Jump to content

Perfection in Darkness

Nihilio
Mesmer
Message added by Mesmer

Νικήτρια ιστορία στον 14ο Διαγωνισμό Σύντομης Ιστορίας.

Recommended Posts

Μιχάλη συγχαρητήρια και πάλι για τη νίκη σου αλλά λυπάμαι, εμένα η ιστορία σου δεν μου άρεσε. Τα αγγλικά σου δεν με έπεισαν στην αρχή όμως σιγά, σιγά καλυτερεύουν μέχρι που προς το τέλος απλά δεν σκόνταφτα. Οφείλω να ομολογήσω ότι γέλασα με την sex scene στην αρχή και ειδικά με εκείνο το manhood! Η γλώσσα σου είναι υπερβολικά κοφτή και λογοτεχνικά άγευστη. Δεν ένιωσα κάτι το ιδιαίτερο με την ιστορία σου παρά μόνο περιέργεια να δω πως θα την τελειώσεις και δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Ίσως επειδή ξόδεψες πολύ χρόνο περιγράφοντας σκηνές σα βγαλμένες από νουάρ αστυνομικό όπου ο καβλωμένος ντέτεκτιβ διηγείται τα πηδήματα του με τις μοιραίες γυναίκες της ιστορίας. Καμία σχέση με τρόμο και στο τέλος έμεινα με την ερώτηση: ε, και;

• 9 months later...
  • 8 months later...

Γαμάτο! Μου άρεσε πολύ ο χαρακτήρας, γιατί μέσα στην βαρβατίλα και την αδίστακτη μεθοδικότητά του, έχει μια πικρία και μια ανασφάλεια, που αποκαλύπτονται μέσα από τον αινιγματικό πόθο στο τέλος. Ωραίος και ο ερωτισμός, οι σκηνές ήταν μετρημένες και καθόλου υπερβολικές ή γραφικές. Δεν έχω διαβάσει πολύ από το είδος για να ξέρω, αλλά μου φάνηκε πολύ πετυχημένη η γλώσσα και το ύφος. Το μόνο που με χάλασε λίγο είναι η παράκληση του ήρωα να ανάψει τα φώτα: ξέρει ήδη την απάντηση και έτσι όπως το κάνει είναι σαν να εκβιάζει την αποκάλυψη από την γυναίκα. Θα προτιμούσα να δοθεί κατευθείαν στο τέλος, χωρίς να φαίνεται τόσο στημένο. Κατά τα άλλα, πολύ ωραία ιστορία και συγχαρητήρια και για τη νίκη σου!

Το μόνο που με χάλασε λίγο είναι η παράκληση του ήρωα να ανάψει τα φώτα: ξέρει ήδη την απάντηση και έτσι όπως το κάνει είναι σαν να εκβιάζει την αποκάλυψη από την γυναίκα. Θα προτιμούσα να δοθεί κατευθείαν στο τέλος, χωρίς να φαίνεται τόσο στημένο. Κατά τα άλλα, πολύ ωραία ιστορία και συγχαρητήρια και για τη νίκη σου!

Τα άσχημα του Show, don't tell... Ή μια προσπάθεια να δείξει τον πόθο του ήρωα. Δε θυμάμαι τι ακριβώς.

Ευχαριστώ για τα καλά σχόλια, στο είπα και από κοντά ότι δεν είμαι ικανοποιημένος με την εισαγωγή.

Συγγνώμη, αλλά τo διάβασα με το ζόρι, γιατί, αν και η γλώσσα του είναι αρκετά προσεγμένη και μετρημένη, η ιστορία μού φάνηκε βαρετή. Μια καλογραμμένη περιγραφή ασήμαντων γεγονότων. Αλλά το τέλος ήταν καλή ιδέα, όντως! Στα συν το ότι κατάλαβα ακριβώς τι γινόταν και δε χρειάζομαι εξηγήσεις, όπως συνήθως. Στα πλην το ότι η ιδέα είναι σχεδόν πανομοιότυπη με ενός επεισοδίου του Friday the 13th (έτσι δε λεγόταν; ). Καλό, αλλά πολύ υπαινικτικό, πολύ αφαιρετικό, λέει πολύ λίγα. Εγώ είμαι του πιο φορτωμένου στιλ. Θέμα γούστου, καταλαβαίνεις.

Edited by wordsmith

Συγγνώμη, αλλά τo διάβασα με το ζόρι, γιατί, αν και η γλώσσα του είναι αρκετά προσεγμένη και μετρημένη, η ιστορία μού φάνηκε βαρετή. Μια καλογραμμένη περιγραφή ασήμαντων γεγονότων. Αλλά το τέλος ήταν καλή ιδέα, όντως! Στα συν το ότι κατάλαβα ακριβώς τι γινόταν και δε χρειάζομαι εξηγήσεις, όπως συνήθως. Στα πλην το ότι η ιδέα είναι σχεδόν πανομοιότυπη με ενός επεισοδίου του Friday the 13th (έτσι δε λεγόταν; ). Καλό, αλλά πολύ υπαινικτικό, πολύ αφαιρετικό, λέει πολύ λίγα. Εγώ είμαι του πιο φορτωμένου στιλ. Θέμα γούστου, καταλαβαίνεις.

Friday the 13th; Πρέπει να το ψάξω μου φαίνεται.

Και καταλαβαίνω.

Ενδιαφέρων το τέλος αν και ήρθε λίγο ξέμπαρκο... Πολλές φορές είναι καλό βέβαια αλλά νομίζω πως σε μια ιστορία τρόμου αν η κυρίως σκηνή μπει έτσι δεν προλαβαίνει να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα . Επίσης είχες πολλές πολλές φράσεις (που είτε είναι σωστές είτε όχι είναι too much για ένα τόσο μικρό story.

Τέλος, μου πέσανε πολλα unbearable στην αρχή και ειδικά πολλα lights (μου 'αρεσε και το highlight, λες και δε φτάναν τα άλλα :p) από τη μέση και μετά. Χρειάζεται να αναφέρεις μερικά φυσικά καθώς είναι μέρος της ιστορίας αλλά νομίζω πως σε ορισμένα σημεία μπορούσες να το αποφύγεις/αλλάξεις.

Γενικά επειδή δεν ξέρω από αγγλική λογοτεχνία μπορεί να λέω και βλακείες :D

Ωραίο story πάντος!

• 10 months later...
  • 11 months later...

Μιχάλη, το έχουμε συζητήσει κάποιες φορές το διήγημα, οπότε μια πιο φρέσκια (και γραπτή) γνώμη:

Τελειώνοντας το Hellraiser χθες, θυμήθηκα την ιδέα αυτής της ιστορίας, κι έκατσα και την ξαναδιάβασα. Έχοντας λοιπόν διαβασμένη την ιστορία του Barker, το Perfection in Darkness μού άρεσε ακόμα περισσότερο. Θυμίζει αρκετά, σε σημείο να μοιάζει και με tribute, -είναι και erotic horror- αλλά η ιδέα του παρόντος διηγήματος είναι ξεκάθαρα ξεχωριστή.

Ξαναδιαβάζοντάς το, βρίσκω πολλούς Αγγλικούς λόξυγγες. Κι αν χρειάζεσαι ακόμα πρόγκημα για να το μεταφράσεις, πες πως είναι αυτό.

Ίσως (τι ίσως δηλαδή, σίγουρα) μετά την Ουαλία αυτή η ιστορία να σου έβγαινε πολύ πιο φυσικά. Έχοντας διαβάσει εκείνο το πιο πρόσφατο φλασάκι που μου είχες στείλει με το ψυγείο, είμαι σίγουρος γι'αυτό που λέω.

Θεωρώ πως δεν της αξίζει αυτής της ιστορίας να υπάρχει μόνο στα Αγγλικά. Αυτό έχει να κάνει ως προς το "πώς" είναι γραμμένο. Γιατί σ'αυτό που λέει, ιδέα-εκτέλεση μέσα σε 2500, έχεις διήγημα winner.

Η ιστορία χωρίζεται σε τρία μέρη και το καθένα ασκεί τη γοητεία που πρέπει. Αν τελικά το μεγαλώσεις, προσπάθησε να κατανικήσεις την επιθυμία να προσθέσεις άλλες σκηνές. Διατήρησε την αρμονία τους ως έχει: The rule of Three applies here.

Θα έβρισκα το 2ο μάλλον πιο αδύναμο από τα 3, (γιατί; Μα γιατί είναι κυρίως διάλογος και έχει δυναμική που δεν της επιτρέπεις να ξεπεταχτεί λόγω της γλώσσας) το 3ο σαφώς το δυνατότερο, και το 1ο αρκετά ενδιαφέρον για να τραβήξει τον αναγνώστη μέσα.

Μια από τις ιστορίες που ευελπιστώ να διαβάσω στα Ελληνικά σύντομα,

Edited by DinMacXanthi
  • Like 1

• 1 year later...

Cool story bro!

Μ' άρεσε πολύ το φλερτ δίπλα στο φωτοτυπικό μηχάνημα. Πως γίνεται οι πιο κουλ σκηνές πάντα να γίνονται εκεί; χαχα. Εκεί έδειξες τα προσόντα σου στον διάλογο πιστεύω. Μ' άρεσε η ιδέα αν και το τέλος το κατάλαβα μετά από μια δεύτερη ανάγνωση. Κι εγώ νόμιζα δηλαδή ότι η Κάτια μπήκε στο σώμα του θύματος.

Μια διόρθωση: Lukewarm σημαίνει χλιαρό νερό, άρα δύσκολο να υπάρχουν τόσοι ατμοί στο μπάνιο, κτλ. Εκτός κι αν ανέβασε μετά τη στάθμη του ζεστού, κάτι που δεν γράφεις όμως. 

Λοιπόν με αυτές τις ιστορίες μου έχεις ανεβάσει πολύ την περιέργεια για τι πράγμα θα γράψεις στον τωρινό (36ο) διαγωνισμό! Γράφε!!

• Like 1

• 3 years later...

Διάβασα πρόσφατα την Εφαρμοσμένη Μυθομηχανική κι αυτό το διήγημα μ' άφησε μαλάκα. 

Δεν ξέρω πώς στο διάολο το είχα χάσει, ίσως λόγω των αγγλικών; 

Τέλος πάντων. Από τα καλύτερα τρόμου που έχω διαβάσει, με ξεγέλασε και με κράτησε ως το τέλος. 

Μπράβο

• Like 3

• Mesmer featured this topic