Guest roriconfan Posted December 4, 2008 Share Posted December 4, 2008 Μα τι σχόλια γίνονται τόση ώρα για την ιστορία; Δεν μπορείτε να ταυτιστείτε με τον πρωταγωνιστή; Αφού είναι τρελός, τι ταυτισμό να κάνετε; Σας φάνηκε απομίμηση του Χάρι Πότερ; Καλά, κι εγώ που έχω παίξει το Grim Grimoire στο PS2 και η ιστορία φάνηκε να είναι ακόμα πιο παρόμοια τι να πω; Όχι ότι με ένοιαξε γιατί το πήγαινε αλλού η παρόν ιστορία. Κάτι ίσως και μπορεί ήταν πολύ επαναλαμβανόμενες για λέξεις; Τρελός είπαμε, όχι ρομαντικός ποιητής. Χαζή πλοκή γιατί νικούσε στρατιές τεράτων και τον big bad έτσι απλά; Το πρώτο γιατί είχε χρόνο και ταλέντο, το δεύτερο με το ανάλογο κόστος. Δεν ήταν και Ράμπο, ολοφάνερα του στοίχησε και σωματικά και νοητικά αυτό. Σιγά, δε τα βρίσκω καν προβλήματα αυτά στην ιστορία. Φυσικά, αυτό είναι μόνο η προσωπική μου γνώμη πάντα, που ποτέ ως γνωστόν δεν ντρέπομαι να αναφέρω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted December 5, 2008 Share Posted December 5, 2008 Δεν μπορείτε να ταυτιστείτε με τον πρωταγωνιστή; Αφού είναι τρελός, τι ταυτισμό να κάνετε; Ο συγγραφέας μας έδωσε να καταλάβουμε πως ο ήρωας του είναι ένας μαθητής σε σχολή μαγείας, όχι από τους καλύτερους μαθητές, που ξαφνικά βρίσκεται μοναδικός υπερασπιστής του κόσμου του. Κάνει ό,τι μπορεί με αυτά που θυμάται και μάλιστα στο τέλος θυσιάζει την ζωή του για να νικήσει το κακό. Αυτή είναι τουλάχιστο η πρόθεση του συγγραφέα. Δυνατή η σκηνή που τα δαιμόνια τον βάζουν σε πειρασμό, λυγίζοντας κάπως τις άμυνες του, για να τον ωθήσουν στην νεκροφιλία. Εξήγησε μας roriconfan που βλέπεις την τρέλα του ήρωα; Γιατί αν είναι τρελός, καταργείται και η αίσθηση της αυτοθυσίας στο τέλος. Σαν τρελός κάνει ό,τι γουστάρει, του είναι αδύνατο να νιώσει κάποια απώλεια και άρα δεν κερδίζει καμία εντύπωση. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest roriconfan Posted December 5, 2008 Share Posted December 5, 2008 (edited) Δε κατάλαβα, αφού για εμένα ΕΙΝΑΙ τρελός και ΚΑΝΕΙ ότι γουστάρει, στην αυτοθυσία κολλήσαμε όλοι; Όπως το βλέπω εγώ, ήταν ούτως ή άλλος χαμένος από χέρι και είπε να φύγει με ένα μεγάλο μπαμ. Το ότι έγινε σούπερμαν, το εκλογικεύω σαν συνδιασμό αισθήματος επιβίωσης και έμφυτου ταλέντου που μέχρι τότε βαριόταν να αξιοποιήσει. Περισσότερες υποθέσεις δεν κάνω μέχρι να σχολιάσει λίγο εδώ και ο ίδιος ο συγγραφέας. Μια εξτρά παρατήρηση που έχω να κάνω είναι το πως ήξερε το τι συνέβει με τους δύο πρώτους δαίμονες ο πρωταγωνιστής, ενώ υποτίθεται ότι κρυβόταν όλη την ώρα κάτω από το κρεβάτι του. Edited December 5, 2008 by roriconfan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted December 5, 2008 Share Posted December 5, 2008 (edited) Δε κατάλαβα, αφού για εμένα ΕΙΝΑΙ τρελός και ΚΑΝΕΙ ότι γουστάρει, στην αυτοθυσία κολλήσαμε όλοι; Όπως το βλέπω εγώ, ήταν ούτως ή άλλος χαμένος από χέρι και είπε να φύγει με ένα μεγάλο μπαμ. Άλλο τι βλέπεις εσύ κι άλλο τι γράφει ο συγγραφέας και διαβάζουν οι άλλοι. Edited