Nienor Posted April 26, 2009 Share Posted April 26, 2009 Σαχλή παρατήρηση Νο2: Δεν μπορείς να ψήσεις ένα μπούτι σε σούβλα. Ολόκληρο ζώο. Καλέ φυσικά και μπορείς Μη φαντάζεσαι σούβλες για αρνί, ένα αυτοσχέδιο σουβλίδιον έφτιαξε Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTregorian Posted April 26, 2009 Author Share Posted April 26, 2009 Καλέ φυσικά και μπορείς Μη φαντάζεσαι σούβλες για αρνί, ένα αυτοσχέδιο σουβλίδιον έφτιαξε Ναι, κάπως έτσι το σκέφτηκα κι εγώ τολμώ να πω!! :tongue: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waylander Posted April 26, 2009 Share Posted April 26, 2009 :worshippy: Καταπλκηκτικο. Ειδικα ως την μεση το διηγημα σου ξεχυλιζε απο λυρισμο. Ευγε. Προσωπικη μου γνωμη αλλα αν ηταν φου αντι για σου φου θα εβγαινε πιστευω καλυτερο. Αλλα παλι αν δεν ητανε σου φου δεν θα ηταν η ιδια ιστορια.... ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTregorian Posted April 27, 2009 Author Share Posted April 27, 2009 Ναι η αλήθεια είναι ότι το είχα φανταστεί και φου και μου φαινόταν τέλειο! Αλλά δεν πειράζει, αφού βγήκε κι αυτό καλό!! Ευχαριστώ αγαπητέ για τα καλά σου λόγια!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiKei Posted April 27, 2009 Share Posted April 27, 2009 Όλα τα θετικά και τα αρνητικά του διηγήματος έχουν νομίζω καλυφθεί από τα προηγούμενα σχόλια. Θα προσθέσω μόνο ένα "τεχνικό" κανόνα της γραφής. Προσπάθησε όσο μπορείς να αποφεύγεις τα θαυμαστικά στις προτάσεις που περιέχουν σκέψη η περιγραφή. Είναι ελαφρώς "εκβιαστικά" για τον αναγνώστη Λογοτεχνίας και γι αυτό η πλειοψηφία των συγγραφέων τα αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aScannerDarkly Posted April 27, 2009 Share Posted April 27, 2009 Καλέ φυσικά και μπορείς Μη φαντάζεσαι σούβλες για αρνί, ένα αυτοσχέδιο σουβλίδιον έφτιαξε Μόλις το κρέας αρχίσει να ψήνεται πιθανότατα θα πέσει από τη σούβλα... Αλλά πάλι, στον κόσμο όπου το νερό δεν τρέχει όπως πρέπει φαντάζομαι επιτρέπεται και αυτό, οπότε το παίρνω πίσω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTregorian Posted April 27, 2009 Author Share Posted April 27, 2009 Αλλά πάλι, στον κόσμο όπου το νερό δεν τρέχει όπως πρέπει φαντάζομαι επιτρέπεται και αυτό, οπότε το παίρνω πίσω. Το πιασες το νόημα!! ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted April 28, 2009 Share Posted April 28, 2009 Όταν σου δίνουν 3500 δεν είναι απαραίτητο να τις χρησιμοποιήσεις όλες. Μια από τις αρετές του συγγραφέα είναι να ξέρει πόσες από αυτές του χρειάζονται. Και έχω την εντύπωση ότι για την ιστορία αυτή χρειάζονταν λιγότερες λέξεις, ιδίως στο πρώτο, εισαγωγικό κομμάτι που θα το χαρακτήριζα μάλλον κουραστικό με τις περιγραφές του. Η υπόλοιπη ιστορία είναι καλή, αν και πάσχει από τα συμπτώματα που εμφανίζονται και σε άλλες ιστορίες του διαγωνισμού, όπως για παράδειγμα τον 'από μηχανής θεό' που εξηγεί (με αρκετά ξερό διάλογο) τα πάντα στον πρωταγωνιστή (που αντιδρά λίγο άκαιρα). Λείπει η δράση, η ένταση έτσι, αν και το συγκινησιακό κομμάτι, στο οποίο ποντάρεις αρκετά, στο τέλος δουλεύει. Μεγάλο συν είναι ή λυρική σου γραφή και οι όμορφες περιγραφές. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetartos Posted April 29, 2009 Share Posted April 29, 2009 Μέχρι να εμφανιστεί η φιγούρα, ένιωσα γρήγορα να βαριέμαι. Καταλαβαίνω ότι το ίδιο ένιωθε και ο ήρωας και το ένιωθα κι εγώ. Η "συζήτηση" με τη φιγούρα εξυπηρετούσε μάλλον την ιστορία παρά ερχόταν ως φυσική -το ξέρεις ότι οι άνθρωποι δεν συζητούν έτσι. Ωστόσο ήταν μια καλογραμμένη, συναισθηματική ιστορία και σίγουρα είχε ενδιαφέρον τέλος. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glowleaf Posted April 30, 2009 Share Posted April 30, 2009 Γενικα ηταν αργη και λιγο περισσοτερο τραβηγμενη απο οσο επρεπε. Καθαρα προσωπικη αποψη: δεν νομιζω οτι χρειαζοταν καν το θεμα με την γκομενα του. Το να βγει απο την ατερμονη κατασταση πιστευω ηταν αρκετο. Επειδη ομως εχω διαβασει και τις αλλες ιστοριες σου, ξερω οτι εισαι ρομαντικος, οποτε no problem. Απλα εγω θα τον εβαζα σε ενα αιωνιο βασανιστηριο του στυλ Προμηθεα δημιουργημενο απο ενα bug (μουχαχαχαχαχα... ) Στα θετικα, οι περιγραφες μου αρεσαν, την περιγραφη της loop την πετυχες και μου αρεσε η αποψη με τα ενστικτα που δεν φευγουν ποτε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTregorian Posted April 30, 2009 Author Share Posted April 30, 2009 Ευχαριστώ για τα σχόλια Nihilio, tetartos και Glowleaf, για τα καλά ή και λιγότερο καλά! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoVa Posted October 15, 2011 Share Posted October 15, 2011 Ε-κ-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ή ιστορία, Γιώργο Συνονόματε! Συγκινητική και ρομαντική, με ωραίες περιγραφές τοπίων, αν και κάπως κουραστικο-βαρετό στην αρχή. Είναι επειδή δεν είχα μπει στο νόημα. Γιατί όταν άρχισε όλη η επεξήγηση με κράτησε αρκετά και το συνέχισα ως το τέλος. Επίσης, μου άρεσε το τέλος αλλά και ο τίτλος... Πανέμορφο, μπράβο! (Ωστόσο, είχε μπόλικα τυπογραφικά λαθάκια... Όπως είπες κι εσύ στις ιστορίες μου, τονίζεις ό,τι "λάθος" σου 'χουν πει και σ' εσένα...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts