TheTregorian Posted November 18, 2008 Share Posted November 18, 2008 (edited) Χαίρεται σε όλους! Ως καινούργιος στη παρέα θα ήθελα καταρχάς να εκφράσω τη χαρά μου βρίσκομαι ανάμεσα σας! Ειλικρινά το φόρουμ αυτό είναι ένα πάρα πολύ καλό φόρουμ και απόδειξη ότι το ΝΕΤ είναι πολύ χρήσιμο σε κάποιες περιπτώσεις! Ευτυχώς, δεν υπάρχουν μόνο φόρουμ των σίριαλ της τηλεόρασης κτλ... Τέλως πάντων, ως γνωριμία, ανεβάζω μια νουβέλα που έχω γράψει από μια πολύ άκυρη έμπνευση της στιγμής! Σας επιτρέπω (λες και άμα δεν σας το επέτρεπα δεν θα το κάνατε!) να με θάψετε μέχρι τον πυρήνα! Γι' αυτό τον λόγο άλλωστε το στέλνω! Αν βέβαια σας αρέσει τόσο, χαρά μου να το ακούσω! Περιμένω κριτικές! Ευχαριστώ πολύ εκ των πρωτέρων όσους ασχοληθούν!!!! Φιλικά Γιώργος! ;) To_mystiko_tis_anoikshs.doc Edited November 26, 2008 by TheTregorian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solonor Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 Οκ, κατ' αρχήν καλωσήρθες! Αν αναρωτιέσαι γιατί δεν έχουν απαντήσει ακόμη στην ιστορία σου, ο λόγος είναι εύκολος. Δεν είναι διήγημα. Είναι νουβέλα ολόκληρη! Ένα τόσο μεγάλο έργο, είναι δύσκολο να διαβαστεί από το P.C. Ομολογώ πως το διάβασα επί τροχάδην. Οι επιρροές του παραείναι εμφανείς, όμως δε παύει να είναι ευχάριστο. Συνέχισε να γράφεις λοιπόν! Τέλος η κυρία Λίτσα μάλλον δεν ήξερε τι της γινόταν όταν σου μίλησε! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTregorian Posted November 26, 2008 Author Share Posted November 26, 2008 (edited) Ναι, λάθος κατηγορία τολμώ να πω και το άλλαξα τώρα! Εντάξει δεν βιάζομαι, ο καθένας διαχειρίζεται όπως μπορεί τον χρόνο του και αν μου αφιερώσει λίγο απ' αυτόν, τιμή μου! Στη πορεία το παραδέχτηκε και η ίδια και μάλιστα (επειδή ήταν καθηγήτρια μου στο φροντιστήριο) μου έκανε και διαφήμιση σε όλα τα τμήματα ! Αυτό φυσικά το βλέπεις μόνο εσύ, γιατί σε αυτό που έχω ανεβάσει δεν υπάρχουν οι πρώτες σελίδες! :tongue: Ευχαριστώ για τα σχόλια! Edited November 26, 2008 by TheTregorian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted November 26, 2008 Share Posted November 26, 2008 To διαβάζω και γω. Όταν το τελειώσω θα σου γράψω εκτενέστερο σχόλιο, Tregorian. Προς το παρόν, μπορώ μόνο να πω πως με έχει απορροφήσει. Βέβαια ως παραμύθι σίγουρα θα με απορροφούσε αλλά αυτό είναι μεγάλο και απολαυστικό. Πράγματι αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με πιο μεγάλες ιστορίες μου, μεγέθους novelette που χρειάζεται χρόνος για να τις διαβάσει κανείς, αλλά θα έρθουν και οι κριτικές! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTregorian Posted November 26, 2008 Author Share Posted November 26, 2008 Ευχαριστώ για το χρόνο σου Διον Περιμένω με μεγάλη αγωνία την άποψη σου! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest roriconfan Posted November 26, 2008 Share Posted November 26, 2008 Οκ, το διάβασα και έχω να πω τα εξής. ( Παρακαλούνται όσοι δεν διαβάσανε το διήγημα, να μη συνεχίσουνε για να μη φάνε σπόιλερ. ) Η ιστορία σου μου φάνηκε μέχρι τα δύο τρίτα μια ελαφριά παραλλαγή του Christmass Carol με τον Ebenizer Scrooge. Επικύνδινη προσέγγιση στην λογοκλοπή. Ο όγκος του κειμένου ήταν πολύ μεγάλος για παραμύθι ή διήγημα. Οι περισσότεροι μάλλον θα το παρατήσουνε στα μισά λόγο όγκου και παρόμοιου συνηρμού με το Christmass Carol. Επίσης, δε πιστέυω ότι τα ηθικοπλαστικά τέτοιου τύπου έχουνε πλέον πέραση. Η παιδική διδακτική οικολογία πάντα το άθλιο Captain Planet μου φαίρνει κατά νου και με ξενερώνει. Τα παιδιά του σήμερα δεν έχουνε ούτε την μισή κατανόηση ή εκτίμηση για την ζωή που είχαμε εμείς στα χρόνια τους. Πολύ βια στην τηλεόραση και στα βιντεοπαιχνίδια τα έκανε κυνικά αλητάκια. Στο τέλος άλλαξε το ύφος προς, ας πούμε, στην Έκτη Αίσθηση και μου άρεσε περισσότερο. Αλλά έκανες κι ένα ημι-λάθος εδώ. Το είπες, δεν το έδειξες. Όλο σου το κείμενο ως τώρα ήταν με εικόνες. Στο τέλος η εξήγηση έγινε με διάλογο και χάλασε την παρουσιαστικότητα του. Θα προτιμούσα να έδινες hints και το τέλος να γινόταν με βουβές εικόνες. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted November 26, 2008 Share Posted November 26, 2008 (edited) Η ιστορία σου μου φάνηκε μέχρι τα δύο τρίτα μια ελαφριά παραλλαγή του Christmass Carol με τον Ebenizer Scrooge. Επικύνδινη προσέγγιση στην λογοκλοπή. Ο όγκος του κειμένου ήταν πολύ μεγάλος για παραμύθι ή διήγημα. Οι περισσότεροι μάλλον θα το παρατήσουνε στα μισά λόγο όγκου και παρόμοιου συνηρμού με το Christmass Carol. Κάνω μια μικρή παρέμβαση, αν και ο Tregorian μπορεί να απαντήσει μόνος του στο σχόλιό σου πάνω στη novelette/novella του. Δεν τίθεται κανένα θέμα "λογοκλοπής" για δύο λόγους: Πρώτον, το A Christmas Carol του Dickens είναι ήδη public domain. Δεύτερον, κοινά θέματα μπορούν να βρεθούν σε πάμπολλες ιστορίες. Επειδή σου θύμησε το A Christmas Carol προσωπικά, δεν σημαίνει πως κάποιος άλλος θα έβλεπε επιρροές από το συγκεκριμένο βιβλίο. Tα παραμύθια δεν είναι αναγκαστικά σύντομα. Υπάρχει ολόκληρο υποείδος της fantasy, η "mythic" ή "mythopoeic" ή και "fairy tale" fantasy που είναι κανονικά μυθιστορήματα αλλά σε στυλ παραμυθιών. Επίσης, η ιστορία του Tregorian δεν είναι διήγημα. Δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει Ελληνικός όρος. Πάντως τo Science Fiction and Fantasy Writers of America Nebula Αward οριοθετεί το διήγημα/short story να φτάνει μέχρι 7500 λέξεις. Η novelette είναι μεταξύ 7500 και 17500 λέξεις. Η ιστορία αυτή έχει 19159 λέξεις (κατά το Word). Σύμφωνα λοιπόν μ'αυτήν την εγκυρότατη ένωση, τους SFWA, η ιστορία του Tregorian είναι novella (Novella = 17500 - 40000 λέξεις), όπως λέει κι ο ίδιος ο Tregorian εξ άλλου, ή έστω novelette που ξεπερνά λίγο το όριο. Edited November 26, 2008 by Dain Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted November 26, 2008 Share Posted November 26, 2008 Τα παιδιά του σήμερα δεν έχουνε ούτε την μισή κατανόηση ή εκτίμηση για την ζωή που είχαμε εμείς στα χρόνια τους. Πολλά κι ασήκωτα τα χρόνια στην πλάτη σου roriconfan. Α ρε άτιμα γεράματα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παρατηρητής Posted November 26, 2008 Share Posted November 26, 2008 (edited) Επίσης, δε πιστέυω ότι τα ηθικοπλαστικά τέτοιου τύπου έχουνε πλέον πέραση. Η παιδική διδακτική οικολογία πάντα το άθλιο Captain Planet μου φαίρνει κατά νου και με ξενερώνει. Τα παιδιά του σήμερα δεν έχουνε ούτε την μισή κατανόηση ή εκτίμηση για την ζωή που είχαμε εμείς στα χρόνια τους. Πολύ βια στην τηλεόραση και στα βιντεοπαιχνίδια τα έκανε κυνικά αλητάκια. α) Ρορίκο με βρίσκεις σύμφωνο στις δύο τελευταίες παραγράφους β) Τα παιδιά δεν διαβάζουν σήμερα (έστω όσο διάβαζαν κάποτε- για να μην γκρινιάζουν μερικοί) οπότε τα παραμύθια μάλλον δεν απευθύονται σε αυτά αλλά σε εκείνα που έχουν πια μεγαλώσει. γ) Το τι έχει πέραση και τι όχι δεν είναι κρητήριο για να γράψει κανείς ή όχι, πόσο μάλλον ένας τρελός σαν εμάς. Λίγο βαρύ για σχόλιο σε πρώτη ιστορία που ανέβασε νέο μέλος. Μην τους αποθαρρύνεις (αφού είσαι καλό παιδί ρε μπαγάσα!). Τα περί πέρασης ας τα αφήσουμε στους επαγγελματίες. δ) Μπράβο στον Τρεγκόριαν και όσους γράφουν ακόμα ηθικοπλαστικά. Γιατί να χαθεί μία παράδοση που μεγάλωσε γενιές; Και θα χαθεί αν σταματήσουν να γράφουν όσοι φοβούνται μην χαραχτηριστούν ηθικοπλάστες από δήθεν ανοιχτόμυαλους νεωτεριστές. ε) Τρεγκ είμαι ακόμα στο μισό της ιστορίας. Θα επιστρέψω με τις εντυπώσεις μου. στ) από την αρχή κατάλαβα ότι κάπου βαθειά στην ιστορία σου υποβόσκει κάποιο από τα φαντασματάκια του αξέχαστου Ντίκενς! Edited November 26, 2008 by Παρατηρητής Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest roriconfan Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 (edited) Άντε, τα κατάφερα πάλι. Όλοι ασχολούνται με τον σχολιαστή και όχι με τον συγγραφέα. Ποιός είπαμε είναι ο συγγραφέας ; ... ;) Θα κάνω τώρα σχόλια στα σχόλια των σχολίων μου. Dain, παίρνω πίσω αυτό που είπα για λογοκλοπή, αφού το δικαιολόγησες τόσο ωραία. Έχω το κακό χούι να κάνω συνέχεια συνειρμούς για να αποφεύγω τις επαναλήψεις στα δικά μου διηγήματα και μου ξεφεύγει και σε άλλους. Αλήθεια, πως το λένε το κείμενο που έχει πάνω από 40.000 λέξεις; Έφαγα φλασιά που υπάρχει τέτοια κατηγοριοποίηση. Σαν απαιτούμενο εξπί για να ανεβείς λέβελ ακούγεται. Παρατηρητή, δεν ήταν πρόθεσή μου να τον αποθαρρήνω. Απλά να ξεκαθαρίσω την σκέψη μου για το κείμενο ήθελα. Ίσως έπρεπε να τον αφήσεις να απαντήσει πριν βγάλεις συμπέρασμα για τον ίδιο. Άλλωστε, αν δεν μπορεί να ανεκτεί λίγη κριτική από τον κάθε τυχαίο, πως θα ανεκτεί από κοτζάμ κριτικούς βιβλίων και προϊσταμένους εκδοτικών οίκων; Και επίσης ανέφερες ότι είσαι ακόμα στα μισά. Αρά, έφαγες σπόιλερ ενώ σε προειδοποίησα. Edited November 27, 2008 by roriconfan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 (edited) Αλήθεια, πως το λένε το κείμενο που έχει πάνω από 40.000 λέξεις; Νοvel, δηλαδή μυθιστόρημα (αν πρόκειται για ιστορία πάντα). Αλλά δεν είναι απόλυτα αυτά τα όρια στις λέξεις.[/end spam] Edited November 27, 2008 by Dain Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitsos Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 Άντε, τα κατάφερα πάλι. Όλοι ασχολούνται με τον σχολιαστή και όχι με τον συγγραφέα.Ποιός είπαμε είναι ο συγγραφέας ; ... ;) Θα παρακαλούσα πολύ να μην γίνονται τέτοιου είδους πλάκες σε τόπικ ιστοριών. Ο συγγραφέας ανεβάζει εδώ την ιστορία του επειδή θέλει από εμάς να βοηθήσουμε εάν γίνεται στη βελτίωση της ή απλά να τη διαβάσουμε. Σε κάθε περίπτωση μας εμπιστεύεται το πόνημα του. Ας μην προδίδουμε την εμπιστοσύνη του. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTregorian Posted November 27, 2008 Author Share Posted November 27, 2008 (edited) Λοιπόν, χαιρετώ τους πάντες! Χαίρομαι που έστω και μετά από ακετό καιρό, άναψε αυτό το τόπικ! Τι θέλω να διευκρινίσω πάνω σε αυτά που ακούστηκαν... Καταρχάς (καταντάω γραφικός, το ξέρω, αλλά θα το ξαναπώ), ειλικρινά ευχαριστώ όσους ασχολήθηκαν! Από 'κει και πέρα ΟΛΑ τα σχόλια, καλά η κακά, είναι απολύτως καλοδεχούμενα από εμένα (εγώ έτσι έχω μάθει, να ακούω όλες τις απόψεις, σε όλους τους τομείς). Δεύτερον, πράγματι η ιστορία μοιάζει με του Ντίκενς. Δεν το είχα όμως σχεδιάσει έτσι, στη πορεία προέκυψε! Με ενδιέφερε κυρίως να δώσω αυτό το τέλος αλα "έκτη αίσθηση", όπως περιγράφτηκε! Γενικά, και θα το δείτε αυτό και όταν ανεβάσω άλλες ιστορίες, μ' αρέσουν στις ιστορίες οι ανατροπές. Η αλήθεια όμως, για όσους το προσεγγίσουν πραγματικά σωστά, είναι ότι έχει άλλο ύφος. Τα "πνεύματα" στου Ντίκενς αντιπροσωπεύουν χρονικές περιόδους, ενώ τα δικά μου αντιπροσωπεύουν πλάσματα.Επίσης, η ιστορία του Ντίκενς έχει πολύ καλό τέλος! Η δικιά μου έχει ένα "κακό", αλλά διδακτικό τέλος, και αυτό κυρίως το ξεχωρίζει πολύ! Τρίτον, εγώ αποφεύγω τα παραμύθια για να είμαι ειλικρινής, προτιμώ τις μεγάλες ιστορίες στυλ "Άρχοντας". Αυτό προέκυψε πάνω σε μια άκυρη στιγμή, που για κάποιον λόγο, αμφισβητήθηκε η φαντασία μου και με λίγα λόγια κάποιος μου είπε ότι δεν μπορώ να γράψω παρά μόνο εντελώς πεζά, κάτι που δεν ισχύει με τίποτα διότι εγώ μπορώ να γράψω μόνο φαντασίας ιστορίες! Και νομίζω πως αν διαβαστεί πιο προσεκτικά, θα καταλάβετε ότι μόνο παραμύθι δεν είναι! Στην αρχή φαίνεται έτσι, αλλά στη πορεία πιο πολύ σε "θρίλερ" (όχι με την αυστηρή έννοια βέβαια) φέρνει!! Αλλά εν πάση περιπτώσει, το μόνο σχόλιο που ειλικρινά με "ενόχλησε" (πάλι όχι με την αυστηρή έννοια το ενόχλησε, αλλά πιο πολύ με πίκρανε), είναι το ότι αυτού του είδους δεν έχουν πλέον πέραση. Αγαπητέ συμφορουμίτη, όταν εγώ προσωπικά γράφω κάτι, δεν το γράφω για να "πουλήσει", άλλωστε αυτή η ιστορία γράφτηκε αρχικά για ένα μόνο άτομο. Αυτό που με ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να αρέσει σε εμένα. Με αυτή τη λογική θα μπορούσα να γράψω και ένα "άρλεκιν", κάτι που μπορώ να κάνω, αλλά θα το γράφω με μισή καρδιά! Είχα μια έμπνευση (θες να το πεις λογοκλοπή, θες να το πεις φαντασία, πες το όπως θες) και ήθελα να την γράψω και μάλιστα την έγραψα για να βουλώσω αυτό το άτομο που αμφισβήτησε τη φαντασία μου (παρεπιπτόντως, μετά απ' αυτό το πήρε πίσω!). Τέλος η κακία! Συνεχίζω... Προτίμησα να το λήξω έτσι, με διάλογο δηλαδή, γιατί ήθελα να δείξω το "μελλον" του μικρού ξαδέρφου, μέσω του οποίου θα μπορούσε να αποκαλυφτεί και η πηγή των γεγονότων αναλυτικά. Οι εικόνες δεν ισοδυναμούν πάντα με χίλιες λέξεις, ειδικά σε αυτή την περίπτωση! Η αλήθεια είναι πως στην αρχή το είχα σκεφτεί έτσι, αλλά δεν μου έβγαινε ωραίο! Βασικά, σκεφτόμουν-σκέφτομαι, να γράψω και μια "συνέχεια" με πρωταγωνιστή τον ξάδερφο, για αυτό πιο πολύ έτσι το τέλος. Αυτά εώς τώρα! Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια, ότι είδους και αν ήταν και παρακαλώ πολύ αν κάποιος βαριέται να το διαβάσει, καλύτερα να το αφήσει και να μην σχολιάζει έχοντας διαβάσει τις 1000 λέξεις! Όπως καταλαβαίνετε, αυτό είναι άδικο, εκτός και αν διευκρινιστεί ότι μιλάει για αυτό το "τάδε" κομμάτι του κειμένου! Περιμένω και τους υπόλοιπους και δεκτές οι όποιες ερωτήσεις! Edited November 27, 2008 by TheTregorian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest roriconfan Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 Ορίστε, το ξεκαθάρισε το κλίμα ο TheTregorian. Ο σχολιασμός μου απέβλεπε να σε κάνει να αποκαλυφθείς και όχι για να σε κάνω να τα παρατήσεις. Πάντως βλέπεις τι καλά παιδιά έχει εδώ το φόρουμ, έτσι; Κάτι εριστικό είπα και ορμήσανε να σε υπερασπιστούνε. Δε μπορείς να πεις, έχεις σίγουρα υποστήριξη από εμάς και κάθε καλή θέληση να σε βοηθήσουμε. Ναι, ακόμα κι εγώ που από βίτσιο παίζω good cop, bad cop δε θέλω την συγγραφική καταστροφή κανενός. Άντε, καλή συνέχεια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTregorian Posted November 27, 2008 Author Share Posted November 27, 2008 Μα δεν κρύβομαι! Πάντα απαντάω σχεδόν άμεσα! :tongue: Είναι απλά δίκαιοι, δεν νομίζω ότι είναι καλοί καθόλου! Ή με λυπούνται λόγο αρχής, τι να πω! Ευχαριστώ πάντως για τις ευχές (και τους υπόλοιπους βέβαια για την υπεράσπιση!). Α! Πριν λίγο είχα πάει να δω αυτή την καθηγήτρια μου για την οποία το έγραψα. Όταν της είπα τα σχόλια, μου απάντησε με απλότητα: "Δεν υπάρχει παρθενογέννηση στη τέχνη! Σημασία έχει πως την αναπτύσσεις την ιδέα, όχι από που την εμπνέεσε!" Και με αυτό κλείνω τα σχόλια για την κριτική μου και περιμένω και άλλους να σχολιάσουν! ;) ΥΣ: Δεν παρεξηγήθηκα με το μπλακ χιούμορ του ρόρι! Ευχαριστώ πάντως για την υποστήριξη κίτσο ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παρατηρητής Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 Πάντως βλέπεις τι καλά παιδιά έχει εδώ το φόρουμ, έτσι; Κάτι εριστικό είπα και ορμήσανε να σε υπερασπιστούνε. Όπως φυσικά θα κάνουμε για εσένα αγαπητέ έτσι και πειράξει κανείς εσένα ή την Αισωπεία σου! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest roriconfan Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 Yes baby! Περιμένω κι εγώ σχόλια για την νουβέλα από κάποιον από εσάς. Τόσο καιρό ασχολούμασταν με τα εσώψυχά μας και όχι με το έργο καθεαυτό. (αν και μου άρεσε το τζερτζελέ έτσι βιτσιόζος που είμαι) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTregorian Posted December 7, 2008 Author Share Posted December 7, 2008 Άντε ρε παιδιά... κανένας άλλος σχόλια pleeeease;;; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dreamwhisperer Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 Άντε ρε παιδιά... κανένας άλλος σχόλια pleeeease;;; Ηρέμησε. Ένας συγγραφέας για τον εαυτό του γράφει πάνω από όλα. Σκέφτεσαι τη Ρόουλινγκ να γυρίζει στις παιδικές χαρές και να φωνάζει στα παιδάκια, "Άντε ρε παιδιά, αφήστε το παιχνίδι και διαβάστε τα βιβλία μου. Θέλω σχόλια!". Σιγά σιγά. Το κείμενο είναι πολύ μεγάλο, οι δουλειές μας πολλές, ο χρόνος λίγος... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTregorian Posted December 7, 2008 Author Share Posted December 7, 2008 (edited) Ηρέμησε.Ένας συγγραφέας για τον εαυτό του γράφει πάνω από όλα. Σκέφτεσαι τη Ρόουλινγκ να γυρίζει στις παιδικές χαρές και να φωνάζει στα παιδάκια, "Άντε ρε παιδιά, αφήστε το παιχνίδι και διαβάστε τα βιβλία μου. Θέλω σχόλια!". Σιγά σιγά. Το κείμενο είναι πολύ μεγάλο, οι δουλειές μας πολλές, ο χρόνος λίγος... Καλά καλέ! Πλάκα κάνω! Με το πάσο σας! Απλά το υπενθυμίζω. Όποιος θέλει το διαβάζει αν θέλει και μπορεί! Άλλωστε και τα σχόλια για μένα είναι. Αν μου πείτε εσείς σχόλια και δεν τα αξιοποιήσω, δικό μου κακό είναι. Καλώς ή κακώς, και εσύ το ξέρεις ακόμα παραπάνω που είσαι και επαγγελματίας, δεν γράφουμε μόνο για μας γιατί αν δεν υπάρχει κάποιος να διαβάσει αυτά που γράφουμε τι να τα κάνουμε; Να το παίζουμε Νάρκισσος και να λέμε: "Ω ρε τι έγραψα!"; Edited December 7, 2008 by TheTregorian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dreamwhisperer Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 Καλά καλέ! Πλάκα κάνω! Με το πάσο σας! Απλά το υπενθυμίζω. Όποιος θέλει το διαβάζει αν θέλει και μπορεί! Άλλωστε και τα σχόλια για μένα είναι. Αν μου πείτε εσείς σχόλια και δεν τα αξιοποιήσω, δικό μου κακό είναι. Καλώς ή κακώς, και εσύ το ξέρεις ακόμα παραπάνω που είσαι και επαγγελματίας, δεν γράφουμε μόνο για μας γιατί αν δεν υπάρχει κάποιος να διαβάσει αυτά που γράφουμε τι να τα κάνουμε; Να το παίζουμε Νάρκισσος και να λέμε: "Ω ρε τι έγραψα!"; Γράφουμε για να εκφράσουμε μία εσωτερική μας ανάγκη. Το αν το μηνυμά μας θα έχει αποδέκτες, είναι μία άλλη υπόθεση. Το έχω κατεβάσει ήδη και θα γίνουν και σχόλια. Αλλά αν σκοπεύεις να ασχοληθεις με τη συγγραφή (δεν δέχομαι τον όρο επαγγελματίας), θα πρέπει να μάθεις την πιο σημαντική ιδιότητα που πρέπει να έχει ένας συγγραφέας. Υπομονή... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTregorian Posted December 7, 2008 Author Share Posted December 7, 2008 Επαγγελματίας... κατάλαβες με ποια έννοια το λέω. ΟΚ... Υπομονή και ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παρατηρητής Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 Σκέφτεσαι τη Ρόουλινγκ να γυρίζει στις παιδικές χαρές και να φωνάζει στα παιδάκια, "Άντε ρε παιδιά, αφήστε το παιχνίδι και διαβάστε τα βιβλία μου. Θέλω σχόλια!". Ειδικά η Ρόουλιγκ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dreamwhisperer Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 To forum έχει αρχίσει να με εντυπωσιάζει γιατί πρόσεξα ότι τελευταία, πέρα από τις λίγο παλιότερες γενιές και τη γενιά των φωνακλάδων Νάρκισσων ('80-'83), έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο τρυπάκι της συγγραφής και μάλιστα επιθετικά και με τσαμπουκά και οι μετά το μεγαλειώδες ευρωμπάσκετ (το '87 ρε παιδιά, έλεος, δεν είμαστε και τόσο γέροι) γενιές. Λοιπόν Tregorian, ας αρχίσουμε από τα θετικά. Ήταν καλό. Εννοώ καλή γραφή, καλή πλοκή, δουλεμένο κτλ. Είσαι μικρός και την ψάχνεις από τώρα, οπότε έχεις αρκετό μέλλον μπροστά. Αξιόλογη προσπάθεια σε γενικές γραμές. Επειδή είμαι σίγουρος ότι τα θετικά τα πέρασες χωρίς να τα διαβάσεις (είπαμε υπομονή πάνω από όλα, αδερφέ μου) πάμε στα αρνητικά. Λίγο απλοϊκό ηθικοπλαστικό μήνυμα, δεν νομίζεις; Μετά σε ποιο κοινό ακριβώς απευθυνόσουν; Παιδιά, νέους, ενήλικες; Για τα πρώτα, θα ήταν δύσκολο. Για τους δεύτερους, θα ήταν λίγο γροθιά. Για τους τρίτους, πολύ λιτό. Πάμε τώρα λίγο στην τεχνική. Διάλογοι; Δεν ήθελες λίγο να αναπτύξεις τους χαρακτήρες σου, μέσω των διαλόγων; Γιατί λίγο μου ήρθε στο μυαλό ότι ο Tregorian μιλάει με το Tregorian και απαντάει ο Tregorian. Δηλαδή δεν έπρεπε να διαφοροποιείς λίγο τους ήρωές σου μέσα από τα λόγια τους. Μέγεθος; Τι ήθελες να γράψεις; Νουβέλα; Παραμύθι; Διήγημα; Αν το σκεφτείς λίγο δεν ανήκει σε κανένα από τα τρία, νομίζω. Πάντως για να μην αρχίζεις να βρίζεις απο μέσα σου καθώς διαβάζεις αυτές τις γραμμές (και από έξω σου ή γράψεις κανένα τρομοκρατικό pm) το είδος που καταπιάνεσαι δεν είναι η ειδικότητα μου και υπάρχουν συγγραφείς στο forum που μπορούν να σου δώσουν πολύ πιο περιεκτική και σωστή άποψη (Με άλλα λόγια ένας άσχετος είμαι). Καλή συνέχεια και να συνεχίσεις να γράφεις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTregorian Posted December 8, 2008 Author Share Posted December 8, 2008 (edited) Λοιπόν, λοιπόν... κατ' αρχάς ευχαριστώ για την ενασχόληση και συγγνώμη αν το πίεσα λίγο! Επί του κειμένου τώρα... Το διάβασα πολύ προσεκτικά όλο το μύνημα σου και είναι κατατοπιστικότατο, δηλαδή καταλαβαίνω ακριβώς τι θες να πεις για κάθε σημείο, πράγμα που βοηθάει πολύ. Ας αρχίσω να απαντάω στις ερωτήσεις τώρα. Απλοϊκο ε; Ναι... δεν θα το έλεγα και ιδιαίτερα μελετημένο, ειδικά αν σκεφτείς ότι το έγραψα σε μια περίοδο που τα νύχια των πανελλαδικών έσφιγγαν απειλητικά γύρω μου, δεν το πρόσεξα και πολύ! Βασικά δεν απευθύνεται σίγουρα σε παιδιά! Από 'κει και πέρα, εγώ το έγραψα για μία ενήλικο φιλόλογο μου, όπως έχω πει και άλλες φορές και εντυπωσιάστηκε. Φυσικά αυτά είναι γούστα... πάντως δεν μπορώ να πω ότι το έγραψα για να μεταδώσω εγώ ο παντογνώστης μυνήματα ανθρωπιάς! Απλά επειδή είμαι λίγο ευαισθητοποιημένος σ' αυτό το θέμα, μου 'ρθε να το θίξω! Για τους διάλογους τώρα... τολμώ να πω ότι δεν το είχα πολυπροσέξει αυτό που λες. Μάλλον μαζί με το γενικά αδούλευτο κείμενο, συμπαρέσυρε και αυτό το κομμάτι ίσως. Γενικά το κάνω αυτό που λες, δηλαδή να διαφοροποιώ από τους διαλόγους τους χαρακτήρες μου(γιατί οφείλω να ομολογήσω ότι σαν είδος συγγραφής τους λατρεύω!!), νομίζω δηλαδή! Όσο για το μέγεθος... δεν με ενδιέφερε διόλου! Σημασία είχε η ποιότητα !(και εδώ βγαίνουν οι μαϊμούδες του Θέμου με το χαρακτηριστικό: ουουου!) Απλά τόσο βγήκε! Δεν είχα σκοπό να το εντάξω σε ένα είδος, άλλωστε δεν τα πάω και πολύ καλά με αυτά τα τεχνικά. Αλλά πιο πολύ σε παραμύθι έφερνε ΑΡΧΙΚΑ. Στη πορεία πιο πολύ θρίλερ θα το έλεγα! Νομίζω όμως ότι πιο πολύ είναι νουβέλα. Πάντως αυτό το εγχείρημα ήταν ένα και μοναδικό (επειδή λες ότι και εσύ δεν το κατέχεις). Δεν τα πάω καλά με τις μικρές ιστορίες-παραμύθια-νουβέλες-... Είμαι πιο πολύ τον μυθιστορημάτων, αλλά αφού έκατσε, γιατί να μην σχολιαστεί! Αυτά! Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον και τις ευχές για συνέχεια! ΥΣ: Μες τα Χριστούγεννα έχω σκοπό να πάρω το βιβλίο σου, γιατί μου έχει φανεί ενδιαφέρον γενικά! Ελπίζω να είναι καλό! Edited December 8, 2008 by TheTregorian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts