King_Volsung Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Ένα χαρούμενο ποιηματάκι που τελείωσα μόλις τώρα Πανοπλία έχω δερμάτινη, καφέ σαν την κανέλα, Και γι’ ασπίδα κρατώ μια υφασμάτινη ομπρέλα. Κι εγώ, μες τη βροχή, Σαν μικρό παιδί, Κάνω τον ιππότη Τον γενναίο στρατιώτη. Και ήρθαν τα κρύα και τα χιόνια, Κι όλοι κρύβονται μες στα σαλόνια. Μόνο εγώ πάνω σε παγωμένη πολυθρόνα, Με έναν μεγάλο σκούφο για κορώνα, Κάνω τον βασιλιά, Με την τραχιά λαλιά. Και σαν όλα τα δέντρα ξεπαγώνουν Κι αρχίζουν ν’ ανθίζουν και να μεγαλώνουν Εγώ περπατώ στο καταπράσινο λιβάδι, Βλέπω ένα μικρό από πρόβατα κοπάδι, Και κάνω την πεταλούδα, Που τριγυρίζει στα λουλούδια. Και όταν ο ήλιος μας ζεσταίνει, Αλλά η ζέστη μας τρελαίνει, Παίρνω φόρα και πηδώ, Στον γαλάζιο ωκεανό Και κάνω το παιχνιδιάρικο δελφίνι, Που η ομορφιά του ποτέ δεν σβήνει. Δελφίνι, πεταλούδα, βασιλιάς κι ιππότης, Μες στο μυαλό μου, που γίνεται και πάλι παιδικό, Έτσι φαίνομαι κι αγαλλιώ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 Έχει μερικά λάθη στην ομοιοκαταληξία. Βέβαια δεν είμαι και η πλέον ειδική γιατί απεχθάνομαι τις ρίμες στην ποίηση. Κατά τα άλλα είναι αυτό που είπες, χαρωπό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted July 15, 2005 Share Posted July 15, 2005 Ανάλαφρο σαν παιδικό τραγουδάκι όμως λίγο...πεζό γιατί δεν έχει κάποιο δίδαγμα! Δεν περνάει κάποιο νόημα, πέραν του ότι περνάς καλά! (βέβαια δε χρειάζεται όλα τα γραπτά να περνούν και κάτι σημαντικό - όπως μου λένε συχνά χωρίς να τους ακούω!) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted August 15, 2005 Share Posted August 15, 2005 Ουα! Συμφωνώ απόλυτα με την ίσιδα καλέ μου ιππότη... Ανάλαφρο και παιδικό είναι ένα ποιηματάκι-τραγουδάκι που άνετα θα μάθαινα στα ανιψάκια μου, αλλά ως εκεί. Δεν λέει κάτι παραπέρα απο αυτό. Εχω την εντυπώση πάντως (και πιθανόν κάνω λαθος) πως ίσως ήθελες να εκφράσεις την μεταμορφώση του χαρακτήρα με την πάροδο του χρόνου ή ανάλογα τις συνθήκες... Επίσης για έναν ακατανόητο λόγο πραγματικά, μου θύμισε την ιστορία του νιτσε με το λιοντάρι, την καμήλα και το παιδί-τα τρία στάδια του ανθρώπου... αλλά πάλι δεν ξέρω! Α και η νιέννα έχει δίκιο πως σε μερικά σημεία χαλάς την ομοιοκαταληξία που στο κατω κάτω αυτό είναι που "δένει" το ποιημάτακι! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_Knight_who_says_Ni! Posted August 15, 2005 Share Posted August 15, 2005 έχω κάτι πολλά να πω... φοβερές και όμορφες ομοιοκαταληξίες φοβερό αίσθημα και δεν μου μοιάζει να το έγραψε ένας που κοπανιότανε στους Black Sabbath ..............πλάκα κάνω αφ-κορς.... μου άρεσε παρά πολύ, το να είναι χαρούμενος κάποιος άνθρωπος στον κόσμο που και που ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΠΡΑΜΑ ΓΙΟΥΥΥΥΥΠΙΙΙΙΙ!!!! ΩΡΕΟ ΩΡΕΟ!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
King_Volsung Posted August 19, 2005 Author Share Posted August 19, 2005 Χαίρομαι που σου (σας) άρεσε, γιατι εγώ τώρα το μισώ. Θέλω να κάνω delete το topic Δεν ξέρω γιατί, απλά τον τελευταίο καιρό (μήνες) το βρίσκω απαίσιο και φρικαλέο και δεν θέλω να το βλέπω... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tec-goblin Posted August 20, 2005 Share Posted August 20, 2005 Χιχι - έχει πλάκα. Έλα ρε συ, εγώ, ως συντάκτης του "Ta kavu" και του "Αχ Μανιτάρι μου", δεν θα έσβηνα ποτέ κάτι τέτοιο. Είναι χαρωπό, έχει νοσταλγία και κανένα νόημα. Γιατί να έχει; Χαλάς καμιά φορά το μέτρο στην προσπάθεια να βάλεις ομοιοκαταληξία, αλλά γενικά είναι χαριτωμένο πιτσιρικοτράγουδο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gothicbutterfly Posted August 20, 2005 Share Posted August 20, 2005 Xarhtwmeno & glukouli....eidika sto shmeio opou anafereis thn petalouda... Paidiko paramu8aki pou menei makria apo thn sklhrothta ths pragmathkothtas twn megalwn... POTE MH SBHNEIS KANENA DHMIOYRGHMA SOY!!!! AYTH EINAI DIATAGH!!! j/k gia th diatagh.Apla to na sbhneis ena dhmiourghma sou pou den einai kai toso kalo einai san na skotwneis ena paidi sou epeidh geni8hke me eidikes anagkes....Apan8rwpo den einai?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts