Jump to content

Η Παραγωγή ελληνικού Φανταστικού το 2017


BladeRunner
 Share

Recommended Posts

Το 2016 εκδόθηκαν ορισμένα ενδιαφέροντα βιβλία του ελληνικού Φανταστικού, αρκετά εκ των οποίων από συμφορουμίτες. Ελπίζω και φέτος να δούμε πολλές νέες δουλειές Ελλήνων συγγραφέων.


 


Η μορφή παρουσίασης παραμένει ίδια:


 


(Φωτογραφία εξωφύλλου)


 


(Περίληψη)


 


Τίτλος:

Συγγραφέας:

Εκδόσεις:

Σελίδες:

Τιμή:

 

Είδος:

 

Μπορούν φυσικά να συνδράμουν όλοι σ'αυτό το τόπικ. Πείτε στο άλλο τόπικ -με τις Μεταφράσεις βιβλίων του Φανταστικού-, εγώ μπορώ και μόνος μου, αλλά όσον αφορά το ελληνικό Φανταστικό, δεν μπορείτε να με πείτε και άριστο γνώστη. Πολλά μπορεί να μου ξεφύγουν (μια οι αυτοεκδόσεις, μια η ελάχιστη διαφήμιση/προώθηση...). 

Edited by BladeRunner
Link to comment
Share on other sites

Έχω καιρό που δεν έχω συνεισφέρει στα παρόμοια τόπικ των προηγούμενων ετών. New Year's Resolution. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

01E4BAD53FF495A0DAA40046F8B39660.jpg

 

Από τα σκοτεινά έγκατα της λακωνικής γης ξεπηδούν ανήσυχες παγιδευμένες ψυχές. Βιαιοθάναιοι επιστρέφουν από κολαστήρια αναζητώντας δικαίωση, και επιστήμονες που αφιερώνουν τη ζωή τους στην έρευνα, ανακαλύπτουν την ουτοπία της ψυχομηχανικής στα στενά της Πλάκας.
Η έκλειψη του σκοτεινού ήλιου αποτελεί τη στιγμιαία νίκη του φωτός σε έναν υποχθόνιο κόσμο, ενώ τα μάτια ενός μηχανικού φρουρού ατενίζουν ανέκφραστα την τοξική βροχή που ποτίζει την επιφάνεια του κατεστραμμένου μας πλανήτη.
Αόρατα δάχτυλα χαϊδεύουν τα πλήκτρα ενός πιάνου συνθέτοντας νυχτερινή μουσική, τα γυάλινα τοιχώματα μιας σφαίρας περικλείουν μια επικίνδυνη παράλληλη διάσταση, ενώ στο λυκόφως μεταξύ ζωής και θανάτου, η αγάπη υπερνικά τα πάντα.
Δώδεκα ιστορίες που εκτείνονται από την αρχαιότητα έως το ζοφερό μέλλον, και από την Ελλάδα του παρελθόντος και του παρόντος σε χιονισμένα τοπία του βορρά, σε μια ατέρμονη εσωτερική περιπλάνηση.
 
Τίτλος: Βιαιοθάνατοι και άλλες ιστορίες
Συγγραφέας: Γιώργος Κλάγκος
Εκδόσεις: Nightread
Σελίδες: 192
Τιμή: 11,66-10%=10,49€
 
Είδος: Τρόμος, Φαντασία
 
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το πράσινο κουτί του Νεζ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Κώστας Κάππας

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Οι Ουγούρι πίστευαν ότι “όλα τα πλάσματα του σύμπαντος ξέρουν ότι η αγάπη είναι ο σωστός τρόπος διαχείρισης και διατήρησης των σχέσεων και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε. Ακόμα και μετά τον θάνατό μας”. Έλεγαν επίσης, “οι πράξεις μας μετράνε πολύ περισσότερο απ’ όσο μετρούσαν όταν ήμασταν εν ζωή”. Έλεγαν ακόμα ότι “η σχέση μεταξύ Αγάπης και Χρόνου, είναι σαν μια οριζόντια και μία κάθετη γραμμή που συναντιούνται στις άκρες τους. Αν μπορούσαμε να προσθέσουμε την Αγάπη με τον Χρόνο, τότε ο χρόνος μας δε θα μετριόταν πλέον. Με την αγάπη στο πλευρό μας, όλα ζωντανεύουν πραγματικά. Ακόμα και η ελπίδα στο μυαλό μας”.
Οι εκδόσεις Ανάτυπο με χαρά εγκαινιάζουν τη σειρά τους Επιστημονική Φαντασία με το βιβλίο του ελπιδοφόρου, πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα Κώστα Κάππα. Ένα βιβλίο που μας μεταφέρει σ’ έναν άλλον γαλαξία. Εκεί που ο Δόκτωρ Μιτρίφσκι Γκότσι, της Ένωσης Ελεύθερων Αστρογιατρών, πασχίζει με νύχια και με δόντια να φτάσει στο ηφαίστειο του Κάντιφλοπ του πλανήτη Έντνα, για να επιστρέψει το Πράσινο Κουτί στον αισθητήρα του Νεζ. Ο χρόνος που του απομένει είναι λίγος και η τύχη του πλανήτη στα χέρια του.

Εκδοτικός οίκος ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΑΤΥΠΟ

Τιμή με Φ.Π.Α. 17,00

Σελίδες 302

Έτος πρώτης κυκλοφορίας 2016

ISBN 978-618-5239-05-3

 

 

post-532-0-85304400-1489773099_thumb.jpg


Η Θλιμμένη Πριγκίπισσα των Ωκεανών

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μηνάς Τσαμπάνης

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

O Χριστόφορος και η Ελπίδα, ένα ερωτευμένο ζευγάρι, βγαίνουν μια νύχτα για να γιορτάσουν την απόλυση εκείνου από το στρατό και την ορκωμοσία εκείνης ως νοσηλεύτριας. Στο γυρισμό, τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο και κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους σε ένα φοβερό αυτοκινητικό ατύχημα. Ο θάνατος τους είναι σχεδόν σίγουρος όταν ξαφνικά, από το πουθενά εμφανίζεται η Νηρηίδα, μια λευκοντυμένη, πανέμορφη, ξανθιά κοπέλα με μάτια στο χρώμα της θάλασσας και σώζει τη ζωή τους.
Ποια είναι η Νηρηίδα; Γιατί το ενδιαφέρον της εστιάζεται στην ευτυχία του Χριστόφορου; Ποιος είναι ο αινιγματικός Μαριήλ που την ακολουθεί και την στοιχειώνει στο κάθε της βήμα; Ποια είναι τα Τρία Θαύματα;
Αυτή είναι μια ερωτική ιστορία που ξετυλίγεται από το μακρινό παρελθόν της Ελλάδας ολοκληρώνεται τραγικά στην Ελλάδα του σήμερα. Μια ιστορία ποτισμένη με αίμα που θα ραγίσει καρδιές.

Εκδοτικός οίκος ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΑΤΥΠΟ

Τιμή με Φ.Π.Α. 15,00

Σελίδες 324

Έτος πρώτης κυκλοφορίας 2017

ISBN 978-618-5239-07-7

 

post-532-0-63472900-1489773225_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

34665882.jpg

 

Ένας συγγραφέας που γράφει για έναν συγγραφέα που γράφει για έναν συγγραφέα. Μια σκοτεινή πύλη στο γυαλί ενός παλαιού καθρέπτη. Η λαχτάρα για το αντάμωμα με την νεκρή οικογένεια. Μια διαβολική μάγισσα και μια ονειρική νεράιδα, μέσα στα βουνά της ελληνικής υπαίθρου. H στιγμή όπου κερδίζεις μια ολόκληρη ζωή. H στιγμή όπου χάνεις μια ολόκληρη ζωή. Ένα ματωμένο δείπνο. Δολοφονικοί φίλοι. Οργισμένοι ψυχοπομποί. Αποτρόπαια εγκλήματα και κρατητήρια μέσα στη γη. Ταξίδια με μαγικά μανιτάρια στις ράγες της ψυχεδέλειας. Άνθρωποι που παλεύουν με υπερφυσικούς αλλά και με καθημερινούς φόβους σε μια ανθολογία βραβευμένων και καινούριων διηγημάτων για το τι μας περιμένει -χαμογελώντας- να κοιμηθούμε... Για το τι κρύβεται στα σκοτάδια... Κάτω από το κρεβάτι.
 
Τίτλος: Κάτω από το κρεβάτι
Συγγραφέας: Γιώργος Γιώτσας
Εκδόσεις: Λυκόφως
Σελίδες: 332
Τιμή: 14-10%=12,60€
 
Είδος: Τρόμος
 
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

656B052C64AF7381C8804ECCD0D28AB1.jpg

 

Δεκατρείς σταγόνες αίματος, δεκατρείς εκφορτώσεις, φαντασιακής ενέργειας, δεκατρία διηγήματα φαντασίας τρέφονται από το σκοτάδι του μυαλού, δημιουργούν δύσμορφες φιγούρες και επιστρέφουν στον εσωτερικό πυρήνα του εαυτού τους.
Στοιχεία, δολοφόνοι, αστροναύτες, προβληματικά παιδιά και ενήλικες, δαίμονες, σκοτεινά όντα, ανδροειδή και υπέρμαχοι αιώνιων ιδανικών, πρωταγωνιστούν σε αφηγήσεις ταυτόχρονα, ζοφερές και λυρικές, αλλόκοσμες και καθημερινές, όπου το πέταγμα της φαντασίας συνοδεύεται από τα ψυχολογικά αδιέξοδα και τα υπαρξιακά ερωτήματα του σύγχρονου ανθρώπου.
 
Τίτλος: Η άλλη πλευρά του δικού σου καθρέφτη
Συγγραφέας: Άρης Δεληγιαννίδης
Εκδόσεις: Nightread
Σελίδες: 230
Τιμή: 11,94-10%=10,75€
 
Είδος: Φαντασία
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
D01908FB38ED21C0A1BF7B26F57DFBD3.jpg
 
Δεκατέσσερα αλλόκοτα διηγήματα εμπνευσμένα από την κλασική γοτθική παράδοση, που ξετυλίγονται στο παρόν, αναδύονται απ' το παρελθόν ή ισορροπούν στο άχρονο, αγγίζοντας τον υπαρξιακό τρόμο· αφηγήσεις όπου τα πρόσωπα διχάζονται και οι ταυτότητες κατακερματίζονται, ενώ ο εσωτερικός κόσμος των ηρώων φαίνεται να επηρεάζει τον κόσμο γύρω τους· ιστορίες στις οποίες κυριαρχούν η διάψευση του έρωτα, η ματαιοδοξία, ο θάνατος, η τρέλα, το παράδοξο, η απαξία της ίδιας της πραγματικότητας και όπου ο αληθινός φόβος εκκολάπτεται στα σπάργανα της ανθρώπινης ψυχής.
 
Τίτλος: Τότε εγώ θα είμαι ο Μορφέας
Συγγραφέας: Γιώργος Πρέκας
Εκδόσεις: Nightread
Σελίδες: 260
Τιμή: 11,94-10%=10,75€
 
Είδος: Τρόμος
Link to comment
Share on other sites

Εντάξει, με ξέρετε, κίσσα. Όλα τα μαζεύω, όλα. :p

 

Ο ΒΩΜΟΣ
ΚΑΠΝΙΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΜΙΧΑΗΛ


ISBN 9786188023543
Εκδόσεις ΙΧΝΟΣ
Δεκέμβριος 2016
Αριθμός σελίδων 176
Τιμή €11.66

post-532-0-37430500-1492705556.jpg

...ο Βωμός, από θρύλος που μεταφέρονταν από γενιά σε γενιά, έμοιαζε να είναι...
...μια κατασκευή από λαξευμένους ογκόλιθους.
Ήταν τέσσερις, τοποθετημένοι έτσι ώστε να σχηματίζουν οκτάγωνο, αφήνοντας ισομεγέθη κενά ανάμεσά τους.
Η επιφάνειά τους...
...μετέτρεπε τα δυναμικά πεδία σε ακτινοβολίες, που απορροφούνταν από τον εγκέφαλο των Εκλεκτών, ενσωματώνονταν στις σκέψεις τους και, στην συνέχεια, πάλι μέσω της συσκευής, μετέτρεπαν την ενέργεια των πεδίων σε ύλη. Όποιος ήταν συνδεδεμένος με την Συσκευή της Δύναμης μπορούσε να κάνει ό, τι σκεφτόταν, ήταν ό, τι πλησιέστερο μπορούσε να υπάρξει σε εκείνο που οι Αρχαίοι αποκαλούσαν Θεό...
"Τι είναι αυτό, λοχία;" ακούστηκε ένας στρατιώτης.
Εκείνος κούνησε το κεφάλι του.
"Ο βωμός της Δύναμης!", ψιθύρισε με δέος!
Ένα περίεργο Νεολιθικό αγαλματίδιο αποκτά νέο νόημα, καθώς ενώνεται με την μυστηριακή δύναμη της Ελλάδας.
Αποτυπώνει την επαφή του ανθρώπινου είδους με το σύμπαν, που μόνο συγκεντρωμένη ενέργεια της Γης του Φωτός μπορεί να προκαλέσει... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)


---------------------

Η τελευταία μάχη
Χρήστος-Μιχαήλ Καπνίσης

 

post-532-0-14973800-1492705578_thumb.jpg

 

Εκδόσεις Ίχνος αμκε
Σελίδες: 339
Ημ. Έκδοσης: 04/04/2017
Τιμή Εκδότη: 14,84€


Ο πατέρας Εμμανουήλ είχε αποδειχτεί σκληρός αντίπαλος. Καταλάβαμε τώρα γιατί ο μεγάλος του αντίπαλος τον είχε επιλέξει. Σε όσα επρόκειτο
να συμβούν η εσωτερική πειθαρχία του πολεμιστή θα έπαιζε κομβικό ρόλο. Έπρεπε να τον σπάσει, να τον λυγίσει, να τον κάνει να αποχωρήσει πριν έρθει
η ώρα της αναμέτρησης. Έπρεπε να τον κάνει είτε να εξαφανιστεί είτε να έρθει με το μέρος του. Και τότε ο Άλλος θα ήταν επιτέλους, χωρίς υπέρμαχο.
Τότε μόνον επιτέλους, θα νικούσε...
«Κύριε, Κύριε, πού με στέλνεις; Τι σχεδιάζεις για μένα;»
Κάτι παράξενο τράβηξε το βλέμμα του, κάτι που δεν έπρεπε να είναι εκεί. Πλησίασε. Από την εικόνα του Αη Γιώργη εξείχε η λαβή ενός σπαθιού. Με μιαν ήρεμη, σίγουρη κίνηση το τράβηξε.
Μια φωνή, φωνή μητέρας, ακούστηκε πίσω του.
«Να προσέχεις παιδί μου»
Χωρίς να γυρίσει έσπρωξε την πόρτα και βγήκε στο πλατύσκαλο...

«Σώσε τα παιδιά!»
Ο αστυνόμος κούνησε το κεφάλι.
«Αν περάσει από σένα....», είπε μόνο.

Ο πατέρας Εμμανουήλ γύρισε το βλέμμα στο δάσος και τα δέντρα που σείονταν καθώς το πλάσμα πλησίαζε.
«Το ξέρω!» απάντησε απλά

Η τελευταία μάχη είχε αρχίσει.

Δύο ιερείς, πατέρας και γιός , ένας αστυνόμος και ένα παιδί γίνονται άθελα τους η τελευταία γραμμή άμυνας κατά του Αντίχριστου κάπου στην Ελληνική ύπαιθρο.
Ο πανάρχαιος πόλεμος,αποτυπωμένος σε άγνωστες , κρυμμένες στα έγκατα της γης επιγραφές, φτάνει ξανά στην κορύφωση του.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ADC2F19EAD5FAA2F4CEB965CDFB8D1E7.jpg

 

Σκοπός του ήταν η αθανασία.
Ο βιασμός, τα μαρτύρια και ο φόνος ήταν η κληρονομιά του.
Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα.
 
Τίτλος: Το υπόγειο
Συγγραφέας: Lucas Marmaduke (ψευδώνυμο)
Εκδόσεις: Λογείον
Σελίδες: 276
Τιμή: 12,19-10%=10,97€
 
Είδος: Τρόμος
Link to comment
Share on other sites

Little Steps to Hell
Μικρά βήματα προς την κόλαση

Francine Queen (Φράνση Παπουτσάκη), Melissa Harlloween (Μαρία Ροδοπούλου)

 

post-532-0-44560700-1494229920.jpg

Εκδόσεις Λυκόφως
Σελίδες:288 
ISBN 978-618-5095-50-5
Τιμή € 13,00 [Βιβλιονέτ]


Φωνές από το σκοτάδι σαλεύουν στο μυαλό.
Δαίμονες και πάθη χορεύουν μέσα σε ψυχές που λιώνουν σαν κεριά.
Τα αμαρτήματα είναι θανάσιμα, γιατί καραδοκούν πυρακτωμένα να κάψουν τον ίδιο τον φορέα τους. Και αυτά μένουν αιωνίως ζωντανά, καθώς με τη χάρη του απόκοσμου ξεγλιστρούν και στήνονται σε μια απόμερη γωνιά, γελώντας υποχθόνια και παρακολουθώντας, με τα σατανικά τους μάτια, τους ανυποψίαστους να διαβαίνουν αμέριμνοι.
Ποιοι θα κάνουν τα επόμενα μικρά βήματα προς την κόλαση;

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

post-2246-0-52586100-1495027067.jpg

 

Ο Πειραιάς και όλη η παραλιακή ζώνη του έχουν βυθιστεί κάτω από το νερό. Μια ερωτική σχέση που εξελίσσεται μέσω εικονικής πραγματικότητας οδηγεί σε αναπάντεχα συμπεράσματα. Η επαυξημένη πραγματικότητα ορίζει τον τρόπο αντίληψης των κατοίκων της πόλης. Μια ανίατη επιδημία αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητας των ανθρώπων. Η έξαρση του φονταμενταλισμού και του ρατσισμού γίνεται αιτία για ακραίες συγκρούσεις. Οι αυτόνομες συλλογικότητες προσπαθούν να καλύψουν τα κενά που αφήνει η κατάρρευση του κράτους. Το κεντρικό σύστημα του σχεδίου ανάπτυξης μετακινεί ασταμάτητα τον παγκόσμιο εργαζόμενο πληθυσμό. Τεχνολογίες ξεφεύγουν από τον έλεγχο των ανθρώπων με απρόβλεπτες συνέπειες ή προκαλούν γεωπολιτικές αλλαγές στον παγκόσμιο χάρτη.
Έντεκα Έλληνες συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας παρουσιάζουν τις προσωπικές τους ανησυχίες και αναπτύσσουν, μέσα από τα οράματά τους, υποθέσεις για το μέλλον του τόπου τους.
 
- Βάσω Χρήστου 
Ροδοφύκη
- Τιτίκα Μπούρμπα 
Τα ψάρια δεν έχουν καρδιά
- Κώστας Χαρίτος 
Κοινωνική Μηχανική
- Ιωάννα Μπουραζοπούλου 
Η Ανθρωποπόλη των Αθηνών
- Γιάννης Παπαδόπουλος & Σταμάτης Σταματόπουλος 
Το Πρόβλημα με τις Μέλισσες
- Τιτίκα Μπούρμπα
Dutch Clay
- Μιχάλης Μανωλιός
Πλατεία Βαγδάτης
- Κέλλυ Θεοδωρακοπούλου
Τ2
- Δημήτρης Φύσσας
Η Μάχη του Βοτανικού (Αθήνα 2021)
- Τιτίκα Μπούρμπα
Θεοπύλες
- Τέτη Θεοδώρου
Αλέκος Τούλλιος
- Τιτίκα Μπούρμπα
Abacos
- Ηφαιστίων Χριστόπουλος 
Βελόνα στο μάτι
 
Τίτλος: α2525: Ιστορίες από την Αθήνα του μέλλοντος
Συγγραφείς: Συλλογικό
Εκδόσεις: ΑΛΕΦ
Σελίδες: 186
Τιμή: 8-10%=7,20€
 
Είδος: Επιστημονική Φαντασία
 

Γνωστά και καλά ονόματα βλέπω μέσα, ίσως το τιμήσω. Είναι και φθηνό...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

b218198.jpg

 

Στον έκτο όροφο ενός ροζ κτιρίου στην άκρη μιας μεγαλούπολης ζει ένας άνθρωπος κατασκευασμένος από μια πολυεθνική εταιρεία.
Ένα μυθιστόρημα για έναν άνθρωπο που δεν έχει συνηθίσει να τον θεωρούν άνθρωπο και έναν κόσμο που έχει συνηθίσει να καταπατά τα δικαιώματα του ανθρώπου, όταν αυτός δεν τα διεκδικεί.
 
Τίτλος: Η φυλακή στο κεφάλι σου
Συγγραφέας: Κέλλυ Θεοδωρακοπούλου
Εκδόσεις: ComiconShop
Σελίδες: 384
Τιμή: 14-10%=12,60€
 
Είδος: Επιστημονική Φαντασία
 
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

post-2246-0-70627600-1498734666_thumb.jpg

 

Ένας παρακμιακός καλλιτέχνης θα ανακαλύψει το μυστικό για να μετουσιωθεί ο ίδιος σε τέχνη. Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί μία μούσα, μία μυστηριώδη γυναίκα. Μαζί, θα επιδοθούν σε μία σειρά τελετουργικών φόνων και φρενήρους μακελειού. Στο τέλος θα της χαρίσει τον εαυτό του κυριολεκτικά: θα την ταΐσει, λίγο-λίγο, με το κορμί του.
Και εκείνη θα τον φάει ζωντανό.
 
Τίτλος: Το Βασίλειο του Αποχαιρετισμού
Συγγραφέας: Κυριάκος Αθανασιάδης
Εκδόσεις: Λογείον
Σελίδες: 72
Τιμή: 7,40-10%=6,66€
 
Είδος: Τρόμος
 
Πρόκειται για επανέκδοση. Η νουβέλα είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το 2002, από τις εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες.
 
Edited by BladeRunner
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

post-2246-0-24748300-1499260168_thumb.jpg

 

Στις πεδιάδες και στα βουνά της θεσσαλικής επαρχίας δεν έσβησε ποτέ η πίστη στους παλιούς παγανιστικούς μύθους. Σε κελάρια, κοίτες ποταμών και βάραθρα, οι προηγούμενες λατρείες συνεχίστηκαν, μυστικά και αθόρυβα σαν υπόγεια νερά. Στα όνειρα των ανυποψίαστων αλυχτούν τα σκυλιά της Εκάτης, η Κυρά της Καταχνιάς ζητά ένα διαβάτη κάθε Οκτώβρη, και ο χαζο-Λευτέρης ακούγεται πότε πότε στα ερτζιανά. Αυτή η συλλογή από καινοφανείς δοξασίες και παραδόσεις αποκαλύπτει κάτω από το δέρμα της σύγχρονης ζωής τη μυθική φύση της ελληνικής υπαίθρου. Από το Πήλιο μέχρι τα Άγραφα κι από το Δομοκό μέχρι τον Όλυμπο, χαράσσεται ξανά ο χάρτης μιας άλλης, σκοτεινής Θεσσαλίας.
Ο Χρυσόστομος Τσαπραΐλης επιχειρεί στις Παγανιστικές δοξασίες ένα τολμηρό παιχνίδι συνδυάζοντας υλικό της λαογραφικής παράδοσης με τη λογοτεχνία τρόμου. Με μια ιδιάζουσα εφευρετικότητα στη γλώσσα και τις εικόνες κατασκευάζει ένα σώμα επινοημένων παραδόσεων που μοιάζουν αυθεντικές αλλά είναι μπολιασμένες με ένα απόλυτα σύγχρονο αίσθημα.
 
Τίτλος: Παγανιστικές δοξασίες της Θεσσαλικής επαρχίας
Συγγραφέας: Χρυσόστομος Τσαπραΐλης
Εκδόσεις: Αντίποδες
Σελίδες: 160
Τιμή: 10-10%=9€
 
Είδος: Τρόμος, Φαντασία
 
Πολύ ενδιαφέρον και ιδιαίτερο φαίνεται, θα το τιμήσω άμεσα!
Edited by BladeRunner
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Αν προκειται για αυτον που εχει την ομωνυμη σελιδα στο facebook, θα αξιζει αυτο και με ενδιαφερει ιδιαιτερα λογω καταγωγης!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

8F07ABCE5FE9522344C12753D8688C8A.jpg

 

"Η αγωνία των άδειων, σκοτεινών οδών, ο πανικός μιας παραλογισμένης σκιάς στην επόμενη κλειστή στροφή, η απρόβλεπτη, βαθυπράσινη αναλαμπή, τ' αλυχτήματα των αόρατων σκυλιών στις παρυφές της συνείδησης...".
Μέσα από έναν κυκεώνα παράξενων γεγονότων στα όρια του μεταφυσικού, ο "καθ' έξιν" άνεργος δημοσιογράφος Μάριος Μαρκάτος βιώνει μια παράδοξη περιπέτεια που περιλαμβάνει μοιραίες γυναίκες, παρανοϊκούς επιστήμονες, αλλόκοτα πλάσματα και απίστευτες ανατροπές.
Η Σκιερή Όχθη είναι ένα συναρπαστικό θρίλερ που κινείται ανάμεσα στον τρόμο, τη noir λογοτεχνία και το sci-fi, ενώ εξελίσσεται σε υπαρξιακό δράμα με ασυνήθιστες προεκτάσεις, όπου η χειροπιαστή πραγματικότητα και η απατηλότητα της ψευδαίσθησης εναλλάσσονται διαρκώς, καθιστώντας αβέβαιη ακόμα και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.
 
Τίτλος: Η σκιερή όχθη
Συγγραφέας: Διονύσης Παπαδόπουλος
Εκδόσεις: Night Read
Σελίδες: 196
Τιμή: 12-10%=10,80€
 
Είδος: Επιστημονική φαντασία
Edited by BladeRunner
Link to comment
Share on other sites

post-2246-0-62218800-1500151063.jpg

 

Ο ‘’Ερεβώδης Λειμώνας’’ αποτελεί την πρώτη προσωπική έκδοση του Γιώργου Μπελαούρη. Οι ιστορίες που περιέχει έχουν κάθε μια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ως είδος κυμαίνονται από τον καθαρό τρόμο και τις περιπέτειες μυστηρίου μέχρι αυτό της δυστοπικής επιστημονικής φαντασίας και διηγήματα κοινωνικού χαρακτήρα! Όλες όμως χαρακτηρίζονται από μια ατμόσφαιρα που μεταβάλλεται και παίζει ανάμεσα στο γοτθικό και το νουάρ – Όλες κρύβουν μέσα τους έναν σκοτεινό και άγνωστο λειμώνα – έναν Ερεβώδη Λειμώνα!
 
Πρόκειται για μια συλλογή που περιέχει τα 15 πιο αναγνωσμένα κείμενα του μπλογκ ‘’Ροδοπέταλα, αίμα και στάχτη’’, στο οποίο ο Γιώργος Μπελαούρης αναρτούσε ακατάπαυστα για δύο συναπτά έτη. Βελτιωμένα, διορθωμένα, δυνατότερα, είναι εδώ για να τιμήσουν τους παλιούς αναγνώστες τους που τα αγάπησαν και έτοιμα να παρουσιαστούν σε νέους συνταξιδιώτες που διαβαίνουν τα μονοπάτια της λογοτεχνίας.
 
Τίτλος: Ερεβώδης λειμώνας
Συγγραφέας: Γιώργος Μπελαούρης
Εκδόσεις: Rising Star
Σελίδες: 260
Τιμή: 10-10%=9€
 
Είδος: Τρόμος
 
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

secta.jpg

 

«Όλα, λοιπόν, ξεκίνησαν τη στιγμή εκείνη που απάντησα σε μια κλήση στο κινητό μου κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας μου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο Ποντίφικας. Η Εκκλησία χρειαζόταν τη βοήθειά μου. Καλούνταν να αντιμετωπίσει μια απειλή που είχε τις ρίζες της στα χρόνια του Χριστού.

 

Τώρα που τελείωσαν όλα, μπορώ να το πω. Κυρίες και κύριοι, μέχρι σήμερα πιστεύατε σε ένα ψέμα.

 

Το όνομά μου είναι Μάρθα Κινγκ και αυτή είναι η ιστορία μου.»

 

Στο κοιμητήριο Περ Λασέζ του Παρισιού, ένα μυστηριώδες άγαλμα δακρύζει αίμα. Εκκλησιαστικοί ηγέτες δολοφονούνται παγκοσμίως με τον πλέον αποτρόπαιο τρόπο. Ένα μυστικό που χάνεται στα βάθη των αιώνων είναι έτοιμο να αποκαλυφθεί. Η καθηγήτρια θρησκειολογίας Μάρθα Κινγκ θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Secta...

 

Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα από το συγγραφέα του βιβλίου Εφιάλτες & Παραμύθια.

 

Τίτλος: Secta
Συγγραφέας: 
Αντώνης Τουμανίδης
Εκδόσεις: Raven
Σελίδες: 368
Τιμή: 14,40€
 
Είδος: Τρόμος
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

23EFDCEBECE454D67FBD6D41987C4B43.jpg

 

Είναι γεγονός πως οι ιστορίες με ζόμπι έλκουν διαχρονικά το ενδιαφέρον του κοινού σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα από την προβολή κινηματογραφικών ταινιών, με χαρακτηριστικότερες εκείνες του George Romero (τέλη δεκαετίας 60' και εξής), ενώ στις μέρες μας τηλεοπτικές παραγωγές όπως οι ταινίες/video games "Resident Evil" και η σειρά "Walking Dead" θεωρούνται εξαιρετικά δημοφιλείς. Παρ' όλα αυτά, στις εκδόσεις iWrite σκεφτήκαμε πως μία ιστορία με ζόμπι δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο συνωμοσιολογικά σενάρια και φονικούς ιούς που ξεπηδούν από μυστικά εργαστήρια...
Η χώρα μας διαθέτει μία πλούσια λαογραφική Παράδοση, με αμέτρητους μύθους και θρύλους, που αναφέρονται σε περιστατικά... δράσης νεκροζώντανων πλασμάτων, από την αρχαία Ελλάδα και τον Μεσαίωνα, έως την περίοδο της Τουρκοκρατίας και τις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Η Παράδοση αυτή, σκεφτήκαμε πως θα μπορούσε κάλλιστα να λειτουργήσει ως πηγή έμπνευσης για τη συγγραφή πρωτότυπων διηγημάτων με ζόμπι... ελληνικής προέλευσης!
Μέσα από την αναγγελία για τη διενέργεια ενός πρωτότυπου λογοτεχνικού διαγωνισμού (το αποτέλεσμα του οποίου είναι ο συλλογικός τόμος που κρατάτε στα χέρια σας), στόχος μας ήταν να δώσουμε την ευκαιρία σε Έλληνες συγγραφείς να αναδείξουν το ταλέντο τους, παντρεύοντας ένα ανερχόμενο ρεύμα Λογοτεχνίας με την ελληνική Ιστορία, τη λαογραφία, τις ιδιαίτερες κοσμοθεωρητικές αντιλήψεις του λαού μας και τη σύγχρονη πραγματικότητα που μας περιβάλλει, είτε κατοικούμε στα αστικά κέντρα είτε στην επαρχία. 
 
Μπορείτε να δείτε τους τίτλους και τους συγγραφείς των διηγημάτων, εδώ.
 
Τίτλος: Ζόμπι στην Ελλάδα
Συγγραφείς: Συλλογικό
Εκδόσεις: iWrite.gr
Σελίδες: 554
Τιμή: 18-10%=16,20€
 
Είδος: Τρόμος
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
post-2246-0-28878600-1506521027.jpg
 
Ήταν κάποτε μια γιαγιά, που δεν άφηνε τη φωτιά της ποτέ να σβήνει. Μα σαν έσβησε η ζωή της, η φωτιά έφυγε απ' την εστία να περιπλανηθεί, κοιτάζοντας με το μάτι ενός γάτου, ακούγοντας με το αυτί ενός σκύλου και πετώντας με τα φτερά μιας κουκουβάγιας. Κάποτε, έφτασε η φωτίτσα, αποκαμένη πια, στη ρίζα μιας Ιτιάς. Εκείνη, για να την παρηγορήσει, άρχισε να της λέει ιστορίες.
Οι "Ιστορίες της Γιαγιάς Ιτιάς" είναι μια ανθολογία διηγημάτων, με τις ρίζες τους στις αφηγήσεις των μανάδων, των γιαγιάδων, κι ενίοτε των φίλων. Ιστορίες με αερικά, κυράδες του δάσους, δαιμόνια, φεγγαροπαρμένους και νεκραναστημένους, όπως τις άκουσαν οι συγγραφείς της ομάδας Will o' Wisps, ή τις εμπνεύστηκαν από την πλούσια λαογραφική παράδοση του τόπου μας.
Αυτές είναι οι αφηγήσεις του βιβλίου, με μια άλλη να τις αγκαλιάζει - ιστορίες φωτεινές και σκοτεινές, ίσες στον αριθμό, ιστορίες που είπε η Γιαγιά Ιτιά στη Φλόγα...
 
Μπορείτε να δείτε τους τίτλους και τους συγγραφείς των ιστοριών, εδώ.
 
Τίτλος: Ιστορίες της Γιαγιάς Ιτιάς
Συγγραφείς: Συλλογικό
Εκδόσεις: Πηγή
Σελίδες: 260
Τιμή: 14-10%=12,60€
 
Είδος: Φαντασία
 

 

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Παράξενες γυναικείες μορφές παρελαύνουν σε αυτές τις πέντε ιστορίες, όπου με αφορμή το θηλυκό στοιχείο -ή και εξαιτίας του- το Φανταστικό και το παράδοξο εισβάλλουν στην καθημερινή πραγματικότητα.

Τίτλος: Κάτι παράξενες γυναίκες
Συγγραφέας: Γιώργος Λαγκώνας
Εκδόσεις: Night Read
Σελίδες: 96
Τιμή: 4,98-10%=4,48€

Είδος: Τρόμος

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΛΑΓΚΑΔΙ

Το "Στοιχειωμένο Λαγκάδι" είναι ένα σπονδυλωτό μυθιστόρημα φολκλορικού τρόμου, που αποτελείται από μικρές ιστορίες που εκτυλίσσονται στο φανταστικό χωριό Βελανιδοχώρι και την ευρύτερη κοινότητα Βελανιδιάς, σε μια απομονωμένη περιοχή ψηλά στα Λευκά Όρη του νομού Χανίων. Εκεί, σε αυτήν τη μικρή κλειστή αγροτική-κοινωνία περιγράφονται ιστορίες ανθρώπων του 2014, αλλά και ιστορίες ανθρώπων ενενήντα χρόνια πριν. Το πραγματικό με το φανταστικό αναμειγνύονται: η σκληρή πραγματικότητα των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής, ο ρατσισμός, η φτώχεια, ο έρωτας και η μοναξιά συνυπάρχουν με φαντάσματα, νεράιδες, αρχαία ξόρκια, πόλεμο μεταξύ μαγισσών και μια παλιά κατάρα που μαστίζει τρεις ισχυρές και ιστορικές οικογένειες, ενώ η σκοτεινή και δραματική περιγραφή της φύσης αντανακλά τη ζοφερή ανθρώπινη συνθήκη.

Τίτλος: Το Στοιχειωμένο Λαγκάδι
Συγγραφέας: Γιάννης Θωμαδάκης
Εκδόσεις: Night Read
Σελίδες: 152
Τιμή: 9,94-10%=8,95€

Είδος: Τρόμος

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

36353430.jpg

Μια παράξενη φιγούρα στοιχειώνει το Μετρό της Αθήνας.
Στη γιορτή της Λιαστής, οι Εννέα υποδέχονται τo αλαφροΐσκιωτο παιδί. Και στην καρδιά της σεληνιακής Βάσης, η αστροναύτης Ελένα Σαλβιέρι μεταμορφώνεται, κάτω από τις
ακτίνες του Ηνίοχου. Ο Άνθρωπος με τα Χίλια Πρόσωπα είναι πίσω σου. Την ώρα της Έκλειψης, κοίτα να κρυφτείς πριν όλα αλλάξουν.

Σε αυτή την ανθολογία fantasy, τρόμου κι επιστημονικής φαντασίας, συγκεντρώνονται όλες οι βραβευμένες ιστορίες που γράφτηκαν για τους δυο πρώτους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς του ΦantastiCon. Εδώ θα ταξιδέψετε με το τρένο στον Γεροδιάβολο, θα δείτε τον ξένο στον καθρέφτη σας, θα μάθετε γιατί ο Κύριος Τέλειος δεν μένει πια εδώ.

18 ξεχωριστές αφηγήσεις, 18 διαφορετικά μονοπάτια στην καρδιά της λογοτεχνίας του Φανταστικού.

Τίτλος: Ιστορίες του ΦantastiCon: Ο άνθρωπος με τα Χίλια πρόσωπα, Η Έκλειψη

Συγγραφείς: Δημήτρης Δελαρούδης, Θάνος Φιλάνης, Νατάσα Παυλίτσεβιτς, Κέλλυ Θεοδωρακοπούλου, Αχιλλέας Χριστοδούλου, Γιώργος Λαγκώνας, Γρηγόρης Φεϊζατίδης, Αταλάντη Ευριπίδου , Γιώργος Σαουλίδης, Ζαχαρίας Λαζαρίδης, Αθανάσιος Γερακόπουλος, Μηλέβα Αναστασιάδου, Γιώργος Μεσημέρης, Γιάννης Καρατσιώρης, Νίκη Σπανού, Κωστής Ανετάκης, Μαγδαλινή Κορδορούμπα
Εκδόσεις: Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων του Φανταστικού - ΦantastiCon
Σελίδες: 212
Τιμή: tba

Είδος: Ανθολογία Φαντασίας, Επιστημονικής Φαντασίας, Τρόμου

Επετειακή έκδοση με περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, θα διατίθεται στις 7-8 Οκτωβρίου στο ΦantastiCon (HAU - Μασσαλίας 22, Αθήνα)

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Συλλογάρα πρέπει να είναι η συγκεκριμένη.

Σπεύσατεεεεεεεε

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Ballerond said:

Συλλογάρα πρέπει να είναι η συγκεκριμένη.

Σπεύσατεεεεεεεε

Δε θέλω να βλογήσω τα γέννια μου (που δεν έχω κιόλα) αλλά έχει μέσα ιστοριάρες.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

59e731692b249_johnsmith.jpg.f30c08fd7e1f2b37848d3977d83df894.jpg

Σε έναν κόσμο που προσπαθεί να κλείσει τις πληγές του και να απωθήσει στα βάθη της μνήμης του τα γεγονότα που τον άλλαξαν, ένας ερευνητής καλείται να ανακαλύψει τα σκοτεινά πλάσματα που επέζησαν και να τα εξολοθρεύσει. Κατά τη διάρκεια των ερευνών του θα έρθει αντιμέτωπος με την παλιά του Νέμεση, θα ανακαλύψει ότι η αλήθεια του είχε αποκρυφτεί και θα πρέπει να αποφασίσει αν οι ηθικές του αναστολές είναι ισχυρότερες από τη δίψα του για εκδίκηση.

Τίτλος: John Smith: Αναπαυτής
Συγγραφέας: Γιώργος Κωστόπουλος
Εκδόσεις: Πηγή
Σελίδες: 308
Τιμή: 15-10%=13,50€

Είδος: Τρόμος, Φαντασία

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

59e731bc483b2_.jpg.cc9474b2a1f871afa0303ab01ab45435.jpg

Μια προφητεία κρυμμένη στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης.
Ένα αεροπλάνο που εξαφανίζεται δίχως ίχνος.
Μια συνωμοσία σφυρηλατημένη στις σκιές.
Κι εκείνος.

Ο Άλφρεντ είναι ένας έφηβος όπως όλοι οι άλλοι. Ή τουλάχιστον αυτό νομίζει, μέχρι που τα πάντα καταστρέφονται μέσα μόλις σε μια στιγμή. Ο πατέρας του βρίσκεται νεκρός, η μητέρα του δολοφονείται και ο αδερφός πέφτει θύμα απαγωγής. Κι ο Άλφρεντ είναι ο μόνος που μπορεί να τον σώσει. Πώς όμως; Τι πρέπει να κάνει; Τι μπορεί να κάνει όταν ανακαλύπτει πως τίποτε δεν είναι όπως πίστευε; Πως τίποτε δεν είναι τυχαίο. Όλα αποτελούν μέρος ενός σχεδίου. Ενός σχεδίου που έχει παραμείνει μυστικό μέσα στους αιώνες. Ενός σχεδίου που είτε θα σώσει τον κόσμο είτε θα οδηγήσει στο χαμό του. Ένα ξέρει μονάχα. Αυτό που του είπαν. Όλες οι απαντήσεις που αναζητά τον περιμένουν εκεί. Σε μια πανάρχαια Αυτοκρατορία κρυμμένη στο εσωτερικό της Σελήνης. Στην "Αυτοκρατορία του Φεγγαριού".

Τίτλος: Η Αυτοκρατορία του Φεγγαριού
Συγγραφέας: Γιώργος Αγγελίδης
Εκδόσεις: Πηγή
Σελίδες: 372
Τιμή: 16-10%=14,40€

Είδος: Φαντασία

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

59e73231d54bf_.jpg.90e4395f12e4d010bbd42e9271a1c5fd.jpg

Στην Αντιχθόνα, τη Χώρα των Τραγουδιών, ένας ανώνυμος περιηγητής, ο Βάρδος, ξεκινά ένα ατέλειωτο ταξίδι για να φτάσει στην Ερύθεια, το Νησί με τα Χίλια Ηλιοβασιλέματα. 
Διασχίζοντας μαγεμένους τόπους η αναζήτηση του θα στιγματιστεί από μοιραίες συναντήσεις. Και τότε, καθώς χαμένες αναμνήσεις επιστρέφουν από τη λησμονιά, ο Βάρδος θα πρέπει να επιλέξει αν θα συνεχίσει το ταξίδι του ή αν θα εγκαταλείψει μια για πάντα.

Μια εμπνευσμένη ιστορία για την δύναμη της φαντασίας, το πάθος της αναζήτησης και τις επιλογές που καθορίζουν την πορεία μας στον άγνωστο δρόμο του πεπρωμένου.

Το "Ταξίδι του Βάρδου" - η νουβέλα φαντασίας του Γιώργου Χατζηκυριάκου που απέσπασε το πρώτο βραβείο της κατηγορίας της στον διαγωνισμό Ασημένια Σελίδα ΙΙ.

Τίτλος: Το ταξίδι του βάρδου
Συγγραφέας: Γιώργος Χατζηκυριάκος
Εκδόσεις: Μωραΐτης
Σελίδες: 140
Τιμή: 10,44-10%=9,40€

Είδος: Φαντασία

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

59e7331e437a8_.jpg.6fb6920cf27182b209527caf19802128.jpg

Ένα υφαντό δέκα διηγημάτων όπου το μυστήριο πλέκεται με το φανταστικό, το παράδοξο, το μεταφυσικό και την επιστημονική φαντασία και χάνεται μέσα στους λαβυρίνθους των βιβλίων και των πόλεων. Μια συλλογή από χρονοπύλες και χωροπύλες. Στοιχειωμένα βιβλία, στοιχειωμένοι ήρωες, στοιχειωμένος χρόνος. Όνειρα μέσα σε όνειρα και διηγήσεις μέσα από διηγήσεις. Ένας αρχέγονος ιός που ξαναπλάθει τη λογοτεχνία τρώγοντας βιβλία. Ένα αόρατο τάγμα και ένα αποκαλυπτικό κρυπτογράφημα χαμένο στις βιβλιοθήκες του κόσμου. Ένας πύργος της κόλασης που εμφανίστηκε αναπάντεχα στη μέση ενός δάσους. Ένα τυχαίο εύρημα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι που μπορεί να σε κάνει Άρχοντα του κόσμου Ρεβεγιόν με τον Βερν, τον Πόε, τον Λάβκραφτ και άλλους συγγραφείς στον παράδεισο των κβάντα. Κάποιοι άνθρωποι γύρω μας δεν έχουν ούτε σάρκα ούτε οστά. Τολμάς να περάσεις μέσα από την Πύλη της Αυγής; Ο Δαίδαλος χαμένος στο ίδιο του το σπίτι. Δύο μαύρες φτερούγες. Το δώρο της Νύχτας. Κατάδυση στην Χώρα της Νοσταλγίας με συντροφιά έναν μάγο του Μεσαίωνα.

Τίτλος: Ο Ιός της Βαβέλ
Συγγραφέας: Δημήτρης Δελαρούδης
Εκδόσεις: Λυκόφως
Σελίδες: 236
Τιμή: 12-10%=10,80€

Είδος: Φαντασία, Επιστημονική Φαντασία, Τρόμος

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

59e733f44b660_.jpg.fdc7ff83ac5c6f82deb433d4e861071a.jpg

Πέντε άνθρωποι βασανίζονται κάθε νύχτα για έναν χρόνο από τον ίδιο εφιάλτη.

Ανακαλύπτοντας ότι είναι υπαρκτά τα πρόσωπα που βλέπουν στον ύπνο τους, ως συνεπιβάτες ενός λεωφορείου που ταξιδεύει νύχτα με έναν μυστηριώδη οδηγό στο τιμόνι, συγκλονίζονται και αρχίζουν την προσπάθεια να συνθέσουν το παζλ, για να ανακαλύψουν τι κρύβεται πίσω από τον κοινό εφιάλτη.
Ξετυλίγοντας το κουβάρι, θα βρεθούν αντιμέτωποι με το παράλογο, το αλλόκοτο και το απόκοσμο.

Τίτλος: Στη γέφυρα των χαμένων ψυχών
Συγγραφείς: Γιώργος Δάμτσιος, Μάριος Δημητριάδης
Εκδόσεις: Λυκόφως
Σελίδες: 308
Τιμή: 13-10%=11,70€

Είδος: Τρόμος

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

59e735586136f_.jpg.c6a5205ec091781a3aaca93fd8cad50b.jpg

Μια πανίσχυρη αυτοκρατορία σε παρακμή.

Τρεις άντρες που ακολουθούν τον δικό τους, μοναχικό δρόμο δίχως καν να γνωρίζονται. Ο ένας μεγαλώνει μέσα σ' ένα μοναστήρι, αποκλεισμένος από τον έξω κόσμο αλλά κι από την αληθινή του φύση. Ο δεύτερος μεγαλουργεί στα πεδία των μαχών, με όνομα άλλο από το αληθινό του. Ο τρίτος συνωμοτεί για τα δικά του συμφέροντα στη διεφθαρμένη Αυλή.
Για να σωθεί η αυτοκρατορία, πρέπει κι οι τρεις να πετύχουν τους στόχους τους.
Ταυτόχρονα...

Ένα στιβαρό μυθιστόρημα επικής φαντασίας που θα συνεπάρει τους φανατικούς του είδους - και όχι μόνο.

Τίτλος: Κοράκι σε άλικο φόντο
Συγγραφέας: Ελευθέριος Κεραμίδας
Εκδόσεις: Mamaya
Σελίδες: 480
Τιμή: 16-10%=14,40

Είδος: Φαντασία

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

59e735b4b2b33_.jpg.d5209d74384e455ec13eeec24404a421.jpg

Μετά τα γεγονότα στη Χαρεόπολη, ο Σεβαστιανός, ο Αργυρός κι ο Φιλάρετος κάνουν νέα αρχή. Έχουν πια συμμάχους στο πλευρό τους και, με την ηρεμία των ημερών, ο χρόνος φαντάζει άπλετος.
Όμως, πολιτικές, προσωπικές και υπερφυσικές εξελίξεις όλο περιπλέκουν τα πράγματα, ενώ κινήσεις στις σκιές δημιουργούν υποψίες για κινδύνους εκ των έσω.
Δεν μπορεί να σχετίζονται όλα αυτά μεταξύ τους όπως την προηγούμενη φορά, δεν συμβαίνουν καν στο ίδιο μέρος... εκτός κι αν είναι απειλές που αφορούν ολόκληρη τη χώρα.

Η πολυαναμενόμενη συνέχεια στο "Κοράκι σε άλικο φόντο", εξίσου φιλόδοξη σε σύλληψη κι εξίσου λεπτοδουλεμένη.

Τίτλος: Βέλη και κρόκινες φλόγες
Συγγραφέας: Ελευθέριος Κεραμίδας
Εκδόσεις: Mamaya
Σελίδες: 17-10%=15,30€
Τιμή: 576

Είδος: Φαντασία

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

59e7361730e5e_.jpg.143d7a990ebded1f21963fb6fb3b6c87.jpg

Είκοσι τρεις ιστορίες φαντασίας. Τρεις πρόλογοι. 
Έξι εισαγωγές. Έξι χάρτες. Ένα επίμετρο.
Εφτά Στροφές.

Ψηφίδες μιας μεγάλης εικόνας, εικόνας συμπαντικής, που χτίζει μια συγγραφέας στο μυαλό της. Κάποιες φορές, καταφέρνει να παρουσιάσει ένα μέρος της εικόνας, πλήρες και κατανοητό. Άλλες φορές, έχει μόνο μικρά κομμάτια, αποσπάσματα και σπαράγματα, λαμπρά κοσμημένα με χρυσό και λάπις λάζουλι. Στο τέλος, είτε δεις το σύνολο και το κατανοήσεις είτε μείνεις στα επιμέρους θαύματά του, ένα θα είναι το σίγουρο, το σαφές συμπέρασμα:

Οι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν αυτό που θα τους χαρίσει γαλήνη. Κάποιες φορές το βρίσκουν. Κάποιες άλλες όχι. Κι ούτε το ένα ούτε το άλλο τούς εμποδίζει να ζουν.

Τίτλος: Μέσα απ'το γυαλί και άλλες ιστορίες από ημιτελείς στροφές
Συγγραφέας: Ευθυμία Ε. Δεσποτάκη
Εκδόσεις: Mamaya
Σελίδες: 200
Τιμή: 9,90-10%=8,91€

Είδος: Φαντασία

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

59e73679675b5_.jpg.7a5cd48707be15dcdece7b2659b1fa43.jpg

Ύστερα από τα γεγονότα στο Μνημείο των Τριών Βασιλέων, κάτι θανάσιμο περιφέρεται στους δρόμους της Ντρόσλαλ, φορώντας το μανδύα της Ομίχλης. 
Η Μοίρα απαντά από το Υφαντό της, επιλέγοντας τέσσερα πρόσωπα για να χαράξει ισάριθμα πεπρωμένα: 
Ο Χανάι αντιστέκεται στη θέληση του Κρυστάλλου του Χάους· είναι όμως η χαοτική δύναμη αντίπαλος ή το σπέρμα της βαθύτερης φύσης του; 
Ο Λιφ συνεχίζει την περιπλάνησή του, αναζητώντας το Τραγούδι· μα τα ερείπια της Ανίερης Πόλης βρίσκονται παντού και πουθενά, σαν τις οφθαλμαπάτες της ερήμου. 
Ο αιωνόβιος Αλουίν θέλει ν' αποκαταστήσει τη χαμένη μνήμη του, αλλά ο δρόμος του διασταυρώνεται με τρομερούς κι ασύλληπτους κινδύνους.
Η Κινέργουιν, δεμένη με τον πόνο του Σκουληκιού, συνέρχεται πάνω στο κατάστρωμα ενός πλοίου· καπετάνιος του είναι ο άντρας που στοιχειώνει το παρελθόν της.
Και τα Τέσσερα Πεπρωμένα απειλούνται από τον Ντέβαδον του Πράσινου Μονοπατιού. Υπάρχουν ωστόσο και άλλοι που εργάζονται κρυφά και μεθοδικά ενάντιά τους, αποσκοπώντας σ' ένα μέλλον έξω από τις επιταγές της Μοίρας...

Τίτλος: Η εύνοια των στοιχείων
Συγγραφέας: Στέφανος Κόκκινος
Εκδόσεις: Mamaya
Σελίδες: 480
Τιμή: 16-10%=14,40€

Είδος: Φαντασία

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

ΣΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ

Μια ανθολογία διηγημάτων πάνω στην παράδοση του Στίβεν Κινγκ που γράφτηκαν ειδικά γι' αυτή την έκδοση από καταξιωμένους Έλληνες συγγραφείς.
Ένα βιβλίο-έκπληξη, αφιερωμένο στον Πιστό Αναγνώστη του αδιαφιλονίκητου Βασιλιά του Τρόμου, αλλά και σε όποιον αγαπά και παρακολουθεί τη σύγχρονη ελληνική πεζογραφία. Λαβύρινθοι και παλιά βιβλία... καθ' έξιν δολοφόνοι... τέρατα και ζωντανοί εφιάλτες... το παρελθόν και το μέλλον... η τρέλα... η μοίρα... η απόγνωση... τα υλικά του τρόμου είναι εδώ. Και κόβουν!

*Ευτυχία Γιαννάκη - Έλληνες θεοί
*Κωνσταντίνος Κέλλης - Βαφτίσια
*Ηλίας Μαγκλίνης - Γάτα στο κουτί
*Μιχάλης Μακρόπουλος - Το αγόρι
*Κατερίνα Μαλακατέ - Άσπρα σπίτια
*Δημήτρης Μαμαλούκας - Πρόσκληση σε γεύμα
*Γιώργος Μητάς - Η τελευταία έξοδος της κυρα-Μαριγώς
*Τζον Ντ. - Θέλημα Θεού
*Βασίλης Παπαθεοδώρου - Προνύμφη
*Δημοσθένης Παπαμάρκος - Είπατε τω βασιλεί
*Νικόλας Σεβαστάκης - Όνειρο στο κύμα (Volume 2)
*Δημήτρης Σωτάκης - Ο Λ. δεν νυστάζει
*Νίκος Φαρούπος - Ο εχθρός (Πτήση 204)
*Θανάσης Χειμωνάς - Tapage nocturne
*Κυριάκος Αθανασιάδης - Baba Yaga

Τίτλος: Στον ίσκιο του Βασιλιά 
Συγγραφείς: Συλλογικό
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Σελίδες: 256
Τιμή: 13,30-10%=11,97€

Είδος: Τρόμος

Link to comment
Share on other sites

  • BladeRunner unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..