Jump to content


:construction: To FACEBOOK LOGIN είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας για τεχνικούς λόγους. Χρησιμοποιείστε το Sign In κάνοντας νέα εγγραφή και το σύστημα βρίσκοντας το ίδιο email θα σας εισάγει. Όποιος έχει θέμα ας στείλει μήνυμα στη σελίδα του Facebook να τον βοηθήσουμε. Συγνώμη για την αναστάτωση.


Photo
- - - - -

Η Παραγωγή ελληνικού Φανταστικού το 2017


 • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 BladeRunner

BladeRunner
 • Moderators
 • 7.550 posts
 • Gender:Male
 • Όνομα:Γιώργος

Posted 01 Ιανουάριος 2017 - 13:22

Το 2016 εκδόθηκαν ορισμένα ενδιαφέροντα βιβλία του ελληνικού Φανταστικού, αρκετά εκ των οποίων από συμφορουμίτες. Ελπίζω και φέτος να δούμε πολλές νέες δουλειές Ελλήνων συγγραφέων.

 

Η μορφή παρουσίασης παραμένει ίδια:

 

(Φωτογραφία εξωφύλλου)

 

(Περίληψη)

 

Τίτλος:
Συγγραφέας:
Εκδόσεις:
Σελίδες:
Τιμή:
 
Είδος:
 
Μπορούν φυσικά να συνδράμουν όλοι σ'αυτό το τόπικ. Πείτε στο άλλο τόπικ -με τις Μεταφράσεις βιβλίων του Φανταστικού-, εγώ μπορώ και μόνος μου, αλλά όσον αφορά το ελληνικό Φανταστικό, δεν μπορείτε να με πείτε και άριστο γνώστη. Πολλά μπορεί να μου ξεφύγουν (μια οι αυτοεκδόσεις, μια η ελάχιστη διαφήμιση/προώθηση...). 

Edited by BladeRunner, 01 Ιανουάριος 2017 - 13:22.


#2 Naroualis

Naroualis

  Πατώντας σε στέρεα γη

 • Moderators
 • 6.281 posts
 • Gender:Female
 • Όνομα:Ευθυμία

Posted 01 Ιανουάριος 2017 - 15:34

Έχω καιρό που δεν έχω συνεισφέρει στα παρόμοια τόπικ των προηγούμενων ετών. New Year's Resolution. :)#3 BladeRunner

BladeRunner
 • Moderators
 • 7.550 posts
 • Gender:Male
 • Όνομα:Γιώργος

Posted 09 Μάρτιος 2017 - 18:00

01E4BAD53FF495A0DAA40046F8B39660.jpg

 

Από τα σκοτεινά έγκατα της λακωνικής γης ξεπηδούν ανήσυχες παγιδευμένες ψυχές. Βιαιοθάναιοι επιστρέφουν από κολαστήρια αναζητώντας δικαίωση, και επιστήμονες που αφιερώνουν τη ζωή τους στην έρευνα, ανακαλύπτουν την ουτοπία της ψυχομηχανικής στα στενά της Πλάκας.
Η έκλειψη του σκοτεινού ήλιου αποτελεί τη στιγμιαία νίκη του φωτός σε έναν υποχθόνιο κόσμο, ενώ τα μάτια ενός μηχανικού φρουρού ατενίζουν ανέκφραστα την τοξική βροχή που ποτίζει την επιφάνεια του κατεστραμμένου μας πλανήτη.
Αόρατα δάχτυλα χαϊδεύουν τα πλήκτρα ενός πιάνου συνθέτοντας νυχτερινή μουσική, τα γυάλινα τοιχώματα μιας σφαίρας περικλείουν μια επικίνδυνη παράλληλη διάσταση, ενώ στο λυκόφως μεταξύ ζωής και θανάτου, η αγάπη υπερνικά τα πάντα.
Δώδεκα ιστορίες που εκτείνονται από την αρχαιότητα έως το ζοφερό μέλλον, και από την Ελλάδα του παρελθόντος και του παρόντος σε χιονισμένα τοπία του βορρά, σε μια ατέρμονη εσωτερική περιπλάνηση.
 
Τίτλος: Βιαιοθάνατοι και άλλες ιστορίες
Συγγραφέας: Γιώργος Κλάγκος
Εκδόσεις: Nightread
Σελίδες: 192
Τιμή: 11,66-10%=10,49€
 
Είδος: Τρόμος, Φαντασία
 

 • Ballerond likes this

#4 Naroualis

Naroualis

  Πατώντας σε στέρεα γη

 • Moderators
 • 6.281 posts
 • Gender:Female
 • Όνομα:Ευθυμία

Posted 17 Μάρτιος 2017 - 19:53

Το πράσινο κουτί του Νεζ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Κώστας Κάππας

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Οι Ουγούρι πίστευαν ότι “όλα τα πλάσματα του σύμπαντος ξέρουν ότι η αγάπη είναι ο σωστός τρόπος διαχείρισης και διατήρησης των σχέσεων και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε. Ακόμα και μετά τον θάνατό μας”. Έλεγαν επίσης, “οι πράξεις μας μετράνε πολύ περισσότερο απ’ όσο μετρούσαν όταν ήμασταν εν ζωή”. Έλεγαν ακόμα ότι “η σχέση μεταξύ Αγάπης και Χρόνου, είναι σαν μια οριζόντια και μία κάθετη γραμμή που συναντιούνται στις άκρες τους. Αν μπορούσαμε να προσθέσουμε την Αγάπη με τον Χρόνο, τότε ο χρόνος μας δε θα μετριόταν πλέον. Με την αγάπη στο πλευρό μας, όλα ζωντανεύουν πραγματικά. Ακόμα και η ελπίδα στο μυαλό μας”.
Οι εκδόσεις Ανάτυπο με χαρά εγκαινιάζουν τη σειρά τους Επιστημονική Φαντασία με το βιβλίο του ελπιδοφόρου, πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα Κώστα Κάππα. Ένα βιβλίο που μας μεταφέρει σ’ έναν άλλον γαλαξία. Εκεί που ο Δόκτωρ Μιτρίφσκι Γκότσι, της Ένωσης Ελεύθερων Αστρογιατρών, πασχίζει με νύχια και με δόντια να φτάσει στο ηφαίστειο του Κάντιφλοπ του πλανήτη Έντνα, για να επιστρέψει το Πράσινο Κουτί στον αισθητήρα του Νεζ. Ο χρόνος που του απομένει είναι λίγος και η τύχη του πλανήτη στα χέρια του.

Εκδοτικός οίκος ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΑΤΥΠΟ

Τιμή με Φ.Π.Α. 17,00

Σελίδες 302

Έτος πρώτης κυκλοφορίας 2016

ISBN 978-618-5239-05-3

 

 

Attached File  Το-Πρασινο-Κουτι-του-Νεζ-μεσαιο.jpg   308,45KB   0 downloads


Η Θλιμμένη Πριγκίπισσα των Ωκεανών

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μηνάς Τσαμπάνης

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

O Χριστόφορος και η Ελπίδα, ένα ερωτευμένο ζευγάρι, βγαίνουν μια νύχτα για να γιορτάσουν την απόλυση εκείνου από το στρατό και την ορκωμοσία εκείνης ως νοσηλεύτριας. Στο γυρισμό, τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο και κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους σε ένα φοβερό αυτοκινητικό ατύχημα. Ο θάνατος τους είναι σχεδόν σίγουρος όταν ξαφνικά, από το πουθενά εμφανίζεται η Νηρηίδα, μια λευκοντυμένη, πανέμορφη, ξανθιά κοπέλα με μάτια στο χρώμα της θάλασσας και σώζει τη ζωή τους.
Ποια είναι η Νηρηίδα; Γιατί το ενδιαφέρον της εστιάζεται στην ευτυχία του Χριστόφορου; Ποιος είναι ο αινιγματικός Μαριήλ που την ακολουθεί και την στοιχειώνει στο κάθε της βήμα; Ποια είναι τα Τρία Θαύματα;
Αυτή είναι μια ερωτική ιστορία που ξετυλίγεται από το μακρινό παρελθόν της Ελλάδας ολοκληρώνεται τραγικά στην Ελλάδα του σήμερα. Μια ιστορία ποτισμένη με αίμα που θα ραγίσει καρδιές.

Εκδοτικός οίκος ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΑΤΥΠΟ

Τιμή με Φ.Π.Α. 15,00

Σελίδες 324

Έτος πρώτης κυκλοφορίας 2017

ISBN 978-618-5239-07-7

 

Attached File  rsz_Η_Θλιμμένη_Πριγκιπισσα_των_ΩκεανωνΜΕΓΑΛΟ.jpg   318,5KB   0 downloads#5 BladeRunner

BladeRunner
 • Moderators
 • 7.550 posts
 • Gender:Male
 • Όνομα:Γιώργος

Posted 09 Απρίλιος 2017 - 15:01

34665882.jpg

 

Ένας συγγραφέας που γράφει για έναν συγγραφέα που γράφει για έναν συγγραφέα. Μια σκοτεινή πύλη στο γυαλί ενός παλαιού καθρέπτη. Η λαχτάρα για το αντάμωμα με την νεκρή οικογένεια. Μια διαβολική μάγισσα και μια ονειρική νεράιδα, μέσα στα βουνά της ελληνικής υπαίθρου. H στιγμή όπου κερδίζεις μια ολόκληρη ζωή. H στιγμή όπου χάνεις μια ολόκληρη ζωή. Ένα ματωμένο δείπνο. Δολοφονικοί φίλοι. Οργισμένοι ψυχοπομποί. Αποτρόπαια εγκλήματα και κρατητήρια μέσα στη γη. Ταξίδια με μαγικά μανιτάρια στις ράγες της ψυχεδέλειας. Άνθρωποι που παλεύουν με υπερφυσικούς αλλά και με καθημερινούς φόβους σε μια ανθολογία βραβευμένων και καινούριων διηγημάτων για το τι μας περιμένει -χαμογελώντας- να κοιμηθούμε... Για το τι κρύβεται στα σκοτάδια... Κάτω από το κρεβάτι.
 
Τίτλος: Κάτω από το κρεβάτι
Συγγραφέας: Γιώργος Γιώτσας
Εκδόσεις: Λυκόφως
Σελίδες: 332
Τιμή: 14-10%=12,60€
 
Είδος: Τρόμος
 

 • Alucard likes this

#6 BladeRunner

BladeRunner
 • Moderators
 • 7.550 posts
 • Gender:Male
 • Όνομα:Γιώργος

Posted 15 Απρίλιος 2017 - 12:01

656B052C64AF7381C8804ECCD0D28AB1.jpg

 

Δεκατρείς σταγόνες αίματος, δεκατρείς εκφορτώσεις, φαντασιακής ενέργειας, δεκατρία διηγήματα φαντασίας τρέφονται από το σκοτάδι του μυαλού, δημιουργούν δύσμορφες φιγούρες και επιστρέφουν στον εσωτερικό πυρήνα του εαυτού τους.
Στοιχεία, δολοφόνοι, αστροναύτες, προβληματικά παιδιά και ενήλικες, δαίμονες, σκοτεινά όντα, ανδροειδή και υπέρμαχοι αιώνιων ιδανικών, πρωταγωνιστούν σε αφηγήσεις ταυτόχρονα, ζοφερές και λυρικές, αλλόκοσμες και καθημερινές, όπου το πέταγμα της φαντασίας συνοδεύεται από τα ψυχολογικά αδιέξοδα και τα υπαρξιακά ερωτήματα του σύγχρονου ανθρώπου.
 
Τίτλος: Η άλλη πλευρά του δικού σου καθρέφτη
Συγγραφέας: Άρης Δεληγιαννίδης
Εκδόσεις: Nightread
Σελίδες: 230
Τιμή: 11,94-10%=10,75€
 
Είδος: Φαντασία
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
D01908FB38ED21C0A1BF7B26F57DFBD3.jpg
 
Δεκατέσσερα αλλόκοτα διηγήματα εμπνευσμένα από την κλασική γοτθική παράδοση, που ξετυλίγονται στο παρόν, αναδύονται απ' το παρελθόν ή ισορροπούν στο άχρονο, αγγίζοντας τον υπαρξιακό τρόμο· αφηγήσεις όπου τα πρόσωπα διχάζονται και οι ταυτότητες κατακερματίζονται, ενώ ο εσωτερικός κόσμος των ηρώων φαίνεται να επηρεάζει τον κόσμο γύρω τους· ιστορίες στις οποίες κυριαρχούν η διάψευση του έρωτα, η ματαιοδοξία, ο θάνατος, η τρέλα, το παράδοξο, η απαξία της ίδιας της πραγματικότητας και όπου ο αληθινός φόβος εκκολάπτεται στα σπάργανα της ανθρώπινης ψυχής.
 
Τίτλος: Τότε εγώ θα είμαι ο Μορφέας
Συγγραφέας: Γιώργος Πρέκας
Εκδόσεις: Nightread
Σελίδες: 260
Τιμή: 11,94-10%=10,75€
 
Είδος: Τρόμος


#7 Naroualis

Naroualis

  Πατώντας σε στέρεα γη

 • Moderators
 • 6.281 posts
 • Gender:Female
 • Όνομα:Ευθυμία

Posted 20 Απρίλιος 2017 - 18:31

Εντάξει, με ξέρετε, κίσσα. Όλα τα μαζεύω, όλα. :p

 

Ο ΒΩΜΟΣ
ΚΑΠΝΙΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΜΙΧΑΗΛ


ISBN 9786188023543
Εκδόσεις ΙΧΝΟΣ
Δεκέμβριος 2016
Αριθμός σελίδων 176
Τιμή €11.66

Attached File  bvmos.jpg   19,51KB   0 downloads

...ο Βωμός, από θρύλος που μεταφέρονταν από γενιά σε γενιά, έμοιαζε να είναι...
...μια κατασκευή από λαξευμένους ογκόλιθους.
Ήταν τέσσερις, τοποθετημένοι έτσι ώστε να σχηματίζουν οκτάγωνο, αφήνοντας ισομεγέθη κενά ανάμεσά τους.
Η επιφάνειά τους...
...μετέτρεπε τα δυναμικά πεδία σε ακτινοβολίες, που απορροφούνταν από τον εγκέφαλο των Εκλεκτών, ενσωματώνονταν στις σκέψεις τους και, στην συνέχεια, πάλι μέσω της συσκευής, μετέτρεπαν την ενέργεια των πεδίων σε ύλη. Όποιος ήταν συνδεδεμένος με την Συσκευή της Δύναμης μπορούσε να κάνει ό, τι σκεφτόταν, ήταν ό, τι πλησιέστερο μπορούσε να υπάρξει σε εκείνο που οι Αρχαίοι αποκαλούσαν Θεό...
"Τι είναι αυτό, λοχία;" ακούστηκε ένας στρατιώτης.
Εκείνος κούνησε το κεφάλι του.
"Ο βωμός της Δύναμης!", ψιθύρισε με δέος!
Ένα περίεργο Νεολιθικό αγαλματίδιο αποκτά νέο νόημα, καθώς ενώνεται με την μυστηριακή δύναμη της Ελλάδας.
Αποτυπώνει την επαφή του ανθρώπινου είδους με το σύμπαν, που μόνο συγκεντρωμένη ενέργεια της Γης του Φωτός μπορεί να προκαλέσει... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)


---------------------

Η τελευταία μάχη
Χρήστος-Μιχαήλ Καπνίσης

 

Attached File  maxh.jpg   94,33KB   0 downloads

 

Εκδόσεις Ίχνος αμκε
Σελίδες: 339
Ημ. Έκδοσης: 04/04/2017
Τιμή Εκδότη: 14,84€


Ο πατέρας Εμμανουήλ είχε αποδειχτεί σκληρός αντίπαλος. Καταλάβαμε τώρα γιατί ο μεγάλος του αντίπαλος τον είχε επιλέξει. Σε όσα επρόκειτο
να συμβούν η εσωτερική πειθαρχία του πολεμιστή θα έπαιζε κομβικό ρόλο. Έπρεπε να τον σπάσει, να τον λυγίσει, να τον κάνει να αποχωρήσει πριν έρθει
η ώρα της αναμέτρησης. Έπρεπε να τον κάνει είτε να εξαφανιστεί είτε να έρθει με το μέρος του. Και τότε ο Άλλος θα ήταν επιτέλους, χωρίς υπέρμαχο.
Τότε μόνον επιτέλους, θα νικούσε...
«Κύριε, Κύριε, πού με στέλνεις; Τι σχεδιάζεις για μένα;»
Κάτι παράξενο τράβηξε το βλέμμα του, κάτι που δεν έπρεπε να είναι εκεί. Πλησίασε. Από την εικόνα του Αη Γιώργη εξείχε η λαβή ενός σπαθιού. Με μιαν ήρεμη, σίγουρη κίνηση το τράβηξε.
Μια φωνή, φωνή μητέρας, ακούστηκε πίσω του.
«Να προσέχεις παιδί μου»
Χωρίς να γυρίσει έσπρωξε την πόρτα και βγήκε στο πλατύσκαλο...

«Σώσε τα παιδιά!»
Ο αστυνόμος κούνησε το κεφάλι.
«Αν περάσει από σένα....», είπε μόνο.

Ο πατέρας Εμμανουήλ γύρισε το βλέμμα στο δάσος και τα δέντρα που σείονταν καθώς το πλάσμα πλησίαζε.
«Το ξέρω!» απάντησε απλά

Η τελευταία μάχη είχε αρχίσει.

Δύο ιερείς, πατέρας και γιός , ένας αστυνόμος και ένα παιδί γίνονται άθελα τους η τελευταία γραμμή άμυνας κατά του Αντίχριστου κάπου στην Ελληνική ύπαιθρο.
Ο πανάρχαιος πόλεμος,αποτυπωμένος σε άγνωστες , κρυμμένες στα έγκατα της γης επιγραφές, φτάνει ξανά στην κορύφωση του.#8 BladeRunner

BladeRunner
 • Moderators
 • 7.550 posts
 • Gender:Male
 • Όνομα:Γιώργος

Posted 01 Μάιος 2017 - 12:34

ADC2F19EAD5FAA2F4CEB965CDFB8D1E7.jpg

 

Σκοπός του ήταν η αθανασία.
Ο βιασμός, τα μαρτύρια και ο φόνος ήταν η κληρονομιά του.
Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα.
 
Τίτλος: Το υπόγειο
Συγγραφέας: Lucas Marmaduke (ψευδώνυμο)
Εκδόσεις: Λογείον
Σελίδες: 276
Τιμή: 12,19-10%=10,97€
 
Είδος: Τρόμος


#9 Naroualis

Naroualis

  Πατώντας σε στέρεα γη

 • Moderators
 • 6.281 posts
 • Gender:Female
 • Όνομα:Ευθυμία

Posted 08 Μάιος 2017 - 09:52

Little Steps to Hell
Μικρά βήματα προς την κόλαση

Francine Queen (Φράνση Παπουτσάκη), Melissa Harlloween (Μαρία Ροδοπούλου)

 

Attached File  b216702.jpg   25,88KB   0 downloads

Εκδόσεις Λυκόφως
Σελίδες:288 
ISBN 978-618-5095-50-5
Τιμή € 13,00 [Βιβλιονέτ]


Φωνές από το σκοτάδι σαλεύουν στο μυαλό.
Δαίμονες και πάθη χορεύουν μέσα σε ψυχές που λιώνουν σαν κεριά.
Τα αμαρτήματα είναι θανάσιμα, γιατί καραδοκούν πυρακτωμένα να κάψουν τον ίδιο τον φορέα τους. Και αυτά μένουν αιωνίως ζωντανά, καθώς με τη χάρη του απόκοσμου ξεγλιστρούν και στήνονται σε μια απόμερη γωνιά, γελώντας υποχθόνια και παρακολουθώντας, με τα σατανικά τους μάτια, τους ανυποψίαστους να διαβαίνουν αμέριμνοι.
Ποιοι θα κάνουν τα επόμενα μικρά βήματα προς την κόλαση;

 

 #10 BladeRunner

BladeRunner
 • Moderators
 • 7.550 posts
 • Gender:Male
 • Όνομα:Γιώργος

Posted 17 Μάιος 2017 - 15:20

Attached File  a2525.jpg   22,15KB   0 downloads

 

Ο Πειραιάς και όλη η παραλιακή ζώνη του έχουν βυθιστεί κάτω από το νερό. Μια ερωτική σχέση που εξελίσσεται μέσω εικονικής πραγματικότητας οδηγεί σε αναπάντεχα συμπεράσματα. Η επαυξημένη πραγματικότητα ορίζει τον τρόπο αντίληψης των κατοίκων της πόλης. Μια ανίατη επιδημία αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητας των ανθρώπων. Η έξαρση του φονταμενταλισμού και του ρατσισμού γίνεται αιτία για ακραίες συγκρούσεις. Οι αυτόνομες συλλογικότητες προσπαθούν να καλύψουν τα κενά που αφήνει η κατάρρευση του κράτους. Το κεντρικό σύστημα του σχεδίου ανάπτυξης μετακινεί ασταμάτητα τον παγκόσμιο εργαζόμενο πληθυσμό. Τεχνολογίες ξεφεύγουν από τον έλεγχο των ανθρώπων με απρόβλεπτες συνέπειες ή προκαλούν γεωπολιτικές αλλαγές στον παγκόσμιο χάρτη.
Έντεκα Έλληνες συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας παρουσιάζουν τις προσωπικές τους ανησυχίες και αναπτύσσουν, μέσα από τα οράματά τους, υποθέσεις για το μέλλον του τόπου τους.
 
- Βάσω Χρήστου 
Ροδοφύκη
- Τιτίκα Μπούρμπα 
Τα ψάρια δεν έχουν καρδιά
- Κώστας Χαρίτος 
Κοινωνική Μηχανική
- Ιωάννα Μπουραζοπούλου 
Η Ανθρωποπόλη των Αθηνών
- Γιάννης Παπαδόπουλος & Σταμάτης Σταματόπουλος 
Το Πρόβλημα με τις Μέλισσες
- Τιτίκα Μπούρμπα
Dutch Clay
- Μιχάλης Μανωλιός
Πλατεία Βαγδάτης
- Κέλλυ Θεοδωρακοπούλου
Τ2
- Δημήτρης Φύσσας
Η Μάχη του Βοτανικού (Αθήνα 2021)
- Τιτίκα Μπούρμπα
Θεοπύλες
- Τέτη Θεοδώρου
Αλέκος Τούλλιος
- Τιτίκα Μπούρμπα
Abacos
- Ηφαιστίων Χριστόπουλος 
Βελόνα στο μάτι
 
Τίτλος: α2525: Ιστορίες από την Αθήνα του μέλλοντος
Συγγραφείς: Συλλογικό
Εκδόσεις: ΑΛΕΦ
Σελίδες: 186
Τιμή: 8-10%=7,20€
 
Είδος: Επιστημονική Φαντασία
 

Γνωστά και καλά ονόματα βλέπω μέσα, ίσως το τιμήσω. Είναι και φθηνό...


 • Solonor and wordsmith like this

#11 BladeRunner

BladeRunner
 • Moderators
 • 7.550 posts
 • Gender:Male
 • Όνομα:Γιώργος

Posted 19 Μάιος 2017 - 19:26

b218198.jpg

 

Στον έκτο όροφο ενός ροζ κτιρίου στην άκρη μιας μεγαλούπολης ζει ένας άνθρωπος κατασκευασμένος από μια πολυεθνική εταιρεία.
Ένα μυθιστόρημα για έναν άνθρωπο που δεν έχει συνηθίσει να τον θεωρούν άνθρωπο και έναν κόσμο που έχει συνηθίσει να καταπατά τα δικαιώματα του ανθρώπου, όταν αυτός δεν τα διεκδικεί.
 
Τίτλος: Η φυλακή στο κεφάλι σου
Συγγραφέας: Κέλλυ Θεοδωρακοπούλου
Εκδόσεις: ComiconShop
Σελίδες: 384
Τιμή: 14-10%=12,60€
 
Είδος: Επιστημονική Φαντασία
 

 • Naroualis, Solonor, mman and 3 others like this

#12 BladeRunner

BladeRunner
 • Moderators
 • 7.550 posts
 • Gender:Male
 • Όνομα:Γιώργος

Posted 29 Ιούνιος 2017 - 13:14

Attached File  Το βασίλειο του αποχαιρετισμού.jpg   68,67KB   0 downloads

 

Ένας παρακμιακός καλλιτέχνης θα ανακαλύψει το μυστικό για να μετουσιωθεί ο ίδιος σε τέχνη. Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί μία μούσα, μία μυστηριώδη γυναίκα. Μαζί, θα επιδοθούν σε μία σειρά τελετουργικών φόνων και φρενήρους μακελειού. Στο τέλος θα της χαρίσει τον εαυτό του κυριολεκτικά: θα την ταΐσει, λίγο-λίγο, με το κορμί του.
Και εκείνη θα τον φάει ζωντανό.
 
Τίτλος: Το Βασίλειο του Αποχαιρετισμού
Συγγραφέας: Κυριάκος Αθανασιάδης
Εκδόσεις: Λογείον
Σελίδες: 72
Τιμή: 7,40-10%=6,66€
 
Είδος: Τρόμος
 
Πρόκειται για επανέκδοση. Η νουβέλα είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το 2002, από τις εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες.
 

Edited by BladeRunner, 29 Ιούνιος 2017 - 13:14.

 • mman, wordsmith, Alucard and 1 other like this

#13 BladeRunner

BladeRunner
 • Moderators
 • 7.550 posts
 • Gender:Male
 • Όνομα:Γιώργος

Posted 05 Ιούλιος 2017 - 15:12

Attached File  Tsaprailis-front.jpg   243,15KB   0 downloads

 

Στις πεδιάδες και στα βουνά της θεσσαλικής επαρχίας δεν έσβησε ποτέ η πίστη στους παλιούς παγανιστικούς μύθους. Σε κελάρια, κοίτες ποταμών και βάραθρα, οι προηγούμενες λατρείες συνεχίστηκαν, μυστικά και αθόρυβα σαν υπόγεια νερά. Στα όνειρα των ανυποψίαστων αλυχτούν τα σκυλιά της Εκάτης, η Κυρά της Καταχνιάς ζητά ένα διαβάτη κάθε Οκτώβρη, και ο χαζο-Λευτέρης ακούγεται πότε πότε στα ερτζιανά. Αυτή η συλλογή από καινοφανείς δοξασίες και παραδόσεις αποκαλύπτει κάτω από το δέρμα της σύγχρονης ζωής τη μυθική φύση της ελληνικής υπαίθρου. Από το Πήλιο μέχρι τα Άγραφα κι από το Δομοκό μέχρι τον Όλυμπο, χαράσσεται ξανά ο χάρτης μιας άλλης, σκοτεινής Θεσσαλίας.
Ο Χρυσόστομος Τσαπραΐλης επιχειρεί στις Παγανιστικές δοξασίες ένα τολμηρό παιχνίδι συνδυάζοντας υλικό της λαογραφικής παράδοσης με τη λογοτεχνία τρόμου. Με μια ιδιάζουσα εφευρετικότητα στη γλώσσα και τις εικόνες κατασκευάζει ένα σώμα επινοημένων παραδόσεων που μοιάζουν αυθεντικές αλλά είναι μπολιασμένες με ένα απόλυτα σύγχρονο αίσθημα.
 
Τίτλος: Παγανιστικές δοξασίες της Θεσσαλικής επαρχίας
Συγγραφέας: Χρυσόστομος Τσαπραΐλης
Εκδόσεις: Αντίποδες
Σελίδες: 160
Τιμή: 10-10%=9€
 
Είδος: Τρόμος, Φαντασία
 
Πολύ ενδιαφέρον και ιδιαίτερο φαίνεται, θα το τιμήσω άμεσα!

Edited by BladeRunner, 10 Ιούλιος 2017 - 12:26.

 • Naroualis, DinMacXanthi and Ballerond like this

#14 elgalla

elgalla

  Πυργοδέσποινα

 • Moderators
 • 2.220 posts
 • Gender:Female
 • Όνομα:Αταλάντη
 • Currently reading:The Magicians - Lev Grossman

Posted 06 Ιούλιος 2017 - 17:28

Αν προκειται για αυτον που εχει την ομωνυμη σελιδα στο facebook, θα αξιζει αυτο και με ενδιαφερει ιδιαιτερα λογω καταγωγης!
 • Naroualis likes this
I'm not the spirit of any age. I am at odds with everything and always have been.

#15 BladeRunner

BladeRunner
 • Moderators
 • 7.550 posts
 • Gender:Male
 • Όνομα:Γιώργος

Posted 10 Ιούλιος 2017 - 12:28

8F07ABCE5FE9522344C12753D8688C8A.jpg

 

"Η αγωνία των άδειων, σκοτεινών οδών, ο πανικός μιας παραλογισμένης σκιάς στην επόμενη κλειστή στροφή, η απρόβλεπτη, βαθυπράσινη αναλαμπή, τ' αλυχτήματα των αόρατων σκυλιών στις παρυφές της συνείδησης...".
Μέσα από έναν κυκεώνα παράξενων γεγονότων στα όρια του μεταφυσικού, ο "καθ' έξιν" άνεργος δημοσιογράφος Μάριος Μαρκάτος βιώνει μια παράδοξη περιπέτεια που περιλαμβάνει μοιραίες γυναίκες, παρανοϊκούς επιστήμονες, αλλόκοτα πλάσματα και απίστευτες ανατροπές.
Η Σκιερή Όχθη είναι ένα συναρπαστικό θρίλερ που κινείται ανάμεσα στον τρόμο, τη noir λογοτεχνία και το sci-fi, ενώ εξελίσσεται σε υπαρξιακό δράμα με ασυνήθιστες προεκτάσεις, όπου η χειροπιαστή πραγματικότητα και η απατηλότητα της ψευδαίσθησης εναλλάσσονται διαρκώς, καθιστώντας αβέβαιη ακόμα και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.
 
Τίτλος: Η σκιερή όχθη
Συγγραφέας: Διονύσης Παπαδόπουλος
Εκδόσεις: Night Read
Σελίδες: 196
Τιμή: 12-10%=10,80€
 
Είδος: Επιστημονική φαντασία

Edited by BladeRunner, 10 Ιούλιος 2017 - 12:47.


#16 BladeRunner

BladeRunner
 • Moderators
 • 7.550 posts
 • Gender:Male
 • Όνομα:Γιώργος

Posted 15 Ιούλιος 2017 - 22:42

Attached File  Ερεβώδης λειμώνας.jpg   45,5KB   0 downloads

 

Ο ‘’Ερεβώδης Λειμώνας’’ αποτελεί την πρώτη προσωπική έκδοση του Γιώργου Μπελαούρη. Οι ιστορίες που περιέχει έχουν κάθε μια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ως είδος κυμαίνονται από τον καθαρό τρόμο και τις περιπέτειες μυστηρίου μέχρι αυτό της δυστοπικής επιστημονικής φαντασίας και διηγήματα κοινωνικού χαρακτήρα! Όλες όμως χαρακτηρίζονται από μια ατμόσφαιρα που μεταβάλλεται και παίζει ανάμεσα στο γοτθικό και το νουάρ – Όλες κρύβουν μέσα τους έναν σκοτεινό και άγνωστο λειμώνα – έναν Ερεβώδη Λειμώνα!
 
Πρόκειται για μια συλλογή που περιέχει τα 15 πιο αναγνωσμένα κείμενα του μπλογκ ‘’Ροδοπέταλα, αίμα και στάχτη’’, στο οποίο ο Γιώργος Μπελαούρης αναρτούσε ακατάπαυστα για δύο συναπτά έτη. Βελτιωμένα, διορθωμένα, δυνατότερα, είναι εδώ για να τιμήσουν τους παλιούς αναγνώστες τους που τα αγάπησαν και έτοιμα να παρουσιαστούν σε νέους συνταξιδιώτες που διαβαίνουν τα μονοπάτια της λογοτεχνίας.
 
Τίτλος: Ερεβώδης λειμώνας
Συγγραφέας: Γιώργος Μπελαούρης
Εκδόσεις: Rising Star
Σελίδες: 260
Τιμή: 10-10%=9€
 
Είδος: Τρόμος
 

 • Ballerond likes this

#17 Blacksword

Blacksword

  A Fantasy Lover!

 • Members
 • 957 posts
 • Gender:Male
 • Όνομα:Κώστας

Posted 19 Ιούλιος 2017 - 12:11

secta.jpg

 

«Όλα, λοιπόν, ξεκίνησαν τη στιγμή εκείνη που απάντησα σε μια κλήση στο κινητό μου κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας μου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο Ποντίφικας. Η Εκκλησία χρειαζόταν τη βοήθειά μου. Καλούνταν να αντιμετωπίσει μια απειλή που είχε τις ρίζες της στα χρόνια του Χριστού.

 

Τώρα που τελείωσαν όλα, μπορώ να το πω. Κυρίες και κύριοι, μέχρι σήμερα πιστεύατε σε ένα ψέμα.

 

Το όνομά μου είναι Μάρθα Κινγκ και αυτή είναι η ιστορία μου.»

 

Στο κοιμητήριο Περ Λασέζ του Παρισιού, ένα μυστηριώδες άγαλμα δακρύζει αίμα. Εκκλησιαστικοί ηγέτες δολοφονούνται παγκοσμίως με τον πλέον αποτρόπαιο τρόπο. Ένα μυστικό που χάνεται στα βάθη των αιώνων είναι έτοιμο να αποκαλυφθεί. Η καθηγήτρια θρησκειολογίας Μάρθα Κινγκ θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Secta...

 

Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα από το συγγραφέα του βιβλίου Εφιάλτες & Παραμύθια.

 

Τίτλος: Secta
Συγγραφέας: 
Αντώνης Τουμανίδης
Εκδόσεις: Raven
Σελίδες: 368
Τιμή: 14,40€
 
Είδος: Τρόμος

"The sword Anglachel was forged anew for him by the cunning smiths of Nargothrond, and though ever black its edges shone with pale fire. Then Turin himself became known in Nargothrond as Mormegil, the Blacksword, for the rumours of his deeds with that weapon; but he named the sword Gurthang, Iron of Death."  - The Children of Húrin

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users