lizbeth_covenant Posted February 26, 2009 Share Posted February 26, 2009 Πως τυχαίνει πάντα να κάνω εγώ πρώτη σχόλια εδω πέρα... Μου άρεσε και αυτό το κεφάλαιο, Morimel. Τα έχουμε ξαναπεί σχετικά με τη γραφή σου πως είναι πολύ καλή, ειδικά αν δεν έχεις πολύ καιρό που γράφεις! Μια χαρά απ' αυτήν την άποψη. Γιατί δεν ήθελες το πρώτο και το δεύτερο κεφάλαιο να είναι ένα ενιαίο, ώστε να μην είναι και το πρώτο τόσο μικρό; Πιστεύω πως δεν είναι τόσο αταίριαστα, μπορούν να μπούνε μαζί. Γιατί όχι, δεν αλλάζει εξαιρετικά το κεντρικό θέμα των κεφαλαίων... Τώρα εντάξει όπως κρίνεις εσύ. Μου άρεσε όταν άρχισες να εξηγείς την ικανότητα του Άριαν και ότι είναι σπάνια σε σχέση με τις ικανότητες των υπόλοιπων. Ίσως θα ήθελα να το αναπτύξεις περισσότερο, ακριβως επειδή είχε ενδιαφέρον και αρχίσαμε να κατανοούμε γενικότερα πως λειτουργεί ο κόσμος σου. Τι πατέρας είναι αυτός που δεν θέλει ο γιος του να είναι... καρδιοκατακτητής;;; Μου την έσπασε λίγο εκεί, πολύ υπερπροστατευτικός μου κάνει. Εντάξει καταλαβαίνω βέβαια ότι είναι έτσι λόγω της ικανότητας του Άριαν αλλά δεν ξέρω... δεν τον συμπαθώ! Όλο συμβουλές είναι! Σίγουρα θες να μας γνωρίσεις τον κόσμο σου αλλά σε κάποια σημεία το κάνεις με λάθος τρόπο, νομίζω. Κάνεις τον Άριαν να φαίνεται λες και 16 χρόνια δε ζούσε σε αυτόν τον κόσμο αλλά ήρθε και τα μαθαίνει όλα τώρα. Ζει τόσα χρόνια με τον πατέρα του και δεν ήξερε το που μεγάλωσε, την ιστορία του, για τον παππού του κτλ? Δεν ήξερε πόσο ζούνε οι Νάνοι? Καλά τόσα χρόνια είναι στον ίδιο θίασο με ένα νάνο και δεν το ήξερε; Δεν ήταν κάτι ευρέως γνωστό; Το ξωτικό δεν καταλαβαίνω γιατί φέρθηκε έτσι... Είναι γενικότερα αυτή η συμπεριφορά των ξωτικών σου; Ήταν λίγο περίεργο να φερθεί έτσι. Κι απ'όσο καταλαβαίνω θα τον ξαναδούμε στο μέλλον, απ' αυτά που λέει ο πατέρας. Και δεν καταλαβαίνω γιατί να προειδοποιείς τον αναγνώστη για κάτι τέτοιο; Άστο να είναι εντελώς έκπληξη! Χμ... σίγουρα με το σπαθί υπάρχει μεγάλη εξέλιξη! Μου άρεσε!!! Βέβαια ακόμα δεν καταλαβαίνω που το πας και περιμένω πότε θα καταλάβουμε τι θα γίνει με τον Άριαν και τη Λίλιθ! Ελπίζω να μάθουμε σύντομα το κεντρικό θέμα της ιστορίας ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morimel Posted February 27, 2009 Author Share Posted February 27, 2009 Καταρχας σε ευχαριστώ πολύ για το χρονο σου lisbeth και για τα καλά σου λόγια. Γιατί δεν ήθελες το πρώτο και το δεύτερο κεφάλαιο να είναι ένα ενιαίο, ώστε να μην είναι και το πρώτο τόσο μικρό; Πιστεύω πως δεν είναι τόσο αταίριαστα, μπορούν να μπούνε μαζί. Γιατί όχι, δεν αλλάζει εξαιρετικά το κεντρικό θέμα των κεφαλαίων... Τώρα εντάξει όπως κρίνεις εσύ. Να σου πω δεν ξέρω γιατί μου κόλλησε έτσι... ακόμα έτσι κι αλλιώς, όλη η ιστορία και ο κόσμος είναι στη σχεδίαση, οπότε αυτά πιθανώς να αλλάξουν στην πορεία. Τι πατέρας είναι αυτός που δεν θέλει ο γιος του να είναι... καρδιοκατακτητής;;; Μου την έσπασε λίγο εκεί, πολύ υπερπροστατευτικός μου κάνει. Εντάξει καταλαβαίνω βέβαια ότι είναι έτσι λόγω της ικανότητας του Άριαν αλλά δεν ξέρω... δεν τον συμπαθώ! Όλο συμβουλές είναι! Αγχώνεται υπερβολικά, γιατί ξέρει πολλά, τα οποία θα βγουν στη φόρα αργότερα και θα εξηγήσουν γιατί φοβάται τόσο. Σίγουρα θες να μας γνωρίσεις τον κόσμο σου αλλά σε κάποια σημεία το κάνεις με λάθος τρόπο, νομίζω. Σ' αυτό το σημείο θα ήθελα να σταθώ, γιατί είναι και στο δικό μου μυαλό λίγο μπερδεμένα τα πράγματα. Έχω χάρτες που θα βοηθούσαν αν έμπαιναν στην αρχή της ιστορίας. Σε γενικές γραμμές ο κόσμος αποτελείται από 5 ηπείρους, οι 4 σχηματίζουν σταυρό και μία ακόμα είναι στο κέντρο. Σε κάθε μία απο τις 4 πρώτες ηπείρους κατοικεί ένας λαός(ανθρωποι, νάνοι, ξωτικά και την τέταρτη ήπειρο έχουν κατακτήσει κατώτερς φιλές όπως ορκ, γκόμπλινς κλπ) ενώ στην κεντρική υπάρχουν λίγο απ' όλα. Αυτά όλα είναι αποτέλεσμα ενός μεγάλου πολέμου που είχε γίνει χρόνια πριν και ο οποίος χώρισε τους λαούς. Η ιστορία, στην αρχή της τουλάχιστον διαδραματίζεται στην ήπειρο των ανθρώπων, όπου δεν είναι συχνή η παρουσία των ξωτικών και των νάνων. Μόνο halflings βρίσκει κανείς. Έχω ξεκινήσει να γράφω κάποια ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στο διαχωρισμό των λαών, αλλά δεν τα έχω βάλει σε σειρά ακόμα. Μόλις τα ολοκληρώσω θα κάνω κάποιες διορθώσεις σίγουρα σε αυτά τα κεφάλαια. Το ξωτικό δεν καταλαβαίνω γιατί φέρθηκε έτσι... Είναι γενικότερα αυτή η συμπεριφορά των ξωτικών σου; Τα ξωτικά ζουν απομονωμένα, δεν έχουν πολλές επαφές με τον έξω κόσμο. Ο Λάιελορ εδώ, είναι εξοργισμένος...κομπλεξικός θα έλεγα με το ότι τον έδιωξαν. Γιαυτό και συμπεριφέρεται τόσο υπερβολικά. Και δεν καταλαβαίνω γιατί να προειδοποιείς τον αναγνώστη για κάτι τέτοιο; Άστο να είναι εντελώς έκπληξη! Θα το βγάλω, ούτε εμένα μαρεσει πολύ, αλλά ήθελα και μια δεύτερη γνώμη! ;) Πάντως χαίρομαι πολύ που το βρίσκετε καλό σε γενικές γραμμές, με ωθείτε να συνεχίσω! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morimel Posted February 27, 2009 Author Share Posted February 27, 2009 Α ναι! Και συγχαρητήρια για τη νίκη σου στο διαγωνισμό lisbeth! Το άξιζε η ιστορία σου πραγματικά! Μπράβο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts