Jump to content

Μάλλον Ουαλλοί

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Σταύρος Ντίλιος

Είδος: επιστημονική φαντασία

Βία;

Σεξ;

Αριθμός Λέξεων:

Αυτοτελής; Ναι

Σχόλια: είναι παλιά ιστορία για διαγωνισμό με θέμα τους Oλυμπιακούς του 2004. Είχε προηγηθεί ένα δισέλιδο κομικ που επιανε το ιδιο γεγονός απο την πλευρά των αθλητών αλλα όχι και πολύ σχετικό :)

(Οταν προσπαθώ να ποστάρω το διήγημα μου χαλάει το formating οποτε το εχω ανεβασει σαν αρχειο μόνο. Αν κάνω κάτι λαθος και δεν είναι κόπος ας το φροντίσει κάποιος admin. Ευχαριστώ.)

ΜάλλονΟυαλοι9.doc

Ένα υπέροχο διήγημα επιστημονικής φαντασίας για το οποίο έγραψα εδώ, στο τόπικ του 9.

Τιμή μας και τύχη μας που ο συγγραφέας του είναι μέλος του sff.gr! :aufo:

Robot, ευχαριστούμε πολύ που δημοσίευσες την ιστορία σου εδώ! Είναι από τα καλύτερα πράγματα που έχω διαβάσει!

Πολύ καλό, με μπόλικο χιούμορ και κυνικό. Γιατί έτσι μας αρέσει.

Ειδικά το τέλος τα σπάει. Ωραίος.

Ένα εξαιρετικό έργο σε όλους τους τομείς. Με εντυπωσίασε η σπάνια ωριμότητά του. Δεν καταλαβαίνω μόνο ένα πράγμα:

Σταύρο, γιατί δεν γράφεις συχνότερα;

Καταρχήν να ευχαριστήσω για τον χρόνο σας αλλα και για τα καλά λόγια :)

Τώρα, για το συχνότερο... η αλήθεια είναι πως δύσκολα αρχίζω να γράψω και ακόμα πιο δύσκολα τελειώνω αυτό που δύσκολα αρχίζω. Νομίζω συμβαίνει σε πολύ κόσμο. Το δουλεύω. Συχνότερα από πεζά πάντως, γράφω σενάρια για κόμικς (και αυτό οχι τόσο συχνά οσο θα ήθελα, λογω χρόνου) τα οποία κατά κανόνα είναι επιστημονικής φαντασίας και τον τελευταίο χρόνο ετοιμάζουμε με έναν φίλο το πρώτο μας graphic novel, την πρώτη μου μεγάλου μήκους ιστορία τη οποία έιναι τρόμου. Οπως και να έχει, το να ακούω τόσο καλά λόγια από ανθρώπους που έχουν διαβάσει τόσα και τόσα και όχι όπως συνήθως απο φίλους και συγγενείς, σίγουρα είναι σπουδαία ενθαρρυνση :)

Τώρα, για το συχνότερο... η αλήθεια είναι πως δύσκολα αρχίζω να γράψω και ακόμα πιο δύσκολα τελειώνω αυτό που δύσκολα αρχίζω.

Λοιπόν... welcome to the club! Ναι, θέλει υπομονή και κυρίως επιμονή. Αφού τελειώνεις το πρώτο σου graphic novel, τότε ξέρεις καλά τι σημαίνουν και τα δύο: Πωποί να πλαταίνουν στην καρέκλα και δαχτυλάκια να ταλαιπωρούν τα πλήκτρα. Συνεπώς δεν δικαιολογείσαι να μας στερείς τις ιστορίες σου. Θέλουμε κι άλλες! :thmbup:

Guest roriconfan

Πραγματικά υπέροχο. Λατρεύω το πως κριτικάρει κοινωνικά θέματα αλλά δε ξεχνιέται να είναι και όμορφα ειρωνικό.

• 4 weeks later...

Όταν είχε πέσει εκείνο το "9" στα χέρια μου ομολογώ ότι δεν κατάφερα να ολοκληρώσω την ανάγνωση αυτού του διηγήματος. Ο λόγος; δεν έβρισκα ένα storyline, μια πλοκή να με κρατήσει. Ξαναδιαβάζοντάς το τώρα, κάπου στα μισά ένιωσα ακριβώς το ίδιο συναίσθημα. Ξεπερνώντας αυτήν μου την ανάγκη και ολοκληρώνοντάς το μπορώ να πω ότι ήταν πράγματι ευχάριστα ειρωνικό, "χαοτικό" όπως θα περίμενε κανείς από έναν πρωταγωνιστή που "δεν ξέρει να γράφει" και με πρωτότυπο τίτλο. Περιμένουμε και το επόμενο!

• 1 year later...

Λοιπόν, ναι, ήταν ένα πολύ καλό διήγημα. Χιούμορ και σαρκασμός, όλα καλά τοποθετημένα.

Παίζει να είναι και

η πιο ευχάριστη ιστορία καταστραφής που έχω διαβάσει μετά τους Ωτοστοπίτες του Γαλαξία

Εκείνο που μου άρεσε περισσότερο ήταν αυτά τα μικρά κεφαλαιάκια με τους καταπληκτικούς τίτλους και η εξήγηση μια παράγραφο πριν το τέλος γιατί είναι γραμμένο έτσι. :thmbup:

Λοιπόν, ναι, ήταν ένα πολύ καλό διήγημα. Χιούμορ και σαρκασμός, όλα καλά τοποθετημένα.

Παίζει να είναι και

η πιο ευχάριστη ιστορία καταστραφής που έχω διαβάσει μετά τους Ωτοστοπίτες του Γαλαξία

Εκείνο που μου άρεσε περισσότερο ήταν αυτά τα μικρά κεφαλαιάκια με τους καταπληκτικούς τίτλους και η εξήγηση μια παράγραφο πριν το τέλος γιατί είναι γραμμένο έτσι. :thmbup:

Όπως είπα και στο συγγραφέα, τη μοναδική φορά που τον συνάντησα, αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου διηγήματα και το διαβάζω με την ίδια ευχαρίστηση σχεδόν μια φορά το χρόνο. Πιστέυω, ότι δικαίως βρίσκεται στη λίστα (όχι τη μαύρη, την άλλη) του mman.

Και το καλύτερο απ' όλα είναι ο τίτλος. Εδώ μπορούμε να μιλάμε άνετα για κερασάκι στην τούρτα, τελική πινελιά και άλλες παρεμφερείς παρομοιώσεις.

Τέλειο στις διαστάσεις του. Ιδανική, αποδοτική, δυνατή γραφή. Δεν κλέβει χρόνο, δεν σπαταλά χρόνο. Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει, έχει πολλά να το ζηλέψουν. Το ζηλεύω κι εγώ προσωπικά.

• 3 weeks later...

Οι διάφορες συμπτώσεις που με έκαναν κατά καιρούς να αναβάλω την ανάγνωση του διηγήματος, θα μπορούσαν να χτίσουν μια επαρκώς κωμική ιστορία από μόνες του. Τέλος πάντων, επιτέλους τα κατάφερα.

Το πρώτο "βιβλίο" ήταν τόσο καλό όσο είχα ψηθεί να περιμένω από αυτά που είχα ακούσει. Το δεύτερο ξεκινάει με τα γεγονότα στον ΗΣΑΠ που φαίνονται να μην έχουν αιτία ύπαρξης (γιατί πήγε εκεί ο ήρωας αφού ήξερε πως δε λειτουργεί;) και γενικά το κείμενο συνεχίζει με λιγότερο κέφι, χωρίς να να προσθέτει τόσο στο κλίμα που έχει ήδη δημιουργηθεί. Συνολικά, νομίζω θα μπορούσε να λείπει το δεύτερο βιβλίο και πάλι να έχουμε ένα εξαιρετικό διήγημα, καλύτερο από το τωρινό.

[έκανα και τεχνικές παρατηρήσεις, αμφιβόλου χρησιμότητας πια, στο αρχείο: I Robot - ΜάλλονΟυαλοι9.doc]

Edited by Electroscribe

• 1 year later...

Αυτό το διήγημα, αξίζει ένα BUMP τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.

Μου άρεσε ο τίτλος, το χιούμορ που έβγαζε και τρόπος που τελείωσε η ιστορία :tease:

• 3 weeks later...
  • Φάντασμα changed the title to Μάλλον Ουαλλοί