Guest Anime_Overlord Posted October 29, 2009 Share Posted October 29, 2009 (edited) edit: Το παρόν κείμενο ξανανεβάστηκε με μορφή θεατρικού στο ποστ #5. Παρακαλώ διαβάστε εκεί. Βασισμένο σε πρόσφατα γεγονότα Stage Complete Press Start Button Start New Game Difficulty: Easy Please wait while loading… Loading Complete Stage 1 Begin! Πολιτικός: Προτείνω να φτιάξουμε έναν θεσμό όπου οι ανειδίκευτοι θα μπορούνε να εργάζονται για μερικούς μήνες. Έτσι, κι αυτοί θα κερδίζουν εμπειρία αλλά και θα κρύβουμε τον πραγματικό αριθμό των ανέργων για να μη μας πάρουν με τις πέτρες έτσι που τα κάναμε. Μητέρα: Ναι κοριτσάκι μου, πήγαινε στο φροντιστήριο. Δε ξέρω αν θα μάθεις τίποτα εκεί αλλά από το να κάθεσαι όλη μέρα και να μην κάνεις τίποτα, καλύτερο είναι. Stage 1 Complete Please wait while loading… Loading Complete Stage 2 Begin! Πολιτικός: Προτείνω να κάνουμε συνεχές ανανεώσεις τις συμβάσεις εργασίας των ανειδίκευτων. Έτσι, η ανεργία θα παραμένει κρυμμένη κι αυτοί θα συνεχίσουνε να μας ψηφίζουνε μπας και τους νομιμοποιήσουμε. Μητέρα: Όχι κοριτσάκι μου, δε θα σταματήσεις να πηγαίνει σε σχολές. Δε θα σε έχω να μου πηγαίνεις σε μπαράκια και να τρως τα λεφτά μας. Θα συνεχίζεις να διαβάζεις και να μαζεύεις πτυχία για να βρεις ευκολότερα δουλειά αργότερα. Stage 2 Complete Please wait while loading… Loading Complete Stage 3 Begin! Εργοδότης: Ή θα δεχτείς να δουλεύεις για εμένα με υπερωρίες και χωρίς ένσημα, ή απλά θα δώσω την δουλειά σε έναν τυχαίο ανειδίκευτο. Μπορεί να μην έχει σπουδάσει και να μην έχει τεχνογνωσία όπως εσύ αλλά τουλάχιστον δε θα πληρώνω πολλά. Αλλά μην ανησυχείς, αν είσαι καλή στην δουλειά σου, θα σε κρατήσω μόνιμα αργότερα. Μητέρα: Όχι κοριτσάκι μου, δεν σε αφήνω να παρατήσεις την δουλειά σου. Μπορεί να μη βγάζεις πολλά αλλά από το τίποτα καλό είναι κι αυτό. Δε βλέπεις τι δύσκολο που είναι να βρεις δουλειά έτσι που έχουνε γίνει τα πράγματα; Stage 3 Complete Please wait while loading… Loading Complete Stage 4 Begin! Πολιτικός: Ε δεν πάει άλλο. Ας ακυρώσουμε τον θεσμό γιατί έχει καταντήσει σκλαβοπάζαρο. Απολύστε όλους τους συμβασιούχους. Και κλασικά, ρίξτε το όλο σφάλμα στο άλλο κόμμα όπως πάντα. Μητέρα: Τι είπες κοριτσάκι μου; Σε απολύσανε; Μα δεν σου τάξανε νομιμότητα; Και τα πτυχία σου; Τι; Προτιμάνε έναν ανειδίκευτο; Μα τόσα χρόνια δουλεύεις εκεί και έχει αποκτήσει τόση εμπειρία. Γιατί να πάρουνε έναν άσχετο; Τι; Γιατί θα τους στοιχίζει λιγότερο; Μα μόνο αυτό τους νοιάζει πια; Stage 4 Complete Please wait while loading… Loading Complete Stage 5 Begin! Μητέρα: Όπως τ’ ακούς γειτόνισσα. Η κόρη μου είναι έξυπνη. Όχι σαν την δικιά σου που έφαγε τα νιάτα της στις σχολές και δεν κατάφερε τίποτα. Πήγε κατευθείαν στην εύρεση εργασίας και έπιασε δουλειά. Πως; Τι δουλειά να βρήκε σαν ανειδίκευτη και χωρίς ιδιαίτερο βιογραφικό; Σε διαβεβαιώ ότι βρήκε μια δουλειά που όχι μόνο είναι εύκολη αλλά και της προσφέρει πολλά περισσότερα χρήματα από οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα. Κόρη: Έλα κύριος, θέλεις να περάσεις καλά; Σου κάνω ότι θέλεις για μόνο εκατό ευρώ την ώρα. Game Over You Lose Continue? Insert 1 Credit …Yes, credit. Το μόνο πράγμα που έχει σημασία σε τούτο τον κόσμο. Edited October 30, 2009 by Anime_Overlord Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted October 29, 2009 Share Posted October 29, 2009 Δυο λέξεις: Ντάριο Φο Αν δεν έχεις διαβάσει, κάνε το χωρίς επιφύλαξη. Αυτό που έγραψες μου αρέσει, αλλά θέλει κάτι ακόμα, είναι ημιτελές. Αν έχεις όρεξη, και νομίζεις πως έχεις κάτι ακόμα να δώσεις, δούλεψέ το, γιατί πιστεύω πως σαν ιδέα έχει συνέχεια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anime_Overlord Posted October 29, 2009 Share Posted October 29, 2009 Ημιτελές ε; Αν μου έλεγες και που ίσως να μου ερχόταν καμία επιφώτηση για να το επεκτάνω. Γιατί ως έχει το βρίσκω ολοκληρωμένο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted October 30, 2009 Share Posted October 30, 2009 (edited) Όχι ημιτελές στην πλοκή, αλλά στο στήσιμο. Οπότε, η σωστή λέξη μάλλον θα ήταν 'ανεπαρκές'. Αφού μου θύμισε ξεκάθαρα θεατρικό, το φαντάστηκα με τις σκηνές να περιγράφονται με λίγες λέξεις πριν εμφανιστούν οι διάλογοι, για παράδειγμα: "Ο υπουργός εργασίας καθισμένος αναπαυτικά σε μια τεράστια πολυθρόνα, απευθύνεται σε αόρατο συνομιλιτή." ή "Μία γυναίκα μεσόκοπη, με ποδιά και τσόκαρα, πηγαινοέρχεται κάνοντας δουλειές, που δεν σταματάει ούτε μια στιγμή μιλώντας στην κόρη της". Επίσης, μια που το συνδέεις με video game, καλό θα ήταν να ακούγαμε και κανέναν ήχο, που κι αυτό μπορείς να το περιγράψεις απλά, εδώ είναι το ωραίο με το να γράφεις θεατρικό. Βάζεις ένα "ακούγεται ήχος κλάξον" και φροντίζει ο εκάστοτε σκηνοθέτης για την υλοποίησή του! Εσύ δεν σκας να αποδόσεις μέσα στο κείμενο ακριβώς τον ήχο που έχεις στο μυαλό σου και να κάνεις τον αναγνώστη να τον φανταστεί. Και μη σου πω να έχεις σε μια γωνιά κι έναν πιτσιρικά (ή όχι πιτσιρικά... ) να παίζει και στο τέλος να ψάχνει τις τσέπες του για ψιλά. Κατάλαβες; Έχεις μόνο τις φράσεις των πρωταγωνιστών, δεν τους βάζεις σε ένα περιβάλλον. Επίσης, οι φράσεις τους παραείναι μικρές. Το καταλαβαίνω ότι ήθελες ένα απότομο, γυμνό αποτέλεσμα, αλλά πίστεψέ με, αυτό το ερασιτεχνικό κειμενάκι θα απογειωνόταν αν το φρόντιζες κάπως, και θα αποκτούσε όλη τη δύναμη που του λείπει τώρα. Πάντως σου τα λέω όλα αυτά γιατί πραγματικά μου άρεσε και το βλέπω σε πολλές παραλλαγές, δηλαδή το ίδιο μοτίβο, μια παιχνιδομηχανή κι ένα διαφορετικό παιχνίδι κάθε φορά. Και σοβαρά, Ντάριο Φο. Δεν θα το μετανοιώσεις. Edited October 30, 2009 by Cassandra Gotha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anime_Overlord Posted October 30, 2009 Share Posted October 30, 2009 (edited) Θεατρικό ε; Άντε καλά, το έκανα σκετσάκι. 2009-10 Stage Complete.doc Edited October 30, 2009 by Anime_Overlord Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted October 30, 2009 Share Posted October 30, 2009 Πολύ καλό! Μπράβο! Κατά τη γνώμη μου είναι πιο ζωντανό τώρα και με την ειρωνία να φαίνεται καθαρότερα. Ευχαριστώ που δοκίμασες την πρότασή μου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anime_Overlord Posted October 30, 2009 Share Posted October 30, 2009 Γιουρ γουέλκομ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts