white_unicorn Posted July 10, 2009 Share Posted July 10, 2009 Αχεμ, Συγγραφή: Αθηνά Έτος 2005 Λέξεις: λίγες Σημείωση.... ε, μην πετάξετε πολλές ντομάτες.... Παράξενο δεν είναι....; Τα πρώτα φθινοπορινά φύλλα έχουν πέσει από τα δέντρα, κι όμως, τα τριζόνια ακόμα τραγουδουν. Λές και το καλοκαίρι δεν θέλει να παραδώσει τα σκήπτρα στο φθινόπωρο, αν και ξέρει πως πρέπει.... Κάπως έτσι και εγώ, νιώθω σαν το καλοκαίρι. Δεν θέλω να παραδώσω τα σκήπτρα που μου δόθησαν. Ξέρω, το σκοτάδι θα έρθει, θα με πάρει σε έναν άλλο κόσμο. Καί όμως θέλω να μείνω εδώ, σ'αυτόν τον κόσμο, να μην αφήσω πίσω μου ότι αγαπώ. Όχι ακόμα... Είναι τόσο νωρίς... Πολύ νωρίς για να έρθει ο χειμώνας για μένα..... Παράξενο δεν είναι...; Όταν ήξερα πως ο Θάνατος είναι μακριά μου τον ζητούσα.... Τώρα που πλησιάζει, θέλω να φύγει..... "Δεν είναι έτσι" μου λέει "μάθε πως ότι ζητάς θα σου έρθει, αργά η γρήγορα. Και εσύ με ζητούσες! Με κάλεσες....Τώρα πρέπει να έρθεις μαζί μου, σε περιμένουν και δεν τους αρέσει να περιμένουν...καλύτερα να βιαστείς. Θυμόνουν εύκολα, και καλύτερα να τους βρείς σε εύθυμη διάθεση...Έλα!" "Μα είναι πολύ νωρίς...Σε κάλεσα...Αλλά τότε δεν ήξερα πόσο ωραία είναι η ζωή, δεν είχα γνωρίσει την ευτυχία...Δεν θέλω να την χάσω...Όχι ακόμα...." Όμως ο Θάνατος δεν ακούει, το κάλεσμα του με παγώνει, με παραλύει.... Σαν κάποιο χέρι, μια δύναμη να με σπρώχνει... Περπατάω με μισά βήματα προς το μέρος του... Το κάλεσμα του δυναμώνει, το σπρώξιμο γίνεται πιο δυνατό... Με περιμένει με ανοιχτή την αγκαλιά του..... Ο φόβος μου με κάνει να ουρλιάξω..... Ξυπνάω...Ευτύχως εφιάλτης ήταν μόνο.... Πριν όμως τελειώσω την σκέψη μου.... Αισθάνομαι κάποιον άλλον στο δωμάτιο....μια παρουσία όχι ανθρώπινη.... Προσπαθώ να σηκωθώ και τον βλέπω....στην άκρη του κρεββατιού μου... Με καλεί...όπως και στον εφιάλτη.... Δεν σηκώνομαι, νιώθω να αιωρούμαι.... Στο κρεββάτι...το σώμα μου...το προσωπό μου λευκό... Τον νιώθω δίπλα μου...δεν χρειάζεται να τον κοιτάξω... ξέρω ποιός είναι....που με πηγαίνει... Αυτό που ζητούσα ήρθε...... Δεν νοιώθω τίποτα πια.... Βλέπω γύρω μου τα αστέρια....εκείνος πάντα δίπλα μου....... ακριβώς όπως το είχα ζητήσει...τόσο καιρό πριν... όταν όλα ήταν σκοτεινά για μένα...... Άφήνω πίσω μου όσα έζησα...ίσως ποτέ δεν τα ήθελα... κι'όμως, πονάει, κάπου βαθιά.... ασυναίσθητα αφήνω μια υπόκωφη κραυγή... δεν την ακούω...ξέρω όμως ότι ούρλιαξα.... έτσι τέλειωσε ο πόνος....όλα έμειναν πίσω... Όσα αγάπησα, όσα έζησα και όσα ποτέ δεν θα ζήσω.... Ανεβαίνω συνέχεια, τα αστέρια περνάνε δίπλα μου.... Χάνω όλες τις αναμνήσεις μου...δεν υπάρχει τίποτα πια για μένα... δεν ξέρω ποιά είμαι...και...δεν με ενδιαφέρει.... Το σκοτάδι με οδηγεί και εγώ πιστά το ακολουθώ........ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eric Draven Posted September 9, 2009 Share Posted September 9, 2009 be careful what you wish for.. Την κατάλληλη εποχή το διάβασα, τώρα που όντως το καλοκαίρι διαδέχεται ο χειμώνας. Well ηταν sad.. και αυτο νομίζω ήθελες να πετύχεις, οπότε well done. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted September 9, 2009 Share Posted September 9, 2009 (edited) Ποίημα. Πανέμορφα πικρό και μελαγχολικό. Σκληρό σαν περίτεχνη ταφόπλακα. Όποτε επισκέπτομαι νεκροταφεία και βλέπω τις οβαλ, ασπρόμαυρες φωτογραφίες των νεκρών, καθησυχάζομαι απατηλά: Δεν έχω σχέση εγώ με αυτούς που έχουν πεθάνει. Εκείνοι έζησαν βλοσυροί, χωρίς χαρές και γέλια, σε ασπρόμαυρες εποχές, σαν τις τωρινές πόζες τους πάνω στο κρύο μάρμαρο. Εγώ κοιτώ ψηλά, βλέπω το φως και χρώματα να παιγνιδίζουν στις φυλλωσιές, ακούω το θρόισμα του ανέμου, ονειρεύομαι το φιλί μιας κοπέλας, είμαι ζωντανός, ζω! Τι σχέση έχω με τα κόκαλα, τα κενά κρανία που σαπίζουν στο υγρό σκοτάδι, μέσα στη γη; Δεν - θα - πάω - ποτέ - εκεί! Αυτές είναι πραγματικές σκέψεις. Το μικρό σου διαμαντάκι τις έφερε στην επιφάνεια. Παρακαλώ κάποιον υπεύθυνο να μετακινήσει το γραπτό της white_unikorn εκεί που ανήκει. Στην Βιβλιοθήκη Τρόμου. Edited September 9, 2009 by DinoHajiyorgi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
white_unicorn Posted September 9, 2009 Author Share Posted September 9, 2009 (edited) αχμ... *τι γράφουν τώρα?* ας απαντήσω και γω... Αρχικα, ευχαριστώ για τα σχόλια σας... (λείπουν οι διορθώσεις και νομίζω οτί πρέπει να αρχίσω να ανυσηχώ.... ) κατά δευτερον, είναι από τα λίγα κομμάτια που σχεδόν δεν πείραξα μετά το πρώτο γράψιμό. και στα επιμέρους @ Eric Draven: η αλήθεια είναι οτί γράφτηκε περίπου τέτοια εποχή, και ίσως και λίγο αργότερα... και όπως και η εποχή βγάζει έναν τόνο σχεδόν πένθιμο... @ DinoHajiyorgi: οι σκέψεις σου ίσως να περιγράφουν ακόμα καλύτερα το θέμα του 'ποιήματος'. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά για διαμάντι δεν το βλέπω μάλλον για γυαλί που λαμπυρίζει στον ήλιο του φθινωπόρου... και πάλι σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και τα σχόλια σας. ΥΓ Στην βιβλιοθήκη τρόμου? Μπα... δεν είναι αρκετά τρομακτικό για εκεί.... Edited September 9, 2009 by white_unicorn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted September 9, 2009 Share Posted September 9, 2009 ΥΓ Στην βιβλιοθήκη τρόμου? Μπα... δεν είναι αρκετά τρομακτικό για εκεί.... Καλά, περίμενε να μπεις στα δεύτερα "ήντα" και να τρέχεις στις εκκλησίες να ανάβεις τις μεγάλες λαμπάδες, και σου λέω εγώ αν το "Ωδή" είναι τρόμος ή όχι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
white_unicorn Posted September 9, 2009 Author Share Posted September 9, 2009 Καλά, περίμενε να μπεις στα δεύτερα "ήντα" και να τρέχεις στις εκκλησίες να ανάβεις τις μεγάλες λαμπάδες, και σου λέω εγώ αν το "Ωδή" είναι τρόμος ή όχι. Όταν γεράσει ο διάβολος πέφτει στα άγια... ναι, αυτό μπορώ να το καταλάβω, αλλά με την 'κλασική' έννοια του τρόμου δεν κολλάει.... (ή κάνω εγώ λάθος? μπα....) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted September 9, 2009 Share Posted September 9, 2009 αλλά με την 'κλασική' έννοια του τρόμου δεν κολλάει.... (ή κάνω εγώ λάθος?) Τελείως συμπτωματικά, μια από τις τέσσερις ιδέες που έπαιζε για το September Challenge, ήταν η βόλτα ενός χαρακτήρα σε ένα νεκροταφείο, με σχετικό στοχασμό για τον φόβο του θανάτου. Ο ήρωας/αφηγητής θα ήταν κλόουν που δουλεύει σε τσίρκο. Αυτό είχα μόνο, αρκετό για φόντο αλλά χωρίς ιστορία. Και η ποίηση δεν είναι το φόρτε μου, ούτε στο ελάχιστο. Το διήγημα σου με κάλυψε και έβγαλα το άχτι μου στην κριτική του. [Οπότε εγώ επιμένω. Δηλαδή...Το Κοράκι του Πόε σου παγώνει το αίμα; Το horror έχει πάνω από μια διάσταση στην αίσθηση του.] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
white_unicorn Posted September 10, 2009 Author Share Posted September 10, 2009 (edited) κατά λάθος έγινε 2πλό το ποστ, οπότε.... κλόουν σε νεκροαταφείο.... ως εικόνα σε προδιαθέτει για πάρα πολλά... το Κοράκι του Πόε () έχει, για μένα, μια άλλη αίσθηση, δεν σου παγώνει το αίμα, δεν σε ξαφνιάζει, δεν σε ανατριχιάζει όπως άλλες ιστορίες (τα δικά σου "Τέρατα" ας πούμε) αλλά εμένα τουλάχιστον μου αφήνει μια 'παγωμένη' αίσθηση που, ίσως γιατί το έγραψα εγώ, το παραπάνω κομμάτι δεν μου το προσφέρει.... Αλλά επειδή αν συνεχίσω δεν με βλέπω να βρίσκω αρκετά επιχειρήματα για να στηρίξω την θέση μου (οτί δεν είναι και τόσο τρόμου) θα το αφήσω εδώ το όλο θέμα. καλημέρα και ευχαριστώ για την κριτική.... ΥΓ. Αν τελικά βρεις ιστορία για τον κλόουν πολύ θα ήθελα να την διαβάσω, καιρό έχω να ασχολήθω με κλόουν... από το Αυτό του Κίνγκ.... Edited September 10, 2009 by white_unicorn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*Aria* Posted September 10, 2009 Share Posted September 10, 2009 Θα συμφωνήσω με τον Ντίνο, στο να μπει στο Τρόμου. Πολύ όμορφο ποίημα. Μου προκάλεσε ανατριχίλα, φόβο. Η αγωνία του θανάτου ήταν αρκετά τρομαχτική. Τι να πω... Αγγίζει ευαίσθητες χορδές με τις μελαγχολικές εικόνες & τα συναισθήματα που προκαλεί... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
white_unicorn Posted September 10, 2009 Author Share Posted September 10, 2009 I rest my case.... ευχαριστώ Aria, τελικά μήπως να το βάλουμε σε poll? πόσοι το θεωρούν τρόμου και πόσοι όχι? *αναχωρεί καθώς δεν υπάρχει κάτι να προσθέσει...* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts