aScannerDarkly Posted December 6, 2008 Share Posted December 6, 2008 Μιας και τον τελευταίο καιρό έχουν ανέβει ένα σωρό παραμύθια στο φόρουμ, ας ανεβάσω κι εγώ ένα μικρούλι που είχα γράψει πριν λίγα (4;) χρόνια. Prasina_Fylla.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted December 6, 2008 Share Posted December 6, 2008 Ωραίο και σύντομο, *πλήρες* παραμύθι-στιγμιότυπο, μια συνεχής εικόνα, που θυμίζει παλιές ιστορίες, με κάποια σκοτεινά στοιχεία, για τους κινδύνους που παραμονεύουν στα στοιχειωμένα "νεραϊδίσια" δάση. Άνετα θα μπορούσε να είχε γίνει ένα κόμικ χωρίς καν λόγια, όπως μερικά που εικονογραφεί ο Charles Vess. Με παραξένεψε λίγο που δεν βλέπουμε καν την αντίδραση του "ανθρωπάκου", αλλά ίσως είναι κι αυτό μέρος της... οργανικης γοητείας του παραμυθιού. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetartos Posted December 6, 2008 Share Posted December 6, 2008 Άουτς! Μια γουλιά ήταν το κείμενό σου, μια γουλιά που την ήπια και μου έμεινε μόνο η γλυκόπικρη μετάγευση, που δεν ξεπλύνεται όμως με τίποτα. Να εξηγήσω: το διάβασα στο άψε-σβήσε και δεν με ενόχλησε τίποτα. Μπήκα αμέσως στην εικόνα/διήγηση και ξεχάστηκα ότι διάβαζα κάτι. Αυτό για μένα σημαίνει πολύ καλός λόγος που πετυχαίνει τον στόχο του. Τώρα για το τέλος, τι να σου πω; Δε μου αρέσουν αυτού του είδους τα τέλη, δεν ξέρω γιατί έγινε ό,τι έγινε και κυρίως αν είναι "καλό" ή "κακό" τέλος. Έχει αφήσει κάτι ανοιχτό μες στην ψυχή μου, κάτι που με αναγκάζει να το σκέφτομαι τα τελευταία λεπτά και με πιέζει να το ταχτοποιήσω κάπως, όπως μπορώ. Είναι, λοιπόν, πετυχημένο από την άποψη ότι έμεινε στη σκέψη μου (μετάγευση) περισσότερο απ' όσο κράτησε (γουλιά). Μου είναι όμως μια δυσάρεστη αίσθηση ανολοκλήρωτου. Συνολικά πρέπει να πω ένα μεγάλο μπράβο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTregorian Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 (edited) Πάνω που μου άνοιξε η όρεξη τέλειωσε! Όσο για το τέλος δεν ξέρω από ποια γωνία να το προσεγγίσω και να το κρίνω αν είναι "κακό" ή "καλό", αλλά περίμενα κάτι ποιο εντυπωσιακό για να είμαι ειλικρινής! Γενικά πάντως, ωραίο ήταν, απλό και αρκετά περιεκτικό! ;) Edited December 7, 2008 by TheTregorian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitsos Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 Με μάγεψε το παραμυθάκι σου. Ήταν απέριττο και παραμυθένιο (αν αυτός ο χαρακτηρισμός μπορεί να περιγράψει ένα παραμύθι). Πήρα ακριβώς αυτό που ήθελα και κάτι παραπάνω για να έχω να το κλώθω στο μυαλό μου. Θα συμφωνήσω εδώ Ωραίο και σύντομο, *πλήρες* παραμύθι-στιγμιότυπο, μια συνεχής εικόνα, που θυμίζει παλιές ιστορίες, με κάποια σκοτεινά στοιχεία, για τους κινδύνους που παραμονεύουν στα στοιχειωμένα "νεραϊδίσια" δάση. Άνετα θα μπορούσε να είχε γίνει ένα κόμικ χωρίς καν λόγια, όπως μερικά που εικονογραφεί ο Charles Vess.Με παραξένεψε λίγο που δεν βλέπουμε καν την αντίδραση του "ανθρωπάκου", αλλά ίσως είναι κι αυτό μέρος της... οργανικης γοητείας του παραμυθιού. κι εδώ το διάβασα στο άψε-σβήσε και δεν με ενόχλησε τίποτα. Μπήκα αμέσως στην εικόνα/διήγηση και ξεχάστηκα ότι διάβαζα κάτι. Αυτό για μένα σημαίνει πολύ καλός λόγος που πετυχαίνει τον στόχο του. Έχει αφήσει κάτι ανοιχτό μες στην ψυχή μου, κάτι που με αναγκάζει να το σκέφτομαι τα τελευταία λεπτά και με πιέζει να το ταχτοποιήσω κάπως, όπως μπορώ. Είναι, λοιπόν, πετυχημένο από την άποψη ότι έμεινε στη σκέψη μου (μετάγευση) περισσότερο απ' όσο κράτησε (γουλιά). Συνολικά πρέπει να πω ένα μεγάλο μπράβο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted December 9, 2008 Share Posted December 9, 2008 Όμορφο ήταν και είχε πράγματι τη γεύση του παραμυθιού. Για μένα ένα από τα βασικά στοιχεία του κλασικού παραμυθιού είναι ακριβώς ο απόμακρος και ψύχραιμος τρόπος που δέχεται ο ήρωας να του συμβαίνουν τα πιο παράδοξα πράγματα. Θα μπορούσε το ίδιο θέμα να είναι μια άγρια ιστορία τρόμου, ενώ εδώ ο τρόμος είναι πραγματικά λεπτός. Μου άρεσε ιδιαίτερα που η φλογέρα συνεχίζει να παίζει ενώ τα φύλλα έχουν ήδη καταπιεί τον ήρωα. Έτσι μας αφήνεις όχι μόνο μια εικόνα ωςε μετείκασμα, αλλά και έναν αντίστοιχο ήχο... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aScannerDarkly Posted December 11, 2008 Author Share Posted December 11, 2008 Παιδιά ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια σας. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι για αυτές οι 300κάτι λεξούλες που είχα γράψει κάποτε θα άκουγα τόσο όμορφα σχόλια. Τέταρτε, τι να πω. Ακόμα και αν επισημαίνεις και κάτι που δεν σου αρέσει και τόσο, με αυτά που λές νιώθω ότι κατάφερα να γράψω ακριβώς αυτό που είχα στο μυαλό μου. Πράγμα που σίγουρα δεν συμβαίνει συχνά. Ευχαριστώ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts