deadend Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 η καλύτερη είδηση του μήνα Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dagoncult Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 Μπράβο ρε άνθρωπε! Συγχαρητήρια! Πολύ σούπερ η φάση που η ιστορία πήγε τόσο μακριά... αλλά ξέρεις τι έλεγε ο Γκάλης (ή μήπως ήταν ο Δράκος; ) το '87, όταν τον ρωτούσαν αν αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη της ομάδας... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solonor Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 Μπράβο ρε Τέρας! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Fat Pig Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 Ω, ναι! Η Αίθρα θα είναι εκεί (ψηλά)! Μπράβο mman μας! Πάμε για το χρυσό! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 ΜΠΡΑΒΟ! Είσαι ο πλέον καταξιωμένος συγγραφέας του φόρουμ! Είδες τι γίνεται όταν γράφεις κατανοητά; Άσε τις "Σοκολάτες" και κάνε δίαιτα! Να αναφέρεις, από δω και μπρος, την κατάταξη αυτή στο βιογραφικό σου στα βιβλία σου. Και μάλιστα, δεν ξέρω αν το πρόσεξε κανείς, αλλά η σειρά που αναφέρονται οι τίτλοι ΔΕΝ είναι αλφαβητική, οπότε ίσως να σημαίνει κάτι ακόμα καλύτερο για την "Αίθρα" το ότι αναφέρεται πρώτη! Να δούμε... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aScannerDarkly Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 Πολλά συγχαρητήρια Κύριε mman μας, και εις ανώτερα. (Ως τόσο καταξιωμένος πλέον, σας αξίζει ο τίτλος του Κυρίου). Αλλά τολμήσατε να υπαινυχθείτε κάτι για τη Σοκολάτα κυρία wordsmith; Μάλλον όχι, ε; Λάθος μου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 Πολλά συγχαρητήρια Κύριε mman μας, και εις ανώτερα. (Ως τόσο καταξιωμένος πλέον, σας αξίζει ο τίτλος του Κυρίου). Αλλά τολμήσατε να υπαινυχθείτε κάτι για τη Σοκολάτα κυρία wordsmith; Μάλλον όχι, ε; Λάθος μου. Ναι, υπαινίχθηκα ότι, όταν γράφει κατανοητά (="Αίθρα"), έχει μεγαλύτερη επιτυχία από όταν γράφει δυσνόητα (="Σοκολάτα"). Ναι, ανήκω κι εγώ στη λαοθάλασσα που ΔΕΝ καταλαβαίνει το εν λόγω διήγημα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mman Posted February 1, 2011 Author Share Posted February 1, 2011 Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές! Η αλήθεια είναι ότι εδώ που έφτασε η Αίθρα, θα ήθελα πολύ να κάνει και το τελευταίο βηματάκι προς τα τρία πρώτα, αλλά δεν θα τα βάψω μαύρα αν περιοριστεί στις θέσεις 4-6 σε γυρευεπόσα διηγήματα από δενξερωπόσες χώρες. Είμαι ήδη υπερευχαριστημένος. Απλώς έρχεται ξανά στο μυαλό μου η Δόμνα Παστουρματζή που, μετά την παρουσίαση του "τέρατος" στη Θεσσαλονίκη, μου είπε "Μετάφρασε την "Αίθρα" και στείλ' την στο εξωτερικό". Κατά τα άλλα, Scanner, πώς καταφέρνεις να βάζεις δύο φωτιές σε ένα ποστ; Πολλά συγχαρητήρια Κύριε mman μας, και εις ανώτερα. (Ως τόσο καταξιωμένος πλέον, σας αξίζει ο τίτλος του Κυρίου). Αλλά τολμήσατε να υπαινυχθείτε κάτι για τη Σοκολάτα κυρία wordsmith; Μάλλον όχι, ε; Λάθος μου. Ας μην συνεχίσουμε εδώ. Όποιος θέλει ας πάει στο τόπικ του "Σάρκινου Φρούτου" να παίξει όσο... σοκολατοπόλεμο τραβάει η ψυχή του. Και δεν σου 'χω πει τι σου λέει ο "κύριος"; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiKei Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 Αίθρα και ξερό ψωμί! Μπράβο ρε φίλε... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 Ουαου. Δεν ξέρω τι να πω που να μην ακουστεί γαλιφιά και τετριμμένο, αλλά έχουμε στο φόρουμ έναν συγγραφέα που καταξιώνεται και διεθνώς; Εντάξει, ας μαζέψω τα σάλια μου και ας πω ένα ξερό "συγχαρητήρια". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spock Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 Από το τηλέφωνο πριν, φορουμικώς τώρα, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!!!:clap: ΚΑΙ ΠΡΩΤΟ!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 Συγχαρητήρια για την Αίθρα σου, Μιχάλη! Με τη νίκη! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
khar Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 Μέχρι να στα πω δια ζώσης, τα ηλεκτρονικά μου συγχαρητήρια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innerspaceman Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 (edited) Πάρα πολύ καλό διήγημα πραγματικά, απο κάθε άποψη. Αξίζεις την διάκριση mman. Μου άρεσε πολύ. Είναι η ΕΦ που μου αρέσει να διαβάζω Το ευχαριστήθηκα απο αρχή μέχρι τέλους κυρίως για την ευρηματικότητα και την φαντασία του συγγραφέα. Λίγο με ξένισε στην αρχή η ιδέα της "σούπερ γυναίκας" Αίθρας: όμορφη, επιτυχημένη, καλλιτέχνης, ιδιοφυΐα, επιστήμονας αλλά ταυτόχρονα έκει ήταν νομίζω και όλη η μαγεία του διηγήματος. Παρουσιάζοντας έναν άνθρωπο "τέλειο" γεμάτο με διάφορες γνώσεις, εξωτερικά "τέλειο" αλλά τελικά εσωτερικά αποτελματωμένο - απάνθρωπο, υπερβολικά τεχνολογικό και τεχνοκρατικό. Αν και ακόμη αυτό το τελευταίο που λέω είναι σχετικά ηθικολογικό και περιοριστικό για το διήγημα, μιας και κινείται με μαεστρία σε "οριακές" καταστάσεις, σε ένα λεπτό σκοινί, όπου δεν είναι εύκολο να βγάλουμε βιαστικά ή ασφαλή πορίσματα. Ένα ακόμη μεγάλο συν. Δεν μπορώ να πω ψέματα, ότι είναι κάτι που δεν έχω ξαναδιαβάσει, μου θύμιζει πχ αρκετά και Philip Dick απο άποψη προβληματισμών ( εναλλακτικών πραγματικοτήτων, που σταματάει ο άνθρωπος και που η μηχανή και κυρίως σε αλληλεπίδραση με την δική μας οντολογική αλήθεια, ποια είναι η ουσία της νοημοσύνης κτλ) αλλά σαφώς σαν τελικό αποτέλεσμα έχει ένα προσωπικό χαραχτήρα. Έτσι και αλλιώς δεν έχει και τόσο σημασία πάντα ο βαθμός πρωτοτυπίας (είναι και αυτό στην τελική και ένα σύγχρονο κόμπλεξ όταν καταντάει έμμονη ιδέα και καλλιτεχνική ανασφάλεια ή "πανάκεια"), όσο το ότι καταφέρνεις να παρουσιάσεις την ιδέα σου με πραγματική συγγραφική μαεστρία. Σηκώνει μεγάλη συζήτηση το διήγημα σου, ιδιαίτερα και απο φιλοσοφικής απόψεως. Μπράβο σου και απο εμένα. Ελπίζω να συνεχίσεις έτσι, και εις ανώτερα. Edited February 1, 2011 by Innerspaceman Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Management RObiN-HoOD Posted February 1, 2011 Management Share Posted February 1, 2011 Congrats και γι' αυτή τη συνέχεια... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 Συγχαρητήρια Μιχάλη και καλά αποτελέσματα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NewReality Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 Συγχαρητήρια! Έχουμε την χαρά να εκπροσωπούμαστε στον τελικό από ένα διήγημα όπου πρωταγωνιστεί μια πολύ ωραία ύπαρξη! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Electroscribe Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Δεν είναι η πρώτη φορά που μεταφρασμένο ελληνικό διήγημα ΕΦ (και δη μέλους του φόρουμ) "παίζει" για ξένο βραβείο. Συγχαρητήρια, Μιχάλη. Ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα (εμείς, φυσικά, ευχόμαστε την πρώτη θέση), χρειαζόμαστε κι άλλα τέτοια. Μια ξεκομμένη νίκη, ξεθωριάζει κάποια στιγμή. Μια σειρά από υποψηφιότητες (ανάκατες με νίκες, ελπίζω) θα δημιουργήσει σταδιακά ενδιαφέρον έξω, την αίσθηση πως κάτι γίνεται εδώ, κάποια αξιόλογη σκηνή υπάρχει στην Ελλάδα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mman Posted February 3, 2011 Author Share Posted February 3, 2011 Δεν είναι η πρώτη φορά που μεταφρασμένο ελληνικό διήγημα ΕΦ (και δη μέλους του φόρουμ) "παίζει" για ξένο βραβείο. Φυσικά! Κι εκείνη ήταν μια πολύ πιο σημαντική υποψηφιότητα, γι' αυτό και ο ενθουσιασμός μου σ' εκείνο το ποστ. Θυμάμαι, πέντε μόλις λεπτά πριν είχα διαβάσει ένα email του PiKei που έλεγε κάτι σαν "κοίταξε αυτό το link γιατί εγώ ακόμα δεν το πιστεύω". Τι πλάκα είχα πάθει τότε! Υ.Γ.: Innerspaceman, ευχαριστώ για τον σχολιασμό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiKei Posted February 4, 2011 Share Posted February 4, 2011 Παίκτες, ας μην συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια. Ο Άθως μπήκε στην λίστα των eligible διηγημάτων (ουσιαστικά δηλαδή προτάθηκε με πολύ λίγους ψήφους και ελέγθηκε η "νομιμότητα" της συμμετοχής του) η Αίθρα είναι στα έξι (και πιστεύω πως αξίζει για παραπάνω). Γι' αυτό θα το ξαναγράψω ακριβώς όπως και πριν: Αίθρα και ξερό ψωμί! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadend Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 ΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑΙ !!!! ΤΟ ΠΗΡΕ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinMacXanthi Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 (edited) Hehe... Στο πα και στο τηλ μμαλάκα. Σιγά μη σου πω και μπράβο, για τα ημιτελικά. Μισές δουλειές όταν μιλάμε για τέτοιο διήγημα; Θα περιμένω μια και καλή, με την κούπα ανα χείρας... GRATS!!! Edited February 23, 2011 by DinMacXanthi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 (edited) ZHTΩ Ο ΠΙΟ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΕΦ! (Είναι; Δεν είναι; ) Τώωωρα έχει να ρίξει ψείρες κριτικές και να θαφτεί κάτω από φορουμικά αιτήματα επιμέλειας άλλων κειμένων... Πού να τον αφήσουμε πλέον να γράψει κι άλλα! Συγχαρητήρια1000! Σε ποια θέση ήρθε; Πρώτο; Ή απλώς μέσα στην τριάδα που θα δημοσιευτεί/βραβευτεί; Edited February 23, 2011 by wordsmith Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonya Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 Πες, ρε τέρας, πόσο να πανηγυρίσουμε; Πόσες μπύρες θα κεράσεις και πότε; :Ρ ΛΕΓΕ ΡΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΧΑΡΗΚΙΑ!!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mman Posted February 23, 2011 Author Share Posted February 23, 2011 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts