Jump to content

Το Πέρασμα

kitsos

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Κώστας

Είδος: φαντασία

Βία; Όχι

Σεξ; Όχι

Αριθμός Λέξεων: 2.289

Αυτοτελής; Ναι

Σχόλια: Η συμμετοχή μου για το διαγωνισμό σφφ ιστορίας του Ιουνίου.

Το_πέρασμα.pdf

Edited by Nienor

Κώστα αν το έκανες λίγο πιο σύντομο, θα μετέδιδε όλη τη του τη γλύκα στο έπακρο. Είναι γλυκό, half συγκινητικό και half διασκεδαστικό. Όμως το τέντωσες πολύ και κάπου η ισορροπία έσπασε. Σε μερικά σημεία, λόγο βέβαια των διαλόγων, γινόταν κουραστικό, τόσο με το Θάνατο όσο και με το φίλο του ήρωα. Πολύ καλή προσπάθεια αλλά περίμενα περισσότερα. Μπορείς (και το ξέρεις)!

Εμένα πάλι δεν με κούρασε καθόλου. Οι διάλογοι μου άρεσαν γιατί το κάναν πιο άμεσο και έντονο. 'Ηταν ένα θέμα τόσο γνώριμο (ο θάνατος) και τόσο άγνωστο (τι θα γίνουμε μετά). 'Εβαλες όλα τα άγχη μας και τους φόβους μας μέσα στο κείμενο καθώς και τις φρούδες μας ελπίδες για διαπραγμάτευση ή για μια καλύτερη θέση στο "πέρασμά μας".

Δίνω επίσης βραβείο δευτέρου αντρικού ρόλου στον Θάνατο. Απίθανος "τύπος". Σαρκαστικό χιούμορ, ειρωνία, καυστικά σχόλια. Μια παγωνιά μου ήρθε και προς τα δω, μη σου πω...

Πολύ θα μου άρεσε πάντως να μείνουμε στον κόσμο μας και μετά. Μπορώ να ελπίζω;

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά που διαβάσατε και σχολιάσατε το διήγημα μου. :)

• 2 weeks later...

Χαχ,καλό ήταν.

Κλασική ιστορία(σα θεματολογία,ο γέρος που έφτασε η ώρα του κτλ) δοσμένη με μια δόση χιούμορ.Όντως οι διάλογοι τραβούσαν λίγο παραπάνω.Γενικά μου τη σπάει σε βιβλία και ταινίες όταν ο πρωταγωνιστής δεν καταλαβαίνει το προφανές για ώρα.Επίσης στο τέλος δεν είναι καλή ιδέα να βάζεις βρισίες με σύμβολα.Δεν είναι..."μίκυμάου"!Αν δε θες να τις γράψεις περιέγραψε τη φάση.

Το σχολιό μου είναι ήδη στο thread του διαγωνισμού, εδώ

να συμπληρώσω απλά πως στο ίδιο μοτίβο, πολύ πιο σκοτεινόείχα γράψει κάτι, μια φορά και έναν καιρό... Το Πέρασμα ήταν αρκετά πιο ανάλαφρο, δεν με κούρασε, απλά πρόσφερε μια άλλη οπτική γωνία στο θέμα...

(Λές να μένουμε εδώ? Επιλέγουμε και το μέρος? χιχιχιχι)

• 1 month later...