Jump to content

Δηλητηριασμενο μυαλο

Glowleaf

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Glowleaf

Είδος: ηρωική φαντασία

Βία; Ναι

Σεξ; Ναι

Αριθμός Λέξεων: 3483

Αυτοτελής; Ναι

Σχόλια:

Συμμετοχη στον διαγωνισμο Δεκεμβριου 2008

http://community.sff.gr/index.php?showtopic=8089&hl=

Dilitiriasmeno_Myalo_Glowleaf.doc

Edited by Dain

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Glowleaf

23

• TheTregorian

8

• Oberon

7

• DinoHajiyorgi

7

Top Posters In This Topic

Posted Images

Guest roriconfan

Παιδιά, δεν έχω καμία όρεξη να προσπαθήσω καν να πάρω μέρος μετά από αυτό το διήγημα.

Δε ξέρω κι εγώ πότε πρόλαβε και το έγραψε σε δύο μέρες, φαντάζομαι ότι το έγραψε πιο παλιά και ταίριαζε στην περίπτωση.

Ότι κι αν έγινε, νιώθω κουνούπι μπροστά στο συγγραφικό μεγαλείο του Glowleaf.

Από τα πιο καλογραμμένα και ενδιαφέρονται διηγήματα δράσης και φαντασίας που έχω βρει στο φόρουμ είναι.

Με καθήλωσε κανονικά και με έκανε να αναπτερώσω την χαμένη μου πίστη στην επική φαντασία.

Μα τι τρομερη απεικόνιση, τι ατμόσφαιρα, τι συγγραφική ρευστότητα και τα σχετικά ήταν αυτήν; Με χάζεψε!

ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ;;;

Όποιος άλλος πάρει μέρος πρέπει να βάλει κάτω τον ποπό του και να σκιστεί στο γράψιμο αν θέλει να το συναγωνιστεί.

Φυσικά, μπορεί πιο απλά να πάρει μέρος για το χαβαλέ αλλά την πρωτιά δεν θα την έχει έτσι, ότι λίγα κι αν σημαίνει αυτό.

Φίλτατε Glowleaf, σου βγάζω το καπέλο. Το κατέχεις το πράγμα και με τράβηξες το ενδιαφέρον να διαβάσω κάθε σου άλλο έργο παραθέσεις.

Απλά για να λέμε, θα σου κάνω μερικά απλά σχολιάκια, όχι για σε κρίνω αλλά για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο αυτό το επικό διήγημα.

1) Δεν βάζεις τόνους. Γιατί καλέ;

2) 3.600 λέξεις, τις δέχεται ο Παρατητρητής; Ξεπερνάνε το επιτρεπτό όριο.

3) Το σημείο που αρχίζει να περιγράφει ο πρωταγωνιστής την αναδρομή, φάνηκε να γίνεται κάπως απότομα. Βάλε μια προτασούλα για να φαίνεται πιο φυσικό το γιατί ξεκινάει εκεί συγκεκριμένα να περιγράφει το τι συνέβει.

4) Εντελώς συμπτωματικά, υπάρχει ήδη ένα διήγημα με τον ίδιο τίτλο. Το έγραψε ο adinol για την Τρίτη Ηλικία πριν κάτι μήνες. Μήπως σου κάνει κέφι να αλλάξεις τον τίτλο;

Edited by roriconfan

Ακόμα δεν αρχίσαμε αγαπητέ ρόρικ... Μην βιάζεσαι να εξάγεις συμπεράσματα από μία ιστορία! Δεν υπάρχει ΤΟ καλύτερο στο κόσμο, αλλά καλύτερο από κάτι άλλο! Είμαι σίγουρος ότι θα δούμε και άλλες καλές ιστορίες γι' αυτό, (για να είμαιστε δίκαιοι το λέω, όχι γιατί ζηλεύω, αν είναι δυνατόν!!!), καλό είναι να αποφεύγονται τέτοιου τύπου σχόλια που αφενός πρωκαταβάλουν και αφετέρου απογοητεύουν τους υπόλοιπους που έχουν σκοπό να λάβουν συμμετοχή!! Πιο συγκρατημένες αντιδράσεις στο μελλον λοιπόν, παρακαλώ! ;)

Θα έχεις και τα δικά μου σχόλια σύντομα Γκλόου.

Ναι, συμφωνω, δεν σημαινει οτι δεν μπορειτε να το "παλεψετε". Στο κατω κατω, εγω θεωρω τον εαυτο μου αρχαριο. Αμα το δει εστω και λιγο καποιος απο αυτους που εχω διαβασει εδω περα, που ασκουν γερη κριτικη (και χαρη μας κανουν κιολας που διαβαζουν τα ανουσιουργηματα μας), θα με κανει να βαλω τα κλαματα.

Δεν το εγραψα σε δυο μερες, το εγραψα σε μια νυχτα. Πηρε περιπου 8 ωρες. Δεν εχω και τοσα πολλα διηγηματα, εχω αλλο 1 στα ελληνικα μισοτελειωμενο, και αλλα 2 στα αγγλικα.

Με καθήλωσε κανονικά και με έκανε να αναπτερώσω την χαμένη μου πίστη στην επική φαντασία.

Βοηθαει λιγο το οτι ειμαι DM.

Τις παρατηρησεις τις δεχομαι.

Οι τονοι μου κοβουνε την φορα. Τη "ροη", καλυτερα.

Το μεγεθος βγηκε τοσο, και αποφασισα οτι δεν αξιζε να αρχισω να κοβω για να το χωρεσω στις 3500.

Στην αναδρομη, ναι, ισως να εχεις δικιο, αλλα προσπαθησε να καταλαβεις

οτι εγραφα για να μεταφερω ενα μισοτρελαμενο μυαλο. Μη σου πω οτι βγηκε πιο ομαλο απο οσο ηθελα :)

Ο τιτλος ρε παιδια ετσι δεν επρεπε να ειναι?

Εχω διαβασει αρκετη απο την βιβλιοθηκη, το επιπεδο εδω ειναι αρκετα ψηλο. Και μπορω να πω οτι μου αρεσει η κατασταση με τους διαγωνισμους και τα σχολια :)

Edited by Glowleaf

Όχι. Είναι καλύτερο από ένα σωρό απόψεις να είναι εντελώς διαφορετικός για κάθε ιστορία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ο τίτλος του θέματος του διαγωνισμού να είναι και ο τίτλος των ιστοριών.

Οκ. Σορυ, αλλα αυτο καταλαβα :)

Δεν πειραζει, αμα μου ερθει κανενας ταιριαστος τιτλος στο μυαλο θα τον βαλω.

Guest roriconfan
Στο κατω κατω, εγω θεωρω τον εαυτο μου αρχαριο.

Είσαι ο πιο επαγγελματίας αρχάριος που έχω ποτέ συναντήσει.

Δεν το εγραψα σε δυο μερες, το εγραψα σε μια νυχτα. Πηρε περιπου 8 ωρες.

WTF ??? Που να δουλέψεις λίγο παραπάνω δηλαδή!

Βοηθαει λιγο το οτι ειμαι DM.

Πράγματι, τα έπιασα τα αντίστοιχα ξόρκια του D&D.

Οι τονοι μου κοβουνε την φορα. Τη "ροη", καλυτερα.

Ε, βάλτες εκ των υστέρων.

Το μεγεθος βγηκε τοσο, και αποφασισα οτι δεν αξιζε να αρχισω να κοβω για να το χωρεσω στις 3500.

Ρώτα τον Παρατηρητή αν το επιτρέπει καλού κακού.

Όχι, το θέμα είναι μόνο.

Συγνώμη αλλά θα το πω. Ο Electroscribe που είναι; Που είναι ο Electroscribe;!!!! Εδώ και τώρα!!! Σαν χεσμένος που έφαγα χέσιμο από...ξέρει αυτός... Θα υψώσω τώρα την φωνή μου.

Συγχαρητήρια Glowleaf, πολύ καλό διήγημα.

Σε προηγούμενο διαγωνισμό ο roriconfan (Τι rori, Loki έπρεπε να τον λένε αυτόν!) πετάχτηκε πρώτος-πρώτος και νωρίς-νωρίς να καταποντίσει μια από τις πρώτες συμμετοχές. Μού'σπασε που λες τα νεύρα, και απάντησα όπως πραγματικά πίστευα, πως η ιστορία που έθαβε ήταν απεναντίας πολύ καλή. Συμφώνησαν άλλοι δύο νομίζω μαζί μου.

