Cassandra Gotha Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 Όνομα Συγγραφέα:Άννα Μακρή Είδος:ηρωική φαντασία Βία; Όχι Σεξ; Όχι Αριθμός Λέξεων:533 Αυτοτελής; Ναι Σχόλια: Έτσι, για γνωριμία... Πιάνοντας με το δεξί του χέρι το σχοινί το τράβηξε δυνατά και απότομα. Ο κόμπος άντεξε. Ξεκίνησε ανιχνευτικά να κατεβαίνει το βράχο, πράγμα που δεν ήταν εύκολο. Είχε βρέξει και η λεία πέτρα γλίστραγε. Κατέβηκε όσο πιο γρήγορα μπορούσε γιατί ο ήλιος κόντευε ήδη να πέσει και δεν υπήρχε χρόνος για καθυστέρηση. Όταν πάτησε στην άμμο έτρεξε προς τη θάλασσα. Εκεί στάθηκε κοιτάζοντας τον ορίζοντα, με μια έκφραση που θα μπορούσε να θυμίζει αποστροφή. Αλλά δεν ήταν αποστροφή. Ήταν ενοχή, ανησυχία και ένταση, ήταν επιθυμία να γυρίσει το χρόνο πίσω δέκα ημέρες ή ακόμα και να εξαφανιστεί από τη χώρα. Όλα αυτά αποτυπωμένα σ’ ένα βλέμμα καρφωμένο στον κόκκινο ορίζοντα, όπου φαίνονταν πολεμικά πλοία να πλησιάζουν προς το νότιο λιμάνι της γενέτειράς του. Ήταν αυτός που μίλησε στους συμπολίτες του εναντίον του βασιλιά, ήταν αυτός που τους έπεισε να μην παραδώσουν τις περιουσίες τους, να μη δεχτούν να γίνουν σκλάβοι στο νεαρό μονάρχη, να προστατέψουν τη ζωή τους που κυλούσε ομαλά πάνω από δυο αιώνες τώρα και να φτιάξουν στρατό για να αμυνθούν, και τώρα κάθε αγρότης, μάγειρας, βυρσοδέψης, ράφτης, είχε αφήσει σπίτι δουλειά και οικογένεια και είχε πάρει τα όπλα. Το πρόβλημα ήταν, πως η βοήθεια που τους είχε τάξει δεν ήρθε ποτέ. Οι άλλες πόλεις είχαν τελικά υποχωρήσει στη θέληση του άδικου βασιλιά. Και αφού η δική τους πόλη μόνο, η Τζάλες, συνέχιζε να αντιστέκεται, ο στόλος του βασιλιά ξεκίνησε με στρατιώτες και πολεμικές μηχανές να την καταστρέψει συθέμελα, όπως είχε άλλωστε απειλήσει πως θα κάνει. Βαριά βήματα ακούστηκαν πίσω του. Γυρίζοντας, είδε με φρίκη πως στ’ αλήθεια ήταν αυτός που περίμενε. «Ήρθα, Ντέλεν. Όπως βλέπεις, η πρότασή σου δεν με άφησε αδιάφορο. Πες μου όμως, είσαι σίγουρος γι’ αυτά που ψέλλιζες χτες το βράδυ μέσα στον προστατευτικό σου κύκλο, Μεγάλε Μάγε;» η ειρωνεία στη φωνή του αγγελιοφόρου δεν τον ενόχλησε. Ήξερε καλά με ποιους είχε να κάνει. «Ναι, είμαι σίγουρος», απάντησε με προσποιητή ψυχραιμία και γονάτισε, συνεχίζοντας να μιλάει. «Μόνο υποσχέσου πως θα τους βοηθήσει ο Κύριός σου». «Να είσαι σίγουρος, Ντέλεν της Τζάλες. Τώρα πάμε. Ετοιμάσου». Μια λάμψη έσκισε το βραδινό αέρα, μαζί με το μεταλλικό ήχο του σπαθιού. Τίποτα άλλο δεν ακούστηκε ξανά εκείνο το βράδυ στην παραλία. Το επόμενο πρωί όλη η Τζάλες βρισκόταν σε αναταραχή. Οι δρόμοι γεμάτοι, φωνές ακούγονταν από κάθε γωνιά, υστερικές στριγκλιές…χαράς! Όλα τα πλοία του βασιλιά είχαν βυθιστεί πριν ακόμα φτάσουν στο λιμάνι, όπου τα περίμεναν έντρομοι οι ψευδοπολεμιστές με τα ταπεινά τους όπλα σε ετοιμότητα. Η επίθεση είχε τελειώσει πριν καν αρχίσει, οι θεοί τους προστάτευσαν, η πόλη σώθηκε. Τώρα ο βασιλιάς θα το σκεφτόταν πολύ πριν ξαναστείλει πλοία σ’ εκείνα τα νερά, τα ευλογημένα για τους κατοίκους της πόλης, καταραμένα για τους εχθρούς. Μόνο μια απορία έμεινε στα χείλη τους: Τι απέγινε ο Ντέλεν; Πώς εξαφανίστηκε έτσι, λίγο πριν τον κίνδυνο, αυτός που τους είχε ξεσηκώσει όλους; Έτσι, έμεινε στη μνήμη τους με το παρατσούκλι «Ο Ντέλεν ο δειλός», γιατί κανείς ποτέ δεν έμαθε πως αυτός ο νεαρός επαναστάτης δεν ήταν μόνο λόγια. Είπε ότι θα τους σώσει και τους έσωσε, δίνοντας τον εαυτό του στον Άρχοντα της Σκοτεινιάς, παίρνοντας θέση ανάμεσα στους υπηρέτες του για πάντα, με αντάλλαγμα να σωθεί η πόλη του. «Ντέλεν ο Δαίμονας, Ντέλεν ο Σωτήρας». Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest roriconfan Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 Η ιστορία δεν ήταν άσχημη απλά δεν είχε διάρκεια. Δεν προλαβαίνει ο αναγνώστεις να νοιαστεί για την πόλη ή τον πρωταγωνιστή. Λείπουνε παντελώς οι σάλτσες που θα νοστιμεύσουνε το φαγητό. Που είναι οι περιγραφές ενοχής και τύψεων και μεταμέλειας και αποφασιστικότητας του πρωταγωνιστή; Που είναι η αγωνία και τα κλάματα και ο πανικός των πολιτών; Με αυτές τις περιγραφές η ιστορία και θα μεγαλώσει, δίνοντας χρόνο να νοιαστούμε για ότι γίνεται αλλά και θα κάνει τους χαρακτήρες συμπαθητικούς. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nestor Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 (edited) Καλώς ήρθες και πάλι Κασσάνδρα. Ωραία ιστορία, με τράβηξε, μάλλον για να είμαι πιο συγκεκριμένος με τράβηξε η υπόσχεση για το τι ακριβώς μπορεί να συμβαίνει. Ο τίτλος, δεν σχετίζεται τόσο με την ιστορία πέρα απο το όνομα της πόλης. Θέλω να την δω ολοκληρωμένη γιατί υπόσχεται πολλά. Θα μπορούσε να ήταν η αρχή μιας νουβέλας, αν προτιμάς αυτή τη χρονομετάθεση, ή το τέλος της.. Συνέχισε να γράφεις!! edit: εκφραστικό λαθάκι.... Edited December 30, 2008 by Nestor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galactic Patman Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 Καλως ήρθες Κασσανδρα! Όντως θεωρώ και εγώ ότι αυτη θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας νουβέλας διότι τελειώνει κάπως απότομα η ιστορία. Βέβαια ίσως μέσα από αυτή την ιστορία να μας προιδεάζεις για έναν κόσμο που έχεις δημιουργήσει. Όπως και να έχει περιμένω την επόμενη ιστορία σου ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 Θα ήταν οξύμωρο Cassandra να απαιτούμε από σένα κύριο πιάτο από τώρα. Το ορεκτικό γνωριμίας που μας σέρβιρες ήταν γευστικότατο. Χάρηκα να διαπιστώσω πως δεν έχεις μόνο πάθος στο να διαβάζεις, κατέχεις όμως και την ικανότητα να γράφεις. Ποια είναι η συγγραφική σου ιστορία; Γράφεις καιρό; Αυτό το κομμάτι είναι από κάτι παλιό ή το έγραψες τώρα; Καλή συνέχεια! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetartos Posted December 31, 2008 Share Posted December 31, 2008 Καλωσόρισες Άννα/Cassandra. Εμένα μου άρεσε το μέγεθος της ιστορίας. Είναι περιεκτική και περιγράφει μια σημαντική στιγμή στην ιστορία ενός σημαντικού άντρα. Μου άρεσαν επίσης η περιγραφή του περιβάλλοντος, του βλέμματος του Ντέλεν καθώς και η επιλογή του θέματός σου. Δεν με άφησαν και τόσο ικανοποιημένο η επιλογή του τίτλου, καθώς και οι εξηγήσεις στο τέλος, που ήταν λίγο περισσότερες απ' όσο θα μου άρεσε (κάποιες εξήγησαν πράγματα που είχα ήδη καταλάβει, επομένως ήταν σαν επαναλήψεις). Συνολικά, ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα από σένα. Καλή συνέχεια! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted December 31, 2008 Author Share Posted December 31, 2008 (edited) Γεια σας και ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση και τον σχολιασμό! Η ιστοριούλα που διαβάσατε, μόλις γράφτηκε, είναι ειδική παραγγελία για σας! Έχω και...κύρια πιάτα, αλλά πέφτουν κομματάκι μεγαλούτσικα για να τα παρουσιάσω από τώρα. (Αν και αρέσκομαι και στη συγγραφή τόσο μικρών και βιαστικών, στεγνών-θα συμφωνήσω με roriconfan εδώ-ιστοριών σαν κι αυτή). Η αλήθεια είναι ότι γράφω από μικρή (παλιά έγραφα ποίηση, ξέρετε, εφηβεία, προβλήματα, παρολίγο τρέλα... πολύ θέλει;) και πριν 3 χρόνια-ενώ είχα σταματήσει τη συγγραφή για χρόνια-ξεκίνησα να γράφω ιστορίες φαντασίας, που όλες είχαν το ίδιο χαρακτηριστικό: δεν τελείωναν ποτέ! Στη μέση της μιας, είχα έμπνευση για κάποια άλλη, καινούργια! Την πρώτη μου ιστορία την τέλειωσα πριν από ένα χρόνο περίπου. Φέτος αποφάσισα να σοβαρευτώ και ν' ασχοληθώ λίγο πιο εντατικά. Ελπίζω να τα καταφέρω! (Θα προτιμούσα και γω ένα άλλο τίτλο...) Κι εγώ, πίστεψέ με! Edited December 31, 2008 by Cassandra Gotha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariposa Posted December 31, 2008 Share Posted December 31, 2008 Πολύ ωραίο κομματάκι Cassandra! Παρεμπιπτόντως θα μπορούσε κάλλιστα να ανήκει στον διαγωνισμό του Δεκεμβρίου (με λίγο extension). Όμορφες εικόνες, περιγραφές που σε βάζουν μέσα στο τόπο και στον χρόνο και μια δυνατή ιστορία αυτοθυσίας. Μπράβο! (Θα προτιμούσα και γω ένα άλλο τίτλο...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galactic Patman Posted December 31, 2008 Share Posted December 31, 2008 (παλιά έγραφα ποίηση, ξέρετε, εφηβεία, προβλήματα, παρολίγο τρέλα... πολύ θέλει;) παρόλο που βρίσκομαι στην εφηβεία και έχω δοκιμάσει την ποίηση θεωρώ πως μέσα από την Ε.Φ. μπορώ να ξεχάσω πιο εύκολα ότι με προβληματίζει. Βέβαια γούστα είναι αυτά, ο καθένας ότι μπορεί κάνει για να ξεφύγει από το κατεστημένο. Όσο για το τίτλο είναι ίσως μια καλή ιδέα αφού δεν είναι καλός να προτείνουμε εναλακτικούς και εσύ μετα να διαλέξεις τον καλύτερο. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted December 31, 2008 Author Share Posted December 31, 2008 παρόλο που βρίσκομαι στην εφηβεία και έχω δοκιμάσει την ποίηση θεωρώ πως μέσα από την Ε.Φ. μπορώ να ξεχάσω πιο εύκολα ότι με προβληματίζει. Βέβαια γούστα είναι αυτά, ο καθένας ότι μπορεί κάνει για να ξεφύγει από το κατεστημένο. Μην με παρεξηγείς, πάντα μ' αρέσει η ποίηση. Απλά, μ' αρέσει και ο αυτοσαρκασμός: εννοούσα ότι δεν ήμουν και καμιά μεγάλη ποιήτρια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galactic Patman Posted December 31, 2008 Share Posted December 31, 2008 Δεκτό για αυτό και είπα ότι ο καθένας κάνει ότι μπορεί για να ξεφύγει από το κατεστημένο και φυσικά από τα προβλήματά του. Η ιδέα μου όμως για τον τίτλο πιστεύεις είναι καλή και θα έχει κάποια ανταπόκριση ή όχι ; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest roriconfan Posted December 31, 2008 Share Posted December 31, 2008 ξεκίνησα να γράφω ιστορίες φαντασίας, που όλες είχαν το ίδιο χαρακτηριστικό: δεν τελείωναν ποτέ! Στη μέση της μιας, είχα έμπνευση για κάποια άλλη, καινούργια! Fuuuusion dance! Κοινώς, τίποτα δε πάει χαμένο γιατί ότι μισοτελειωμένο έχεις, απλά το πετάς μέσα σε μια άλλη ιστορία. Χελ, φαντάσου να ένωνες τα στοιχεία μιας τέτοιας ιστορίας σου με αυτήν εδώ. Γουάου, το αποτέλεσμα και μόνο θα την έκανε φοβερή. Αρκεί να δένει το γλυκό εννοείται... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted January 1, 2009 Author Share Posted January 1, 2009 Η ιδέα μου όμως για τον τίτλο πιστεύεις είναι καλή και θα έχει κάποια ανταπόκριση ή όχι ; Η ιδέα σου είναι καλή, αλλά να σου πω την αλήθεια δεν μ' ενδιαφέρει και πολύ ο τίτλος αυτής της ιστορίας! Όπως είπα, είναι μόνο μια γνωριμία, την έγραψα, τη διαβάσατε, πέτα την στην άκρη πια! Δεν χρειάζεται ν' ασχοληθούμε κι άλλο! Χελ, φαντάσου να ένωνες τα στοιχεία μιας τέτοιας ιστορίας σου με αυτήν εδώ. Γουάου, το αποτέλεσμα και μόνο θα την έκανε φοβερή. Αρκεί να δένει το γλυκό εννοείται... Αμ δεν δένει το άτιμο! Με τίποτα.... Από τα μόνα που έχω κρατήσει (γιατί πετάω πολύ πράμα): Τι κοινό έχουν: ένας κεραμίστας που ζει στη σύγχρονη Ευρώπη και καλείται από τη Φωτιά, που...τον παίρνει και τον σηκώνει (επειδή βρήκε "τυχαία" το Χαμένο Μενταγιόν του Φύλακα) και μεταφέρεται στη Μαγική Γαία, τόπος και χρόνος όπου λατρεύονται και προστατεύονται τα Στοιχεία, μια κοπέλα που ονειρεύεται πάρα πολύ, παύοντας πια να ξεχωρίζει την αλήθεια απ' τα όνειρα... ή μήπως έχει δίκιο; μία κλέφτρα που ανακαλύπτει άθελά της ότι έχει μια κάπως πιο εξεζητημένη δύναμη; (εντάξει, αυτό το δουλεύω τελευταία... Ομολογώ ότι με ταλαιπωρεί πολύ, γιατί θα βγει μάλλον αρκετά μεγάλο-μυθιστόρημα ίσως! Μαμά μου..... Μπρρρ... Φοβάμαι! Πώς θα το γράψω εγώ όλο αυτό;) Τέλος spam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 Καλώς ήρθες, Κασάνδρα. Κι εμένα μου άρεσε η ιστορία. Δεν θα πω πολλά, γιατί ήδη και τα καλά και τα κακά της σημεία πρόλαβαν και τα ανέφεραν οι προηγούμενοι. Εκτός από την ιδέα, βλέπω πάντως και τη γλώσσα και την ορθογραφία και τη στίξη σωστή, κάτι επίσης σημαντικό για να διαβάζει κανείς εύκολα τα κείμενά σου. Ελπίζω να δούμε αυτή την ιστορία με τον κεραμίστα και τη Φωτιά. Μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 Αμ δεν δένει το άτιμο! Με τίποτα.... Από τα μόνα που έχω κρατήσει (γιατί πετάω πολύ πράμα): Τι κοινό έχουν: ένας κεραμίστας που ζει στη σύγχρονη Ευρώπη και καλείται από τη Φωτιά, που...τον παίρνει και τον σηκώνει (επειδή βρήκε "τυχαία" το Χαμένο Μενταγιόν του Φύλακα) και μεταφέρεται στη Μαγική Γαία, τόπος και χρόνος όπου λατρεύονται και προστατεύονται τα Στοιχεία, μια κοπέλα που ονειρεύεται πάρα πολύ, παύοντας πια να ξεχωρίζει την αλήθεια απ' τα όνειρα... ή μήπως έχει δίκιο; μία κλέφτρα που ανακαλύπτει άθελά της ότι έχει μια κάπως πιο εξεζητημένη δύναμη; (εντάξει, αυτό το δουλεύω τελευταία... Ομολογώ ότι με ταλαιπωρεί πολύ, γιατί θα βγει μάλλον αρκετά μεγάλο-μυθιστόρημα ίσως! Μαμά μου..... Μπρρρ... Φοβάμαι! Πώς θα το γράψω εγώ όλο αυτό;) Τέλος spam Αν η κλέφτρα ζει επίσης στη Γαία, κάποια στιγμή θα συναντήσει τον κεραμίστα. Μπορεί να της αρέσει το παλικάρι αλλά θα κλέψει από αυτόν κάτι σημαντικό που είχε ανάγκη εκείνος για να τελειώσει κάτι που του ανάθεσε η Φωτιά. Η δε κοπέλα στη μέση, όταν ονειρεύεται εμφανίζεται στην εν λόγω Γαία. Τσουπ, νά'σου και το "ερωτικό τρίγωνο"! Είναι θέμα χαρακτήρων και μόνο. Πως λέει κάποιος "τι κοινό έχω καλέ εγώ με αυτόν/αυτήν;!" πριν τον θυελώδη έρωτα που θα ακολουθήσει, κάτι τέτοιο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest roriconfan Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 Με φαντασία όλα κολλάνε. Και μάλιστα, όσο πιο ασυνδίαστα φαίνονται αρχικά, τόσο πιο ενδιαφέρον είναι το αποτέλεσμα αν καταφέρεις να βρεις τον συνδετικό κρίκο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts