Jump to content
Η περίοδος σχολιασμού και ψηφοφορίας για τον 63ο γενικό διαγωνισμό σύντομης ιστορίας λήγει την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ. ×

Ο Θεός είναι κόπανος!

month

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα:Month

Είδος: αιρετική φαντασία

Βία; Όχι, αλλά θα το θέλανε

Σεξ; Όχι ακριβώς...

Αριθμός Λέξεων: 205

Αυτοτελής; Μπορεί.

Σχόλια:Άραγε να το τραβήξω μακριά το αστείο;

Ο Θεός είναι κόπανος

«Προσοχή Ανθρωπότητα!!!»

Η φωνή ήταν βαθιά και πλούσια. Δύναμη ασύλληπτη έδειχνε να κρύβει μέσα της. Μια κρυμμένη απειλή στον τόνο της.

«Σας μιλάει ο ΘΕΟΣ!»

Ουρλιαχτά ακούστηκαν από όλο τον κόσμο, άλλα χαράς, άλλα τρόμου. Σε μια γωνίτσα του κόσμου, σε ένα νησάκι, ένας γέρος συνέχισε να μπαλώνει τα δίχτυα του.

«Έχω να σας ανακοινώσω κάτι το σημαντικό!»

Εκατομμύρια πιστοί έπεσαν στα γόνατά τους, ενώ επιστήμονες προσπαθούσαν απελπισμένα να βρούνε από πού έρχεται η φωνή.

«Δεν είμαι ευχαριστημένος με τον τρόπο που έχετε κάνει τον κόσμο! Πρέπει κάτι να αλλάξει!»

Από όλες τις γωνιές του κόσμου ακούστηκε η ίδια ιαχή: Θάνατος στους άπιστους! Πρέπει να αποδείξουμε την πίστη μας! Ο γεράκος συνέχιζε το μπάλωμα αδιάφορος.

«ΜΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ! 30 αιώνες τώρα τις ίδιες αηδίες προσπαθείτε. Σας λέω, λοιπόν, ότι με κουράσατε, και ότι ξοδέψατε την τελευταία σας ευκαιρία! Η Γη θα καταστραφεί σε πέντε δευτερόλεπτα. Καλή σας μέρα!»

Τελικά η απειλή δεν ήταν ιδιαίτερα κρυμμένη. Παντού στον κόσμο άνθρωποι έκλαιγαν, πανικοβαλλόντουσαν, εξομολογούσαν τα λάθη τους σε φίλους τους. Ο γεράκος, μάζεψε τα ραπτικά του, και ξάπλωσε αναπαυτικά στο έδαφος. Στο πέμπτο δευτερόλεπτο σιγή απλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Μόνο τα πουλάκια ακουγόντουσαν. Λευκή λάμψη κάλυψε την Γη, και όλα έμοιαζαν λες και αναγενήθηκαν. Σιγή.

...

...

...

...

«Πρωταπριλιά!» φώναξε η φωνή, και όλη η ανθρωπότητα αναστέναξε ενοχλημένη από το πιο άνοστο αστείο όλων των εποχών.

Guest roriconfan

Κάπως σκέτο αλλά εντάξει, μου έφερε χαμόγελο.

Μου θύμισε εκείνη την άλλη ιστορία που ο Θεός πληροφορεί ότι θα πλυμμηρίσει την Αθήνα.

Επιβεβαιώνεις τη θεωρια μου. Ο Θεος υπάρχει αλλά το χιουμορ του ειναι κομματακι διεστραμμένο. Μακαρι οταν θα ερθει η ώρα να αντιδρασουμε ολοι σαν τον γερακο .....

• 5 years later...

ο τιτλος ειναι εντελως ακυρος και προσβλητικος ,, μαλλον αυτο εχεις προθεση να δειξεις στο κειμενο σου και οχι απλα να

δειξεις το σκεπτικο σου ,, χλευαστικο οποτε για μενα σιχαμερο

Κάτι ο τίτλος, κάτι το τελευταίο σχόλιο (στη λογική "Η δυσφήμιση είναι η καλύτερη διαφήμιση"), ήταν και 200 λέξεις, το διάβασα.

Φτάνω στη σιγή, λέω "αυτό ήτανε;"

Διαβάζω τα σχόλια, πού το είδαν το χιούμορ αναρωτιέμαι. Το ξανακοιτάω και παρατηρώ την τελευταία πρόταση, που μου 'χε ξεφύγει. Και γέλασα (ίσως αν το διάβαζα κατευθείαν να μην είχε επιδράσει τόσο πετυχημένα αυτή η τελευταία πρόταση).

Για λογοτεχνική αξία δεν έχει νόημα να μιλήσω, αλλά ως ανέκδοτο στο συγκεκριμένο υποφόρουμ λειτούργησε καλά!

Από το κείμενο κρατάω το παρακάτω:

Σεξ; Όχι ακριβώς...