Έχω να πω μερικά πράγματα.
1. Δεν μου θύμισε καθόλου Στίβεν Κινγκ. Αν δηλαδή σε κάποιον δεν αρέσει το στυλ του, μπορεί άνετα να διαβάσει αυτό το βιβλίο. Δεν θα το καταλάβαινε πιστεύω, αν δεν το ήξερε πως είναι δικό του. Έχει ελάχιστο horror μεσα και όπως είχε πει και ο Βάρδος σε άλλο τόπικ, είναι κυρίως fantasy.
2. Στην αρχή με δυσκόλεψε κάπως. Ενώ διαβάζω κυρίως αγγλικά βιβλία, είχα μια δυσκολία στην αρχή, ίσως γιατί δεν είχα μπει στον κόσμο του ακόμα, δεν ξέρω. Αφού μπήκα στη φιλοσοφία του βιβλίου και μετά, δεν είχα κανένα πρόβλημα πλέον.
3. Επίσης στην αρχή δεν μου άρεσε πάρα πολύ. Σιγά σιγά που μπήκα στο νόημα μου άρεσε πιο πολύ, αλλά το ύφος μου θύμισε πολύ Έλρικ. Ξέρετε ο καταραμένος ήρωας που είναι καταδικασμένος να σκοτώνει όσους αγαπάει.
Ο Έλρικ μου άρεσε αλλά ήταν πολύ μαύρος για τα γούστα μου. Έτσι και αυτό το βιβλίο είναι σκοτεινό (το λέει και τίτλος του άλλωστε) και ενώ το διάβασα με ευχαρίστηση δεν ξετρελλάθηκα κιόλας.
4. Το τέλος όμως με ξετρέλλανε....
Από την παράγραφο που ξεκινάει ως εξής:
Το βιβλίο άξιζε μόνο και μόνο για αυτές τις σελίδες.
5. Μετά από όλα αυτά, η αίσθηση που μου έχει μείνει είναι πως διάβασα ένα καλό βιβλίο, χωρίς να είμαι απολύτως σίγουρη πως θέλω να διαβάσω τα επόμενα. Ή μάλλον θα τα διαβάσω αλλά αφού έχω διαβάσει όλα τα άλλα που με περιμένουν πρώτα.
Αν κάποιος έχει διαβάσει τα επόμενα και έχει να μου πει την άποψή του για τη συνέχεια της σειράς, περιμένω.

Help