gregacm Posted September 3, 2012 Share Posted September 3, 2012 Το τελειωσα κι εγω χθες το βραδυ και σε γενικες γραμμες εμεινα πολυ ικανοποιημενος. Διαβασα ολα τα σχολια που κανατε οι υπολοιποι που το διαβασατε,και δεν εχω να προσθεσω κατι καινουριο.Πολυ ωραια ιδεα,δοσμενη εξυπνα και απλα,με λιτο αλλα περιεκτικο λογο.Με αγωνια αλλα και δοσεις χιουμορ.Καποιοι αναφερατε οτι δεν εχουμε την εντονη κορυφωση που θα περιμεναμε και συμφωνω,αλλα ολο το βιβλιο κινειται σε πολυ καλα επιπεδα και δεν μου φανηκε να κανει καπου κοιλια.Τουλαχιστον το διαβασα απο την πρωτη σελιδα μεχρι την τελευταια με τον ιδιο ρυθμο και το ιδιο ενδιαφερον. Το προτεινω ανεπιφυλακτα σε οσους δεν το εχουν διαβασει ακομα. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlienBill Posted September 7, 2012 Share Posted September 7, 2012 (edited) Καταπληκτική ιστορία που συνδέει τις απολαυστικότερες θεωρίες της φυσικής, με τα φράκταλς. Βρήκα την ιδέα του επαγγέλματος του μυθοβιογράφου φανταστική. Εμένα προσωπικά με έκανε να αναπολήσω τις καλύτερες στιγμές των 90s. Και είναι προφητικό έργο (όσον αφορά την ανακάλυψη του μποζονίου του Higgs) πράγμα που πάντα προσδίδει πόντους σε ένα έργο επιστημονικής φαντασίας. Μου δημιουργεί επίσης χαρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι Έλληνες συγγραφείς χρησιμοποιούν Έλληνες πρωταγωνιστές στις ιστορίες τους (κόντρα σε κάτι εξωφρενικές απόψεις που έχω ακούσει από γνωστούς μου και που καλύτερα να μην ειπωθούν εδώ) Edited September 7, 2012 by alien666 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Old man & SiFi Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 Εδώ είμαι πάλι, ένας κοινός θνητός χωρίς καν μεταπτυχιακό, να σχολιάσει (και καθυστερημένα) το έργο ενός διδάκτορα…Φυσικά, μετά από τόσο καιρό, με έχουν καλύψει οι προηγούμενοι. Ευτυχώς δεν συμφωνούν όλοι, οπότε υπάρχει λόγος να είμαι πιο αναλυτικός:Γενικά ήταν απολαυστικό και διαβάστηκε εύκολα παρά τα προχωρημένα (για μένα) επιστημονικά δεδομένα.Στα συν: Οι πολλές καταπληκτικές, ρεαλιστικά και απλά δοσμένες ιδέες, οι στέρεοι χαρακτήρες, οι σατιρικές πινελιές, η γραφή.Στα πλην: (Θέμα προσωπικού γούστου) Δεν με ενθουσιάζουν οι παγκόσμιες συνωμοσίες όπου τελικά οι πανίσχυροι κακοί βρίσκουν τον μάστορά τους από τους ανίσχυρους(Αμερικάνικα κλισέ). Θα προτιμούσα ένα άλλο τέλος όπου οι κακοί θα έπρεπε να υποστούν τρομακτικές συνέπειες για το “άνοιγμα των ασκών του Αιόλου”, συνέπειες που θα ήταν λιγότερο έντονες για τους υπόλοιπους. Φυσικά, δεν έχω ιδέα πως ακριβώς θα μπορούσε να γίνει αυτό… Σίγουρα μπορεί να γίνει μια εξαιρετική (αλλά Χολιγουντιανή) ταινία θρίλερ-δράσης με όλα τα καλά και κακά που σημαίνει αυτό. (είπαμε, γούστα είναι αυτά…) 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 Θέλουμε και για αυτό μια αξιολόγηση Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Old man & SiFi Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 Θέλουμε και για αυτό μια αξιολόγηση Έχεις δίκιο, απλά μπερδεύτηκα με τα Ελληνικά που διάβαζα τελευταία γιατί όλα τα υπόλοιπα ήταν συλλογές διηγημάτων. Έρχεται… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts