Jump to content
Η περίοδος σχολιασμού και ψηφοφορίας για τον 63ο γενικό διαγωνισμό σύντομης ιστορίας λήγει την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ. ×

Αν φανερωθείς χάνεις την ψυχή σου

mariposa

Recommended Posts

Η συμμετοχή μου στον διαγωνισμό

Όνομα Συγγραφέα: Μαρία

Είδος: Παραμύθι

Βία;Όχι

Σεξ; Όχι

Αριθμός Λέξεων: 1366

Αυτοτελής; Ναι

Αν_φανερωθείς__άνεις_την_ψυ_ή_σου.doc

εδιτ: ξέχασα τα αρχικά

Edited by Nienor

Η συμμετοχή μου στον διαγωνισμό

Όνομα Συγγραφέα: Μαρία

Είδος: Παραμύθι

Βία;Όχι

Σεξ; Όχι

Αριθμός Λέξεων: 1366

Αυτοτελής; Ναι

Αν_φανερωθείς__άνεις_την_ψυ_ή_σου.doc

εδιτ: ξέχασα τα αρχικά

Πολύ ωραία περιγραφή του παραμυθιού σου.

Μου άρεσε το : "Δεν φανερώνουμε τις δυνάμεις μας για κανένα απολύτως λόγο. Τις κρατάμε μόνο για να επιβιώνουμε εμείς και οι όμοιοί μας. Δεν επεμβαίνουμε προς όφελος κανενός. Αν φανερωθείς χάνεις την ψυχή σου."

Πάαααρα πολύ καλή ιστορία. Νομίζω πως θα συμφωνήσω με τον gema.

• 2 weeks later...

Όμορφο παραμύθι.

Τώρα όσον αφορά τον διαγωνισμό...μπαίνει εντός θέματος με τέχνασμα βέβαια.Οπότςε θα έλεγε κανείς ότι δεν είναι δίκαιο.Μπορεί πχ να είχες έτοιμη την ιστορία,να κόλησες ένα "γέρικη" πλάι στο "βελανιδιά" και ορίστε,έτοιμο για το διαγωνισμό.

Εξάλλου δεν θα ήταν καλύτερο να μην ήταν γέρικη η βελανιδιά;Γιατί αν ήταν να ξεραθεί σε μερικά χρόνια δεν είχε μεγάλο νόημα η θυσία της.Λίγο με χάλασαν τα λόγια του κοριτσιού προς τη βελανιδιά.Από τη στιγμή που δεν ξέρει ότι είναι ένα μαγικό νοήμων δέντρο είναι μάλλον αφύσικο να του μιλάει.Φυσικά ήθελες να πεις την ιστορία του κοριτσιού but still...

Όμορφο παραμύθι.

Εξάλλου δεν θα ήταν καλύτερο να μην ήταν γέρικη η βελανιδιά;Γιατί αν ήταν να ξεραθεί σε μερικά χρόνια δεν είχε μεγάλο νόημα η θυσία της.Λίγο με χάλασαν τα λόγια του κοριτσιού προς τη βελανιδιά.Από τη στιγμή που δεν ξέρει ότι είναι ένα μαγικό νοήμων δέντρο είναι μάλλον αφύσικο να του μιλάει.Φυσικά ήθελες να πεις την ιστορία του κοριτσιού but still...

Δεν είμαι ειδική στα δέντρα και στο πόσο 'ζουν', αλλά η ιστορία δεν σε αφήνει να 'κολλήσες' στην ηλικία της βελανιδιάς... ίσως τα χρόνια της να αντιστοιχούν σε 65-70 ανθώπινα χρόνια, πλέον δεν θεωρούνται 'χούφταλα' όσοι φτάνουν τα 70.... άρα, ίσως είχε χρόνο ακόμα...

Αλλά και πάλι, δεν είναι εκεί το θέμα, τουλάχιστον για μένα... Το θέμα είναι πως το ζευγάρι έστω και υποσεινήδητα είχε έρθει κοντά στην Βελανιδιά, και εκείνη είχε γίνει μάρτυρας πολλών τέτοιων συναντήσεων σε όλα τα χρόνια που ήταν εκεί... Είναι ίσως η σταγόνα που κάνει το ποτήρι να ξεχειλίσει, ο 'χορός' του 'κακού' όπως το ονομάζει.

Μ'άρεσε, έβγαζε μια γλυκιά μελαγχολία μαζί με την αισιοδοξία του νέου δέντρου που θα συνεχίσει την παράδοση...

Edited by white_unicorn

Λίγο με χάλασαν τα λόγια του κοριτσιού προς τη βελανιδιά.Από τη στιγμή που δεν ξέρει ότι είναι ένα μαγικό νοήμων δέντρο είναι μάλλον αφύσικο να του μιλάει.Φυσικά ήθελες να πεις την ιστορία του κοριτσιού but still...

Δεν θα συμφωνούσα σ' αυτό. Το βλέπω όπως πολλές στιγμές που κάποιος κάθεται πχ και λέει αυτά που σκέφτεται και που τον απασχολούν στο σκυλάκι του ή κάποιο άλλο ζώο.

Γενικά μου άρεσε πολύ σαν ιστορία, πολύ γλυκιά και συγκινητική, και τη βρήκα πολύ καλογραμμένη. Πρώτη στην κατάταξή μου για το διαγωνισμό! :D

Edited by Spock

Είναι το Μυστικό της Μαριπόζας. Δεν θα μάθουμε ποτέ, δεν θα μας αφήσει να μάθουμε. Κόλπα των παραμυθάδων ;)

Όμορφο παραμύθι.

Τώρα όσον αφορά τον διαγωνισμό...μπαίνει εντός θέματος με τέχνασμα βέβαια.Οπότςε θα έλεγε κανείς ότι δεν είναι δίκαιο.Μπορεί πχ να είχες έτοιμη την ιστορία,να κόλησες ένα "γέρικη" πλάι στο "βελανιδιά" και ορίστε,έτοιμο για το διαγωνισμό.

Να διευκρινήσω μόνο ότι το διήγημα αυτό γράφτηκε αποκλειστικά και μόνο για τον διαγωνισμό. Δεν προυπήρχε αυτού. Επίσης το γεγονός ότι είναι κάποιος γέρος δεν σημαίνει απαραίτητα οτι θέλει να φύγει και από την ζωή.

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και που ασχοληθήκατε με την γέρικη-βελανιδιά μου :D

Σίγουρα οι γέροι δεν θέλουν να πεθάνουν.Αλλά λέω ότι το "γέρικη" δεν προσθέτει τίποτα στην ιστορία,θα μπορούσε κάλιστα να ήταν μεσήλικη,έφηβη...whatever(οπότε θα έκανε πιο μεγάλη αίσθηση και η θυσία αν και έτσι έχει την αξία της).Για αυτό είπα ότι το να βάλεις ένα επίθετο δεν σημαίνει ότι το θέμα που πραγματεύεσαι είναι η 3η ηλικία πόσο μάλλον η 3η ηλικία των δέντρων.