SpirosK Posted October 4, 2009 Share Posted October 4, 2009 Όνομα Συγγραφέα: Κακούρης Σπυρίδων Είδος: πολιτική φαντασία (alternate reality) Βία; Όχι Σεξ; Όχι Αριθμός Λέξεων: 3660 Αυτοτελής; Ναι Σχόλια: Με αφορμή τις εκλογές, παραθέτω ένα διήγημα (νουβέλα;; με τους χαρακτηρισμούς δεν τα πάω καλά) που έγραψα πρόσφατα, σχετικά με έναν (ουτοπικό;;) κόσμο λίγο διαφορετικό από το δικό μας... Το κάνω attach σαν PDF, καθώς είναι αρκετά μεγάλο για να το γράψω στο post. SK-09-Kapitalistikh Epanastash.pdf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nova Posted October 4, 2009 Share Posted October 4, 2009 (edited) Θέλει δουλειά. Αν και πολύ καλή προσπάθεια, πρέπει να προσέξεις ορισμένα σημεία (αντισύλληψη; για να αποφύγουν να τους συλλάβει η αστυνομία; ) και ίσως να έπρεπε να προσέξεις και λίγο τη δομή της κοινωνίας και την οργάνωση της οικονομίας (υπάρχουν μερικά σημεία που έχω ορισμένες απορίες/αμφιβολίες/διαφωνίες). Πάντως ήταν μια καλή προσπάθεια και μια πάρα πολύ καλή ιδέα. Μπράβο και καλή συνέχεια. (Γνώμη μου είναι να εμβαθύνεις στον κόσμο και να γράψεις και άλλες ιστορίες.) 'Κομμουνιστές κουφάλες, έρχονται οι κρεμάλες' Edited October 4, 2009 by Nova Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosK Posted October 6, 2009 Author Share Posted October 6, 2009 (edited) Σε ευχαριστώ για την κριτική σου, ότι απορίες/αμφιβολίες/διαφωνίες έχεις στείλε μου ΠΜ. Δεν έχω το αλάθητο :-) Η αντισύλληψη είχε παύλα ενδιάμεσα, αλλά μάλλον την έφαγα με τον αυτόματο ορθογράφο (και ναι είναι αυτό που λες). Και τέλος όσον αφορά το spoiler, αυτό το σύνθημα (στην πραγματική του μορφή) που το έβλεπα σχεδόν κάθε μέρα επί χρόνια ήταν που γέννησε την ιδέα, οπότε δεν μπορούσα να μην το βάλω κάπως ΥΓ (άσχετο):Καλά το καταλαβαίνω να μην αρέσει σε κάποιον ένα διήγημα. Να βάζει -1 στο ποστ και να μη γράφει ΚΑΝ γιατί το κάνει... αυτό είναι γελοιότητα και ντροπή του/της... Edited October 6, 2009 by SpirosK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosK Posted February 20, 2011 Author Share Posted February 20, 2011 (edited) BTW, αποφάσισα ότι αυτό το διήγημα θα πάει σε Creative Commons license: Πιο συγκεκριμένα την "Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή " CC BY-NC-SA "This license lets others remix, tweak, and build upon your work non-commercially, as long as they credit you and license their new creations under the identical terms." Πιο πολλές πληροφορίες εδώ και εδώ. Εν συντομία, όποιος θέλει μπορεί να το χρησιμοποιήσει αυτό ή τον κόσμο του ως βάση για δικό του, να το τροποποιήσει κτλ αρκεί να αναφέρει ότι είμαι ο αρχικός δημιουργός. Α, και δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί το δημιούργημα εμπορικά και πρέπει να το γράψει υπό την ίδια ακριβώς άδεια χρήσης. Αυτά! Enjoy Edited February 20, 2011 by SpirosK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted February 21, 2011 Share Posted February 21, 2011 Πολύ καλή ιδέα και πολύ καλά δοσμένη. Μ' αρέσουν οι ιστορίες που αναφέρονται σε αλλαγές/προσπάθειες/αντιδράσεις που θα έχουν αντίκτυπο σε όλον τον κόσμο/κοινωνία. Βέβαια, για μια τέτοια δομή κοινωνίας μπορείς να δώσεις πολύ περισσότερες πληροφορίες/λεπτομέρειες που θα αναδεικνύουν καλύτερα τα χαρακτηριστικά της. Αυτό το διήγημα είναι σχετικά μικρό για να μπορέσει να αναπτυχθεί ικανοποιητικά όλη η δομή της. Αυτό μπορεί να γίνει αν έχεις σκοπό να γράψεις κι άλλες ιστορίες γι' αυτόν κόσμο. Θα έχει αρκετό ενδιαφέρον. Γενικά, μου άρεσε η όλη «αντίθετη» οπτική γωνία της ιστορίας καθώς και η πλοκή της. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosK Posted February 21, 2011 Author Share Posted February 21, 2011 (edited) Κατ'αρχήν σε ευχαριστώ που έκανες τον κόπο να το διαβάσεις και για τα καλά σου λόγια. Κατά δεύτερον για το... Βέβαια, για μια τέτοια δομή κοινωνίας μπορείς να δώσεις πολύ περισσότερες πληροφορίες/λεπτομέρειες που θα αναδεικνύουν καλύτερα τα χαρακτηριστικά της. Αυτό το διήγημα είναι σχετικά μικρό για να μπορέσει να αναπτυχθεί ικανοποιητικά όλη η δομή της. Αυτό μπορεί να γίνει αν έχεις σκοπό να γράψεις κι άλλες ιστορίες γι' αυτόν κόσμο. Θα έχει αρκετό ενδιαφέρον. ... για αυτό ακριβώς το έβγαλα σαν Creative-Commons. Παρέχω έναν "κόσμο" (μια ιδέα για κόσμο, έστω) και όποιος θέλει μπορεί να συνεισφέρει διηγήματα σε αυτόν. Feel free Edited February 21, 2011 by SpirosK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ioannis Posted June 8, 2011 Share Posted June 8, 2011 (edited) Πολύ καλή ιδέα, μου άρεσε πολύ ο τρόπος που αποτύπωσες απλά και κατανοητά μία τόσο διαφορετική κοινωνία. Γενικά μπορώ να πω ότι είμαι λάτρης του συγκεκριμένου είδους γραφής, δηλαδή της πολτικής φαντασίας. Η όλη η κατάσταση μου θύμιζε πολύ το 1984 του Όργουελ. Το έχεις διαβάσει; Edited June 8, 2011 by Ioannis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosK Posted June 8, 2011 Author Share Posted June 8, 2011 Πολύ καλή ιδέα, μου άρεσε πολύ ο τρόπος που αποτύπωσες απλά και κατανοητά μία τόσο διαφορετική κοινωνία. Γενικά μπορώ να πω ότι είμαι λάτρης του συγκεκριμένου είδους γραφής, δηλαδή της πολτικής φαντασίας. Η όλη η κατάσταση μου θύμιζε πολύ το 1984 του Όργουελ. Το έχεις διαβάσει; Σε ευχαριστώ για τα κλά σου λόγια. Φυσικά και έχω δει και μία από τις ταινίες. Επίσης έχω διαβάσει και τα έργα του Κάφκα και τη "Φάρμα των Ζώων" .(διάβασέ τη, αξίζει). Ίσως να θες να διαβάσεις και αυτό ("ΠΕΙΝΟΥΝ") από τα δικά μου, που επίσης ακροβατεί στην πολιτική φαντασία σε παρόμοια μοτίβα και να μου πεις τη γνώμη σου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ioannis Posted June 8, 2011 Share Posted June 8, 2011 (edited) Την έχω διαβάσει τη Φάρμα των Ζώων. Θα διαβάσω και το "Πεινούν" που μου πρότεινες και θα σου γράψω τη γνώμη μου. Edited June 8, 2011 by Ioannis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts