Jump to content

Ο αγνοούμενος

christina91

Recommended Posts

Άκουσα τους άλλους που έβαζαν τις φωνές για να ξυπνήσω. Ο εφιάλτης κόπηκε στην μέση και άρχισε ο άλλος. Η ώρα της σκοπιάς έφτασε. Έκανε τόσο κρύο που δεν ήθελα να σηκωθώ απ’ το ζεστό μου κρεβάτι.Κοίταξα το ρολόι και ήταν ακριβώς δύο τα ξημερώματα. Φόρεσα βιαστικά τα άρβυλα μου και το μακρύ γούνινο παλτό μου και παίρνωντας βιαστικά τα τσιγάρα μου και το τηλέφωνο μου ετοιμάστηκα να βγώ έξω. Στο παγωμένο θάλαμο απλώθηκε μια παράξενη σιωπή. Σπάνια να σωπάσουν όλοι και να πέσουν σε βαρύ ύπνο. Ούτε καν το ροχαλητό του διπλανού δεν ακουγόταν. Μου θύμησε τον εφιάλτη που είδα πρίν απο μερικά λεπτά. Δεν έδωσα σημασία. Η σκοπιά βρισκόταν στην κορυφή του λόφου, πάνω ακριβώς απ΄το στρατόπεδο. Απο εκεί μπορούσες να δείς την πόλη ολόκληρη. Ο δρόμος ήταν δύσκολος. Άναψα ένα τσιγάρο και ξεκίνησα αργά να περπατώ στο βρεγμένο χώμα. Η μυρωδιά της βροχής έφτασε ευχάριστα στα ρουθούνια μου καθώς ξεφυσούσα τον καπνό. Η παράξενη σιωπή όμως εξακολουθούσε να ακούγεται στα αυτιά μου. Ήταν μόνο δύο τα ξημερώματα δεν μπορούσε όλοι να κοιμόνταν. Αυτή η σκέψη μου έφερε νευρικότητα και άρχισα να περπατώ πιο γρήγορα. Σε ένα δεκάλεπτο έφθασα στην σκοπιά καταιδρωμένος παρόλο που κρύωνα φοβερά. Όλη η νύστα μου εξαφανίστηκε. Κοίταξα την σκοτεινή σκοπιά μου να στέκεται και εκείνη παγωμένη και στάθηκα απο κάτω της κοιτάζωντας την νύχτα γύρω μου. Τα δέντρα έμοιαζαν τόσο αληθινά λές και με κοίταζαν. Έτριψα απαλά τα μάτια μου και προσπάθησα να μην σκέφτομαι τέτοια ηλίθια πράγματα. Αν το μάθαιναν οι άλλοι πως φοβάμαι το σκοτάδι θα με κοροίδευαν μέχρι να απολυθώ. Ας έκανα υπομονή μέχρι να περάσουν οι δύο καταραμένες ώρες. Ένα παγωμένο αεράκι διαπέρασε την ραχοκοκαλιά μου και ρίγησα ολόκληρος, κρύφτηκα όσο πιο πολύ μπορούσα στο μεγάλο μου παλτό αλλά το ρίγος δεν παιρνούσε με τίποτα. Στην πραγματικότητα πονούσα όλο μου το σώμα λές και με έβαλαν σε ένα μπάνιο γεμάτο παγάκια. Πίσω ακριβώς απ’ την σκοπιά ακούστηκε ο ήχος ενός φτυαριού που έσκαβε το βρεγμένο χώμα. Ο φόβος μου με έκανε να τρέμω πιο πολύ. Προσπάθησα να καλέσω το κέντρο απο το τηλέγωνο της σκοπιάς και η γραμμή ήταν νεκρή , κοίταξα το δικό μου τηλέφωνο και το σήμα εξαφανίστηκε .Ποιός έσκαβε ακριβώς πίσω απο την σκοπιά η ώρα δύο τα ξημερώματα. Με τα πόδια κομμένα απ ΄τον τρόμο περπάτησα αργά προς τα έξω. Κόλλησα στην μια πλευρά της σκοπιάς και κοίταξα αργά προς το πίσω μέρος. Ένας στρατιώτης με μια παλιά φθαρμένη στολή έσκαβε λυσσασμένα το χώμα, το πρόσωπο του ήταν αιματωμένο και δεν μπορούσε να διακρίνεις ποιός ήταν. Φανερώθηκα προσπαθώντας να τον βοηθήσω. Φαινόταν σαν χαμένος στο δάσος. ‘Πάμε να σας πάρω κάτω στο ιατρείο γρήγορα οι πληγές είναι άσχημες’ είπα προσπαθώντας να τον πλησιάσω αργά. Γύρισε να με κοιτάξει και τότε με τρόμο διαπίστωσα πως τα μάτια του δεν υπήρχαν στην θέση τους. Τότε πάγωσα, δεν μπορούσα να τρέξω, μου έδειχνε το χώμα και μου έδινε το φτυάρι να σκάψω για αυτόν. Πήρα το αιματωμένο φτυάρι και άρχισα να σκάβω σοκαρισμένος. Έσκαβα όλη την νύχτα και αυτός στεκόταν απο πάνω μου. Το έκανα μηχανικά λές και κάποια αόρατη δύναμη μου κινούσε τα χέρια και τα πόδια σαν μαριονέτα .Όταν το φτυάρι ακούμπησε κάτι γύρισα προς το μέρος του για να του κάνω νόημα πως είχα βρεί αυτό που έψαχνε, ένιωσα κάτι αιχμηρό να με χτυπάει στο κεφάλι και αιμόφυρτος να πέφτω στην τρύπα. Ήταν το τελευταίο που θυμόμουν. Το πρωί με βρήκαν οι άλλοι ριγμενο στην τρύπα και μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο. Όταν συνήλθα μου είπαν ότι εκεί που βρισκόμουν ακριβώς απο κάτω μου, ήταν τα οστά ενός αγνοουμένου που γύρευαν για χρόνια. Όταν τους είπα την ιστορία μου κανένας δεν με πίστεψε και μου έδειξαν τα νύχια μου που ήταν γεμάτα χώματα και πληγές. Έτσι πήρα την αναστολή μου και δεν επέστρεψα ποτέ σε εκείνο τον τόπο.

ΞΏ Ξ±Ξ³Ξ½ΞΏΞΏΟμΡνοΟ.doc

Edited by Merlin
deletion of duplicate attachments

Ωραία η πρώτη προσπάθεια!

Γρήγορη και άμεση αφήγηση, πειστική η περιγραφή της ατμόσφαιρας.

Με παραξένεψε που δεν έβαλες καμιά παράγραφο. Αλλά, πάλι, αυτό με έκανε να τη διαβάσω πιο γρήγορα.

Ίσως θα μπορούσες να το είχες επεκτείνει λίγο παραπάνω, να εστιάσεις λίγο περισσότερο στα συναισθήματα του πρωταγωνιστή κλπ

Καλή συνέχεια!

Σε ευχαριστώ!.. Έβαλα τις παραγράφους αλλα δέν έχω ιδέα πως μου βγήκε έτσι όταν το έκανα post.. Κάτι πρέπει να έκανα λάθος.:).(Ισως θα μπορούσες να το είχες επεκτείνει λίγο παραπάνω, να εστιάσεις λίγο περισσότερο στα συναισθήματα του πρωταγωνιστή κλπ) Θα το έχω υπόψη μου για την επόμενη μου ιστορία..

Έβαλα τις παραγράφους αλλα δέν έχω ιδέα πως μου βγήκε έτσι όταν το έκανα post.. Κάτι πρέπει να έκανα λάθος.:).

Καλώς την.

Είναι ένα προβληματάκι που εμφανίζεται μερικές φορές στο φόρουμ. Θα πρέπει να αδειάσεις την cache σου αλλιώς θα επιμείνει. Αν δεν ξέρεις πώς, δες εδώ

Μια προσωρινή λύση είναι να βάλεις δυο φορές "br /" όπου θες να αλλάξεις γραμμή (μόνο που αντί για εισαγωγικά θα το βάλεις μέσα σε γωνίες, αυτές που είναι στα πλήκτρα του κόμματος και της τελεία, δίπλα στο γράμμα 'Μ'). Επίσης, μπορείς να επισυνάπτεις το doc αρχείο σου στη δημοσίευση της ιστορίας. Πολλοί το κάνουμε, για ευκολ'ια του αναγνώστη ή όταν έχουμε κάποια ειδική μορφοοπίηση κειμένου που θα δυσκολευτούμε να την αναπαράγουμε εδώ.

Σχόλια συντόμως (κατά προτίμηση, μόλις θα έχουμε το κειμενό σου στη μορφή που εσύ το θες κι όχι στη μορφή που του έδωσε το φόρουμ :D)

χαχα..το εκανα πεντε φορές attached και τώρα το είδα πως είναι απο κάτω..τώρα έμαθα..βλέπετε η επανάληψη είναι η μητήρ της μαθήσεως..:)..

Γεια χαρά. Ωραία ιδέα(αν και όχι και η πιο πρωτότυπη) και αρκετά τρομακτικό το σκηνικό που στήνεις. Μ’ άρεσε ιδιαίτερα η ησυχία που απλώνεται στο στρατόπεδο και είχα την ελπίδα ότι θα γινόταν κάτι και με αυτό. Στην πραγματικότητα, κυλάει όλο τρομακτικά (η σκοπιά από μόνη της είναι δυσάρεστο πράγμα), μέχρι και την ώρα που ακούει τις φτυαριές(αυτό ήταν το πιο σπούκι σημείο του κειμένου). Κάπου εκεί, αισθάνθηκα ότι η ιστορία άρχισε να τρέχει, ενώ, επιπλέον, ο τρόμος, για μένα, άρχισε να πέφτει. Περίμενα κάτι πολύ πιο βαρύ από τον αγνοούμενο και οπωσδήποτε πολύ πιο επικίνδυνο. Τώρα που το σκέφτομαι, ο κίνδυνος, όσο ο νεκρός δεν την πέφτει στον πρωταγωνιστή, μειώνεται εντονότατα. Οι αντιδράσεις του φαντάρου απέναντι στο υπερφυσικό, ίσως να μην ήταν και οι πιο φυσιολογικές, αλλά οκ, ποτέ δεν ξέρεις...

ΥΓ1:Για ακόμα μια φορά, η ιδέα του κάζου στη σκοπιά είναι σταθερά δυνατή αξία.

Σε ευχαριστώ για τα σχόλια σου. Όντως έπρεπε να εκμεταλλευτώ περισσότερο το θέμα και να αναπτύξω αλλά βιαζόμουν να το ποστάρω και έτσι δεν το επεκτεινα όσο έπρεπε. The next time..:)

Ωραία εικόνα και ατμόσφαιρα. Θέλει λίγο περισσότερη προσοχή στην πληκτρολόγηση, καθώς και στο αν στέκουν οι εκφράσεις που χρησιμοποιείς, αν τις λέμε στον καθημερινό λόγο ή τις βλέπουμε σε κείμενα. Σου σημείωσα διάφορα πράγματα, μη φοβήθεις από τα πολλά κοκκινίσματα, τα μισά έχουν να κάνουν με συμβάσεις που χρησιμποιούμε (π.χ. σημεία στίξεως), και είναι καλό να μάθεις νωρίς, τα άλλα μισά με ζητήματα στρατιωτικά που χρειάζονται για να στέκει η ιστορία (και που δεν γίνεται να γνωρίζεις καθώς δεν έχεις πάει στρατό :D)

christina91 #1 - ο αγνοούμενος.doc

Συμπαθητικό snippet. Θα μπορούσες να είχες γράψει λίγο παραπάνω για τον τόπο/χρόνο/μπαγκράου της ιστορίας για να εγκλιματιστεί καλύτερα αυτός που το διαβάζει γιατί μοιάζει κάπως κουτσουρεμένο. Αλλά ιδέες πιστεύω ότι έχεις οπότε ξεδίπλωσέ τις με την άνεσή σου!:book:

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!..Αυτο είναι θαυμάσιο και με βοήθησε πολύ. Να επισυμάνω κάποια πράγματα. Η σκοπιά εκείνη υπάρχει στα αλήθεια και έιναι πραγματικά πάνω στο βουνό μέσα στο δάσος, δεν είναι τόσο μακρυά αλλά είναι αρκετά. Για την σιωπή που ακούγεται, είναι μια έκφραση που την λέω συχνά, δεν το έβαλα καταλάθος..:).. Για την αναστολή, εγώ έτσι ακούω τα φανταράκια να λεν.. Λοιπόν μετά απο όλη αυτή την λεπτομερή διόρθωση(είμαι τόσο...έξω απ' τα νερά!:)) επειδή δεν πήγα και στρατο γιατί κατα σύμπτωση είμαι κορίτσι αποφάσισα ότι δεν έπρεπε να γράψω για στρατιώτη!..Παρέλειψα τόσα πράγματα!. Σε ευχαριστώ και πάλι!

Συμπαθητικό snippet. Θα μπορούσες να είχες γράψει λίγο παραπάνω για τον τόπο/χρόνο/μπαγκράου της ιστορίας για να εγκλιματιστεί καλύτερα αυτός που το διαβάζει γιατί μοιάζει κάπως κουτσουρεμένο. Αλλά ιδέες πιστεύω ότι έχεις οπότε ξεδίπλωσέ τις με την άνεσή σου!:book:

Έχεις απόλυτο δίκαιο. Δεν το δούλεψα αρκετά. απλά μου ήρθε η ιδέα και το έγραψα κάτω βιαστικά και το ανέβασα, ηταν και το πρώτο μου. So μπορούσα καλύτερα..:) Σε ευχαριστώ!

Δε γινόταν να μη μου θυμίσει τις ιστορίες που λένες στις σκοπιες. για το φαντάρο που άκουγε πετραδάκια να χρυπάνε, για το φάντασμα της σκοπιας κλπ. Οσοι έχουν κάνει φαντάροι, ξέρουν πως οι απομακρυσμένες σκοπιές τη νύχτα είναι όντως τρομακτικές. Είχα μάλιστα την ευκαιρία να ακούσω απο πρωτο χέρι τη μαρτυρία ενος στενού οικογενειακου μας φίλου, για κάτι αλλοπρόσαλο που συνέβει ένα βραδυ στη σκοπιά και το βιώσανε πολλοι. Anyway μονο για αυτό παίρνει πόντους η ιστορία σου, ήταν μικρή και περιεκτικη, ακριβώς σαν να σου διηγείται καποιος μια ανατριχιαστική μαρτυρια.

:thmbup:

Χαχα... Ναι όντως είναι. Η φαντάροι έχουν φαντασία, και είναι δειλοί..αυτό διαπύστωσα..:) Σε ευχαριστώ.

Oι φαντάροι έχουν φαντασία και είναι δειλοί..? Δε θα το'λεγα αλλα anyway..

Γράφεις βιαστικά, διηγήσαι στα πεταχτά, κάνεις αθώες γκάφες, όπως το να αποκαλέσεις τους ανθρώπους που πάνε φαντάροι, ευφάνταστους δειλούς...(Περίπου το 95% του αντρικού πληθυσμού) ενώ είμαι σίγουρος ότι εννοούσες κάτι άλλο.

Πιστεύω πως θα γράψεις σπουδαία πράγματα αν απαλλαγείς ή ελέγξεις τη βιάση σου.

Μη το κυνηγάς εσύ, είναι καλύτερα να το αφήσεις να σε κυνηγήσει αυτό.

Σε ευχαριστω.. Απλα την γνώμη μου εκφράζω. Πολύ βιασύνη, αθώες γκάφες. Τα γνωρίζω..;). Το ότι φαντάζονται πράγματα είναι αλήθεια! Οκ το δειλός ίσως να μην ήθελα να το πώ με αυτό το τρόπο. Τέλοσπάντων σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας..

• 3 months later...

Γενικά συμφωνώ με τα σχόλια του Μάρτιν παραπάνω, σε σημεία που διαπίστωσα διαβάζοντας και τον Άνεμο που ανέβασες στο φόρουμ.

Θέλω απλά να προσθέσω πως όταν γράφεις για πράγματα τα οποία δεν ανήκουν στην καθημερινότητα σου ή σε περίοδο της ζωής σου απο την οποία αντλείς αναμνήσεις, καλό θα ήταν να κάνεις κάποια έρευνα σχετικά με τους χαρακτήρες, την τοποθεσία και την ιδιότητα τους.

Για παράδειγμα ένας σκοπός δεν υπήρχε περίπτωση να αντιληφθει ήχο, ή κάποιον άλλο με στολή και να μην φωνάξει απευθείας "αλτ! τις ει;" και αντι αυτού να παρατήσει την σκοπιά προθυμοποιούμενος να τον συνοδέψει στο ιατρείο (που συνήθως είναι εκτός μονάδας).

Ξέρω πως πιάνομαι απο λεπτομέρειες ,αλλά αυτές είναι που καθιστούν την ιστορία σου μη αληθοφανή σε οποιονδήποτε πήγε φαντάρος.

Καλή συνέχεια!

Ξέρω πως πιάνομαι απο λεπτομέρειες ,αλλά αυτές είναι που καθιστούν την ιστορία σου μη αληθοφανή σε οποιονδήποτε πήγε φαντάρος.

Καλή συνέχεια!

Σε ευχαριστώ για τα σχόλια θα τα έχω υπόψη.

Για παράδειγμα ένας σκοπός δεν υπήρχε περίπτωση να αντιληφθει ήχο, ή κάποιον άλλο με στολή και να μην φωνάξει απευθείας "αλτ! τις ει;" και αντι αυτού να παρατήσει την σκοπιά προθυμοποιούμενος να τον συνοδέψει στο ιατρείο (που συνήθως είναι εκτός μονάδας).

Εδω θα διαφωνήσω λιγάκι :p το αλτ τις ει ειναι λιγο το σοου που κανεις με τις εφόδους κτλ, νομίζω οτι κανείς φαντάρος αν παιξει κατι ποιο "ενδιαφέρον" δε θα λεγε αλτ, η εγω θε θα ξεκιναγα ετσι τεσπα :p, επισεις πολλες μονάδες εχουν ιατριο οποτε δεν ειναι εκει το θέμα.

απο την άλλη: σκοπιά μεσα στην νύχτα, δεν αλλάζει καποιον? αν ναι χρεωση - ξεχρεωση όπλου? περιπολο αλλαγης? δεν εχει οπλο ο τυπος μαζι του? αν ναι τι το κάνει? γενικα υπαρχουν πολλες διαδικασίες στο στρατο (ΕΙΔΙΚΑ γυρω απο το θέμα του rotation των σκοπών) που τηρουνται αν και πολλες φορες τροποποιημένες ακομα και στο τελευταιο backwater φυλακιο, οσο παλιοτελευταιο και να ειναι το στρατοπεδο μπορω να σε βεβαιωσω οτι ο σκοπος θα εχει 100% οπλο καθως και οτι απο καποιον θα πρεπει να το παρει πριν και να το αποδωσει μετα τη βαρδια του, οπως και οτι αν ειναι μετα τη δυση του ηλιου καποιον θα πρεπει να αλαξει στο φυλάκιο της σκοπιάς.

αυτα ολα στα λέω διοτι πραγματικα η απουσια τους σε ξενιζει τοσο πολυ που καθιστα αδύνατο να μπεις στην ιστορία.

περαν αυτου με ξενισαν καποια λεκτικά οπως:

σκοπιά η ώρα δύο τα ξημερώματα
γιατι οχι βραδιάτικα? η μεσα στη νύχτα, η δυο η ωρα το βραδυ, η κατι που να μοιαζει με σκεψη τελοσπαντων :p

επισεις το word σου εχει αλλάξει κανα δυο λεξεις οπως τα τηλέγωνα ( δε το πιστευω οτι το γραφω αυτο :p ) καλα εκανε μεν αλλα αν τα ξαναπερνας εχε το νουσου για κατι τετοια ( εγω δε τα ξαναπερναω σηνηθως )

καλως ηρθες :)

Εδω θα διαφωνήσω λιγάκι :p το αλτ τις ει ειναι λιγο το σοου που κανεις με τις εφόδους κτλ, νομίζω οτι κανείς φαντάρος αν παιξει κατι ποιο "ενδιαφέρον" δε θα λεγε αλτ, η εγω θε θα ξεκιναγα ετσι τεσπα :p, επισεις πολλες μονάδες εχουν ιατριο οποτε δεν ειναι εκει το θέμα.

απο την άλλη: σκοπιά μεσα στην νύχτα, δεν αλλάζει καποιον? αν ναι χρεωση - ξεχρεωση όπλου? περιπολο αλλαγης? δεν εχει οπλο ο τυπος μαζι του? αν ναι τι το κάνει? γενικα υπαρχουν πολλες διαδικασίες στο στρατο (ΕΙΔΙΚΑ γυρω απο το θέμα του rotation των σκοπών) που τηρουνται αν και πολλες φορες τροποποιημένες ακομα και στο τελευταιο backwater φυλακιο, οσο παλιοτελευταιο και να ειναι το στρατοπεδο μπορω να σε βεβαιωσω οτι ο σκοπος θα εχει 100% οπλο καθως και οτι απο καποιον θα πρεπει να το παρει πριν και να το αποδωσει μετα τη βαρδια του, οπως και οτι αν ειναι μετα τη δυση του ηλιου καποιον θα πρεπει να αλαξει στο φυλάκιο της σκοπιάς.

αυτα ολα στα λέω διοτι πραγματικα η απουσια τους σε ξενιζει τοσο πολυ που καθιστα αδύνατο να μπεις στην ιστορία.

Προφανώς έχει να κάνει με τις εμπειρίες που κουβαλάει ο καθένας απο τον στρατό. Εγω επισήμανα δυο σημεία απο τα οποία πιάστηκα την στιγμή που το διάβαζα, και εσυ απο κάποια ακόμα τα οποία ομοίως δημιουργούν κενά και ερωτηματικά.Το αποτέλεσμα νομίζω πως παραμένει το ίδιο.wink.gif

Χρειαζόταν έρευνα.

επισεις το word σου εχει αλλάξει κανα δυο λεξεις οπως τα τηλέγωνα ( δε το πιστευω οτι το γραφω αυτο :p ) καλα εκανε μεν αλλα αν τα ξαναπερνας εχε το νουσου για κατι τετοια ( εγω δε τα ξαναπερναω σηνηθως )

Αστείο αλλα...δεν έχω ορθογράφο στην word μου..:p τραγικό ε;