Jump to content

Γλυκόπιοτο Φως

Tiessa

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Βάσω

Είδος: Φαντασία

Βία; Ούτε κατά διάνοια

Σεξ; Ναι

Αριθμός Λέξεων: 2976

Αυτοτελής; Ναι

Σχόλια: Το διήγημα αναπτύσσει μια ιδέα που είχα στο μυαλό μου πολλά χρόνια, αλλά την έγραψα τελικά πολύ πρόσφατα, για το 12ο εργαστήριο της ΑΛΕΦ, που είχε προαιρετική θεματική τον έρωτα και το σεξ. Με αφορμή όσα είπαμε τις τελευταίες μέρες για το σεξ, αποφάσισα να το ανεβάσω. Παρόλο που υποψιάζομαι ότι είναι υπερβολικά ρομαντικό για τα γούστα των περισσότερων εδώ, θα ήθελα μερικά σχόλια μια που είναι το μοναδικό μου γραπτό με περιγραφικό σεξ.

Sweet_tasting_light.doc

Πολύ ρομαντικό, αλλά όχι γλυκανάλατο, και ξέρω γιατί.

Γιατι ο εραστής της δεν είναι ανθρώπινος, γιατί μία τέτοια αγάπη, ένας τέτοιος ιερός πόθος είναι τόσο σπάνιος, που μόνο μέσω ενός μη-ανθρώπινου όντος θα μπορούσε να μοιάζει αληθοφανής

πολυ γλυκό, τρυφερό, αθώο

Τα παρακάτω σχόλιά μου έγιναν στα πλαίσια του 12ου Λογοτεχνικού Εργαστηρίου της ΑΛΕΦ:

Ένα συνεπές με τον εαυτό του διήγημα που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διαφύλαξε ιδανικά, από τουλάχιστον έναν έμπειρο όσον αφορά τη συγγραφέα αναγνώστη, την τελική έκπληξή του η οποία «κουμπώνει» πάνω της όλες τις προηγούμενες λεπτομέρειες και πτυχές της ιστορίας, ακόμα και τον τίτλο.

Αν και κομμάτι ξεπέτα (χρήση έτοιμων ιδεών ακόμα και… ονομάτων) κινείται στο γνωστό, καλό επίπεδο γραφής σου.

Τέλος συγγραφικών χαϊδεμάτων.

Αντίθετα με την Βάλιρα, ο Ράζαθορ δεν φαίνεται να έχει κάποιο ισχυρό κίνητρο για μια τέτοια ένωση με έναν άνθρωπο. Αναφέρεις κάτι για το «πνευματικό άγγιγμα και τη χροιά της αγάπης της» αλλά δεν με έπεισε. Είναι βασικό να ενισχύσεις το κίνητρο, αλλιώς όλη η ιστορία θα φαίνεται ψεύτικη.

Τέλος όσον αφορά την περιγραφή της ερωτικής σκηνής, δυστυχώς είναι σαφές ότι είναι γραμμένο από γυναίκα. Αυτό βέβαια είναι ένα αμφιλεγόμενο μειονέκτημα, αλλά προσωπικά μ’ αρέσει να μην μπορώ να διακρίνω το φύλο του συγγραφέα και απολαμβάνω ιδιαίτερα όταν ένας άντρας γράφει «γυναικεία» ή (ακόμα καλύτερα) το αντίθετο.

Και τώρα που τα είπα και ξαλάφρωσα, αγνόησε το τελευταίο σχόλιο περί γυναικείας περιγραφής, αφού είναι προφανές ότι έγραψες αυτό το διήγημα έτσι ακριβώς γιατί σου άρεσε αυτό το είδος ερωτικής περιγραφής/επαφής – ξέρω καλά ότι όταν μιλάει το 23ο χρωμόσωμα δύσκολα μπορεί κανείς να ακούσει οτιδήποτε άλλο.

Το «Γλυκόπιοτο Φως» μου άρεσε.

[Και ναι, μπορείς να κρεμάσεις τη σελίδα με αυτή τη δήλωση δίπλα στον Ικαρομένιππο :rolleyes: ]

Τα παρακάτω σχόλιά μου έγιναν στα πλαίσια του 12ου Λογοτεχνικού Εργαστηρίου της ΑΛΕΦ:

Αν και κομμάτι ξεπέτα (χρήση έτοιμων ιδεών ακόμα και… ονομάτων)

Χε, χε, χε... και δεν είδες ότι αφαίρεσα ένα συγκεκριμένο όνομα από το τέλος, ε; Για όσους δεν γνωρίζονταν ήδη με τον κύριο, το όνομά του δεν θα πρόσθετε τίποτα, ενώ αντιθέτως θα γεννούσε άλλες προσδοκίες όταν θα έκαναν τελικά τη γνωριμία.

Αναφέρεις κάτι για το «πνευματικό άγγιγμα και τη χροιά της αγάπης της» αλλά δεν με έπεισε. Είναι βασικό να ενισχύσεις το κίνητρο, αλλιώς όλη η ιστορία θα φαίνεται ψεύτικη.

Ναι, αυτό είναι στα υπόψη να γίνει κάποια στιγμή, αλλά είπα να προλάβω να το ανεβάσω τώρα που γυρίζει για το σεξ. :whistling:

Επίσης πριν το πάω για χειρουργείο, είπα να πάρω και μια δεύτερη γνώμη.

[Και ναι, μπορείς να κρεμάσεις τη σελίδα με αυτή τη δήλωση δίπλα στον Ικαρομένιππο :rolleyes: ]

Δεν θα χρειαστεί πια, γιατί η δήλωσή σου κρεμάστηκε εδώ, όπου τη βλέπει πολύ περισσότερος κόσμος!

Σ' ευχαριστώ, mman.

Μια πολύ δυνατή, ρομαντική ιστορία! Οι περιγραφές ήταν πολύ όμορφες και σε ορισμένες περιπτώσεις... έξυπνα διατυπωμένες (υποκλίνομαι στο "εξωτερικό

όσοι το διαβάσατε καταλάβατε

" της 4ης σελίδας (μα φυσικά, όλα τα καλά συμβαίνουν στην τέταρτη σελίδα). Ευχάριστη έκπληξη υπήρξε για μένα η αναφορά του πόνου, ενός στοιχείου που, ενώ μου είναι θεωρητικά/πρακτικά γνωστό συστατικό, δε θα μου περνούσε ποτέ από το μυαλό να το συμπεριλάβω σε μια τέτοια ιστορία. Φαντάζομαι βοηθά το ότι είσαι γυναίκα.

Στις τελευταίες σειρές αναφέρεις μια ακόμα πληροφορία που αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να έρθει ως έκπληξη αλλά εγώ παραδόξως την είχα ήδη προσθέσει με το μυαλό μου, οπότε με στενοχώρεσε που η κορύφωση δεν αφορούσε Εκείνον και τη σχέση τους (π.χ. την εγκατέλειψε; τι έγινε μετά; ). Τέλος, παρότι αντιλαμβάνομαι ότι η ιστορία ουσιαστικά περιγράφει μια μικρή κι απλή ιδέα, η περιγραφή αυτή έγινε με τόσο αριστοτεχνικό τρόπο που με γέμισε. Thumbs up!

Μου άρεσε πάρα πολύ. Ήταν πολύ γλυκιά, ρομαντική ιστορία με όμορφες περιγραφές και εικόνες. Μου άρεσε πολύ η ιδέα

να αποκτά το ίδιο κουσούρι όποιος άντρας σμίγει μαζί της!

. Κάνει την ηρωίδα μοναχική και μυστηριώδη κατα κάποιο τρόπο. Εμένα το κίνητρο που έχεις μέσα με κάλυψε μια χαρά γιατί έτσι κι αλλιώς μιλάμε για ένα πλάσμα που δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι, οπότε ταιριάζει να υπάρχει μια ασάφεια γύρω απ' αυτόν και τα κίνητρά του...

Blondbrained, Kitso, σας ευχαριστώ πολύ. Χαίρομαι που σας άρεσε και δεν το βαρεθήκατε.

Τέταρτε, ενδιαφέρουσα η παρατήρηση ότι όλα τα καλά συμβαίνουν στην 4η σελίδα. :D

Επίσης ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ουσιαστικά δεν υπάρχει κορύφωση στο τέλος (πέρα από την

αποκάλυψη ότι η Βάλιρα είναι τυφλή

) γιατί παρατηρούμε μια επαναλαμβανόμενη σκηνή (όπως λέει στην αρχή, οι γυναίκες αδιαφορούν για τη μεσημεριανή της εκτροπή από το πρόγραμμα εδώ και χρόνια). Το μόνο που αλλάζει αυτή τη συγκεκριμένη μέρα είναι ότι του δίνει όνομα. Πάντως, στα εκτός ιστορίας, αυτά που είναι μόνο στο μυαλό του συγγραφέα, όχι, δεν την εγκατέλειψε. Είναι ιδιαίτερα μακρόβιος και δεν λειτουργεί με τα ανθρώπινα δεδομένα.

Lizbeth_covenant, επίσης ευχαριστώ. Η ιδέα

να αποκτά το κουσούρι όποιος άντρας σμίγει μαζί της είναι απαραίτητη για να δικαιολογήσει εξάλλου τη μοναξιά της. Είναι λογικό ότι μια βουβή και τυφλή γυναίκα (σε μια εποχή που προφανώς θα είναι και αγράμματη) σημαίνει ότι θα μπορούσε να πέσει άμεσα θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και να την έχουν βιάσει όλοι οι άντρες που θα έχουν βρεθεί γύρω. Ο φόβος μην ΄κολλήσουν' τούς κρατάει μακριά. Δεν ήθελα να γράψω πάνω στο θέμα ότι έχει γνωρίσει μόνο βιασμό από το άλλο φύλο και μόνο ο πολύμορφος τής προσφέρει αγάπη. Προτίμησα να πω ότι δεν έχει γνωρίσει τίποτα.

Tiessa διάβασα την ιστορία και μου άρεσε σε πολλά σημεία. Μου άρεσαν ιδιαίτερα τα σημεία που αναφερόσουν στις υφάντρες και το κομμάτι προς το τέλος εκεί που η κοπέλα δίνει όνομα στον «αλλόκοτο» εραστή της. Δεν είχα καταλάβει ότι ήταν και τυφλή εκτός από μουγκή και ήταν αρκετά καλή έκπληξη στο τέλος. Ο τρόπος που περιέγραψες την ερωτική σκηνή ήταν γλυκός και αέρινος μιας και ταίριαζε με την γενικότερη ατμόσφαιρα αλλά ίσως και λίγο υπερβολικά «ιδανικός» και βαρυφορτωμένος. Ίσως θα προτιμούσα τη σκηνή λιγότερο ονειρική αλλά αυτό είναι θέμα γούστου. Ίσως πάλι φταίει η απουσία γενικότερου background στην ιστορία που μου δημιούργησε αυτή την αίσθηση. Δεν δίνεις περισσότερες πληροφορίες για το ποιος και το γιατί, άλλωστε δεν είναι αυτή η ουσία και μπορεί εκεί να οφείλεται η αίσθηση που μου έδωσε η ιστορία.

Πάντως φαίνεται ότι ξέρεις να διηγείσαι.

Μου άρεσε πάρα πολύ και μου άρεσε πάρα πολύ που ήταν γραμμένο από την γυναικεία πλευρά. Η μοναδική μου ένστανση είναι στον υπότιτλο: δεν θεωρώ ότι το διήγημά σου περιγράφει σεξ . Για μένα αυτό που περιγράφεται είναι ένα αμοιβαίο δώσιμο αισθημάτων, σωμάτων, και σκέψεων. Μάλλον το υποτιμάς.

[Μα το πραγματικά καλό σεξ, πες το έρωτα, συνουσία (αυτή η λέξη νομίζω το περιγράφει πραγματικά καλύτερα, όταν μιλάμε για τέλεια ένωση), είναι έτσι. Δεν υποτιμάει την ιστορία της λέγοντας πως περιγράφει σεξ, οι άνθρωποι υποτιμούν το τι είναι, ακόμα καλύτερα το τι θα μπορούσε να είναι, το σεξ. Σίγουρα, μπορεί να είναι απλά μια εκτόνωση. Αλλά μπορεί να είναι και έτσι ακριβώς όπως το περιγράφει η Tiessa, και δεν χρειάζεται κάποιος απ' τους συμμετέχοντες να είναι καν κάτι παραπάνω από απλά άνθρωπος...]

Μου άρεσε πολύ η ιστορία σου [αν και θα την έλεγα "εικόνα", και όχι ιστορία, γιατί δεν έχει ακριβώς πλοκή - θα μπορούσε να είναι κομμάτι μιας ιστορίας]. Είναι από τις ομορφότερες ερωτικές περιγραφές που έχω διαβάσει, και το ότι δεν άφησες τα συναισθήματα να εκφράζονται μόνο με άυλους τρόπους αλλά τα έμπλεξες με σωματικά ερεθίσματα την κάνει ρεαλιστική - δεν μειώνει το ρεαλισμό το ότι δεν είναι κι οι δυο εραστές άνθρωποι. Το μόνο που δε μου άρεσε είναι η "αποκαλυψη" στο τέλος, ή μάλλον ο επεξηγηματικός τρόπος με τον οποίον την έκανες, είναι σαν σημείωση, σαν κάτι εκτός της αίσθησης της ιστορίας/εικόνας, σαν κάτι επιπρόσθετο.

Edited by Nienna

Για να γίνω πιο κατανοητή και να μην παρεξηγηθώ: σύμφωνα λοιπόν με το λεξικό, σεξ το [séks] Ο (άκλ.) : λέξη με την οποία δηλώνεται γενικά ο σαρκικός έρωτας. Το διήγημα λοιπόν για μένα δεν περιέγραφε κάτι τέτοιο. Δεν αναφερόταν μόνο στα σαρκικά ερεθίσματα. Για μένα πάντα περιέγραφε μια τέλεια ένωση (δανείζομαι τον όρο σου Nienna, ελπίζω να μην πειράζει.)

Constantine, Mariposa, Nienna σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και για τα ενδιαφέροντα σχόλια.

Mariposa, ο λόγος που έβαλα τον υπότιτλο ήταν αφενός επειδή στο σημείο που περιγράφεται η ένωση υπάρχουν και ανατομικές λεπτομέρειες και αφετέρου επειδή συζητιόταν το θέμα στο τόπικ για την σεξουαλικότητα. Δεν το υποτιμώ, όπως δεν υποτιμώ και το σεξ εξάλλου. :whistling:

Nienna, η αλήθεια είναι ότι παρόλο που η ιδέα με απασχολούσε πολλά χρόνια, το εύρημα της αποκάλυψης του τέλους γίνεται κυρίως για να δηλώσει την ακόμα μεγαλύτερη ιδιαιτερότητα της σχέσης. Μου φάνηκε πολύ πιο ενδιαφέρον να μιλάς με εικόνες σε κάποιον που δεν βλέπει.

Ίσως πάντως να έχεις δίκιο για τον τρόπο της αποκάλυψης, μπορεί να έπρεπε απλώς να την πλέξω μαζί με τα νήματα στην τελευταία παράγραφο και να μην γίνει εν είδει υποσημείωσης, αλλά μόλις εκείνες τις μέρες είχε περάσει από το μυαλό μου να δουλέψω κάποια θέματα με το φως και γι αυτό το έκανα έτσι, θέλοντας ν' αρχίσω και να τελειώσω με το φως.

Είσαι το φως που σταλάζει μέσα μου και γεμίζει κάθε πτυχή του κορμιού μου. Είσαι το φως που σάρωσε κάθε σκοτεινιά από τις σκέψεις μου. Το φως που απλώνεται σαν το βάλσαμο, χαρίζοντας γιατρειά και αγάπη σ’ αυτό το σώμα, που διαφορετικά θα γινόταν παγωμένο κουφάρι πολύ πριν το εγκαταλείψει η δύναμη της ζωής. Έτσι θα σε σκέφτομαι πάντα, αγαπημένε: Γλυκόπιοτο φως

Η πιο ομορφη δηλωση αγαπης που εχω διαβασει τελευταια! Το πιο τρυφερο πραγμα που μπορει να πει μια ερωτευμενη γυναικα στο συντροφο της (αλλοκοτο ή "κανονικο"). Γιατι αυτο δεν ψαχνουμε ολες (και ολοι) κατα βαθος? Ενα γλυκοπιοτο φως? (Οποιος με πει γλυκαναλατη...εχει δικιο!)

Γενικα υπεροχο!

• 2 weeks later...

Αξιώθηκα κι εγώ να το διαβάσω κι ήταν, όπως λένε κι οι αγγλοσάξωνες, χρόνος καλά ξοδεμένος. Το είδος του κειμένου που σ' αφήνει μ' ένα χαζό χαμόγελο και μια προσωρινή (δυστυχώς) υποψία πως δεν είναι τελικά όλα άθλια στον κόσμο.

Η τελική ανατροπή ήταν απαραίτητη, αν και δεν αποτελούσε ουσία της πλοκής, γιατί αλλιώς ο μόνος τρόπος να κλείσει το κείμενο θα ήταν το μάλλον άχρωμο "... κι έτσι περνούσε κάθε μέρα της. Αύριο πάλι".

Αν έχω κάποια ένσταση είναι στην κάπως αρλεκινική επιμονή στο "κανένας ανθρώπινος άντρας δε θα μπορούσε να το δώσει αυτό". Πάντα με χάλαγε αυτό το "όλοι οι άντρες είναι γουρούνια εκτός από εκείνον τον ένα που φυσικά θα αναγνωρίσει το πόσο ξεχωριστή είναι η ξεχωριστή πρωταγωνίστρια". Από την άλλη, μπορεί απλά να ζηλεύω, μιας και είμαι κι εγώ ατελής ανθρώπινος άντρας :lol:

Αξιώθηκα κι εγώ να το διαβάσω κι ήταν, όπως λένε κι οι αγγλοσάξωνες, χρόνος καλά ξοδεμένος. Το είδος του κειμένου που σ' αφήνει μ' ένα χαζό χαμόγελο και μια προσωρινή (δυστυχώς) υποψία πως δεν είναι τελικά όλα άθλια στον κόσμο.

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, Electroscribe. Εγώ πιστεύω, καμιά φορά περισσότερο κι απ' όσο πρέπει, ότι δεν είναι όλα άθλια στον κόσμο και μ' αρέσει να το λέω.

Αν έχω κάποια ένσταση είναι στην κάπως αρλεκινική επιμονή στο "κανένας ανθρώπινος άντρας δε θα μπορούσε να το δώσει αυτό".

...

Από την άλλη, μπορεί απλά να ζηλεύω, μιας και είμαι κι εγώ ατελής ανθρώπινος άντρας :lol:

Ήμουνα σίγουρη ότι κάποια στιγμή αυτή η υπερβολική γενίκευση θα προκαλούσε κάποια αντίδραση, αλλά ελπίζω ότι σώζεται από το γεγονός ότι ο πολύμορφος δεν είναι άντρας και δεν έχει καν ανθρώπινα κριτήρια στον τρόπο σκέψης και αντιδράσεων.

Όσο για το δεύτερο σημείο, μπορώ απλά να σου περιγράψω την αντίδραση του αδελφού μου, επειδή ήμουνα μπροστά όταν το διάβαζε: Βαθύς αναστεναγμός, τσιγάρο, βαθιά ρουφηξιά, κούνημα κεφαλιού: "Είμαστε τελειωμένοι, μαζί του δεν τα βγάζει κανείς πέρα". :bye2:

• 2 years later...

Bump εδώ γιατί το αξίζει.

Αν και κανείς άντρας δεν θα πήγαινε μαζί της, μια υφάντρα, χτυπημένη από αναπηρία και σημαδεμένη από κατάρα, κάνει ένα διάλειμμα από τη δουλειά της για ένα κρυφό ραντεβού. Σας προτείνω να την ακολουθήσετε στην κάμαρά της.

Edited by mman

Αν και κανείς άντρας δεν θα πήγαινε μαζί της, μια υάντρα,

Και μόνο επειδή γράφεις υάντρα, με βάζεις στον πειρασμό να το διαβάσω.

Edited by odesseo

Τίεσσα θα παραπονεθώ για κάτι. Θα έπρεπε να το γράφεις πάνω πάνω. Θα έπρεπε να το διαφημίζεις.

Αυτή εδώ η ιστόρια λαμβάνει χώρο στον κόσμο των Λαξευτών!

Αχ, πόσο χάρηκα :D Είναι σαν μια απάντηση σε όλους που είπανε ότι δεν υπάρχει μια σκηνή μεγάλης ερωτικής κορύφωσης. Να λοιπόν. Τώρα να πω την μαύρη αλήθεια παρά ήταν μεγάλο σε λέξεις και εκθαμβωτικό για μένα. Αλλά γιατί όχι; Με παρηγορεί που ένας τέτοιος άνρθωπος χτυπημένος από τη μοίρα βρήκε κάτι τέτοιο.. :)

Edited by Διγέλαδος

Ωχ! Προφανώς, typo. "υφάντρα". Edit. Λιγότερο ελκυστικό τώρα;:D

Ναι, αλλά τη δουλειά του την έκανε. Γιατί το ίδιο το διήγημα είναι πολύ ελκυστικό. Edited by odesseo

Ένα συνεπές με τον εαυτό του διήγημα που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διαφύλαξε ιδανικά, από τουλάχιστον έναν έμπειρο όσον αφορά τη συγγραφέα αναγνώστη, την τελική έκπληξή του η οποία «κουμπώνει» πάνω της όλες τις προηγούμενες λεπτομέρειες και πτυχές της ιστορίας, ακόμα και τον τίτλο.

Αν και κομμάτι ξεπέτα (χρήση έτοιμων ιδεών ακόμα και… ονομάτων) κινείται στο γνωστό, καλό επίπεδο γραφής σου.

Τέλος συγγραφικών χαϊδεμάτων.

Αντίθετα με την Βάλιρα, ο Ράζαθορ δεν φαίνεται να έχει κάποιο ισχυρό κίνητρο για μια τέτοια ένωση με έναν άνθρωπο. Αναφέρεις κάτι για το «πνευματικό άγγιγμα και τη χροιά της αγάπης της» αλλά δεν με έπεισε. Είναι βασικό να ενισχύσεις το κίνητρο, αλλιώς όλη η ιστορία θα φαίνεται ψεύτικη.

Τέλος όσον αφορά την περιγραφή της ερωτικής σκηνής, δυστυχώς είναι σαφές ότι είναι γραμμένο από γυναίκα. Αυτό βέβαια είναι ένα αμφιλεγόμενο μειονέκτημα, αλλά προσωπικά μ’ αρέσει να μην μπορώ να διακρίνω το φύλο του συγγραφέα και απολαμβάνω ιδιαίτερα όταν ένας άντρας γράφει «γυναικεία» ή (ακόμα καλύτερα) το αντίθετο.

Και τώρα που τα είπα και ξαλάφρωσα, αγνόησε το τελευταίο σχόλιο περί γυναικείας περιγραφής, αφού είναι προφανές ότι έγραψες αυτό το διήγημα έτσι ακριβώς γιατί σου άρεσε αυτό το είδος ερωτικής περιγραφής/επαφής – ξέρω καλά ότι όταν μιλάει το 23ο χρωμόσωμα δύσκολα μπορεί κανείς να ακούσει οτιδήποτε άλλο.

-Συμφωνώ ότι είναι πολύ όμορφο, ποιητικό, γλυκό, ρομαντικό κλπ.

-Απορώ που ο γνωστός ψείρας δεν ενοχλείται από το ότι το διήγημα δεν έχει υπόθεση, αλλά είναι απλώς μια πολύ γλυκιά περιγραφή.

-Πώς είναι δυνατόν, σε περιγραφή ερωτικής σκηνής, να μη φαίνεται το φύλο του συγγραφέα; Σε ποιον τομέα διαφέρουν περισσότερο οι άντρες από τις γυναίκες αν όχι στον τρόπο που αντιλαμβάνονται το σεξ; ΟΚ, όχι ότι δεν καταλαβαίνει κανείς πώς αντιλαμβάνεται το σεξ το αντίθετο απ' αυτόν φύλο, αλλά άλλο αυτό και άλλο μια πετυχημένη λογοτεχνική περιγραφή. Κάποιοι το έχουν καταφέρει, αλλά πόσοι;

-Συμφωνώ ότι πρέπει να το γράψεις κάπου (Βάσω) ότι είναι από τους Λαξευτές. Για διαφήμιση. Για όσους θέλουν κι άλλο.:)

-Ομολογώ πως δεν κατάλαβα ότι η Βάλιρα ήταν από την αρχή τυφλή. Νόμισα προς στιγμή ότι τυφλώνεται μόνο όταν του δίνει όνομα. Οκ, είμαι απρόσεχτη αναγνώστρια.

-Χμμ. Εκτός από το ότι είναι μουγκή και τυφλή, έχει και κάτι άλλο το οποίο φοβούνται μην κολλήσουν οι άντρες και δεν την πλησιάζουν; Γιατί δε νομίζω ότι θα έφτανε αυτό. Υπήρξε εποχή που ο κόσμος φοβόταν μην κολλήσει τύφλωση αν έρθει σε επαφή με τυφλούς; (μάλλον κάτι δεν έχω προσέξει πάλι)

-Πολύ ωραία φράση αυτή εδώ:

[το χάδι] Αυτού η απουσία την πονούσε άλλοτε, σαν πληγή, κι έστελνε τη σκέψη της στα περίεργα μονοπάτια μιας μοναξιάς που γειτόνευε με την τρέλα.

:lol: :lol:

Guest old#2065

Τελικά φοβερά χρήσιμα αυτά τα bumps του Μιχάλη.

Μετα τα παιδιά κάτω στον κάμπο του Κωνσταντίνου, γνώρισα το πραγματικά γλυκόπιοτο φως της Βάσως.

Πολύ καλή δουλειά , πανόραμα αισθήσεων, αισθημάτων, χρωμάτων και ,επιτρέψτε μου ίσως το κυριώτερο, επιθυμιών.

Να εξηγήσω το τελευταίο.

Εγώ βρήκα το εύρημα του υπερφυσικού όντος, που μόνο ένα τέτοιο, μπορεί να προσφέρει την ολοκλήρωση που περιγράφεται, μοναδικό.

Η ιδανική ολοκλήρωση, όπου συνηπάρχουν οι αισθήσεις, τα αισθήματα, οι επιθυμίες, η ψυχή και το μυαλό ταυτόχρονα και στο μέγιστο βαθμό, είναι προφανώς το ανέφικτο όνειρο μιάς ολοκληρωμένης γυναίκας. Και η βεβαιότητα ότι είναι ανέφικτο στον κόσμο τούτο, κάνει μιά μαστόρισα του γραπτού λόγου, να το περιγράψει ανακαλύπτντας τον ιδανικό εραστή στο χώρο του φανταστικού, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Φανταστείτε να ξόδευε αυτή την θεική περιγραφή της ολοκλήρωσης, σε μια ερωτική σκηνή με δύο πραγματικούς εραστές, θα της λέγαμε μπράβο για την περιγραφή,;αλλά κανείς δεν θα την ......πίστευε.;-)

• 1 year later...

Βλέποντας κάποιος το μέγεθος της ιστορίας, θα μπορούσε ίσως να πει ότι δεν προσφέρεται για πολλά- πολλά. Είναι όμως τόσο καλή παρ' όλη την συντομία της. Ωραία ονόματα (για ακόμη μία φορά) και πολύ καλές οι περιγραφές του σεξ και της κορύφωσης στο τέλος. Αποδίδεται όμορφα η τραγικότητα της πρωταγωνίστριας και η αποξένωση της από τις άλλες γυναίκες. Μικρές, εύστοχες προτάσεις, και όσο για την αποκάλυψη στο τέλος, με βρήκε απροετοίμαστο μιας ούτε και εγώ το είχα καταλάβει. Ως μειονέκτημα θα βάλω το ότι χάνει αν δεν έχει διαβάσει κανείς τους Λαξευτές, σαφώς και θα αρέσει περισσότερο έτσι. Π.χ. προτού ξεκινήσω, ήξερα για τους Πολύμορφους και γι' αυτό μου άρεσε η όλη κατάσταση μία φορά παραπάνω. Διαφορετικά δεν θα ίσχυε αυτό.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και για τα σχόλιά σου, Δημήτρη. :)

Η ιστορία αυτή γράφτηκε σχεδόν ταυτόχρονα με το τέλος του τρίτου βιβλίου των Λαξευτών, οπότε ήμουνα και πολύ μέσα στο πνεύμα τους εκείνη την εποχή. Σίγουρα έχεις δίκιο που λες ότι δεν προσφέρει την ίδια ευχαρίστηση σε όσους δεν γνωρίζουν εκείνο τον κόσμο. Ακόμα πιο σίγουρα δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να την γράφει ποτέ αν δεν είχα "ζήσει" κι εγώ τόσα χρόνια εκεί μαζί με τους πολύμορφους.