kitsos Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 Όνομα Συγγραφέα: Κώστας Είδος: φαντασία Βία; Κάτι πάει να γίνει Σεξ; Όχι Αριθμός Λέξεων: 1553 Αυτοτελής; Ναι Σχόλια: Πριν λίγους μήνες είχε ανέβει στο εργαστήριο και αρκετά μέλη έβαλαν το λιθαράκι τους. Ο_φύλακας_του__ρόνου.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariposa Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 Το είχα διαβάσει και στο εργαστήριο αλλά το ξαναδιάβασα. Πολύ πρωτότυπη η ιδέα (αλλά μάλλον όχι ο τίτλος ), απίθανο το πάντρεμα των εποχών, ωραία μηνύματα ρέουν από όλο το κείμενο και τέλος ευρηματικό. Μεταξύ μας όμως πολύ θα ήθελα και γω να τιθασσεύσω τον χρόνο, μια διαμάχη την έχουμε εδώ και πολυ καιρό... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παρατηρητής Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 Ο τίτλος είναι και θα μείνει του Κώστα! Δεν το συζητώ! Η ιστορία άλλωστε γυρνά γύρω από το πρόσωπο ενός Timekeeper. Ναι, είμαι fan του συγκεκριμένου διηγήματος! ΑΠό την πρώτη του κιόλας μορφή που είχε καταφθάσει σε pm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aScannerDarkly Posted December 4, 2008 Share Posted December 4, 2008 Ένα φοβερό παραμύθι για την ανθρώπινη αλλαζονεία και το μάταιο της μάχης ενάντια στο χρόνο. Πραγματικά μου άρεσε πάρα πολύ η ιδέα, έχει ακριβώς τη σωστή έκταση, το σωστό ύφος στην αφήγηση... Το μόνο που λίγο με προβλημάτισε, αν και αυτό ίσως απλά οφείλεται σε εμένα, και όχι στο κείμενο, είναι ότι στην αρχή φαντάστηκα ένα τεράστιο δωμάτιο με τοίχους γεμάτους περγαμηνές, ως εκεί που φτάνει το μάτι. Όταν τις μαζεύει και τις ρίχνει στο κιβώτιο, σκέφτηκα "τι έγινε εδώ?". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest roriconfan Posted December 4, 2008 Share Posted December 4, 2008 Δε ξέρω αν ο Κίτσος έχει διαβάσει το "Για Μια Ανθρώπινη Ψυχή" του Παρατηρητή, αλλά μπορεί κάλλιστα αυτό το διήγημα να θεωρηθεί αντι-ιστορία εκείνου. Πολύ καλό σαν ιδέα αλλά το να επιλύεται το πρόβλημα με το κουφέτο της τηλεμεταφοράς ηταν όσο τι ξενερωτικό για εμένα. Αλήθεια, πόσο ζει ένας φύλακας, αφού υπάρχει εκτός χρόνου; Και που βρίσκει αντικαταστάτη; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitsos Posted December 5, 2008 Author Share Posted December 5, 2008 (edited) Έλα τώρα αφού όλο το διήγημα φωνάζει ότι δεν είναι άνθρωπος. Ξέρεις κάτι; Στο Childhood´s End οι επικυρίαρχοι δεν ήταν άνθρωποι και είχαν αναλάβει κάποια συγκεκριμένη φύλαξη. Θα έπρεπε να είχες ρωτήσει τον Κλαρκ “πόσο ζει ένας επικυρίαρχος; Και που βρίσκει αντικαταστάτη;” Άφησε για μια φορά τη φαντασία σου ελεύθερη. Edited December 5, 2008 by kitsos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTregorian Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 Άφησε για μια φορά τη φαντασία σου ελεύθερη Να αγιάσει το στόμα σου!! :tongue: Εμένα μου άρεσε και μου άρεσε γιατί είχε ένα διδακτισμό (πράγμα που και εγώ επιδιώκω στα κείμενα μου) και μια ωραία εξήγηση της γέννησης και του θανάτου τολμώ να πω. Ωστόσο οφείλω να συμφωνήσω (θαύμα, θαύμα!!) με τον Ρορικ ότι το τέλος ήταν λίγο ξενέρωτο και γενικότερα κάποια νοήματα δεν εξηγούνται και πολύ προσεκτικά, πχ που ήταν αυτός ο φάρος και τον βρήκαν οι άνθρωποι; Ήταν φάρος ή όλα είναι συμβολικά; Γενικότερα υπάρχει ένα μπέρδεμα αλλά είναι μέρος του συγκεκριμένου κειμένου όπως και να το κάνουμε! Εμένα ο τίτλος πάντως δεν με ενοχλεί. Αυτα! Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα αντί να βοήθησα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Πυθαρίων Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 Συμβολιστικό, δίνει ευκαιρία για σκέψεις και προσωπικές προεκτάσεις." Και εγένετο φως ". Ένα νέο σύμπαν γεννιέται. Έξοχη φράση για το τέλος. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 (edited) Είχα διαβάσει και σχολιάσει εκτενώς, αλλά τεχνικά κυρίως, την ιστορία αυτή όταν ο Κίτσος την είχε βάλει στο Εργαστήρι πριν μήνες. Διαβάζοντας την τώρα διορθωμένη, μου άρεσε ακόμα περισσότερο από την πρώτη φορά. Υπάρχει κάποιος "cautionary διδακτισμός" όπως συχνά σε παραμύθια αλλά εδώ δεν ενοχλεί. Δηλαδη ρέει φυσικά και δεν "φαίνεται" ο συγγραφέας αντί για το χαρακτήρα (αν και δεν είμαι βέβαιος πως η φιλοσοφίζουσα διάθεση του Φύλακα ακριβώς εκείνη τη στιγμή που μας αποκαλύπτει κάποια πράγματα για το πώς οι άνθρωποι ασχολήθηκαν τόσο με το Χρόνο είναι χρονικά - pun not intended - και η πιο σωστή στιγμή στα πλαίσια της ιστορίας). Οι εικόνες και τα sci-fi στοιχεία είναι απλά υπέροχα και μαγευτικά και συνδυάζονται τέλεια με τα fantasy σημεία, κάνοντας το αμάλγαμα αυτό κάτι μοναδικό. Ο συνδυασμός θρησκείας/μαγείας που συνήθως συναντάμε στη μυθοπλασία με τα καθαρά ε.φ. κομμάτια και γλώσσα (αναφορά σε "έτη φωτός", άλλοι πλανήτες κλπ) την κάνουν από τις πολύ ιδιαίτερες ιστορίες και στη Βιβλιοθήκη και γενικά. Ανετότατα θα μπορούσαν να γραφτούν κι άλλες ιστορίες με τους Φύλακες του Χρόνου, μια που η κοσμοπλασία είναι τόσο καλή και με τόσο δυναμικό! Edited December 7, 2008 by Dain Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest roriconfan Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 Θα πω κι άλλη κακία. Μη πυροβολείτε, είναι συμβουλή για να βελτιωθεί το κείμενο. Αφού ο εν λόγω κύριος είναι άρχοντας του χρόνου, δε θα έπρεπε (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ) να βάζει εμπόδια ενάντια στους ανθρώπους που συσχετίζονται ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ;;; You know, να τους παγώνει στον χρόνο ή να τους ξανακάνει βρέφη ή να τους κάνει παππούδες. Ή να αλλάζει τον χρόνο του περιβάλλοντος σε μια χρονική στιγμή που ο βράχος που περπατάνε οι άνθρωποι δεν υπάρχει πλέον ή δεν σχηματίστηκε ακόμα και στην θέση του οι άνθρωποι απλά θα πέσουνε σε γκρεμό. Με το να βάζει σεισμούς και ογκόλιθους το γυρίζει πολύ σε Indiana Jones σε κανέναν ναό και δεν δίνει μια τετραδιάστατη ηφή στην δύναμή του. Αφού είναι άρχοντας του χρόνου, γιατί απλά δε γυρίζει πίσω στην χρονική στιγμή για να αποτρέψει τους ανθρώπους από το να ανακαλύψουνε τον φάρο; Επίσης η τελευταία φράση... Θα σκάσω αν δε ρωτήσω! Ο χρόνος ξαναρχίζει από το μηδέν στο ίδιο σύμπαν ή μήπως πάει σε εντελώς καινούριο και αφήνει τους ανθρώπους και το άλλο σύμπαν στην μοίρα τους; Καταστράφηκε ολοσχερώς εκείνο το άλλο σύμπαν; Το παίρνω σου φου τετραδιάστατα το όλο θέμα, το ξέρω. Και για να πω την αλήθεια, το κρεμάω ανάποδα και το βαράω αλύπητα. Αλλά ΠΡΕΠΕΙ να ακούσω μια απάντηση για όλα αυτά. Why not? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 Eχμμ, ίσως γιατί δεν πρόκειται για κόμικ με σούπερ-ήρωες και σούπερ-κακούς αλλά για fantasy ιστορία? (Note: Τέτοιοι σούπερ-κακοί που παγώνουν το χρόνο ή αλλάζουν ηλικία στους ήρωες κλπ, υπάρχουν ήδη από τη δεκαετία του 60 στα κομικς, όπως π.χ. στο Legion of Super-Heroes όπου η Glorith μπορεί να κάνει μωρά ή γέρους τους άλλους και ο Time Trapper κάνει διάφορα εντροπικά και άλλα). Just my .02. Αλλά ας απαντήσει κι ο συγγραφέας καλύτερα. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mman Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 kitso, κατά τη γνώμη μου, η προσπάθειά σου είναι τόσο καλή όσο και οι προθέσεις μου, αλλά θα πρέπει να φανείς γενναίος... O_fylakas_tou_xronou___kitsos___MM.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTregorian Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 Καλά δεν έχω δει πιο προσεγμένα σχόλια απ' του mman!!! Και δεν αναφέρομαι στο τι λένε, αλλά στον τρόπο με τον οποίο γίνονται! Ρωζ συννεφάκια, εστιγμένες γραμμούλες, κίτρινος φόντος! Τεχνολογία σε όλο το μεγαλείο! :tongue: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest roriconfan Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 Πάνω στα σχόλια του mman, συμφωνώ ότι το να αναφέρονται οι ημερομηνίες και οι χρονολογίες είναι ανούσιο για ένα μέρος όπου ο χρόνος κυλάει διαφορετικά. Όπως πολύ σωστά ότι η πρόοδος και η αλαζονία πάνε χέρι, χέρι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mman Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 Καλά δεν έχω δει πιο προσεγμένα σχόλια απ' του mman!!! Και δεν αναφέρομαι στο τι λένε, αλλά στον τρόπο με τον οποίο γίνονται! Ρωζ συννεφάκια, εστιγμένες γραμμούλες, κίτρινος φόντος! Τεχνολογία σε όλο το μεγαλείο! :tongue: Μα δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο. Πρόκειται για τις "σημειώσεις" (κίτρινα) με τις οποίες κάνω παρατηρήσεις επιμέλειας, και τα "σχόλια" (με ροζ) τη δυνατότητα των οποίων παρέχει το Word που έχουμε όλοι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTregorian Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 Το ξέρω ότι δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, απλά επαινώ την επιμέλεια σου! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aScannerDarkly Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 Θα πω κι άλλη κακία. Μη πυροβολείτε, είναι συμβουλή για να βελτιωθεί το κείμενο. Αφού ο εν λόγω κύριος είναι άρχοντας του χρόνου, δε θα έπρεπε (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ) να βάζει εμπόδια ενάντια στους ανθρώπους που συσχετίζονται ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ;;; You know, να τους παγώνει στον χρόνο ή να τους ξανακάνει βρέφη ή να τους κάνει παππούδες. Ή να αλλάζει τον χρόνο του περιβάλλοντος σε μια χρονική στιγμή που ο βράχος που περπατάνε οι άνθρωποι δεν υπάρχει πλέον ή δεν σχηματίστηκε ακόμα και στην θέση του οι άνθρωποι απλά θα πέσουνε σε γκρεμό. Με το να βάζει σεισμούς και ογκόλιθους το γυρίζει πολύ σε Indiana Jones σε κανέναν ναό και δεν δίνει μια τετραδιάστατη ηφή στην δύναμή του. Αφού είναι άρχοντας του χρόνου, γιατί απλά δε γυρίζει πίσω στην χρονική στιγμή για να αποτρέψει τους ανθρώπους από το να ανακαλύψουνε τον φάρο; Επίσης η τελευταία φράση... Θα σκάσω αν δε ρωτήσω! Ο χρόνος ξαναρχίζει από το μηδέν στο ίδιο σύμπαν ή μήπως πάει σε εντελώς καινούριο και αφήνει τους ανθρώπους και το άλλο σύμπαν στην μοίρα τους; Καταστράφηκε ολοσχερώς εκείνο το άλλο σύμπαν; Το παίρνω σου φου τετραδιάστατα το όλο θέμα, το ξέρω. Και για να πω την αλήθεια, το κρεμάω ανάποδα και το βαράω αλύπητα. Αλλά ΠΡΕΠΕΙ να ακούσω μια απάντηση για όλα αυτά. Why not? Βρε παληκάρι μου, ο άνθρωπος γράφει μία μικρή ιστορία - παραμύθι με συγκεκριμένο στόχο και σχέδιο κι εσύ ζητάς να γράψει δεν ξέρω τι. Όλα αυτά που έχεις στο μυαλό σου, μπορούν πιθανώς να γίνουν ενδεχομένως μια ενδιαφέρουσα ιστορία, αλλά όχι αυτή εδώ. Τι να σου πω, λέει πουθενά ότι ο φύλακας του χρόνου έχει όλες αυτές τις ικανότητες; Αυτή είναι μία ιστορία. Αυτή που έχεις στο μυαλό σου είναι κάτι εντελώς άλλο. Είναι σαν να βλέπεις το platoon και να λες γιατί δεν ήρθε ο Ράμπο να καθαρίσει... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariposa Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 (edited) Θα συμφωνήσω και γω με τον ascannerDarkly. Επιπλέον είναι φύλακας του χρόνου, όχι άρχοντας του χρόνου. Εγώ πάντως το διάβασα όπως είναι, το ευχαριστήθηκα και άφησα την φαντασία μου ελεύθερη να μπεί στον κόσμο του συγγραφέα. Edited December 8, 2008 by mariposa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTregorian Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 Και εγώ συμφωνώ με τους προλαλύσαντες. Ο συγγραφέας φτιάχνει το κόσμο του και τους κανόνες που τον διέπουν όπως θέλει εκείνος. οι αναγνώστες δεν έχουν δικαίωμα να του προσθέσουν ούτε να του αφαιρέσουν πράγματα. Η σ' αρέσει ή όχι, κάτι άλλο δεν γίνεται. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παρατηρητής Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 έχουν γνώση οι φύλακες... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitsos Posted December 8, 2008 Author Share Posted December 8, 2008 Όποιος δεν έχει διαβάσει την ιστορία και επιθυμεί να τη διαβάσει ας μην προχωρήσει παρακάτω. Χαίρομαι πάρα πολύ που διαβάσατε και σχολιάσατε το φύλακα. Ευχαριστώ πολύ για τις επισημάνσεις που αφορούν λαθάκια στη σύνταξη και κάποια σημεία στίξης. Mman μπορεί να υποστηρίζεις ότι η δουλειά που έκανες δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο, εγώ όμως χαίρομαι που την έκανες και ευχαριστώ για το χρόνο και τις παρατηρήσεις σου. Είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να διαβάζω μια καλή ιστορία, να την απολαμβάνω και αν μου δίνεται η δυνατότητα να την συνεχίζω στο μυαλό μου. Μου αρέσει πολύ να φαντάζομαι διάφορα δικά μου γύρω από τους ήρωες τις καταστάσεις και το μέλλον εάν αυτό υπάρχει. Ακριβώς το ίδιο προσπαθώ να κάνω και στα κείμενά μου. Θέλω ο αναγνώστης να περνάει καλά τόσο κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης όσο και αργότερα στη φαντασία του. εάν αυτό γίνει τότε το θεωρώ επιτυχία. Αυτός νομίζω πως είναι ένας από τους λόγους που γράφουμε φαντασία και όχι κάτι άλλο. Έτσι μπορώ να φανταστώ: Πως ο χρόνος έχει και υλική υπόσταση (ξύλινη κλεψύδρα). Κανείς δε με έκραξε γι αυτό. Ότι υπάρχουν πλάσματα υπεύθυνα για τη φύλαξη του χρόνου. Ότι οι χρονομονάδες είναι μια διαφορετική μονάδα μέτρησης χρόνου από τις ανθρώπινες και έτσι μπορεί να έχει όσες ημέρες θέλει η φαντασία, οι ημέρες όσες ώρες χρειάζονται και πάει λέγοντας. Ότι οι άνθρωποι παρόλο που γνωρίζουν τον κίνδυνο της ανυπαρξίας αν σταματήσει ο χρόνος, προσπαθούν να τον κατακτήσουν αποβλέποντας στον πλήρη έλεγχό του (ταξίδια στο παρελθόν και μέλλον που σημαίνει δύναμη, εξουσία, αιώνια ζωή και ό,τι άλλο θέλουν). Πως ο χρόνος προϋπάρχει και έφερε τη δημιουργία στα μέρη μας και πως στον τελικό κίνδυνο ο φύλακας τον μεταφέρει όπου ο ίδιος ο χρόνος ορίζει τερματίζοντας κάθε είδους ύπαρξη. Πως δημιουργεί κάτι νέο (σύμπαν θέλω; Πλανήτη θέλω; Φαντασία είναι) και του δίνει ζωή κάνοντας μια νέα αρχή. Πως κάτω από παρόμοιο κίνδυνο δημιουργήθηκε και τούτος εδώ ο κόσμος. Ευχαριστώ και πάλι όλους. Η βοήθεια σας είναι πολύτιμη. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amandel Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 (edited) Όποιος δεν έχει διαβάσει την ιστορία και επιθυμεί να τη διαβάσει ας μην προχωρήσει παρακάτω.Χαίρομαι πάρα πολύ που διαβάσατε και σχολιάσατε το φύλακα. Ευχαριστώ πολύ για τις επισημάνσεις που αφορούν λαθάκια στη σύνταξη και κάποια σημεία στίξης. Mman μπορεί να υποστηρίζεις ότι η δουλειά που έκανες δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο, εγώ όμως χαίρομαι που την έκανες και ευχαριστώ για το χρόνο και τις παρατηρήσεις σου. Είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να διαβάζω μια καλή ιστορία, να την απολαμβάνω και αν μου δίνεται η δυνατότητα να την συνεχίζω στο μυαλό μου. Μου αρέσει πολύ να φαντάζομαι διάφορα δικά μου γύρω από τους ήρωες τις καταστάσεις και το μέλλον εάν αυτό υπάρχει. Ακριβώς το ίδιο προσπαθώ να κάνω και στα κείμενά μου. Θέλω ο αναγνώστης να περνάει καλά τόσο κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης όσο και αργότερα στη φαντασία του. εάν αυτό γίνει τότε το θεωρώ επιτυχία. Αυτός νομίζω πως είναι ένας από τους λόγους που γράφουμε φαντασία και όχι κάτι άλλο. Έτσι μπορώ να φανταστώ: Πως ο χρόνος έχει και υλική υπόσταση (ξύλινη κλεψύδρα). Κανείς δε με έκραξε γι αυτό. Ότι υπάρχουν πλάσματα υπεύθυνα για τη φύλαξη του χρόνου. Ότι οι χρονομονάδες είναι μια διαφορετική μονάδα μέτρησης χρόνου από τις ανθρώπινες και έτσι μπορεί να έχει όσες ημέρες θέλει η φαντασία, οι ημέρες όσες ώρες χρειάζονται και πάει λέγοντας. Ότι οι άνθρωποι παρόλο που γνωρίζουν τον κίνδυνο της ανυπαρξίας αν σταματήσει ο χρόνος, προσπαθούν να τον κατακτήσουν αποβλέποντας στον πλήρη έλεγχό του (ταξίδια στο παρελθόν και μέλλον που σημαίνει δύναμη, εξουσία, αιώνια ζωή και ό,τι άλλο θέλουν). Πως ο χρόνος προϋπάρχει και έφερε τη δημιουργία στα μέρη μας και πως στον τελικό κίνδυνο ο φύλακας τον μεταφέρει όπου ο ίδιος ο χρόνος ορίζει τερματίζοντας κάθε είδους ύπαρξη. Πως δημιουργεί κάτι νέο (σύμπαν θέλω; Πλανήτη θέλω; Φαντασία είναι) και του δίνει ζωή κάνοντας μια νέα αρχή. Πως κάτω από παρόμοιο κίνδυνο δημιουργήθηκε και τούτος εδώ ο κόσμος. Ευχαριστώ και πάλι όλους. Η βοήθεια σας είναι πολύτιμη. Χμμμ, για να δούμε: Κριτική. Διάλεξα αυτή την ιστορία καθαρά από τον τίτλο που με τράβηξε, καθώς έχω ένα ''θίνγκ'' με τις ιστορίες με το Χρόνο. Η ιστορία σου μου άρεσε πάρα πολύ γιατί πέτυχε το εξής: κατάφερε να προσωποποιήσει το χρόνο και τους χρονοφύλακες και να με κάνει να τους δω με πολύ παραστατικό τρόπο.Yey! Πολύ συγκεκριμένες ιστορίες το έχουν καταφέρει αυτό. Επίσης η αλληλλεπίδραση τους με τους ανθρώπους έδωσε τον απαραίτητο σύνδεσμο για την κοσμολογική διάσταση με την ανθρώπινη πραγματικότητα. Σε άλλες ιστορίες ίσως να μην ήταν απαραίτητο, εδώ πιστεύω ότι είναι όμως. Η μόνη παρατήρηση που έχω να κάνω είναι ότι διαβάζοντας την ιστορία γενικά υπήρχαν τάσεις φυγής προς sci-fi. Προσωπικά θα ήθελα πιο πολλά αφηρημένα κομμάτια για τον ίδιο τον χρόνο! Edited January 21, 2009 by Amandel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitsos Posted January 21, 2009 Author Share Posted January 21, 2009 Χμμμ, για να δούμε: Κριτική. Διάλεξα αυτή την ιστορία καθαρά από τον τίτλο που με τράβηξε, καθώς έχω ένα ''θίνγκ'' με τις ιστορίες με το Χρόνο. Η ιστορία σου μου άρεσε πάρα πολύ γιατί πέτυχε το εξής: κατάφερε να προσωποποιήσει το χρόνο και τους χρονοφύλακες και να με κάνει να τους δω με πολύ παραστατικό τρόπο.Yey! Πολύ συγκεκριμένες ιστορίες το έχουν καταφέρει αυτό. Επίσης η αλληλλεπίδραση τους με τους ανθρώπους έδωσε τον απαραίτητο σύνδεσμο για την κοσμολογική διάσταση με την ανθρώπινη πραγματικότητα. Σε άλλες ιστορίες ίσως να μην ήταν απαραίτητο, εδώ πιστεύω ότι είναι όμως. Η μόνη παρατήρηση που έχω να κάνω είναι ότι διαβάζοντας την ιστορία γενικά υπήρχαν τάσεις φυγής προς sci-fi. Προσωπικά θα ήθελα πιο πολλά αφηρημένα κομμάτια για τον ίδιο τον χρόνο! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια , είσαι πολύ καλή. Έχεις δίκιο, το συγκεκριμένο διήγημα βγήκε κράμα διαφόρων ειδών. Δεν ήθελα όμως να το αλλάξω και να το κατευθύνω ξεκάθαρα κάπου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amandel Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 (edited) Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια , είσαι πολύ καλή. Έχεις δίκιο, το συγκεκριμένο διήγημα βγήκε κράμα διαφόρων ειδών. Δεν ήθελα όμως να το αλλάξω και να το κατευθύνω ξεκάθαρα κάπου. Γκρρρ, την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να γίνω κακιά. Πάντως έχεις δίκιο, προφανώς δεν πρέπει να το αλλάξεις και να το κατευθύνεις κάπου. Αν και ξέχασα τον παράγοντα του ότι γράφτηκε στο εργαστήριο και εκεί δε γνωρίζω αν και υπό ποιές κατευθυντήριες γραμμές επηρεάστηκε κάπως. Λίαν συντόμως, πάω και για κανένα άλλο διήγημα να δω κι εκεί τι έχεις κάνει. Edited January 21, 2009 by Amandel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitsos Posted January 21, 2009 Author Share Posted January 21, 2009 Γκρρρ, την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να γίνω κακιά. Πάντως έχεις δίκιο, προφανώς δεν πρέπει να το αλλάξεις και να το κατευθύνεις κάπου. Αν και ξέχασα τον παράγοντα του ότι γράφτηκε στο εργαστήριο και εκεί δε γνωρίζω αν και υπό ποιές κατευθυντήριες γραμμές επηρεάστηκε κάπως. Λίαν συντόμως, πάω και για κανένα άλλο διήγημα να δω κι εκεί τι έχεις κάνει. Ανέβηκε στο εργαστήριο όταν ήταν ήδη έτοιμο κι εκεί δέχτηκε κάποιες πολύ χρήσιμες συμβουλές πάνω στη σύνταξη και τη μορφή των παραγράφων. Για καλό και για κακό πριν πας στο επόμενο διήγημα άσε κάτω το μαστίγιο (please). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts