wasteland Posted September 26, 2014 Share Posted September 26, 2014 Μόλις τελείωσα το Δικαίωμα στη ζωή. Ακόμα ένα page turner του Ketchum, που προσωπικά μου άρεσε πολύ! Εφιαλτικό το στήσιμο της ιστορίας, κοφτερή γραφή, νοσηρή ατμόσφαιρα. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η σχέση θύτη-θύματος που δημιουργείται, πέρα από τις αποτρόπαιες μεθόδους βασανισμού που περιγράφονται. Και ενώ η αρρώστια έχει χτυπήσει ταβάνι, ο Ketchum κεντάει ορισμένες εκπληκτικές στιγμές που ανακουφίζουν την ηρωίδα και τον αναγνώστη κατ' επέκταση...Τί άλλο να πω; Σπουδαίος συγγραφέας! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
notis58 Posted September 27, 2014 Share Posted September 27, 2014 Νόμιζα ότι δεν θα ξεπερνούσα ποτέ το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Αλλά ποτέ μη λές ποτέ όταν έχεις αδιάβαστο το "Νεκρή σαιζόν"! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wasteland Posted October 3, 2014 Share Posted October 3, 2014 Και λίγα λόγια για τις 2 ιστορίες που συνοδεύουν το Δικαίωμα στη ζωή. Στο Γενναίο κορίτσι ο Ketchum μας κλείνει το μάτι με κινηματογραφικό τρόπο στην τελευταία σελίδα, ενώ το Επιστρέφει είναι μια ευφάνταστη, μελαγχολική και αξέχαστη ιστορία, που κάθε ζωόφιλος θα λατρέψει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wasteland Posted October 6, 2014 Share Posted October 6, 2014 Τέλειωσα και το Κρυφτό! Το πρώτο μέρος του ένα tribute στη νοσταλγία της νιότης. Το δεύτερο ένα ανατριχιαστικό πέρασμα στην ενηλικίωση. Μεγάλη απόλαυση το γράψιμο του Ketchum και δεν προλαβαίνω να προτείνω τα βιβλία του σε horrorάδες φίλους! Από μένα ένα μεγάλο thanks/respect στο Νίκο Ρούσσο και τις εκδόσεις Λογείον. Now I want more... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
notis58 Posted October 6, 2014 Share Posted October 6, 2014 (edited) Τώρα πλέον περιμένεις τα καινούργια ή έχεις κι άλλα αδιάβαστα του Κέτσαμ; Edited October 6, 2014 by notis58 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wasteland Posted October 6, 2014 Share Posted October 6, 2014 Τώρα πλέον περιμένεις τα καινούργια ή έχεις κι άλλα αδιάβαστα του Κέτσαμ; Έχω διαβάσει μόνο τα 3 βιβλία από τις εκδόσεις Λογείον, που μάλιστα τα αγόρασα από βιβλιοπωλείο εδώ στα Τρίκαλα (έδρα των εκδόσεων) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
terry283 Posted October 29, 2014 Share Posted October 29, 2014 Να πω κι εγω την αποψη μου για το συγγραφεα... Πανε κατι μηνες που διαβασα τη Νεκρη Σεζον. Αν και μου ειχε προταθει πριν απο πολλα χρονια, δεν το εβρισκα πουθενα. Δεν εψαχνα και μετα μανιας, βεβαια. Μου αρεσε αρκετα αν και ομολογω οτι απ' οσα ειχα ακουσει, το περιμενα πολυ πιο splater Εδω ομως ηρθα για να μιλησω για το Κοριτσι της Διπλανης Πορτας... Εδω μεσα εμαθα γι' αυτο το βιβλιο και εκτοτε το εψαχνα (πιο εντονα αυτη τη φορα). Προσφατα το απεκτησα και χτες το τελειωσα. Το βιβλιο ειναι πολυ καλογραμμενο, δεν μπορεις να το αφησεις απο τα χερια σου και βεβαια σου μενει ανεξιτηλο στη μνημη. Πετυχαινει, με αλλα λογια, 100% το σκοπο του. Αλλα ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ!!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ!!!!! Πώς γινεται να σου αρεσει κατι τετοιο; Πώς μπορεις να χαρακτηρισεις ωραιο αυτο το "πραγμα";;;; Ειναι δυνατον να διαβαζεις για τετοια βασανηστηρια σε ενα μικρο κοριτσακι; (ειναι δυνατον και συνεβη και στην πραγματικοτητα, ξερω) Καθε σελιδα ειναι γροθια στο στομαχι. Με καθε παραγραφο μισεις ολο και πιο πολυ τον "ηρωα" του μυθιστορηματος (που δεν ειναι ακριβως μυθιστορημα) και ταυτοχρονα μπαινεις στη θεση του αθελα σου και νιωθεις κι εσυ συνενοχος, αλλα δε γινεται να σταματησεις την αναγνωση. Και εχοντας στο μυαλο σου οτι ολα αυτα -σχεδον- συνεβησαν στην πραγματικοτητα, νιωθεις ολο και πιο οργισμενος. Ηθελα να μπω μεσα στο βιβλιο και να σκοτωσω την Ρουθ και μετα να βγω παλι απ' το βιβλιο καΙ να σκισω τις σελιδες. Βιβλιο για πολυ γερα στομαχια (και το λεω εγω που εχω εκπαιδευσει καλα το στομαχι μου σε τετοια βιβλια και ταινιες ). Τωρα που το τελειωσα θελω να το καψω στο τζακι... ΟΚ, απλα θα το καταχωνιασω καπου στη βιβλιοθηκη μου και δε θα το ξανανοιξω ποτέ Γενικα με εχει ψησει για τα καλα ο Κετσαμ. Σκεφτομαι να δοκιμασω κι αλλα εργα του. Ισως πιο ηπια αυτη τη φορα!! :hi: 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
notis58 Posted October 30, 2014 Share Posted October 30, 2014 Αυτό που δεν άρεσε σε σένα, σε μένα και σε όλους φαντάζομαι, είναι η ιστορία του βιβλίου. Όμως κάποιος πρέπει να λέει και αλήθειες για την βρωμοζωή και τα σκατά τα καθαρίζει ο Κέτσαμ. Η τρομολαγνεία των δελτίων ειδήσεων, ξεπερνάει όλους τους Κέτσαμ μαζί και αν δεν τους εμπόδιζε ο νόμος, θα βλέπαμε και πραγματικούς βιασμούς μετα φόνου, βρεφών παιδιών και κοριτσιών και νομίζω ότι θα πληρώνανε για ένα καλό στήσιμο, με κάποιο ανυπεράσπιστο θύμα. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadstamalive Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Εντάξει, μου έφυγε και μένα η απορία, μόλις έμαθα. Να κρατήσω την αγωνία λίγο ακόμα ή να μαρτυρήσω τους τίτλους; Πάντως αναφέρθηκαν και οι δυο τίτλοι στα παραπάνω posts. Υπομονή τώρα μέχρι να βγουν! Μπορείς να τους μαρτυρήσεις?? Γιατί έχω αγοράσει κάποια αγγλικά και σκόπευα να πάρω και άλλα.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Εντάξει, μου έφυγε και μένα η απορία, μόλις έμαθα. Να κρατήσω την αγωνία λίγο ακόμα ή να μαρτυρήσω τους τίτλους; Πάντως αναφέρθηκαν και οι δυο τίτλοι στα παραπάνω posts. Υπομονή τώρα μέχρι να βγουν! Μπορείς να τους μαρτυρήσεις?? Γιατί έχω αγοράσει κάποια αγγλικά και σκόπευα να πάρω και άλλα.. Σαν μαρτυριάρης που είμαι: Joyride και Only Child (aka Stranglehold). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadstamalive Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Maaaaaaaan. Τα εχω πάρει αυτά τα 2. Καλά, δεν πείραζει. Ευχαριστώ πολύ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mictantecutli Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Εντάξει, μου έφυγε και μένα η απορία, μόλις έμαθα. Να κρατήσω την αγωνία λίγο ακόμα ή να μαρτυρήσω τους τίτλους; Πάντως αναφέρθηκαν και οι δυο τίτλοι στα παραπάνω posts. Υπομονή τώρα μέχρι να βγουν! Μπορείς να τους μαρτυρήσεις?? Γιατί έχω αγοράσει κάποια αγγλικά και σκόπευα να πάρω και άλλα.. Σαν μαρτυριάρης που είμαι: Joyride και Only Child (aka Stranglehold). Μαθαμε μηπως και ποτε περιπου θα βγουν; Γιατι οταν ειχα ρωτησει πριν κανα 2-3μηνο μου ειπε οτι αργουν ακομα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alanon Posted February 9, 2015 Share Posted February 9, 2015 χτες το βραδυ τελειωσα το κοριστι της διπλανης πορτας...δεν μπορω να γραψω πολλα γιατι δεν εχει και νοημα. ειναι ενα βιβλιο που πιστευω οτι ο καθενας το βιωνει ξεχωριστα γιατι παιζει με ακραια συναισθηματα. πολυ καλογραμμενο...βαρβαρο...και ουσιαστικα σε βαζει να ψαχνεις το ευατο σου...ρε μηπως κι εγω κρυβω κατι περιεργο? σωστα εινα γραμμενο οτι σε αυτο το βιβλιο τα τερατα ειναι οι ανθρωποι αλλα και η αμερικανικη δικαιοσυνη που απλα τους χαιδεψε στο τελος....βιβλιο που σου ξυπνα ολες τις αισθησεις στις ακραιες ασχημες φασεις 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
melkiades Posted February 9, 2015 Share Posted February 9, 2015 Και έρχεται η στιγμή που ξεφυλλίζω Κέτσαμ ενώ έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι δεν θα το ξανακάνω. Και έρχεται η στιγμή που πάλι σιχτιρίζω τη βλακεία μου που κάθομαι και χαλιέμαι και με πιάνει το στομάχι μου. Και έρχεται η στιγμή που ξαναλέω “Μα τι ΘΕΟΣ, αλλά αν ξαναπιάσω βιβλίο του να μου κοπεί το χέρι”. Αυτά. Δικαίωμα στη ΖΩΗ, βίαιο ως εκεί που δεν πάει και σκληρό. Mε μία εκπληκτική περιγραφή της ψυχολογίας της ηρωίδας του και του τρόπου που μπορεί να αντιδράσει κάποιος στην αβεβαιότητα και τον παραλογισμό της ανεξήγητης βίας. Πώς μια γάτα μπορεί να σε κρατήσει ζωντανό και να σώσει από την τρέλα. Αχ, Κόμη μας έχετε βάλει σε μπελάδες! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βακχος Posted February 24, 2015 Share Posted February 24, 2015 Δεν είχα επαφή με τον Ketchum, έπειτα από σχόλια που διάβασα εδώ αποφάσισα να τον γνωρίσω. Πήρα λοιπόν το Κορίτσι,Το Κρυφτό και το Δικαίωμα στην Ζωή που βρήκα στην πολιτεία (σε τιμές ξεφτίλα btw).Το Σαββατοκύριακο άρχισα και τελείωσα το Κορίτσι, τι να πω,απλά νοσηρό...Κάθε τόσο αναφωνούσα "όχι ρε φίλε" σε διάφορες παραλλαγές.Μια σχέση μίσους-συμπάθειας-κατανόησης με τον πιτσιρκά πρωταγωνιστή,μια θύελλα συναισθημάτων,ότι και να πω δεν θα το μεταφέρω σωστά. 10/10 είχα καιρό να νιώσω έτσι με ένα βιβλίο. Τώρα διαβάζω το Κρυφτό,μόλις μπήκα στο 2ο μέρος.Καμία σχέση με το Κορίτσι,ίχνος τρόμου μέχρι στιγμής,παρ'όλα αυτά το απολαμβάνω,μου αρέσει το τρόπος γραφής του και ο τρόπος που σκιαγραφούνται οι χαρακτήρες.Όταν το τελειώσω θα πω περισσότερα. Thanx forum για την (έμμεση) παρότρυνση ! Θα πάρω και τα υπόλοιπα βιβλία του σίγουρα ! 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosdimitriadis Posted April 19, 2015 Share Posted April 19, 2015 Διάβασα το κρυφτο, το δικαίωμα στη ζωη και το κορίτσι της διπλανής πορτας. Είναι πολύ καλά αλλά αυτό που έζησα με το τελευταίο δε το ξαναέζησα πότε σε βιβλιο. Ήταν τόσο τρομακτική η εξέλιξη του που κάθε φορά που το έπιανα για να το συνεχίσω αγχώνομουν για το τι θα γινει. Άγχος και τρόμος απίστευτα αληθινα! Έργο τέχνης! 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
volyros Posted July 22, 2015 Share Posted July 22, 2015 Τελειωνοντας το "Κοριτσι της διπλανης πορτας" μπορω να πω με σιγουρια οτι ειναι απο τα πιο ανατριχιαστικα βιβλια που εχω διαβασει.Καθε σελιδα ηταν μια μαχαιρια στην καρδια και πραγματικα ηταν σαν να βρισκοσουν και συ σε αυτο το δωματιο και να παρακολουθουσες χωρις να ξερεις και συ τι να κανεις στην συνεχεια οπως ακριβως και ο πρωταγωνιστης. Πραγματικα ο Ketchum καταφερε να σε κανει να γυριζεις την καθε σελιδα με ενα αγχος και ενα τρομο στην καρδια.Εξαιρετικο αναγνωσμα.Συγκαταλεγεται στα σπουδαιοτερα που εχω διαβασει ως σημερα.Και Ketchum που ουτως η αλλως τον ειχα σε ιδιαιτερη εκτιμηση ανεβηκε πολυ στα ματια μου,και σαν λογοτεχνης πλεον. 10/10 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mictantecutli Posted November 5, 2015 Share Posted November 5, 2015 Έχει κάποιος να μου προτείνει κάποιο καλό αμετάφραστο βιβλίο του; Εκτός από τα 2 που θα βγουν κάποια στιγμή από εκδόσεις Λογίον(Joyride και Only child/Stranglehold). Ξέμεινα και πρέπει να πάρω την δόση μου... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Count Baltar Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 She wakes Cover Ladies Night 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wasteland Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 Λοιπόν, τα πράγματα έχουν ως εξής: Όπως λατρεύω τον Lucio Fulci για τους ματωμένους του κινηματογραφικούς καμβάδες, έτσι αγαπώ τον Ketchum για την ωμή, ρεαλιστική του συγγραφική βία. Διάβασα χθες τη Νεκρή Σαιζόν... δεν ξαναμπαίνω σε σπηλιές στο χωριό μου για εξερεύνηση.- 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregacm Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Τελειωσα το Κρυφτο το οποιο το βρηκα καλο. Βεβαια, στη συγκριση με το "Κοριτσι... " χανει αρκετα, αλλα μου αρεσει πολυ η γραφη του Κετσαμ, οποτε και παλι το απολαυσα. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadstamalive Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Διαβασα κ εγω επιτελους τη νεκρη σαιζον μαζι με το κοριτσι ειναι τα αγαπημενα μου. Πολυ δραση κ αγωνια κ πετσοκομα. Και ενδιαφεροντες χαρακτηρες. Πολυ καλο!! 9/10 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ballerond Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 (edited) Κορίτσι της διπλανής πόρτας --> Ακραίο, νοσηρό, ανατριχιαστικό, τέλειο. Όταν η Ρουθ σκοτώθηκε στις σκάλες σχεδόν ούρλιαζα από χαρά και ικανοποίηση σε φάση "ΠΑΡΤΑ ΜΩΡΗ ΚΑΡΙΟΛΑ" . Τέλειο από κάθε άποψη. Το Κρυφτό --> Μου άρεσε γενικά. Νομίζω ότι σε κάποιο σημείο οι περιγραφές της αναζήτησης στο σπίτι ήταν υπερβολικές αλλά όλο το σκηνικό της πιτσιρίκας με τον πρωταγωνιστή κτιζόταν ωραία για να αποκτήσει αυτό το ανατριχιαστικό τέλος. Γενικά ο Κέτσαμ παίζει πολύ έντεχνα με τα συναισθήματα και προκαλεί ταυτόχρονα αηδία και θαυμασμό για τους "κακούς" της υπόθεσης. Edited January 11, 2016 by Nihilio 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
volyros Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 (edited) Κορίτσι της διπλανής πόρτας --> Ακραίο, νοσηρό, ανατριχιαστικό, τέλειο. Όταν η Ρουθ σκοτώθηκε στις σκάλες σχεδόν ούρλιαζα από χαρά και ικανοποίηση σε φάση "ΠΑΡΤΑ ΜΩΡΗ ΚΑΡΙΟΛΑ" . Τέλειο από κάθε άποψη. Οντως ηταν ολα αυτα που περιγραφεις αλλα βαλε και κανα spoiler για να μην χαλασεις την εμπειρια σε καποιους που δεν το χουν διαβασει. Edited January 11, 2016 by volyros 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ballerond Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 Κορίτσι της διπλανής πόρτας --> Ακραίο, νοσηρό, ανατριχιαστικό, τέλειο. Όταν η Ρουθ σκοτώθηκε στις σκάλες σχεδόν ούρλιαζα από χαρά και ικανοποίηση σε φάση "ΠΑΡΤΑ ΜΩΡΗ ΚΑΡΙΟΛΑ" . Τέλειο από κάθε άποψη. Οντως ηταν ολα αυτα που περιγραφεις αλλα βαλε και κανα spoiler για να μην χαλασεις την εμπειρια σε καποιους που δεν το χουν διαβασει. Φίλε μου έχεις δίκιο, χίλια συγνώμη... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts