KELAINO Posted March 24, 2012 Share Posted March 24, 2012 Όντως τέλειο. Εκτός από εκεί που λέει ο πρίγκηψ ''σου έχω άλλη μια δοκιμασία'' η οποία φράση δεν κολάει σε παραμύθι, γιατί ας πούμε εννοείται ότι όλα αυτά είναι μυητικές δοκιμασίες κλπ, είναι ρε παιδί μου τέλειο. Μπράβο ρε Κέλλη που ξεθάβεις ωραία πραγματάκι και για μας. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naroualis Posted March 24, 2012 Author Share Posted March 24, 2012 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted April 13, 2012 Share Posted April 13, 2012 Tι ωραια ιστορια ηταν αυτη!!! Μου αρεσε παααρα πολυ...λατρευω τα παραμυθια ουτως η αλλως ποσο μαλλον αν ειναι καλα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OxAp0d0 Posted April 13, 2012 Share Posted April 13, 2012 (edited) Τρώτε σκόρδα. Κάνουν καλό. (μισό τώρα να διαβάσω και τις άλλες απαντήσεις πριν προσθέσω κάτι άλλο) Εδιτ: Να ευχαριστήσω την wordsmith με τιν αξίνα και το φτυάρι της αρχικά και να προσθέσω μερικά σχολιάκια: 1) Με ξένισε κι εμένα η λέξη βυζί, είμαι γαλουχημένος σε ξενόφερτα παραμύθια ή "καλλωπισμένα" εγχώρια. Το μοτίβο του παράξενου πλάσματος -> παράξενου ταξιδιού -> τιμωρία των "κακών" το ακολουθείς απολαυστικότατα και το έχω συναντήσει πολλάκις, αλλά δε θυμάμαι τέτοια χρήση γλώσσας. Μπορεί όντως να είναι θέμα λογοκρισίας. 2) Δε με ενοχλεί τίποτα περίεργο που γίνεται σε παραμύθι (γιατί δε πέθανε πχ), θα ήθελα να τονίζεται λίγο παραπάνο το πόσο κακοί ήταν οι θετοί γονείς (πέρα από το ότι μύριζαν σκορδίλα ). 3) Δε κατάλαβα το τέλος. Έμαθα όμως για το στριγγλοβότανο! Πέρα από αυτό, άλλες μια δυο προτάσεις τις ήθελα πριν το τέλος. Γενικά Edited April 13, 2012 by OxAp0d0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ayu Posted April 14, 2012 Share Posted April 14, 2012 Πολύ μου άρεσε το παραμύθι σου, Ευθυμία, και μπράβο στους συμφορουμίτες που το ξετρύπωσαν. Πολύ καλός ο χειρισμός της συγκεκριμένης γραφής. Μόνο εδώ "Πέρασε το κορίτσι τους κάμπους, τους πέρασαν κι οι άλλοι τρεις πίσω της. Πήρε το κορίτσι ν’ ανεβαίνει στα βουνά, πήραν να τ’ ανεβαίνουν κι οι τρεις πίσω της. Πέρασε το κορίτσι το βράχο και πήρε το μονοπάτι που πάει ίσα στον πιο ψηλό γκρεμό, πέρασαν το βράχο κι οι άλλοι τρεις πίσω της." κλώτσησα λίγο με την επανάληψη, η οποία στο υπόλοιπο παραμύθι μου φάνηκε ότι λειτουργούσε καλά. Το μυθιστόρημα το έχεις ολοκληρώσει; Το διαβάζουμε πουθενά; Αλλά βασικά άλλο ήθελα να σου πω. Έχεις υπ' όψιν σου τη Νύχτα του Τράγου; Είναι το κείμενο από την ομότιτλη παράσταση του Σωτήρη Χατζάκη, βασισμένο σε παραδοσιακά ελληνικά παραμύθια. Έχει κυκλοφορήσει στον μικρό Ιανό. Ρίξε μια ματιά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted April 14, 2012 Share Posted April 14, 2012 Μαρη Ayu... τι ειπες τωρα... την ειχα ακουστα την νυχτα του τραγου!!! Νομιζω παιζοταν και στο θεατρο πριν χρονια και δεν ειχα καταφερει να την δω! Θα το ψαξω και εγω... να σαι καλα! Α...και επειδη ξεχασα να το αναφερω νωριτερα... εμενα δεν με ενοχλησε καθολου η λεξη βυζι...νομιζω πως ειναι εντελως ταιριαστη... ειναι λαικο παραμυθι... τι να ελεγε δηλαδης... αριστερο στηθος; Θα μου εκανε πολυ αποστειρωμενο... βυζι ειναι βυζι ειπε. Βεβαια αυτα ειναι θεμα γουστου αλλα ειπα να πω την αποψη μου. Βυζι βυζι βυζι! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naroualis Posted April 14, 2012 Author Share Posted April 14, 2012 2) Δε με ενοχλεί τίποτα περίεργο που γίνεται σε παραμύθι (γιατί δε πέθανε πχ), θα ήθελα να τονίζεται λίγο παραπάνο το πόσο κακοί ήταν οι θετοί γονείς (πέρα από το ότι μύριζαν σκορδίλα ). 3) Δε κατάλαβα το τέλος. Έμαθα όμως για το στριγγλοβότανο! Πέρα από αυτό, άλλες μια δυο προτάσεις τις ήθελα πριν το τέλος. Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή. Για το 2) έχεις απόλυτο δίκιο. Και δε χρειάζεται και κανένα σοβαρό editing για να διορθωθεί αυτό, μια δυο φρασούλες εδώ κι εκεί. Για το 3)... κοίτα, όπως είπε και κάποιος πριν από καιρό, το κορίτσι πρέπει να δείξει με κάποιον τρόπο ότι είναι άξια του αρραβωνιάρη. Ποιος τρόπος καλύτερος από το να αποδείξει ότι έχει τσαγανό να "φάει" τον εχθρό της σα λύκαινα; Δεν ξέρω αν σε κάλυψα, αν όχι, πες μου να το παλέψουμε. Το μυθιστόρημα το έχεις ολοκληρώσει; Το διαβάζουμε πουθενά; Αλλά βασικά άλλο ήθελα να σου πω. Έχεις υπ' όψιν σου τη Νύχτα του Τράγου; Είναι το κείμενο από την ομότιτλη παράσταση του Σωτήρη Χατζάκη, βασισμένο σε παραδοσιακά ελληνικά παραμύθια. Έχει κυκλοφορήσει στον μικρό Ιανό. Ρίξε μια ματιά. Η Νύχτα του Τράγου σημειώθηκε και θα αποκτηθεί στην πρώτη ευκαιρία. Το μυθιστόρημα έχει διορθωθεί, ολοκληρωθεί και έχει φάει και δυο-τρεις πόρτες. Αν το θες (αν και μάλλον δεν αξίζει τον κόπο) στείλε μου ένα πμ και θα στο στείλω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ayu Posted April 14, 2012 Share Posted April 14, 2012 Laas, η παράσταση ήταν εξαιρετική. Το βιβλιαράκι είναι πολύ πολύ μικρό. Έχει κι εκεί κάτι βυζιά που φαγώνονται. Καλή όρεξη Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arachnida Posted April 15, 2012 Share Posted April 15, 2012 Είχα καιρό να διαβάσω Ευθυμία και καιρό να διαβάσω κάτι τόσο καλό. Από την αρχή μέχρι το τέλος, μπράβο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts