King_Volsung Posted December 11, 2004 Share Posted December 11, 2004 Στίχοι από ένα τραγούδι που έγραψα, αλλά πιστεύω πως είναι πολύ κοντά στα ποιήματα. Στην ουσία, τραγούδια είναι ποιήματα(με ρυθμό) με μουσική. THE WANDERER Freedom is calling me I want to break out From this cage I’m imprisoned in There’s no way out So many dreams I had So many dreams I sought Everything is lost Everything has gone to waste Freedom is calling me I will get out Nothing can keep me in My will is my crown So many dreams I have So many dreams I seek Here I am standing free I’m off for a new life I don’t know who I am I don’t know what I am I don’t know what I want Now where do I go? Roaming the world No matter heat and cold I don’t feel lone Though I’m all alone So many places I have dreamed of So many places I have seen So many traces I have left behind me As if someone’s chasing me As if something’s behind me I don’t know who I am I don’t know what I am I don’t know what I want Now where do I go? Places I’ve seen Places I’ve been to Dreams that I had Dreams that I have Dreams that I seek All of this was just a test A test to reach eternal sky Now at the end of this quest At last I blissfully sigh Now I can tell who I truly am Now I can tell I found myself I am the traveler I am the wanderer My name is the wanderer (Nienna, ορίστε αυτό που σου έλεγα ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted December 12, 2004 Share Posted December 12, 2004 Νομίζω πως θα γίνει καλό τραγούδι. Δεν έχω ασχοληθεί με ομοιοκαταληξία και στίχο για μελοποίηση, έχω γράψει βία βία καμιά εικοσαριά τραγούδια δηλαδή. Γράφω μόνο καθαρή ποίηση. Μου άρεσε αυτο: "My will is my crown" σαν στίχος και ιδέα. Το προσωπικό μου μότο [κομμάτι από ποίημα μου] είναι 'My feelings crowned me Queen of Loss, I named the Pain my Jester...' ίσως γι αυτό να μ' άρεσε τόσο. Τα υπόλοιπα απλά και οκ. Μια χαρά τραγούδι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted July 15, 2005 Share Posted July 15, 2005 Μια νοηματική λεπτομέρεια: Αφού δε γνωρίζεις ποιός είσαι... I don’t know who I amI don’t know what I am Μάλλον θα ήταν πιο λογικό να μη γνωρίζεις ούτε το όνομά σου ούτε και να είσαι σε θέση να αποδόσεις στον εαυτό σου κάποιο χαρακτηρισμό... I am the travelerI am the wanderer My name is the wanderer Αν πάλι η προσωπική σου αναζήτηση (μέσω του τραγουδιού) σε οδήγησε σε αυτό το προσωπικό συμπέρασμα, δε γίνεται άμεσα αντιληπτό.. Ισορροπημένο (περισσότερο ώριμο από άλλα γραπτά σου) και με εξαιρετικά σημεία όσα η Nienna κατέδειξε! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted August 15, 2005 Share Posted August 15, 2005 Μμμμ! Όντως ωρίμοτερο άλλων προσπαθιών σου και πολύ καλούλι πραγματικά! Για όσα είπε η ίσιδα εδώ δεν συμφωνώ (πως το έπαθα;) γιατί δεν θεωρώ πως λέει πραγματικά κάτι χαρακτηριστικό για τον εαυτό του.... Μιλάει γενικά και με όσα λέει: "I am the traveler I am the wanderer My name is the wanderer" Εμένα μου δίνει την εντύπωση πως περιπλανάται και αναρωτιέται, απορεί για τον ίδιο του τον εαυτό και άρα εκφράζει όσα λέει αρχικά: "I don’t know who I am I don’t know what I am" Και άρα μου φαίνεται λογικό και επόμενο. Δεν ξέρει τι είναι δεν ξέρει ποιός είναι αναρώτιεται και περιπλαναται θέλοντας να μάθει για τον ίδιο του τον εαυτό... Πολύ λογικό, πολύ σωστά δοσμένο, πολύ δεμένο με τους υπόλοιπους στίχους- μεστό νόημα και καλό αποτέλεσμα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts