Nestor Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 Όνομα Συγγραφέα: Νέστωρ Είδος: τρόμος (μάλλον..) Βία; Όχι.. Σεξ; Όχι και πάλι... Αριθμός Λέξεων: 529 Αυτοτελής; Ναι (έτσι λέω) Σχόλια: Μια ιδέα που μου ήρθε παρακολουθώντας ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα.. Ελπίζω να σας αρέσει.. Περιμένω σχόλια και κριτική!! Φωνές Νυχτώνει, και με το σκοτάδι έρχονται και οι φωνές… Πάει καιρός που ξεκίνησε αυτό. Στην αρχή νόμισε πως ήταν απλά ψίθυροι, θρόισμα του αέρα, γεννήματα της φαντασίας του. Υπήρχαν βραδιές, ειδικά τις βραδιές που η σελήνη ήταν γεμάτη που άκουγε τις φωνές όλο και πιο έντονα. Φωνές που καλούσαν, που τον έκαναν να κουκουλώνεται όλο και πιο πολύ με τα σκεπάσματά του. Στην αρχή, δεν καταλάβαινε τι έλεγαν, και για αυτό το απέδιδε στον αέρα που γδερνόταν επάνω στα κεραμίδια, μετά όμως άρχιζε να ξεχωρίζει λέξεις. Οι φωνές κάτι έψαχναν, ίσως κάποιον, ίσως αυτόν. Και το σημερινό βράδυ δεν ήταν διαφορετικό. Ξύπνησε μέσα στη νύχτα και αφουγκράστηκε. Κάποιος φώναζε από το βάθος του διαδρόμου. Ο ήχος πνιγμένος από τους τοίχους και την απόσταση έφτανε ξέπνοος στα αυτιά του. Ασυναίσθητα έσφιξε τη κουβέρτα του, και ένιωσε το κάθε ήχο να οξύνεται. Άκουσε την αναπνοή του, και το αίμα να τρέχει στις φλέβες του. Μια δεύτερη φωνή ακούστηκε. Δεν μπορούσε να καταλάβει τι έλεγε, αλλά αμέσως απάντησε η πρώτη φωνή. Είχαν και οι δυο μια χαμηλή ένταση σαν να ψιθύριζαν μεταξύ τους. Άκουσε την ανάσα του να βγαίνει βεβιασμένη. «Είσαι δω;» ακούστηκε η πρώτη φωνή να λέει. «Θέλουμε μόνο να σου μιλήσουμε», ακούστηκε σχεδόν αμέσως η δεύτερη φωνή. Ξεσκέπασε το κεφάλι του δειλά και κοίταξε προς την πόρτα του δωματίου. Οι φωνές ακούγονταν σαν να στέκονταν τώρα ακριβώς από έξω. Κοίταξε τη λεπτή γραμμή φωτός που πέρναγε κάτω από την πόρτα αλλά δεν μπορούσε να δει τον ίσκιο κάποιου να στέκεται εκεί. «Σε αυτό το δωμάτιο υποτίθεται πως είναι» ακούστηκε να λέει η δεύτερη φωνή. «Ας μπούμε να δούμε, οκ;», «οκ» αποκρίθηκε η πρώτη. Κόντευε να τρελαθεί από το φόβο του. Κάποιοι τον ψάχνουν και στέκονται έξω από το δωμάτιό του και τώρα ετοιμάζονται να μπουν μέσα. Τράβηξε τη κουβέρτα μέχρι απάνω στο κεφάλι του αλλά δεν μπορούσε να πάρει τα μάτια του από την πόρτα. Άκουσε το χερούλι να γυρίζει αργά, και η πόρτα άνοιξε. Σχεδόν πάγωσε και δεν μπορούσε να στρέψει το βλέμμα του αλλού. Η πόρτα άνοιξε αλλά κανείς δεν στεκόταν εκεί. Περίμενε πως από στιγμή σε στιγμή κάποιου το κεφάλι θα ξεπρόβαλε από το πλάι του κουφώματος να κοιτάξει μέσα στο δωμάτιο. «Δεν είναι κανείς εδώ» ακούστηκε να λέει η πρώτη φωνή το ίδιο χαμηλόφωνα. «πάμε να δούμε και στα άλλα, αυτό το δωμάτιο είναι τελείως άδειο ρε συ, ούτε έπιπλο δεν έχουν αφήσει». Η πόρτα ξανάκλεισε, και αυτός απέμεινε να κοιτάει για λίγο χωρίς να κουνιέται. Σκέφτηκε πως μάλλον τελικά τρελαίνεται ή ονειρεύεται με τα μάτια ανοιχτά. Πως είναι δυνατόν να είναι το δωμάτιο άδειο; Ακόμη και μέσα στο σκοτάδι, οι σιλουέτες από τα έπιπλα ξεχώριζαν, πόσο μάλλον όταν ήταν ανοιχτή η πόρτα. Σηκώθηκε, πλησίασε τη πόρτα και αφουγκράστηκε. Ναι, μπορούσε να ακούσει τις φωνές από το βάθος να συζητούν χαμηλόφωνα μεταξύ τους. Άνοιξε, σιγά τη πόρτα, και κοίταξε προς τα έξω. Οι δύο άντρες γύρισαν ταυτόχρονα προς τα πίσω και κοίταξαν την πόρτα. «Την είχες κλείσει έτσι;» είπε ο ένας. «Ναι ρε συ, βέβαια» απάντησε ο δεύτερος και συνέχισε «σσςς… το άκουσες αυτό; Φωνή παιδιού δεν ήταν;», ο δεύτερος έφτυσε στο σκονισμένο πάτωμα και είπε «ίσως τελικά, το ερείπιο αυτό να είναι πράγματι στοιχειωμένο».. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitsos Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 Χα ωραίο είναι. Όλα λειτουργούν καλά όσο στέκεσαι από την «πλευρά του παιδιού». Ξαφνικά όμως στο τέλος αλλάζεις πλευρά και εμφανίζεις τους δυο άντρες που τόση ώρα δε μπορούσα να δω. Είναι το μόνο που ίσως χτυπάει λίγο άσχημα αλλά λύνεται. Αν απλά βάλεις το παιδί να τους δει παρόλο που εκείνοι δεν μπορούν; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 Έχει πρωτοτυπία και μου άρεσε επειδή έχει ατμόσφαιρα και ανατροπή. Εμένα, αντίθετα από τον Κίτσο, εκείνο κυρίως που μου αρέσει ότι κανένας δεν μπορεί να δει κανέναν. Σε κάνει ν΄αναρωτηθείς ξανά αν είναι όλοι φαντάσματα, αν όντως μπορούν να ακούνε 'μέσω του πέπλου' αλλά όχι να βλέπουν και γιατί να συμβαίνει αυτό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aScannerDarkly Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 Για να πω την αλήθεια μου θυμίζει μια πολύ συγκεκριμένη ταινία, αλλά αυτό δε σημαίνει και τίποτα. Από κει και πέρα είναι πολύ ατμοσφαιρικά γραμμένο. Η περιγραφή των αόρατων φωνών ιδίως δημιουργεί καταπληκτικό κλίμα. Στο θέμα "οπτική γωνία" είμαι Κίτσος πάντως. Μόνο να προσέξεις λίγο την κατάχρηση της λέξης "φωνή" σε κάποια σημεία. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nestor Posted January 6, 2009 Author Share Posted January 6, 2009 Καλημέρα. Ευχαριστώ για τα σχόλια σας. Ναι,έχει μια οπτική γωνία, που ίσως το γύρισμα μεταξύ των συμμετεχόντων να ήταν πιο προφανές αν ήταν δοσμένο πιο κινηματογραφικά ή αν το παρακολουθούσαμε μέσω μιας κάμερας.. Δεν είναι απο ταινία, αλλά λίγο πολύ όλα τα σχετικά με αυτή τη θεματολογία μοιάζουν, μιας και οι ιδέες έχουν κοινή βάση. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adinol Doy Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 Κι ἐμένα μοῦ θύμισε θεματικὰ κάποια συγκεκριμένη ταινία, πρᾶγμα ποὺ ἀναιρεῖ ἴσως τὴν πρωτοτυπία του. Ὡστόσο - καὶ γι' αὐτὸ ἀξίζουν συγχαρητήρια - κατώρθωσε ὁ Nestor νὰ ἀποδώσει μέσα σὲ λίγες παραγράφους μιὰ ἀπόκοσμη αἴσθηση καὶ τὸ κρύο ἄγγιγμα τοῦ ἀόρατου. Σὲ τόσο μικρὸ κείμενο εἶναι ἐξαιρετικὰ δύσκολο νὰ ἐπιτευχθεῖ κάτι τέτοιο. Ὁ Nestor τὸ πέτυχε ἀπόλυτα, χρησιμοποιώντας μὲ ὀξυδέρκεια ἐπιλεγμένες φράσεις ποὺ χτυπᾶνε κατ' εὐθείαν στὸν στόχο τους. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blondbrained Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 Θα συμφωνήσω με τον adinol. Ομολογώ οτι δεν θα την ονόμαζα τρόμου την ιστορία, αλλά μυστηρίου σίγουρα, και παρόλο που μου θύμισε την ταινία απο την αρχή κιόλας, και μ'έκανε να υποπτευθώ τί γίνεται απο την μέση, είναι τόσο στρωτά και όμορφα δοσμένη που δεν με πείραξε καθόλου. Πολύ καλή! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nestor Posted January 6, 2009 Author Share Posted January 6, 2009 Σας ευχαριστώ για τα σχόλια Adinol και Blondbrained. Σίγουρα δεν είναι απο την ταινία που όλοι μας σκεφτόμαστε..χιχι.. Πήρα την ιδέα απο μια τηλεοπτική σειρά τηλεreality στυλ.. Αλλά ομοιότητες υπάρχουν.. Ναι, ίσως δεν είναι καθαρά τρόμου, τουλάχιστον σε αυτό το σημείο, αλλά δεν ταίριαζε σε κάποια απο τις υπόλοιπες κατηγορίες.. και δεν ήξερα που αλλού να την κατατάξω.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blondbrained Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 αλλά δεν ταίριαζε σε κάποια απο τις υπόλοιπες κατηγορίες.. και δεν ήξερα που αλλού να την κατατάξω.. Σε νιώθω απόλυτα φίλε μου!! Ίσως οι ιστορίες φαντασίας, θα πρέπει να γίνουν Ιστορίες φαντασίας και μυστηρίου? Ίσως οι μυστηρίου εννοούνται ως φαντασίας? Αγαπητοί mods? Κάποιος? Έχω κι εγώ αυτό το πρόβλημα διαχωρισμού συχνά... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
khar Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 Έχει πρωτοτυπία και μου άρεσε επειδή έχει ατμόσφαιρα και ανατροπή. Εμένα, αντίθετα από τον Κίτσο, εκείνο κυρίως που μου αρέσει ότι κανένας δεν μπορεί να δει κανέναν. Σε κάνει ν΄αναρωτηθείς ξανά αν είναι όλοι φαντάσματα, αν όντως μπορούν να ακούνε 'μέσω του πέπλου' αλλά όχι να βλέπουν και γιατί να συμβαίνει αυτό. Θα συμφωνήσω απόλυτα με το παραπάνω. Για μένα θα δούλευε τέλεια, αν άφηνες μόνο τις φωνές ανάμεσα στους δύο κόσμους και αφαιρούσες οποιαδήποτε άλλη αλληλεπίδραση(χερούλια κτλ.) Με μια πολύ μικρή φράση του μικρού στην αρχή ότι έχει ακούσει ότι είναι στοιχειωμένο το σπίτι τους, ο αναγνώστης θα απόμεινε να αναρωτιέται ποιος είναι ο ζωντανός και ποιος το φάντασμα, και νομίζω ότι αυτό είναι ακόμα καλύτερο από το αποκαλυφθεί στο τέλος ότι ο μικρός έιναι το φάντασμα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts