Jump to content

Το φεγγάρι

King_Volsung

Recommended Posts

Κάτι που έγραψα χθες το βράδυ, στο δρόμο για το video-club. Καλά που είχα χαρτί και στυλό μαζί μου :)

Σήκωσα το βλέμμα μου, που ήταν καρφωμένο στον δρόμο, σαν κάτι να το βάραινε, και αντίκρισα τον μαύρο ουρανό της νύχτας. Τα φώτα της πόλης έκρυβαν τα αστέρια αλλά μερικά κατάφερναν να κάνουν την παρουσία τους αισθητή, σαν να όρθωναν το ανάστημά τους μπροστά στους προβολείς και τα φανάρια και τις λάμπες, όπως ο Δαυίδ και ο Γολιάθ.

Γύρισα το κεφάλι μου και είδα το φεγγάρι. Ένα φεγγάρι χλωμό, μελαγχολικό. Ένα φεγγάρι που προσπαθούσε να ξεφύγει από την γροθιά των γοργών σύννεφων. Δεν μου χαμογελούσε αυτή τη φορά, όπως έκανε παλιότερα κάθε φορά που το κοιτούσα. Σαν να ήταν λυπημένο, θλιμμένο. Σαν εμένα.

Λοιπόν, το φεγγάρι πρέπει να σου δείχνει πως αισθάνεσαι. Η μάλλον όχι… Το φεγγάρι είναι καθρέφτης. Ένας ουράνιος μαγικός καθρέφτης της ψυχής και των συναισθημάτων σου. Αυτό είναι!

Και τώρα, κάθε φορά που θα αναρωτιέμαι και θα τα έχω χαμένα, θα κοιτάω το φεγγάρι και θα ξέρω.

Αυτή τη στιγμή που το βλέπω νομίζω ότι μου χαμογελάει και μου κλείνει το μάτι του. Και έτσι συνέχισα τον δρόμο μου σφυρίζοντας έναν χαρούμενο τραγούδι κάτω από το υπέροχο ασημένιο φως του.

Edited by King_Volsung

Φίλε, πολύ καλό με μία δόση μελαγχολίας.

Το μόνο που με χάλασε ηταν η λέξη "λοιπόν" που χρησιμοποιείς στη μέση του κειμένου. Καλύτερα να το βγάλεις τελείως. Χαλάει την όλη εικόνα.

Μάγκες, όταν γράφετε στα "κινέζικα" να βάζετε και μία μετάφραση στα ελληνικά από κάτω, παρακαλώ. Δεν ξέρουμε όλοι Γερμανικά, πχ.

Volsung: γαμάτος. :thmbup: Και συμφωνώ κι εγώ με την παρατήρηση του Drow.

Μμμ... ναι, είδατε τι κάνει η έμπνευση της στιγμής; :)

"Freude, schöner Götterfunke, Tochter aus Elysium,......."

Που σημαίνει;

Πράγματι, πολύ ωραίο, Βασιλιά. :)

Το φεγγάρι, πιστεύω, είναι ένα ωραίο θέμα για να γράψει κανείς, μιας και υπάρχουν τόσοι και τόσοι συμβολισμοί, μύθοι και προλήψεις σχετικά μ'αυτό.

Επίσης, θα συμφωνήσω με το "Λοιπόν". Δεν είναι πολύ ωραίο, και κατα κάποιο τρόπο

"μειώνει" τη σοβαρότητα και την επιβλητικότητα του κειμένου σου.

• 7 months later...

Θα διαφωνήσω με τους πάντες ως προς τη χρήση της λέξης "λοιπόν"!! Εγώ, μάλιστα, πιστεύω πως δε θα μπορούσε να έχει τοποθετηθεί σε καλύτερο σημείο, γιατί έτσι διαφαίνεται πως αυτό που διαβάσουμε είναι οι σκέψεις ενός ανθρώπου που παρατηρεί το φεγγάρι κι όχι ένα δοκίμιο πάνω στις "βλαβερές συνέπειες του φεγγαριού"!

Συνεπαίρνεται και αφήνεται να τον παρασύρουν οι σκέψεις του εξάγοντας στιγμιαία συμπεράσματα. Αλοίμονο αν περιορίζαμε τις σκέψεις με τεχνικές λεπτομέρειες! Η σκέψη έχει το δικαίωμα να είναι όσο "ελαφριά" ή "βαριά" επιθυμεί, χωρίς να χρειάζεται ο άνθρωπος να δώσει λογαριασμό σε κανένα (κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα όνειρα)...

Ένα υπέροχα γλυκό κι ευαίσθητο κείμενο (και ευτυχώς που είχες στυλό μαζί σου!)

:thmbup:

Edited by Isis