόξα φωτιάς μέσα στον πύργο.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ'-Πάμε πάνω

Βλέπουν φωτιά σε άχυρα και τους ανθρώπους να έχουν πέσει κάτω και να φλέγονται ζωντανοί.

Ο Αγκούστο παίρνει μερικούς άντρες του και τρέχουν να σώσουν τους συνανθρώπους τους και να σβήσουν όπου υπάρχει εστία φωτιάς.Έξω από τον πύργο με τόξα οι Άγγλοι σκοτώνουν τους Γάλλους καβαλάρηδες.Από την πίσω πλευρά του κάστρου όλοι σχεδόν οι ιππότες δηλαδή η άμυνα του κάστρου πέφτει και ο Γάλλος Βασιλιάς Ζατχέϊν τρυπώνει από το παράθυρο στο δωμάτιο στο οποίο βρισκόταν όλες οι γυναίκες και η Βασίλισσα Μαριάνν.Οι μισοί Γάλλοι ιππότες έχουν σκοτωθεί και οι άλλοι μισοί προσπαθούν να μπούν μέσα στο κάστρο σπάζωντας σιγά-σιγά την πύλη του κάστρου Οι Άγγλοι είναι λιγότεροι από τους Γάλλους.Ο Γεώργιος Γ' πηγαίνει μαζί με τον Αγκούστο μέσα στο δωμάτιο όπου βρισκόταν οι γυναίκες και μάχεται με τον Γάλλο Βασιλιά.Τα σπαθιά παίρνουν φωτιά από το μίσος και ο Αγκούστο ξιφομαγχεί με τους Γάλλους Εισβολείς.Μαχητές πέφτουν από τα φρούρια του πύργου κάτω στο έδαφος νεκροί.Οι Γάλλοι λίγο ακόμα και μπαίνουν μέσα στον πύργο των Άγγλων.Ο Αγκούστο βγαίνει από την ξιφομαγχία νικητής και τρέχει γρήγορα έξω στον αύλιο χώρο όπου οι Γάλλοι μπαίνουν με μανία μέσα και σφάζουν τους Άγγλους.Οι γυναίκες με αρχηγό την Βασίλισσα Μαριάνν ανεβαίνουν πάνω στην οροφή του πύργου και η Βασίλισσα να κρατάει ένα σπαθί προστατεύει της γυναίκες της μαζί και τα μικρά και μεγάλα παιδιά.Ο Ζατχέϊν λέει στον Γεώργιο Γ'

ΖΑΤΧΕΪΝ-Είσαι νεκρός,ανάξιε,ο καθρέφτης είναι δικός μου

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ'-Ο καθρέφτης είναι σπασμενος εδώ και ώρες.Ένας από τους δυό θα σκοτωθεί και δεν θα είναι νικητής αφού ο καθρέφτης είναι σπασμένος.

Εκείνη την ώρα έρχεται ο Λες και λέει

ΛΕΣ-Βασιλιά μου ο καθρέφτης είναι όπως πρίν σπάσει.

Τον κοιτάει ο Γεώργιος και βρίσκει ευκαιρία ο Ζατχέϊν και τον τραυματίζει στο μπράτσο του βγαίνωντας λίγο αίμα.Γεμίζωντας το άσπρο ύφασμα με κόκκινο αίμα.

ΛΕΣ-Συγνώμη Βασιλιά μου

και ο Λες φεύγει από το δωμάτιο και έρχεται ο Αγκούστο

ΑΓΚΟΥΣΤΟ-Τέλειωσες Βασιλιά της Γαλλίας είσαι μόνος.

Απομακρύνεται ο Γεώργιος και ο Αγκούστο και τρέχει έξω στην αυλή.Βλέπει νεκρούς και έναν Γάλλο μαχητή

ΜΑΧΗΤΗΣ Α'-Βασιλιά μου υποπέσαμε,ηττηθήκαμε είναι όλοι νεκροί

Ο Ζατχέϊν δεν το πιστεύει και βγαίνει έξω από το κάστρο και γυρίζει τον πύργο εξωτερικά για να δει αν βρίσκεται κάποιος δικός του.Ο Αγκούστο πηγαίνει να δώσει το χαρμόσυνο μήνυμα στα γυναικόπαιδα και την Βασίλισσα Μαριάνν.Ο Γεώργιος Γ' βρίσκει τον Λες και του λέει

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ'-Πάμε θέλω να δω τον καθρέφτη.

Κατεβαίνουν κάτω και λέει

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ'-Είναι σαν καινούργιος

ΛΕΣ-Όντως είναι σαν καινούργιος καλύτερος από πρίν.

Έρχεται ο αγγελιοφόρος καβαλάρης και λέει χαρούμενος πως τα άλογα είναι ζωντανά και τότε πηγαίνουν γρήγορα στον στάβλο και τα βλέπουν όπως ήταν πρίν την μάχη και πρίν να σπάσει ο καθρέφτης.Ο Γάλλος Βασιλιάς επιστρέφει πάλι στον πύργο και βγάζει το σπαθί του στον Γεώργιο Γ' και τότε ο Αγκούστο τον προλαβαίνει και τον τραυματίζει στο χέρι και ο Γεώργιος γυρίζωντας του καρφώνει το σπαθί στην κοιλιά του Γάλλου Βασιλιά και πέφτει γονατιστός κάτω και είναι νεκρός.

Την άλλη μέρα αφού καθαρίστηκε ο χώρος εξωτερικά του πύργου και εσωτερικά του αύλιου χώρου διοργανώθηκε ένα τρελλό ξεφάντωμα για τη νίκη κατά των Γάλλων και ο Βασιλιάς Γεώργιος Γ' που βρισκόταν στο δωμάτιο με την γυναίκα του Μαριάνν στο κρεβάτι γέλασαν και είπαν

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ'/ΜΑΡΙΑΝΝ-Νικήσαμε!

Ύστερα από λίγο σηκώθηκαν η Βασίλισσα Μαριάνν ντύθηκε και κατέβηκε κάτω στο τρελλό ξεφάντωμα και ο Γεώργιος Γ' πήγε με το ποτήρι του στο παράθυρο και κοίταξε τον καθρέφτη

ΦΩΝΗ Α'-Έπραξες το σωστό νεαρέ μου......................(!!!!!!!!!)

Ακούστηκε μιά ανδρική φωνή μέσα στο δωμάτιο και ο Γεώργιος Γ' ακούμπησε στο παράθυρο και κοιτώντας κάτω το τρελλό ξεφάντωμα γέλασε...........

THE END

• 1 month later...

Ζητώ συγνώμη για το λάθος του ονόματος στην αρχή του σεναρίου Αγκούστο είναι και όχι Αυγούστο, που είχα το μυαλό μου ε?!$%&&*$#$^