Και τότε, ανοίχθησαν οι ουρανοί που λες, και βιβλικά και τρομερά έπεσε ο υπερασπιστής της ορθότητας και ηθικών φορουμικών κανόνων και μας έχεσε όλους. (I'm kidding Electro). Απαντήσαμε κι εμείς, ξέσπασε ένα flame war, καταποντισμοί, παραιτήσεις, αποχωρήσεις...ένα μπουρδέλο.

Αυτό είναι το ιστορικό, και σας το θυμίζω για να δώσω πρόταση για σούβλισμα ενός συγκεκριμένου μέλους που...εδώ μου κάθεται! :bleh:

Glowleaf καλωσόρισες στους διαγωνισμούληδες. Ήθελα απλά να σου πω πως αν θέλεις μπορείς να χτενίζεις την ιστορία μέχρι να λήξει ο διαγωνισμός. Το ότι την ανέβασες τόσο γρήγορα δε σημαίνει πως δε μπορείς και να την πειράξεις (να βγάλεις ας πούμε τα αγγλικά ερωτηματικά πχ όπως και να αλλάξεις τον τίτλο σου). Για την ίδια θα σου πω περισσότερα όταν θα τη διαβάσω κανονικά. :)

Glow όχι μόνο έλαβες μέρος στο διαγωνισμό αλλά ανέβασες και το επίπεδο δυσκολίας και για τα ενδιαφερόμενα μέλη! Δεν ξέρω αν το θέμα σου πυροδότησε κατευθείαν την ιστορία ή αν την ετοίμαζες από παλιά, όπως και να έχει μπράβο σου. Επειδή έχεις ακόμα αρκετές μέρες μέχρι τη λήξη της προθεμίας, (για ένα μήνα τώρα θα σε τρώει η αγωνία!) όπως είπε και η Νίενορ μπορείς να ρίξεις ένα χτένισμα αν θες. Αν είναι εύκολο επίσης δώσε και έναν διαφορετικό τίτλο. Φαντασία έχεις άλλωστε!

Ενταξει, θα την χτενισω, και θα βρω και τιτλο. Σας ευχαριστω και ολους για τα καλα λογια, και για τον χρονο που αφιερωσατε.

Guest roriconfan
Αυτό είναι το ιστορικό, και σας το θυμίζω για να δώσω πρόταση για σούβλισμα ενός συγκεκριμένου μέλους που...εδώ μου κάθεται! :bleh:

Σιγά! Χωρίς εμένα να ανάβω λίγο τα αίματα το φόρουμ θα γίνει βαρετό. Και μη τολμίσεις να συνεχίσεις αυτό το flame (που εσύ ξεκινάς) γιατί θα πω στον Electro να σε μαλώσει πάλι. :bleh:

Ενταξει, θα την χτενισω, και θα βρω και τιτλο. Σας ευχαριστω και ολους για τα καλα λογια, και για τον χρονο που αφιερωσατε.

Και πολύ καλά θα κάνεις! Να ομορφύνει ακόμα περισσότερο.

Edited by roriconfan

Συγνώμη αλλά θα το πω. Ο Electroscribe που είναι; Που είναι ο Electroscribe;!!!! Εδώ και τώρα!!!

post-12-1228156778_thumb.png

Glowleaf, διαβάζοντας το διήγημα σου μου έλειψε μια εσωτερική διαμάχη του κεντρικού ήρωα που θα έκανε την επιλογή του για την τελική θυσία ακόμα πιο δυνατή. Αυτό που θα έδινε ένα άλλο κύρος

στην παρουσία του διαβόλου στο τέλος.

Σύμφωνα δηλαδή με την ψυχολογία του ήρωα, περίμενα πως ίσως ήταν εκείνος ο υπεύθυνος όλης αυτής της συντέλειας. Είτε από λάθος σε μια επίκληση που έφερε την κόλαση στα κεφάλια όλων, ή επίτηδες, για να εξοντώσει τους δασκάλους και συμμαθητές που μισούσε και να κερδίσει δύναμη ο ίδιος. Τα πάντα όμως πήγαν στραβά, και όπως και να’χει θα μπορούσε να είχε μετανιώσει και όλος του ο αγώνας θα ήταν και μια προσπάθεια προς εξιλέωση.

Και η άφιξη του διαβόλου στο τέλος θα ήταν λιγότερο…αστεία (που δεν πιστεύει πως οι στρατιές του ισοπεδώθηκαν από κακό μαθητή, κομπάζει σαν στρατηγός της δεκάρας και μετά παγιδεύεται σαν μαθητούδι ο ίδιος.) Θα υπήρχε άλλη δυναμική μεταξύ τους αν η αντιπαράθεση ήταν σε επίπεδο «Εσύ μας κάλεσες!»

Μου είναι λίγο δύσκολο να ταυτιστώ ή να συμπαθήσω τον ήρωα ως έχει. Λυπάται που δεν ήταν καλύτερος μαθητής για να μπορεί να πολεμήσει τις ορδές των δαιμόνων, νομίζω όμως πως κάθε άλλο παρά μετανιωμένος είναι για την παλιά του συμπεριφορά. Δεν υπάρχει μεγάλη οδύνη για τον χαμό των άλλων, και εκδηλώνεται με μια άκρως ανατριχιαστική στιγμή νεκροφιλίας, που είναι όμως και δυνατό σημείο του διηγήματος, καθώς φανερώνει μέρος του εαυτού του που είναι διατεθειμένο να παρασυρθεί από το κακό.

Πάντως, η ιστορία διαβάζεται μονορούφι, χωρίς να κουράζει, έχει δράση και πολλά ευφάνταστα σημεία δαιμονικής σύγκρουσης. (Δεν μπορούσα να μην σκέφτομαι την σχολή του Χάρυ Πότερ σε ερείπια.)

Να, το ειπα ηδη:

Αμα το δει εστω και λιγο καποιος απο αυτους που εχω διαβασει εδω περα, που ασκουν γερη κριτικη (και χαρη μας κανουν κιολας που διαβαζουν τα ανουσιουργηματα μας), θα με κανει να βαλω τα κλαματα

και εγινε.

Θα αντισταθω στην ακαταμαχητη αναγκη να δικαιολογηθω. Αλλωστε, αμα ηθελα να μεταφερω κατι και τελικα ο αναγνωστης λαμβανει κατι αλλο, ειναι αποτυχια δικια μου.

Σε ευχαριστω για την κριτικη σου, και θα σημειωσω τα σχολια σου για να τα εχω υποψιν στο επομενο διηγημα.

Να εξηγήσω όμως, πως βάση μόνο αυτού του δείγματος της γραφής (και της φαντασίας) σου, σε θεωρώ ένα από τα δυνατά, νέα ταλέντα του φόρουμ. Δεν σε έκρινα ως νεόφυτο αλλά ως ίσο.

Η γνώμη μου δεν είναι η σφυριά του Θωρ.

Οχι, σοβαρα σε ευχαριστω για τα "ωμα" λογια. Δεν μου αρεσουν τα "ισως" και τα "θα επρεπε". Χτυπα αλυπητα. Με τιμαει κιολας η ιση αντιμετωπιση.

Οχι, σοβαρα σε ευχαριστω για τα "ωμα" λογια. Δεν μου αρεσουν τα "ισως" και τα "θα επρεπε". Χτυπα αλυπητα. Με τιμαει κιολας η ιση αντιμετωπιση.

You asked for it... (Και η ίση αντιμετώπιση εξυπακούεται.)

Η_τελευταία_νύ_τα___Σ_όλια.doc

Αου!

Κατσε να το ξαναδιαβασω μια...

ΑΟΥ!

Ευχαριστω. Ειλικρινα.

Λοιπόν...

'Εχοντας διαβάσει ότι η ιστορία είναι ωμή και να μην την ανοίξουμε αν είμαστε ευαισθητούληδες, ήμουνα προετοιμασμένη για πολύ "κακό" πράγμα.

Δυστυχώς, θες η πολλή μου ψυχολογική προετοιμασία, θες η διάθεση της στιγμής, δεν μπόρεσα να μπω στο πετσί της ιστορίας. Από την πρώτη στιγμή μού φάνηκε σαν παρωδία του Χάρυ Πότερ. Ο τύπος είναι απίστευτα γκαφατζής, προσπαθεί να φτιάξει ένα θεραπευτικό φίλτρο κι έχει καταφέρει να πιει ένα δηλητήριο, οι αναμνήσεις του δείχνουν ότι η μια αποτυχημένη του προσπάθεια έχει διαδεχτεί την άλλη, βάλε και τις περιγραφές της σχολής... νόμιζα ότι βλέπω το Νέβιλ Λόνγκμπότομ και μάλιστα προς το κάπως μοχθηρό, να παλεύει μέσα στα ερείπια του Χόγκουαρτς (κάτι παρόμοιο είπε και ο Ντίνος παραπάνω).

Εκεί που παίρνει το τετράδιο από τα χέρια της Άννας και σχολιάζει ότι είναι καλή μαθήτρια και κάνει ωραία γράμματα, βλέπω την Ερμιόνη τέζα στο πάτωμα. Εκεί που αναφέρεται στο στριμμένο δάσκαλο που τον κόβει στα φίλτρα, νομίζω ότι έκανε ο Σνέιπ την εμφάνισή του. Φυσικά, δεν υπάρχει τίποτα κακό σ' αυτό, αν το εννοούσες έτσι. (Και φυσικά, μπορεί να μην έχεις διαβάσει ποτέ Χάρυ Πότερ...)

Για τη σκηνή της νεκροφιλίας, σχολίασε και ο mman. Περνάει τόσο ανώδυνα, και σε μια μονάχα γραμμή, που θα είχα ξεχάσει ότι τη διάβασα. Όταν απαντάς Σεξ: Ναι ο αναγνώστης περιμένει περισσότερα...

Αλλά για να πω και καμιά καλή κουβέντα:

Μου άρεσε η λύση με τις πέτρες και τον κομήτη -έχω αδυναμία στη συμπαθητική μαγεία- πολύ καλά τα πλάσματα και τα ξόρκια, πολύ γρήγορη η δράση. Αντίθετα από τους προηγούμενους σχολιαστές, εμένα δεν με πείραξε και πολύ αν ταυτίστηκα ή δεν ταυτίστηκα με τον ήρωα, αν είχε βάθος ο χαρακτήρας ή όχι. Ωστόσο, επειδή αγαπώ τη μυθοπλασία, κάπως περίμενα να μάθω λίγο περισσότερα στην πορεία από τη φύση αυτού του κόσμου, το ρόλο της σχολής, το περιβάλλον της ιστορίας. Μερικές προτάσεις εδώ κι εκεί, μπαίνουν εύκολα μέσα στο κείμενο για να μας διαφωτίσουν.

Αυτό με το Χάρυ Πότερ το είχα δει και εγώ, αλλά δεν ήθελα να το θίξω γιατί κάποιοι... γκουχου... γκούχου... που βιαστήκαν να απογειώσουν την συγγραφική αρτιότητα του αγαπητού Γκλόου μπορεί να παρεξηγούνταν!

Εκει με το δηλητηριο μαλλον μπλεχτηκε το νοημα. Τελος παντων.

Οσον αφορα το Χαρυ Ποτερ (οχι, δεν εχω διαβασει κανενα βιβλιο), δεν ξερω αν θα το καταλαβετε πως το εννοω, αλλα:

Ειδατε τον Χαρυ Ποτερ επειδη αυτο εχετε στις θεσεις των αντιστοιχων συμβολισμων μεσα στο υποσυνειδητο σας. Και αυτος ηταν ο σκοπος μου.

Βασικά αγαπητέ, εμένα δεν με ενοχλεί και το λέω γιατί στο παρελθόν κατηγορήθηκα και εγώ για "λογοκλοπη", χωρίς να το επιδιώξω! Δεν υπάρχει παρθενογέννηση στη τέχνη ;)

Όταν απαντάς Σεξ: Ναι ο αναγνώστης περιμένει περισσότερα...

Μην τάξεις τ' άγιου παιδί και του παιδιού κουλόυρι...

Άντε, Γιώργο, και την Κυριακή που θα βρεθούμε, θύμισέ μου να σου εξηγήσω για το τελευταίο Λογοτεχνικό Εργαστήριο της ΑΛΕΦ και γιατί είμαστε τόσο φτιαγμένοι για (λογοτεχνικό...) σεξ...

Εδίτιον το σημαντικόν: Προστέθηκε μια λέξη (σε παρένθεση).

Edited by mman

Καλα ρε παιδια, πολυ σεξουλιαριδες μου βγηκατε. Οκ, δεν εχω κολληματα, θα χυνω ζουμια την επομενη φορα.

Μεσα ειμαι και για το ομαδικο (λογοτεχνικο) σεξ.