Jump to content

The CERN code

Arachnida

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Γιάννης Πλιώτας

Είδος:

Βία; Ναι

Σεξ; Όχι

Αριθμός Λέξεων: 480

Αυτοτελής; Ναι

Σχόλια: Ανήκει στην ίδια σφαίρα φαντασίας με την ιστορία τρόμου "Αναπόδραστο"

The CERN code

Ήξερα το μυστικό και το ήξερα μόνο εγώ.

Βρισκόμουν παγωμένος στη θέση μου. Το λευκό βαν είχε στρίψει στη γωνία χωρίς να ανάψει φλας και πέρασε ακριβώς από μπροστά μου με μεγάλη ταχύτητα. Αν βρισκόμουν έστω και ένα βήμα πιο μπροστά θα με είχε πατήσει και ίσως ακόμα να με είχε σκοτώσει. Και αν δεν έβρεχε καταρρακτωδώς από το πρωί δεν θα είχα λουστεί όλα εκείνα τα λασπόνερα.

Οι γραμμές στο πρόσωπό μου παρέμεναν ήρεμες. Δεν είχε νόημα να εκνευριστώ με τον οδηγό του λευκού βαν που χωρίς φλας είχε πάρει σαν τρελός τη στροφή. Ήμουν ήδη βρεγμένος από την κορυφή μέχρι τα νύχια πριν με καταβρέξει. Περνώντας λίγο νωρίτερα κάτω από τα μπροστινά μπαλκόνια του αριθμού 123 της Γούναρη, είχε πέσει πάνω μου μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών γεμάτη με νερό. Δεν μπορώ να φανταστώ ποιο ζώο την είχε πετάξει, αλλά το αποτέλεσμα ήταν να βραχώ ως το κόκαλο.

Ακόμα και έτσι ίσως θα έπρεπε να εκνευριστώ με τον οδηγό του βαν, γιατί εκτός από νερό με είχε λούσει και με όλες τις βρωμιές που πετάνε στα αυλάκια της λεωφόρου οι μετανάστες.

Όμως δεν ήταν ακριβώς έτσι. Όφειλα να ομολογήσω ότι η έλευση του βαν δίπλα μου δεν με είχε κάνει πιο βρώμικο. Ακριβώς αφού βγήκα βιαστικός, πλην κοστουμαρισμένος, από το σπίτι, συνειδητοποίησα ότι είχα ξεχάσει μέσα τα κλειδιά και του γραφείου και του σπιτιού. Μοναδική λύση να παραβιάσω το παραθυράκι της καρβουναποθήκης, που δεν έκλεινε και πολύ καλά. Αγανακτισμένος είχα ορμήξει στις σκληρές στοίβες των ρυπαρών καρβούνων για να αναδυθώ ένα τέταρτο αργότερα μαύρος σαν έγχρωμος.

Σκέφτηκα ότι ίσως γι’ αυτό ο οδηγός του βαν είχε φροντίσει ιδιαίτερα να περάσει φουριόζος πολύ κοντά στο ρείθρο ώστε να με περιλούσει. Μάλλον με είχε περάσει για έναν απ’ τους λαθρομετανάστες.

Καθώς ετοιμάστηκα επιτέλους –στάζοντας κυριολεκτικά, μεταφορικά και εκνευριστικά- να περάσω το δρόμο για να φτάσω στην αποστολή μου, άκουσα απ’ τη γωνία ρόδες βαν να στριγγλίζουν ανατριχιαστικά και πριν προλάβουν τα σκουριασμένα αντανακλαστικά μου να αντιδράσουν, είδα το ίδιο λευκό όχημα να στρίβει και το ένιωσα –γιατί έκλεισα τα μάτια- να περνάει από μπροστά μου.

Υπέθεσα ή ότι είχαν σπάσει τα φρένα του ή ότι οδηγούσε εκείνος ο μαλάκας ο πρώην που νόμιζε ότι ο Καραγκούνης έπρεπε να κρεμαστεί για παραδειγματισμό στην πλατεία Συντάγματος.

Αναστέναξα, γιατί δεν είχα πολύ κουράγιο να μουντζώσω τον οδηγό του λευκού βαν. Δεν θα άλλαζε κάτι. Έτρεξα για να περάσω τον γλιστερό δρόμο χωρίς περαιτέρω απρόοπτα και ένα δίευρω αναπήδησε έξω απ’ την τσέπη μου και καταδύθηκε με ένα εντυπωσιακό διπλό φλοπ προς τον κοντινότερο τυχαίο υπόνομο. Έστω και καθυστερημένα έκανα αντανακλαστική κίνηση να το πιάσω και ενώ έσκυβα το υπερλεπτό κινητό μου, έφυγε απ’ την τσέπη του πουκάμισου και βούτηξε στον ίδιο και τον αυτό υπόνομο.

Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Μούγκρισα ακατάληπτα.

Μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα βόρεια, ένα τραγικό λάθος στους υπολογισμούς μιας ομάδας επιστημόνων δημιούργησε μια μαύρη τρύπα.

Άρχισα να ρουφιέμαι. Τέλος.

Τί έγινε; ποιος σε έκανε παπί arachnida; όλη η γκαντεμιά του κόσμου σε ένα άτομο, αλλά σε έκανε να νιώθεις ότι το άξιζε ε; :p

• 2 weeks later...

Αυτό είναι που λέμε "η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται". Πολύ ωραίο κομματάκι.

• 3 months later...

Αστείο-σαρκαστικό ύφος αλλά διασκεδαστικό. Μερικές νοηματικές "τρύπες": Ποιο ήταν το μυστικό, και γιατί το ήξερε μόνο αυτός; Ποια ήταν η αποστολή;

Τέλος, επιστημονικά μιλώντας, το άρχισα να ρουφιέμαι δεν ακολουθείται από "τέλος" αλλά από μια διαστολή του χρόνου...

Οφείλω ωστόσο να παραδεχτώ ότι είναι στα ίδια επίπεδα με το "αναπόδραστο"!