Jump to content

Τζακ Κέτσαμ (Jack Ketchum)

northerain

Recommended Posts

On 7/1/2023 at 1:16 PM, AlienBill said:

Hide and Seek του Jack Ketchum:

Hide and Seek: Ketchum, Jack: 9781477833384: Amazon.com: Books

Αυτό είναι ό,τι πρέπει μετά τη "νεκρή σεζόν" και "το κορίτσι της διπλανής πόρτας", ώστε να γνωρίσει κανείς τον Ketchum σε ένα τυπικό μυθιστόρημα Ketchum. Φτωχόπαιδο γνωρίζει πλουσιόπαιδα, μεταξύ των οποίων και τον έρωτα της ζωής του που έχει ψυχολογικά προβλήματα και αποφασίζουν να παίξουν κρυφτό σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι όπου παλιά διέμενε ένα ζεύγος αγριανθρώπων. Το σασπένς χτυπάει κόκκινο μόνο στις πολύ τελευταίες σελίδες, ωστόσο η μαεστρία του συγγραφέα φαίνεται από το γεγονός ότι ακόμη κι όταν αφηγείται τα απλά γεγονότα της καθημερινότητας, ο αναγνώστης βάζει με το νου του τα χειρότερα για το πώς θα εξελιχθεί η ιστορία. Πολύ καλή χρήση του λόγου όπως πάντα και τα αγγλικά του διαβάζονται εύκολα. Μπράβο, Ketchum.

Το διάβασα από τις εκδόσεις Λογείον. Btw, στο εσώφυλλο αναφέρεται προς μετάφραση το ''Joyride'', ξέρει μήπως κανείς κάτι;

Και ήταν δυνατό, πολύ δυνατό. Ωραία σκιαγράφηση χαρακτήρων, συνδυασμός θα έλεγα ανεμελιάς και ανευθυνότητας. Στο τέλος όμως...Το τέλος...Πω πω, τι ήταν αυτό; Ακόμα προσπαθώ να συνέλθω από το αστροπελέκι που με χτύπησε. Αναγκάστηκα να εφαρμόσω σύστημα που χρησιμοποιώ κάθε φορά που δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που διαβάζω. Το να κρύβω με το χέρι μου τις γραμμές που είναι κάτω από την τρέχουσα. Να κάτσει μία καλά μέσα μου, πριν συνεχίσω με την επομένη. Όποτε λοιπόν μου συμβαίνει ναι, μπορώ να πω ότι ο εκάστοτε συγγραφέας μ' έχει κάνει να τα παίξω. Πολύ, και ύστερα από ένα κάποιο αναπόφευκτο κορεσμό, δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι είναι και αρκετοί αυτοί.

Νοσηρά υπέροχο όπως άλλωστε και τα άλλα του που έχω διαβάσει, είναι κάτι που θα μου μείνει. 

Edited by Δημήτρης
  • Like 4