December 5, 2008 by DinoHajiyorgi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glowleaf Posted December 5, 2008 Author Share Posted December 5, 2008 Μπορω να κατσω να εξηγω σε ολοκληρο κατεβατο το τι εννοουσα σε καθε σημειο, και ειλικρινα παλευω για να αντισταθω! Αλλα δεν εχει νοημα, οπως ειπα ηδη, γιατι αν ηθελα να μεταφερω κατι, και δεν το πιανει ο αναγνωστης, τελειωσε το θεμα, φταιω εγω. Το μονο που θα βαλω ως υπομνημα για να δεχθουν και αυτοι που δεν ειναι του φαντασυ (και μου το παιζουν επιστημονες ενω μπερδευουν το ορατο φασμα με υποπορτοκαλι τριανταφυλλα ;) ) το οτι κραταγε την σχολη μονος του, ειναι το εξης: Στα rpg γενικα ισχυει η ιδιοτητα ενος μαγου (wizard) να μπορει να αντιμετωπισει σχεδον τα παντα αν εχει αρκετο χρονο και πορους στην διαθεση του. Στην προκειμενη περιπτωση, ο ηρωας εχει και πολυ χρονο, και οχι ατελειωτους, αλλα αρκετους πορους απο την σχολη. Ειναι στην ιδια κατηγορια, οπως το οτι ο βαρβαρος μπορει να αντεξει πολυ ξυλο, και ο κλεφτης ξεγλυστραει απο τα παντα. Δεν λεω οτι δεν ειναι λιγο τραβηγμενο, ναι, θελει λιγο στραβα ματια, αλλα ηρωικη φαντασια χωρις ηρωισμους θα ηταν τουλαχιστον βαρετη Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted December 5, 2008 Share Posted December 5, 2008 Η γραπτή αφήγηση μιας ιστορίας (συγγραφή) δεν θα πρέπει να συγχέεται με το rpg. Και αντίστροφα φαντάζομαι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glowleaf Posted December 5, 2008 Author Share Posted December 5, 2008 Εχεις δικιο, και δεν γραφω fanfic. Αλλα ειναι κατι που θεωρειται δεδομενο, ασχετως rpg και συγγραφης. Τα ελφ ειναι λιγνα και ομορφα και οι τεχνιτες τους φτιαχνουν αντικειμενα απιστευτου καλλους, ειτε τα γραφει ο Τολκιν, ειτε τα συναντας σε ενα session D&D. Καταλαβαινεις πως το εννοω? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mman Posted December 5, 2008 Share Posted December 5, 2008 Η γραπτή αφήγηση μιας ιστορίας (συγγραφή) δεν θα πρέπει να συγχέεται με το rpg. Και αντίστροφα φαντάζομαι. Εκτός από αυτό, τίθεται ένα γενικότερο θέμα αληθοφάνειας: Αν είχες δώσει λίγο βάρος στις περιγραφές των αμυνών που είναι αναγκασμένος να εφευρίσκει κάθε μέρα, στις δυσκολίες που συναντάει και κυρίως αν είχες δηλώσει ευθαρσώς ότι πετυχαίνει κάτι απίστευτο, να κρατήσει επί μέρες μόνος εναντίον όλων (και αυτό σχετικά νωρίς, όχι να το λέει ο αρχικακός), τότε, ενώ και πάλι δεν θα ήταν πραγματικό, θα φαινόταν σαν τέτοιο, οπότε δεν θα μπορούσε να διαμαρτυρηθεί ούτε ο υποφαινόμενος, ούτε (λέμε τώρα ) οποιοσδήποτε το παίζει επιστήμονας ενώ μπερδεύει το ορατό φάσμα με... υποπορτοκαλί (μα τι υπέροχη λέξη!) τριαντάφυλλα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest roriconfan Posted December 5, 2008 Share Posted December 5, 2008 Οκ, ας προσθέσει μερικές αράδες που λέει ότι βάζει σε εφαρμογή άμυνες που είχαν ετοιμάσει οι αρχιμάγοι προσεκτικά χρόνια τώρα αλλά δεν προλάβανε να ενεργοποιήσουνε λόγω της αιφνίδιας επίθεσης. Αυτό σώζει πολύ αληθοφάνεια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glowleaf Posted December 5, 2008 Author Share Posted December 5, 2008 (edited) Αχ θα με τρελανετε... Αν είχες δώσει λίγο βάρος στις περιγραφές των αμυνών που είναι αναγκασμένος να εφευρίσκει κάθε μέρα Τωρα, να, εδω λεει, «αντλησε απο την ενεργεια της γης και ενισχυσε τον τοιχο». Απλο ειναι. Περναω την τελευταια ωρα επιδιορθωνοντας ενα απο τα μεταλλικα γκολεμ. Ζυγιζει κοντα εναν τονο αλλωστε. Δεν ειναι τυχαιο που τα εχουμε για φυλακες. Δινω διαταγη στα δαιμονακια μου να μου αναφερουν την κατασταση της αμυντικης γραμμης. Για αλλη μια νυχτα, περιμενω, ετοιμος, με το ραβδι στο χερι, και το εδαφος γυρω μου να λαμποκοπαει απο τους μαγικους ρουνους. Κοιταζουν γυρω τα απομειναρια της ομαδας τους, κατακρεουργημενη απο τους ρουνους-ναρκες. Στο βαθος βλεπω το πρωτο κυμα της επιθεσης, τους κατωτερους δαιμονες, ανασυγκροτημενους και ετοιμους για εφοδο. Ενεργοποιω παλι τους ρουνους, ειναι αρκετοι για να τους κρατησουν. Κοιταζω απο μακρυα την κεντρικη πυλη, τα σιδερενια γκολεμ κρατανε σταθερα. Εχουν μετατρεψει την πυλη σε μια τεραστια κρεατομηχανη αν είχες δηλώσει ευθαρσώς ότι πετυχαίνει κάτι απίστευτο, Ψευδαισθησεις βεβαια, θολες φιγουρες που σουλατσαρουν μπρος και πισω στα οχυρωματα. Το εφτιαξα μονο και μονο για να νομιζουν οι πολιορκητες οτι υπαρχουν ακομα ζωντανοι στην Ακαδημια. Ηταν μια τρελη ιδεα της τελευταιας στιγμης, δεν περιμενα οτι θα δουλεψει, ποσο μαλλον οτι θα τους κρατησει τοσες νυχτες. Εκεινος ο αναθεματισμενος μαγος παραλιγο να γκρεμισει ολη την Ακαδημια. Ισα που τον πληγωσα, αμα ερθει ξανα την πατησα. Η τεθλασμενη γραμμη επιθεσης τους κανει καθε γητεια αναποτελεσματικη, τουλαχιστον οταν εισαι μονος εναντιον 50. (εδω κινδυνευω πολυ να τον δειξω και ως "γαμαουα") να κρατήσει επί μέρες μόνος εναντίον όλων (και αυτό σχετικά νωρίς, όχι να το λέει ο αρχικακός), Η δεκατη εβδομη νυχτα. Ακομα μια νυχτα που αμυνομαι ολομοναχος. Ακομα μια νυχτα που οι ορδες του σκοτους θα ξαναχτυπησουν. Τα χειλια μου σχηματιζουν ενα χαμογελο, αλλα ξερω οτι δεν τελειωσαμε ακομα. Edited December 5, 2008 by Glowleaf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mman Posted December 5, 2008 Share Posted December 5, 2008 Μάλλον δεν έγινα σαφής. Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν τα έχεις γράψει αυτά. Ναι, όλες οι πληροφορίες είναι όντως εκεί. Η λέξη κλειδί στο προηγούμενο post μου είναι η λέξη "βάρος". Νιώθω ότι για μένα τουλάχιστον δεν έχουν τονιστεί αρκετά ώστε να γίνουν αληθοφανή. Αλλά πάλι, αναγνωρίζω ότι καμία φορά στο θέμα της αληθοφάνειας είμαι κάπως υπερβολικά απαιτητικός. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glowleaf Posted December 5, 2008 Author Share Posted December 5, 2008 (edited) Οκ. Τωρα καταλαβα τι εννοουσες. Δεν ειχες δωσει βαρος στην λεξη κλειδι "βαρος". Τωρα εμαθα. Διαβαζω τα περι αληθοφανειας στην ΕΦ. Edit λογω sudden realization, ελληνιστι "φλασιάς": Mman μου λες ενα παραδειγμα στο παρων διηγημα του πως θα εδινα βαρος για την αληθοφανεια? Με τα δικα σου στανταρ δηλαδη. Edited December 5, 2008 by Glowleaf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest roriconfan Posted December 5, 2008 Share Posted December 5, 2008 Τρελός ήταν ο άνθρωπος. Επίθετα στα ουσιαστικά να βάλει και θα είναι αρκετό. Αλλά έχει περάσει και το όριο των λέξεων. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted December 5, 2008 Share Posted December 5, 2008 Τρελός ήταν ο άνθρωπος. Επίθετα στα ουσιαστικά να βάλει και θα είναι αρκετό. Αλλά έχει περάσει και το όριο των λέξεων. Εσύ εκεί, τον χαβά σου! Και ενώ ο συγγραφέας μόλις μας έβαλε αποσπάσματα, με τονισμένα τα σημεία των ικανοτήτων του. Κι εσύ, στην κοσμάρα σου, εξακολουθείς να βλέπεις έναν τρελό! Αν είναι τρελός...όλο το διήγημα είναι γραμμένο λάθος. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetartos Posted December 6, 2008 Share Posted December 6, 2008 -Ναι, είχα κι εγώ τη σχολή και τους χαρακτήρες του Χάρυ Πότερ στο μυαλό μου όλη την ώρα -Ο τύπος δεν ήταν ούτε μια σταλιά τρελός. Μια χαρά λογικές σκέψεις, συνειρμούς, αυτοσυγκέντρωση είχε... Όλα ΟΚ -Η σκηνή με τον 'αρχιστράτηγο' στο τέλος, μάλλον υπερβολική -Σ' όλο το διήγημα δεν μπορούσα να μη σκεφτώ ότι ένας μαθητής που δεν μπορεί να φτιάξει ένα αντίδοτο για τον εαυτό του αντιστέκονταν για δεκαεφτά νύχτες απέναντι σε ορδές μάγων δαιμόνων; -Πτώμα δεκαεφτά ημερών θα ήταν πήχτρα στα έντομα και τα σκουλήκια, τα κόκκαλά του θα φαίνονταν και δε θα είχε "αναγνωρίσιμη" ανατομία. -Συμπαθητική μαγεία; Μάλλον βροχή μετεωριτών έπρεπε να πέσει. -Η ψυχολογική πορεία του πρωταγωνιστή ήταν ασύνδετη. Πώς από δειλός έγινε τολμηρός; Από ανοργάνωτος έγινε προσεκτικός; Μετά από 17 μέρες σκέφτηκε να πάρει το τετράδιο; Μετά, παρασύρθηκε από τους δαίμονες σε χρόνο dt αλλά ανέκαμψε ψυχολογικά μετά τη νεκροφιλία; Δηλαδή ο τύπος άντεξε μόνος του σε συνθήκες συνεχούς στρες για ένα μήνα, χωρίς καμία ανθρώπινη παρέα και δεν έχει μια δομημένη, ισχυρή προσωπικότητα/κίνητρα; Απίστευτο! Αυτά με αγάπη. Και να προσθέσω: +Καταπληκτική δράση! Εθίστηκα και περίμενα κι άλλο, κι άλλο! +Πλούσιες πληροφορίες για πλάσματα και μαγεία, μου κάνανε να τρέχουν τα σάλια! +Μια ωραία ιστορία με αρχή, μέση, κλιμάκωση και τέλος. Ο καλός θυσιάζεται-"κερδίζει" και με κάποιον τρόπο εξιλεώνεται. Καλή επιτυχία. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solonor Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 Οι τόσες παρατηρήσεις από τόσους παρατηρητές, νομίζω πως από μόνες τους λένε κάτι για το πόσο όμορφη ήταν η ιστορία. Προσωπικά μου άρεσε πολύ η δράση και ιδιαίτερα η σκηνή που έγινε κεραυνός και κατέκαιγε καβαλάρηδες κλπ. Επίσης μου άρεσε το ύφος και η γραφή αν και με ξένισε από την πρώτη παράγραφο. Ίσως θα μπορούσε να γίνει πιο σταδιακή η εισαγωγή του κυνισμού, ίσως και όχι. Εκτός από τα σχόλια των υπολοίπων, θα προτιμούσα συνολικά να υπάρχουν μερικοί ακόμη εσωτερικοί διάλογοι και πιο αρμονικά κατανεμημένοι μιας και έτσι όπως πετάχτηκαν μου φάνηκαν ως μια δικαιολόγηση της νεκροφιλίας (αν και εκείνο το "δεν το είχα σκεφτεί, γιατί όχι" τα σπάει!). Ταιριάζουν και σε άλλα σημεία (όχι παντού βέβαια) και πιστεύω πως έτσι θα έδειχναν την χμμ... αστάθεια που απειλεί τον ήρωα. Ακόμη θα ήθελα τα λόγια του άρχοντα της κόλασης πιο βαρύγδουπα και μοχθηρά, πιο οργισμένα. Τέλος θα προτιμούσα να αναφέρεται νωρίτερα το ότι ήταν ο χειρότερος μαθητής, νωρίτερα από τα αυτομπινελίκια τουλάχιστον καθώς μου έπεσαν λίγο βαριά. Αυτά! Μπράβο για την ιστορία σου! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mman Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 (edited) Mman μου λες ενα παραδειγμα στο παρων διηγημα του πως θα εδινα βαρος για την αληθοφανεια? Με τα δικα σου στανταρ δηλαδη. Χίλια σόρρια, μόλις τώρα το είδα αυτό. Ίσως το πιο χτυπητό σημείο, είναι αυτό με την νεκροφιλία. Ένας άνθρωπος που δεν έχει ξανακάνει κάτι τέτοιο δεν το κάνει απλώς από την μια στιγμή στην άλλη. Μια τέτοια πράξη συνιστά ένα ξαφνικό άλμα στην (σεξουαλική εδώ) συμπεριφορά του. Όπως ακριβώς είναι λάθος να δείχνουμε φιλήσυχους μέχρι πριν λίγο ανθρώπους να παίρνουν το πρώτο κουμπούρι που θα βρούν μπροστά τους και να καθαρίζουν χωρίς κανέναν ενδιασμό τον ένα κακό μετά τον άλλο (αναγνωρίζω την τραγική επικαιρότητα του παραδείγματος, αλλά δεν έχει καμία σχέση μ' αυτό), έτσι είναι λάθος να δείχνουμε κάποιον να επιδίδεται σε νεκροφιλία απλώς και μόνο γιατί του φάνηκε καλή ιδέα. Στην πραγματικότητα θα είχε μεγάλες αναστολές. Θα έπρεπε να είχε ένα ισχυρό ψυχολογικό ή/και σωματικό κίνητρο. Οπότε είναι αναγκαίο να δείξεις πώς ακριβώς ο χαρακτήρας σου φτάνει τελικά στην ανίσωση: (Κίνητρα για νεκροφιλία) > (Αναστολές για νεκροφιλία) ενώ, συνήθως, ισχύει το αντίθετο. Ίσως σκεφτεί καποιος: Ναι, αλλά ο χαρακτήρας ζει έτσι κι αλλιώς μια εντελώς ακραία κατάσταση, οπότε είναι αναμενόμενο να αντιδρά με μη λογικό τρόπο. Όχι. Και πάλι δεν μπορείς να ξεφύγεις από την λογοτεχνική υποχρέωση του να "αποδείξεις"/επιδείξεις την παραπάνω ανίσωση. Μπορείς αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις την κατάστασή του για να δείξεις ότι οι αναστολές του έχουν μειωθεί (π.χ. λόγω απελπισίας, ή φαρμάκων κλπ) ή ότι τα κίνητρά του έχουν αυξηθεί (π.χ. μισούσε ή αγαπούσε υπερβολικά την Άννα) αλλά και πάλι θα καταλήξεις στην ανίσωση. Δεν είναι αληθοφανές αυτό το "Βρες και μια απο τις κοπελες που να ειναι ακομα αρτιμελης, και γλεντησε το για τα καλα. [/size]Α...αυτο δεν το ειχα σκεφτει..." που ακολουθείται από ένα απλό (σε σχέση πάντα με την περίσταση): "Ναι! Να, εκει ειναι η ομορφη Αννα. Παντα σου αρεσε, και παντα εκεινη σε αγνοουσε. Τωρα δεν μπορει να πει οχι. Τοσα χρονια περιμενες, τωρα ειναι πια δικια σου. Το μονο που χρειαζεται ειναι να την παρεις. [/size]Στεκομαι πανω απο το πτωμα της Αννας. Τα ξανθα μαλλακια της ειναι λεκιασμενα απο κοκκινες σταγονες και χωμα. Ειναι γαληνια, σαν να κοιμαται ησυχα. Το προσωπο της εχει πρηστει απο την αποσυνθεση, και μαλλον βρωμαει απιστευτα, αλλα το εχω συνηθισει μεχρι τωρα. Νομιζα οτι θα χρειαστω λιπος, αλλα τελικα ειναι υγρη." Αυτά. Ελπίζω να βοήθησα. Edited December 8, 2008 by mman Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glowleaf Posted December 8, 2008 Author Share Posted December 8, 2008 Χμ. Τωρα το καταλαβα καλυτερα αυτο που θες να πεις. Βασικα, αυτο που λες εδω ειναι το θεμα Ίσως σκεφτεί καποιος: Ναι, αλλά ο χαρακτήρας ζει έτσι κι αλλιώς μια εντελώς ακραία κατάσταση, οπότε είναι αναμενόμενο να αντιδρά με μη λογικό τρόπο. Όχι. Και πάλι δεν μπορείς να ξεφύγεις από την λογοτεχνική υποχρέωση του να "αποδείξεις"/επιδείξεις την παραπάνω ανίσωση. το οτι θεωρω οτι θα το σκεφτει απο μονος του ο αναγνωστης, αλλα τελικα δεν γινεται. Για να σου εξηγησω το τι εννοω, στην σκηνη με τα δαιμονια και τον διαλογο, τελειωνει ο ηρωας με μια δυνατη λεξη "την μισω" (ασχετο το αν τελικα αναφερεται στην Ακαδημια η στην κοπελα) και περιμενα η πικραδα της να κρατησει μεχρι την επομενη παραγραφο. Αλλα προφανως δεν ειναι αρκετο. Ναι βοηθησες πολυ. Solonor, ευχαριστω για τα καλα σου λογια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glowleaf Posted December 14, 2008 Author Share Posted December 14, 2008 Ανεβασα μια πειραγμενη εκδοση, αλλα δεν το θεωρω δικαιο για τους αλλους να μετρησει γιατι ειχα παρα πολλα σχολια. Την ανεβασα για χαριν της ιδιας της ιστοριας. Επισης ειναι 4000 λεξεις. Λοιπον, εχω ξαναγραψει το τελος, γιατι ολοι το ειπαν, και συμφωνω οτι ηταν "καπως". Ιδιο ειναι, αλλα πιο καλογραμμενο πιστευω . Η γραμμη του σεξ οπως ηταν εμεινε, γιατι προσωπικα μου αρεσει παρα πολυ και θεωρω οτι ειναι η πιο "δυνατη" προταση που εχω γραψει ποτε (μπορει να κανω και λαθος βεβαια). Βρηκα επιτελους τι της ελειπε, και αυτο ηταν τρια αστερακια ακριβως απο κατω της που να σηματοδοτουν την αλλαγη κεφαλαιου. Το υπολοιπο κειμενο εχει καποιες μικρες διορθωσεις, τιποτα σημαντικο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest roriconfan Posted December 14, 2008 Share Posted December 14, 2008 Έχεις περάσει επικύνδινα το επιτρεπτό όριο όμως. Σε όλους μας συμβαίνει αυτό και αναγκαστικά φτιάχνουμε μια κοφτή βερζιόν. Ρώτα τον Παρατηρητή να σου το επιβεβαιώσει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTregorian Posted December 14, 2008 Share Posted December 14, 2008 (edited) Λοιπό, λοιπόν... Το ξέρω είμαι απαράδεκτος , αλλά επιτέλους έκανε ο Θεός να το διαβάσω! Τι έχω να πω τώρα... Η ιστορία είναι πραγματικά πολύ ωραία. Φυσικά έχει κάποια παράδοξα τα οποία έχουν ήδη διατυπωθεί και δεν θέλω να τα επαναλάβω (πχ το πως ο χειρότερος μαθητής κράτησε 17 νύχτες μόνος του την ακαδημία ενώ οι καλύτεροι μαθητές και οι καθηγητές είχαν πεθάνει. Δηλαδή, πως εκείνος σκέφτηκε όλα αυτά τα κόλπα και οι καλύτεροι του δεν τα σκέφτηκαν; Αυτό με ξένισε αρκετά.) Η χρήση της γλώσσας μου άρεσε πάρα πολύ, χρησιμοποιούνταν οι σωστές λέξεις στη σωστή στιγμή. Δεν κουράστικα καθόλου πάνω στο διάβασμα! Απ' όλες τις σκηνές ξεχωρίζω αυτή όπου διχάζεται η προσωπικότητα του αλλά και οι αναμνήσεις των παλιών, καλών ημερών, σκηνές που με σχεδόν με ανατρίχιασαν. Η σκηνή της νεκροφιλίας δεν με ενόχλησε και τόσο, καθώς ήταν απόρια του δηλητηριασμένου μυαλού του (και όχι! Δεν ήταν τρελός!!! Το φωνάζω και θα το φωνάζω μέχρι να πάψει να υπάρχει ο κόσμος!!! Παραισθήσεις λόγο του δηλητηρίου είχε ο άνθρωπος!) και ήταν και λίγο... πως να το πω για να μην προκαλέσω... λίγο ρομαντική ρε παιδί μου! Και εδώ πραγματικά σε συγχαίρω, γιατί είναι τρομερά δύσκολο να κάνεις ένα τόσο φρικιαστικό γεγονός να φαίνεται... ρομαντικό! Επίσης με άγγιξαν ιδιαίτερα οι σκηνές από το εργαστήριο (ε, με καλεί η επιστήμη μου!) που πίστεψε με, δεν ξέρω αν έχεις σπουδάσει κάτι σχετικό και έχεις γνώση, στα εργαστήρια υπάρχει αυτό το χαριτωμένο... χάος! :tongue: Και εν κατακλείδη, (ναι το ομολογώ, έσφαλα!), δεν έχει καμία σχέση με Χάρι Πότερ! Ο Χάρι Πότερ είναι πολύ λάιτ μπροστά του! Αυτά είναι τα σχόλια πάνω στην ιστορία του διαγωνισμού, καθώς δεν πιστεύω πως θα γίνει δεκτή η νέα βερσιόν, καθώς είναι πολύ μεγάλη. Αν ωστόσο την δεχτεί ο Παρατηρητής, θα έχεις και σχόλια πάνω σε αυτήν. Αυτά από μένα! Γενικότερα μπράβο! Ήταν μια πολύ ωραία ιστορία, που όμως δεν ήταν και τόσο επικεντρωμένη στην τελευταία νύχτα, όσο στις τελευταίες νύχτες. Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία!! edit: ξέχασα να το διευκρινήσω και πρέπει να το κάνω γιατί είναι σημαντικό. Εχεί ήδη αναφερθεί, αλλά νιώθω την ανάγκη να το αναφέρω και εγώ. Ένα πτώμα 17 ημερών δεν είναι καν αναγνωρίσιμο λόγω της αποσύνθεσης! Όσο ζαλισμένος και αν ήταν, μου είναι αδιανόητο να δεχθώ ότι μπορεί να βρήκε το οτιδήποτε ελκυστικό σε μια σάπια μάζα κρέατος! Θα μπορούσες να το αιτιολογήσεις με κάποιο τρόπο βέβαια, πχ ότι για να μην νιώθει τόσο μόνος είχε χρησιμοποιήσει κάποιο φίλτρο ή μαγεία που απέτρεπε την αποσύνθεση. Φυσικά αυτή είναι η δικιά σου ιστορία, δεν θα σου πω εγώ πως να το κάνεις, απλά θέλω να το επισημάνω γιατί σε κάποιον που ξέρει κάτι πάνω σε αυτά χτυπά άσχημα. Επίσης θέλω μια διευκρίνηση στη φράση: "Νόμιζα ότι χρειαζόταν λίπος, αλλά τελικά ήταν υγρή" Που αναφέρεται αυτό; Μου φάνηκε τελείως άσχετο και το διάβασα αρκετές φορές προσπαθώντας να καταλάβω τι θέλεις να πεις, αλλά δεν τα κατάφερα. Edited December 14, 2008 by TheTregorian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aScannerDarkly Posted December 14, 2008 Share Posted December 14, 2008 Όχι να γίνω σπασίκλας αλλά: εγώ δεν το έχω διαβάσει, δεν πρόκειται να διαβάσω καμία συμμετοχή πριν τελειώσω με το δικό μου. Όμως έχοντας ανεβάσει δύο εκδοχές, κάποιος που θα έχει διαβάσει και τις δύο, μπορεί να πει "θα ψηφίσω, αλλά έχοντς στο μυαλό μου την πρώτη"; με λίγα λόγια, ίσως πρέπει να την ανεβάσεις μετά το τέλος του διαγωνισμού. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTregorian Posted December 14, 2008 Share Posted December 14, 2008 (edited) Για αυτό Scanner διευκρίνισα και εγώ το ότι δεν πρόκειται να την διαβάσω τώρα, εκτός και αν ο Παρατηρητής πει ότι θα ισχύσει, όποτε εμμέσως θα υποχρεωθώ να το κάνω για να την ψηφίσω. Αν δεν γίνει δεκτή (όπως, χωρίς να φανώ κακός είναι το σωστό, γιατί αν είναι έτσι να πάρω και εγώ, και ο οποιοσδήποτε εγώ, πίσω την δικιά μου και να βάλω μερικές "σάλτσες" που τις έσβησα για να την ομορφύνω!) η νέα μορφή θα διαβαστεί και θα σχολιαστεί από μένα μετά το τέλος του διαγωνισμού, όπως νομίζω ότι είναι και το σωστό απ' όλους, γιατί καλά είναι να λέμε: εγώ δεν παρασύρομαι, αλλά το υποσυνείδητο είναι πολύ ισχυρό! Edited December 14, 2008 by TheTregorian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glowleaf Posted December 14, 2008 Author Share Posted December 14, 2008 (edited) Ευχαριστω για τα καλα σου λογια Tregorian. Βασικα ας αποφασισει ο Παρατηρητης, αλλα το εγραψα ηδη οτι η διορθωση εγινε για την ιστορια και μονο. Μετραει η προηγουμενη εκδοση, η μονη αλλαγη ειναι ο νεος τιτλος (δεν αλλαζω το filename γιατι θα μηδενιστει ο μετρητης και ειμαι stats freak). Οσον αφορα τις 2 εκδοσεις, δεν ειναι τραγικη η διαφορα, μονο το τελος ειναι γραμμενο πιο εκτεταμενα, εξ ου και οι 400 παραπανω λεξεις. όμως δεν ήταν και τόσο επικεντρωμένη στην τελευταία νύχτα, όσο στις τελευταίες νύχτες. Ε πως γινεται αυτο? Αφου η αφηγηση ειναι στον ενεστωτα, με 2 αναφορες στο παρελθον. Αμα εδινα πιο λιγα στοιχεια για το τι εγινε, θα ειχα ακομα περισσοτερα παραπονα για ελλειψη background. Ναι, γνωριζω απο εργαστηρια. Ειχα και δικο μου απο μικρη ηλικια. Λοιπον, φτανει με την δικια μου. Εχουμε ενα σωρο νεες συμμετοχες να ξεκοκαλισουμε (πως γραφεται αυτη η λεξη? Δεν μπορουσα να την βρω). Παμε να κανουμε και τους αλλους να νιωσουν αβολα. Edit: Πηγη για τα σταδια αποσυνθεσης (δυνατες εικονες, προειδοποιησα...) http://www.deathonline.net/decomposition/d...ition/index.htm Edited December 14, 2008 by Glowleaf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTregorian Posted December 14, 2008 Share Posted December 14, 2008 (edited) Ξεκοκαλίσουμε! Σωστό το 'χεις! Πράγματι μιλάς για την τλευταία νύχτα, απλά η αναφορά στο παρελθόν παρασέρνει λίγο... ΟΚ ξέχνα το! Βλακεία ίσως! Φτάνει, αλλά εγώ έμεινα με το ... ξέρεις... στο χέρι! Περιμένω ακόμα αυτή τη μικροδιευκρίνηση! Αλλά, γενικότερα, έπρεπε να το περιμένεις αυτό, καθώς η ιστορία σου και γρήγορα γράφτηκε, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει άλλη για να γίνει βορά στα άγρια νύχια μας(!) και είχε περιχόμενο που αναμενόμενο ήταν να προκαλέσει! Αλλά ναι, ας σχολιάσουμε εκτεταμένα και άλλες! Πάντως αντί να ζητούσες να σταματήσουν τα σχόλια, θα έπρεπε να παρακαλάς! Άλλοι παρακαλάνε για σχόλια που δεν έρχονται ποτέ! :tongue: Edit: Σιγά τις σκηνές! Για πολύ ευαισθητούληδες μας έχεις περάσει νομίζω! Όπως διαπιστώνεις και απ' το περιεχόμενο του σάιτ, η ιστορία σου "πονάει" λίγο σε αυτό το σημείο! Edited December 14, 2008 by TheTregorian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts