PiKei Posted May 1, 2009 Share Posted May 1, 2009 Ναι, το άρρωστο Σύμπαν δεν το έπιασα. Έπιασα όμως την σύνδεση τεράστιου - μικρού και άρα έναν άλλο οργανισμό μεγαλύτερο κατά τάξη μεγέθους που ήταν άρρωστος και ετοιμαζόταν να μπει σε δραστική θεραπεία. Και χωρίς την εξήγηση μια χαρά μου φαίνεται και με την εξήγηση το ίδιο καλό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adinol Doy Posted May 1, 2009 Share Posted May 1, 2009 Ναί, τὸ ὁμολογῶ, δὲν κατάλαβα τί παίχτηκε. Ἐπίσης, εἶμαι ὁ πλέον ἀναρμόδιος γιὰ νὰ ἐπισημάνω ὁποιεσδήποτε ἐπιστημονικοφανεῖς ἀναληθοφάνειες - ἐκτὸς κι ἂν εἶναι κάτι ποὺ κάνει μπάμ. Καὶ λοιπόν; Πειράζει ποὺ μοῦ ἄρεσε; Πειράζει ποὺ βυθίστηκα σ' ἕναν παράξενο κι ἀπόμακρο κόσμο κι ἂς μὴν κατάλαβα Χριστό; Καί, ὅσον ἀφορᾶ στὸ θέμα, ναί, μιλοῦσε γιὰ τὴν ἀθανασία - ἤ, τοὐλάχιστον, ἔπαιρνε ἀφορμὴ ἀπ' αὐτήν. Κατὰ τ' ἄλλα, τὸ διήγημα ἦταν συνεπές, ὑφολογικὰ ἄρτιο, καθόλου κουραστικό - χαρακτηριστικὸ τοῦ Ντίνου στὶς καλές του στιγμές. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted May 1, 2009 Share Posted May 1, 2009 Η Σπηλιά είναι ο εγκέφαλος του σύμπαντος. Μέχρι εδώ το είχα μια χαρά. Τα πράσινα μαλάκια που επιτίθενται στα σκάφη είναι τα αντισώματα του ανοσοποιητικού συστήματος αυτού του εγκεφάλου. Αυτά νόμιζα πως ήταν το λιπαντικό υλικό ή κάτι τέτοιο. Έτσι κι αλλιώς δεν ξέρω και τι ακριβώς έχει μέσα ένας πραγματικός εγκέφαλος Σε σύνδεση με την κεντρική χορδή, οι άνθρωποι έρχονται σε επαφή με το οπτικοακουστικό νεύρο του σύμπαντος – μια έμπνευση που μου έδωσε η ταινία “Innerspace”. (Η διαφορά των μεγεθών είναι μεν συγκλονιστική, στο βάθος όμως, τα πράγματα είναι τόσο εντυπωσιακά όσο είμαστε εμείς σε σχέση με ένα μερμήγκι. Ο πολυφασματομετατροπέας εξισώνει τα δύο μεγέθη στην πεζή τους πραγματικότητα.) Εγώ σε αυτό είχα καταλάβει μια κάποια έννοια "κέντρο" ή ψυχής. Ότι δηλαδή ο παλμός ήταν της ζωής του όντος. Όχι το οπτικουαστικό νεύρο. Αλλά οκ, είχε τόσο μεγάλη σημασία? Η οντότητα Σύμπαν λοιπόν είναι άρρωστο. Συνομιλεί με μια άλλη οντότητα, τον γιατρό του. Οι μύκητες / τα καρκινώματα που έχουν κατακλύσει τον εγκέφαλο είναι οι άνθρωποι. Ο γιατρός προτείνει σαν θεραπεία την ολική ακτινοβολία. Ένα Big Bang δηλαδή που θα εξαλείψει όλη την γνωστή πλάση για να ξεκινήσει το σύμπαν από την αρχή, υγιές. Αυτό ήταν και η μόνη μου απορία. Το ποιος του απαντά. Αλλά επειδή ακριβώς κάποιος έπρεπε να του απαντά, το άκομψο του θέματος δε με είχε ενοχλήσει καθόλου. Γενικά, για αρχάρια νομίζω καλά τα πάω στην κατανόηση, ε? Ε? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted May 1, 2009 Author Share Posted May 1, 2009 Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια, αλλά και για τις κριτικές σας επισημάνσεις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βρασίδας Posted May 29, 2009 Share Posted May 29, 2009 Χοχοχο. Μου αρεσε, μου αρεσε πολυ. Σορι μωρε με ξενερωσε εντελως το τελος, ειχα προετοιμαστει για κατι που πραγματικα δεν το περιμενα με τιποτα... Στο τελος δεν ξερω ίσως οι υπολοιποι να καταλαβαν εγω δεν καταλαβα μια (καλα δεν περνιεμαι και για ... "γνωστης") Να πω την αληθεια γελασα με το "Ζαμπετας" αλλα μετα σκεφτηκα οτι αν εγω ποτε , ο Έλληνας γινομουν καπετανιος στο διάστημα μπορει να έβγαζα το καϊκι μου Βρασίδας οποτε μου κοπηκανε τα γελια. Να πω οτι οταν διαβασα πρωτη φορα "τον Μοντεμά" σκεφτηκα κατιτις στο γαλλικο του; Αντε το ειπα αν και δεν εχει καμια ουσια (ως συνηθως). Μου αρεσε η ιδεα, εστω και αν δεν ειναι και η πρωτη του ειδους που μιλαει για εποικισμο. Ισως μου αρεσε ακριβως επειδη μπλεχτηκε το Ελλαδισταν μεσα,και οπου μπλεκει ο Ελληνας γινεται της αγιας κακομοιρας. Ολες οι εμπνευσεις θαυμάσιες , για μένα παντα. Ομως ειλικρινα ξενερωσα παρα πολυ στο τελος. Το διαβαζω απο δω το διαβαζω απο κει και αισθανομαι εντελως ηλιθιος.... Τουλαχιστον σε ΡΜακι τη χαρουλα να μου πει ο συγγραφεας τι εννοει μηπως εχασα κατι σημαντικο; Δεν θελω να αφησω μια ιστορια που τη διαβασα τοσο ευχαριστα χωρις τελος... Αντε τα καταφερα σεντονάρα εγραψα... Ασε που δεν σκεφτηκα να διαβασω τα παλια ποστ μηπως εχει δοθει ερμηνεια του τελους. Σορι το κανω τώρα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βρασίδας Posted May 29, 2009 Share Posted May 29, 2009 Ωχ τωρα το ειδα μολις λιγο πιο πανω το εξηγησε ο Dino.... Τελος παντων ίσως ειναι καλυτερα ετσι. Παντως δεν θα το επιανα χωρις επεξήγηση (καλα ειπαμε δεν ειμαι και καμια διανοια... ) Ω,ναι μου αρεσε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted May 29, 2009 Author Share Posted May 29, 2009 Ομως ειλικρινα ξενερωσα παρα πολυ στο τελος. Το διαβαζω απο δω το διαβαζω απο κει και αισθανομαι εντελως ηλιθιος.... Τουλαχιστον σε ΡΜακι τη χαρουλα να μου πει ο συγγραφεας τι εννοει μηπως εχασα κατι σημαντικο; Δεν θελω να αφησω μια ιστορια που τη διαβασα τοσο ευχαριστα χωρις τελος... Σε ευχαριστώ Βρασίδα για την υπομονή σου και για τα λόγια σου. Η εξήγηση στο ποστ #48. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βρασίδας Posted May 29, 2009 Share Posted May 29, 2009 Ναι ήταν κατανοητό ότι έχει να κανει η χορδή με την "καρδια του συμπαντος". Ή καποιο "ζωτικο όργανο" αλλα όντως δεν μπορουσα να φανταστω ότι πραγματικα μιλαγαμε για εναν ... εγκεφαλο. Πανέξυπνο και τώρα παω να το ξαναδιαβασω γιατι σιγουρα θα το φχαριστηθω περισσότερο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts