Rikochet Posted December 14, 2004 Share Posted December 14, 2004 (edited) Να μια μικρούλα ιστορία που έγραψα εμπνευσμένος απο το deviation του Northerain, Free Speech For The Numb. Ποτέ μου δεν μιλούσα πολύ – ή μάλλον, καλύτερα, δεν τολμούσα να μιλήσω πολύ. Φοβόμουν. Φοβόμουν για αυτά που μπορεί να έλεγα. Έτσι, πάθη, μίση, φωτιές που απο καιρό έπρεπε να έχουν φουντώσει, συναισθήματα που απο καιρό έπρεπε να έχουν εκδηλωθεί, συσσορεύονταν μέσα μου. Συνεχώς. Όλο και πιο πολλά. Μέχρι που δεν πήγαινε άλλο. Ένα μάλλον γκρίζο πρωϊνό, δεν άντεξα άλλο. Με ένα νυστέρι, αφαίρεσα το στόμα απο την κανονική του θέση, και ύστερα, χρησιμοποιώντας κλωστές, το έραψα στην παλάμη του δεξιού μου χεριού. Το στόμα απέκτησε δικιά του ζωή. Χάρηκα, γιατι έπρεπε να μιλήσω... Τι σημασία είχε ο τρόπος; Βγήκα στο δρόμο, και κρατώντας το χέρι μου τεντωμένο προς τα εμπρός, μίλησα. Απο το στόμα βγήκαν πράγματα τρομαχτικά, πράγματα που ούτε εγώ ήξερα οτι είχα μέσα μου. Οι περαστικοί τρελαίνονταν. Το ίδιο και οι φίλοι και εχθροί μου, όταν τους βρήκα για να τους μιλήσω. Όταν κάποιοι προσπάθησαν να με σταματήσουν, το στόμα μου τους φώναξε, και εκείνοι υπάκουοι σα σκυλάκια, γονάτισαν μπροστά μου – το μυαλό τους είχε γίνει πολτός μέσα στα άχρηστα κεφάλια τους. Συνέχισα το δρόμο μου μέσα στην πόλη, αφήνοντας πίσω μου ένα μακάβριο μονοπάτι ανθρώπων που χαμογελούσαν ηλίθια, μουρμούριζαν λόγια χωρίς νόημα, έκαναν προσευχές σε ανύπαρκτους θεούς. Φαίνεται πως μέσα μου κρατούσα περισσότερα απ’όσα νόμιζα... ...φαίνεται πως κάποιοι δεν μπόρεσαν να το αντέξουν. Στο πρόσωπο μου, στη θέση που κανονικά έπρεπε να είναι το στόμα, κουβαλούσα άψυχο Κενό... και στο χέρι μου, κουβαλούσα την Καταστροφή. Ποιανού την καταστροφή; Τη δικιά μου. Των ηλίθιων που με περιτριγυρίζουν. Των ανθρώπων. Ωραίο ακούγεται... Καταστροφή! Ας τους καταστρέψω λοιπόν. Έτσι κι’αλλιώς, πλάκα έχει. * Είμαι μόνος. Το στόμα μου τους τρέλανε όλους, σε σημείο που οι μισοί αυτοκτόνησαν, και οι άλλοι μισοί αλληλοφαγώθηκαν μεταξύ τους. Νιώθω μόνος. Τώρα που όλα βγήκαν απο μέσα μου, τι; Θα μείνω μόνος. Το χέρι μου στρέφεται προς τα εμένα. Το στόμα χαμογελάει κοροϊδευτικά. Σαρδόνια. Με φοβίζει... Συνειδητοποιώ πως μου μιλάει. Σκύβω προς τα εμπρός για να ακούσω τη φωνή του – τη φωνή μου. Ένα κακαριστό γέλιο. Θεέ μου, γελάει. «Σειρά σου», λέει μέσα στα χαχανητά του. Σειρά μου; Τι εννοεί; Δεν θέλω να μάθω. Δεν θα καταλήξω σαν αυτούς. Σε ποιά τσέπη είχα βάλει εκείνο το γαμημένο νυστέρι;! Edited December 14, 2004 by Rikochet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
northerain Posted December 14, 2004 Share Posted December 14, 2004 pera ap to gegonos oti exei na kanei me kati pou ego eftiaksa, to brika poly kalo(an kai o typos ths istorias einai ligo afelhs se kapoia shmeia).Mou fanhke ligo bebiasmeno, px 8a ithela na do ton tropo pou to metefere na analyetai perissotero, kai oxi toso apla.Genika, pisteyo oti to dihghma 8a ofelountan apo mia epimykhnsh(mallon mia pio leptomereis version).Cheers Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted December 14, 2004 Share Posted December 14, 2004 Θα συμφωνήσω με το Northerain. Τα όσα έγραψες ήταν ένα καλό περίγραμμα ιστορίας, σκόρπιες σημειώσεις σε ένα χαρτί που κάποια στιγμή θα γίνονταν ιστορίες. Με τίποτα όμως αυτό που έγραψες δεν ήταν ιστορία. Για ποιο λόγο να νοιαστώ για τα όσα γίνονται; ποιος είναι ο τύπος και ποιοι οι φίλοι του; ποιοι οι εχθροί του; Με δύο λόγια, στρώσου και γράψε κάτι καλό και όχι πασαλείματα σαν κι αυτό. Το να γράφεις μικρές ιστορίες θέλει τεράστια οικονομία λόγου, προσόν που αποκτάς μόνο με την εμπειρία, που εσένα ακόμα σου λείπει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elsanor Posted December 14, 2004 Share Posted December 14, 2004 Όπως σου τα πα και στο msn... Μου φάνηκε κάπως επιτηδευμένο. Προσπάθησε να δώσεις μεγαλύτερο βάθος και περιγραφικότητα (ίσως και πλοκή ) και θα βγει καλό πιστεύω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βάρδος Posted December 15, 2004 Share Posted December 15, 2004 Εμένα μου άρεσε. Στην τελική, ένα flash fiction είναι' τι πλοκή, πια, να έχει; Κι επιπλέον, νομίζω ότι περνάει πολλά νοήματα... Me and my big mouth. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Esteldor Posted December 15, 2004 Share Posted December 15, 2004 kai emena mou arese. den mporw na pw oti eixe thn plokh oute enan oloklhpomeno xarakthra alla htan ena alhgoriko dihghmataki ena flash fiction keimeno opws eipe kai o Bardos. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted December 15, 2004 Share Posted December 15, 2004 Μυρίζει northerain όντως. Είναι πολύ καλό αν και τίνι-τάινι-μίνι. Μια επιμήκυνση θα το αναδείξει όπως είπαν και οι υπόλοιποι! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
northerain Posted December 15, 2004 Share Posted December 15, 2004 den ksero an 8a to onomaza flash fiction...An den kano la8os, flash fiction einai komatia pou parousiazoun ena peristatiko/skhnh h kati tetoio telos panton, eno h domh tou ano keimenou einai mallon klasikou dihghmatos. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βάρδος Posted December 16, 2004 Share Posted December 16, 2004 Flash fiction είναι οτιδήποτε μέχρι 500-1.000 λέξεις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dagoncult Posted March 6, 2010 Share Posted March 6, 2010 Παράξενη αλληγορία στις 364 λέξεις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts