Jump to content

Το Κάλεσμα του Ματωμένου Φεγγαριού

TheTregorian

Recommended Posts

Σε ευχαριστώ πολύ για τα αναλυτικότατα σχόλια σου Khar!! Τα αποθηκεύω, τα μελετώ και θα φροντίσω να μην επαναλάβω τα λάθη που μου επισήμανες στο μέλλον!

Η γενική εντύπωση είναι μέτρια. Και θα εξηγήσω παρακάτω το γιατί.

Τα καλά σημεία: Η ατμόσφαιρα. Το ότι είναι ξεκάθαρο στο μυαλό σου αυτό που θες να πεις κι αυτό φαίνεται στο κείμενό σου.

Τα κακά σημεία: Θεωρώ πρώτα και κύρια ότι το δεύτερο κομμάτι πρέπει να διαγραφεί. Εκτός του ότι σου χαλάει όλη τη γεύση, σαν η τελευταία μπουκιά από το σάντουιτς να είχε το χαλασμένο ζαμπόν, είναι και εντελώς άχρηστο. Ποιος καθηγητής θα μιλούσε έτσι, για πράγματα αυτονόητα και θα του έκαναν ερωτήσεις για πράγματα αυτονόητα, ακόμη και σε μια τηλεοπτική εκπομπή; Πού δένει όλο αυτό με την προηγούμενη ιστορία; Να σου πω την αλήθεια στην αρχή πίστεψα ότι ο ένας από τους δύο που μιλάνε θα ήταν απόγονος της μάγισσας. Αλλά έτσι, δεν έχει κανέναν νόημα να υπάρχει εκεί. Αποδυναμώνει το κείμενό σου τόσο πολύ που του αφαιρεί το μεγαλύτερο μέρος της γοητείας του. Επίσης κάτι που δε μπόρεσα να καταλάβω είναι πού σταματάει η κουβέντα με τη γάτα και πού αρχίζει η περιγραφή της μάγισσας.

Θεωρώ πρώτα και κύρια ότι το δεύτερο κομμάτι πρέπει να διαγραφεί. Εκτός του ότι σου χαλάει όλη τη γεύση, σαν η τελευταία μπουκιά από το σάντουιτς να είχε το χαλασμένο ζαμπόν, είναι και εντελώς άχρηστο. Ποιος καθηγητής θα μιλούσε έτσι, για πράγματα αυτονόητα και θα του έκαναν ερωτήσεις για πράγματα αυτονόητα, ακόμη και σε μια τηλεοπτική εκπομπή; Πού δένει όλο αυτό με την προηγούμενη ιστορία; Να σου πω την αλήθεια στην αρχή πίστεψα ότι ο ένας από τους δύο που μιλάνε θα ήταν απόγονος της μάγισσας. Αλλά έτσι, δεν έχει κανέναν νόημα να υπάρχει εκεί. Αποδυναμώνει το κείμενό σου τόσο πολύ που του αφαιρεί το μεγαλύτερο μέρος της γοητείας του.

Αυτό το καταλαβαίνω και έχω πει τόσες πια φορές ότι ήταν ένα λάθος που στη πορεία το μετάνιωσα αλλά δεν θεωρούσα σωστό να αποσύρω την ιστορία και να την ξαναγράψω.

Επίσης κάτι που δε μπόρεσα να καταλάβω είναι πού σταματάει η κουβέντα με τη γάτα και πού αρχίζει η περιγραφή της μάγισσας.

Αυτό όμως λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να το καταλάβω... Νομίζω ότι είναι ευκρινέστατο. Ίσως δεν το διάβασες προσεκτικά σε αυτό το σημείο.

Ε, χμ, ναι, ξέχασα να γράψω ότι τα σχόλιά μου τα έκανα χωρίς να διαβάσω τα σχόλια των άλλων... ναι, ξέρω είμαι σπασικλάκι, αλλά δεν το έκαναν για να σε στεναχωρήσω...

Όσο για το θέμα με το διάλγογ και τη γάτα, επειδή είμαι κάπως αυτή τη στιγμή, θα μου δώσεις μια-δυο μέρες πίστωση χρόνου ακόμη και θα στο πω διεξοδικά.

Δεν με στεναχώρησες καλε! Συγγνώμη αν ήμουν λίγο απότομος, απλά βιαζόμουν και απάντησα.... λίγο στο πόδι! Όσο για το σημείο με τη γάτα, δες το ξανά και πες μου για να καταλάβω ακριβώς που και αν πάσχει.

Φίλε... Τρηγόρη, σε άφησα τελευταίο, αλλά ελπίζω να μην έχεις παράπονο. Μου άρεσε πολύ το κόλπο με τα σχόλια, που έχει γίνει τόσο της μόδας τελευταία, που είπα να το δοκιμάσω κι εγώ.

Η γενική μου εντύπωση: Έχεις μερικά κομμάτια πολύ σωστά γραμμένα, σε κάποια άλλα χρειάζεσαι λίγη δουλειά. Η ιστορία σου μπορεί να μην είναι 100% πρωτότυπη, αλλά δημιουργείς αρκετά σωστά την ατμόσφαιρά σου και μπάζεις τον αναγνώστη στο κλίμα. Ιδίως στις περιγραφές του καιρού, της νύχτας κτλ τα έχεις πάει πολύ καλά. Όσο για το διαβόητο τελευταίο μέρος, δεν το βρίσκω κακή ιδέα ότι το έβαλες, απλά δεν χρειαζόταν ούτε να είναι τόσο μεγάλο, ούτε να το τοποθετήσεις μέσα σε μία εκπομπή, όπου ο καλεσμένος χλευάζει ό,τι περιέγραφες πιο πάνω.

Το_Κάλεσμα_του_Ματωμένου_Φεγγαριού___tregorian.doc

Scanner σε ευχαριστώ πολυ για τον χρόνο που μου αφιέρωσες! Ελπίζω η δουλειά που κάνω πάνω στις ιστορίες σχολιάζοντας και βαθμολογώντας ταυτόχρονα για να μπορέσω να ψηφίσω και ειδικά σ' ό,τι αφορά τη δικιά σου ιστορία να είναι αντάξια του κόπου σου. Ευχαριστώ για τα σχόλια σου, θετικά και μη. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά όσους ασχολήθηκαν σοβαρά με την ιστορία μου, διότι ξέρω πόσο πολυάσχολοι είστε οι περισσότεροι και με τιμά ο χρόνος που μου αφιερώνετε, ειδικά το γεγονός ότι απ' τα σχόλια σας μαθαίνω και βελτιώνομαι. Αυτή τη βελτίωση τη βλέπω και ο ίδιος μέσα απ' το μυθιστόρημα που γράφω, το πόσο πιο εύκολα και προσεκτικά γράφεται η κάθε λέξη πλέον, δίνοντας ένα αποτέλεσμα που με εκπλήσσει και εμένα προσωπικά! Αυτό είναι ένα αποτέλεσμα που μου έδωσε αυτό το φόρουμ που αξίζει θερμά συγχαρητήρια γι' αυτό! Γιατί μέσα σε δυο μήνες, έχω ωριμάσει συγγραφικά απίστευτα!

Όσο τώρα για το χλευασμό που λες, επειδή νομίζω πως πολλοί το μπέρδεψαν, δεν το τοποθέτησα για να μεταδώσω προσωπική δυσπιστία, αλλά για να δείξω με έναν ειρωνικό τρόπο την άποψη των ανθρώπων πως μπορούν να εξηγήσουν τα πάντα. Σ' αυτό αποσκοπούσα με το τελευταίο μέρος, αλλά ο τρόπος που το "έδωσα" ήταν αποτυχημένος. Σκεφτόμενος σήμερα, βρήκα έναν πιο ωραίο τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να αποδωθεί πολύ πιο ωραία, τρόπος που δεν θα είχα μπει ποτέ στη διαδικασία να σκεφτώ αν δε με βοηθούσατε με τα σχόλια σας. Αυτό είναι για μένα το κέρδος απ' αυτό το διαγωνισμό: ένας νέος τρόπος σκέψης! Για μένα, είναι σαν να κέρδισα, σαν να πήρα τη πρώτη θέση! Και τελευταίος να βγω πλέον, δεν με απασχολεί! Γι' αυτό σας ευχαριστώ! :worshippy:

Ένας πολύ όμορφος μύθος με πλούσιες εικόνες και ήρωες που κερδίζουν τον αναγνώστη. Αν εξαιρέσεις ορισμένα μικρολαθάκια της βιασύνης, είναι καλογραμμένο. Ένα κάποιο προβληματάκι εντοπίζω σε κάποιο σημείο που έχασα το νήμα και δεν ήξερα σε ποιον κόσμο βρισκόταν εκείνη τη χρονική στιγμή η μάγισσα. Πάντως και σε γενικές γραμμές θεωρώ το διήγημα αρκετά καλό.

Δεν το περίμενα να μπερδευτείτε με τις μεταβάσεις... έχετε δει τόσες πια που φαντάστηκα ότι θα ήταν ευκρινέστατες. Μάλλον έπρεπε να τις είχα χωρίσει...

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια φίλτατε! ^_^