Τι διαβάζετε; Αυτό τον καιρό, όχι γενικά. ;)
Posted 30 April 2004 - 22:47
Other Replies To This Topic
Posted 20 March 2010 - 11:07
D'Ailleurs, on 18 March 2010 - 23:12, said:
Επίσης ο σύντροφος του Κάτνερ ο Λύκων είναι όλα τα λευτά!! Σήμερα σπανίζουν οι ιστορίες που ξεκινάνε με τους πρωταγονιστές να μπεκρουλιάζουν σε ταβέρνες!!!
Σόρρυ που δεν απάντησα αμέσως, αλλά δεν πρόσεξα την ερώτηση...
Εντωμεταξύ τελειώσα τη Λύσσα του Αύγουστου Κορτώ, ένα κείμενο που αν είχε καταχωριθεί ως νοβελέτα τρόμου, θα έλεγα ότι είναι μάλλον αργή και βαρετή, αλλά τώρα που είναι καταχωρυμένο ως συμβατική λογοτεχνία σκέφτομαι ότι είναι πολύ αργή και πολύ βαρετή. Γενικά για τον Κορτώ έχει γίνει πολύς ντόρος, αλλά πέραν μια κάποιας ευχέρειας στο λόγο, η Λύσσα δε μου δικαιολογεί για ποιο λόγο έχει γίνει τόσος ντόρος...
Επίσης τελείωσα το Eaters of the Dead του Michael Crichton, πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η ταινία 13ος πολεμιστής. Αν και το Χόλλυγουντ έβαλε τις γυναίκες σε αρκετά μπροστινή θέση στην ταινία, το ίδιο το βιβλίο δε διαφέρει πολύ. Το κάτιτί του διαφορετικό είναι ότι είναι γραμμένο σε στυλ αραβικού μεσαιωνικού χειρόγραφου και πολλες φορές παρεμβάλονται και σημειώσεις του δήθεν μεταφραστή Κράιτον, που λέει ότι "εδώ το κείμενο λέει έτσι, αλλά ο τάδε ιστορικός λέει ότι θα μπορούσε να μεταφραστεί κι έτσι κι ο δέινα λέει ότι μπλαμπλαμπλα" που εμένα τουλάχιστον πρακτικά με έπεισε ότι θα μπορούσε να είναι και πραγματικό κείμενο και όντως ο Κράιτον να ήταν ο μεταφραστής κι όχι ο συγγραφέας.
Posted 20 March 2010 - 12:16
του Ζελαζνυ
έφτασα στο 8ο της Αμπερ αν και πλεον προχωρω με πολυ αργους ρυθμους λογω δουλειας και λογω του νεου ΗΥ.Δεν το βρισκω τοσο κατωτερο των πρωτων βιβλιων(αν και το 9ΠΣΑ πχ ειναι ολα τα λεφτα) απλα κατι που θέλω να πω γενικα για την Αμπερ είναι ότι καθε τρεις και λιγο ο ηρωας λεει τι έχει περάσει σε οποιον συναντα!Το παρακάνει ο Ροτζερ ειδικα αν σκεφτεί κανεις ότι η πρωτη 5λογια είναι μια αφηγηση του ηρωα.
Posted 21 March 2010 - 10:19

Baron, vives un sueρo, triste y solitario, surcando el cielo
Baron, tu triste mision, no apago tu gloria
Posted 21 March 2010 - 21:11
Πάω να δω και τη σειρά, να δω κατά πόσο είναι τα πράγματα όπως τα λετε στο άλλο τόπικ.
Posted 22 March 2010 - 02:26
Posted 22 March 2010 - 09:42
Α, ναι. Σπάει και ένα κλισέ. Το δεύτερο βιβλίο είναι πολύ καλύτερο από το πρώτο!
Εν συνεχεία διάβασα του Αντώνη Σουρούνη το Νύχτες με ουρά. Μια μικρή συλλογή από μικρά κείμενα τα οποία σαν αποσπασματικές σκηνές του βίου του συνθέτουν ένα γλυκό έργο δίκην βιογραφίας, κατάθεσης απόψεων - μια αφορμή για να διαβάσουμε μικρά καθημερινά παραμύθια. Στην αρχή, διαβάζοντάς το, ξεφύσησα με κάποια δόση περιφρόνησης: άλλος ένα Έλληνας που απλώς γραφεί χωρίς να έχει να πει μια ωραία ιστορία. Σταδιακά, όμως, διαπίστωσα πως:
1. η γλώσσα του έχει μια ήρεμη δύναμη, μια οικονομία αλλά και μια τεράστια δεξιοτεχνία η οποία καθοδηγεί αβίαστα τον αναγνώστη. Λέει πράματα που έχουν νόημα να ειπωθούν
2. είναι άνθρωπος που ξέρει να ζει και, το κυριότερο, βρίσκει το παραμύθι μέσα στη ζωή, όχι επειδή ζει σαν αλλοπαρμένος και ελαφροίσκιωτος, αλλά επειδή ξέρει να τη διηγείται. Με έκανε για μια στιγμή να πιστέψω πως οποιαδήποτε στιγμή μας είναι άξια να ειπώθει, να γίνει διήγημα, παραμύθι, βιβλίο. Η όμορφιά κρύβεται στα απλά. Πρώτη φορά το ένιωσα σε τόσο μεγάλο βαθμό. Αβίαστα, όπως η γλώσσα του.
Σίγουρα θα ψάξω άλλες του δουλειές.
Τώρα διαβάζω το οριζόντιο ύψος και άλλες ιστορίες του Χιόνη. Βραβευμένο απο την Ακαδημία, δωρισμένο σ'εμένα απο την Αραχνίδα.
This post has been edited by Sileon: 22 March 2010 - 10:08
Posted 22 March 2010 - 18:26
Baron, vives un sueρo, triste y solitario, surcando el cielo
Baron, tu triste mision, no apago tu gloria
Posted 22 March 2010 - 22:13
D'Ailleurs, on 22 March 2010 - 18:26, said:
Που είναι οι καλές εποχές των Χάμετ,Χάιμς,Τσάντλερ,Άμπλερ,Γκρην,Μακντόναλντ,Γουέστλεηκ,Λέοναρντ κλπ;Μόνο Ελρόι,λίγο Πάκο Ιγκνάσιο Τάιμπο ΙΙ κλπ τώρα και απο 'κει και πέρα το χάος...
Posted 23 March 2010 - 10:26
-Χούλιο Κορτάσαρ, Όλες οι φωτιές (και υποψιάζομαι ότι η μετάφραση είναι χάλι...)
-Τζην Γουλφ, Η σκιά του Βασανιστή (δίκαιοι οι έπαινοι so far...)
-Ανθολογία Ελληνικου Φαντ. Διηγήματος, Ε' Τόμος (έχει και τη απίστευτη "Σοκολάτα" του φίλτατου Μμαν και το φοβερό "Πάσχα" του Μποζινάκη-ο,τι πιο δυνατό και ακραίο έχω διαβάσει σε ελληνικο τρόμο).
Posted 24 March 2010 - 11:25
Εν συνεχεία διάβασα άλλο ένα μικρό βιβλίο, παραμύθι βραβευμένο απο την Ακαδημία. Το Ο Σίσυφος στο μπαλκόνι του Πέτρου Τατσόπουλου. Η ζωή και οι απόψεις ενός γάτου, που δεν ήθελε να επιλέξει ανάμεσα στη ρέμπελη ζωή των κεραμιδόγατων και της ράθυμης των πλαδαρών σπιτόγατων αλλά να χαράξει τη δική του πορεία στη γατοζωή του. Όμορφο!
Επειδή με έψησε ο κύριος Τατσόπουλος, πήρα απο τη μητέρα μου την "καλοσύνη των ξένων", το προηγούμενό του βιβλίο που έχει αποσπάσει θετικότατες κριτικές.
Είχα επαναπαυτεί, βέβαια, και λογάριαζα χωρίς τον ξενοδόχο, όταν το βόλεψα στο κομοδίνο μου:
Το αμέσως επόμενο βιβλίο στη λίστα μου ήταν το προς έκδοση τελευταίο μέρος της τριλογίας του Λαρσον, το κορίτσι στη φωλιά της Σφήγκας. Σήμερα, όμως, που επισκέφτηκα τον ιστότοπο των εκδόσεων, είδα πως κυκλοφόρησε. Αν έχει φτάσει στα βιβλιοπωλεία, μάλλον θα κάνω καιρό να πιάσω τον κύριο Τατσόπουλο.
Posted 24 March 2010 - 16:02
Posted 26 March 2010 - 11:32
Το είχα διαβάσει πρώτη φορά στα 19 μου και ήταν το πρώτο πραγματικά ζοφερό βιβλίο ε.φ. που είχα διαβάσει.
Εκείνη την εποχή είχα ρίξει όλο το βάρος στην υπόθεση, περιμένοντας να δω τι θα γίνει.
Τώρα που ξέρω την ιστορία, διαβάζω πολύ προσεκτικά τις παραγράφους που ξετυλίγουν το περιβάλλον της ιστορίας. Ό,τι και να πω, είναι λίγο. Απίστευτη σύλληψη παρά τα 60+ χρόνια που έχει στην πλάτη του.
Απόλυτο must για όλους.
Posted 26 March 2010 - 13:48
Tiessa, on 26 March 2010 - 11:32, said:
Το είχα διαβάσει πρώτη φορά στα 19 μου και ήταν το πρώτο πραγματικά ζοφερό βιβλίο ε.φ. που είχα διαβάσει.
Εκείνη την εποχή είχα ρίξει όλο το βάρος στην υπόθεση, περιμένοντας να δω τι θα γίνει.
Τώρα που ξέρω την ιστορία, διαβάζω πολύ προσεκτικά τις παραγράφους που ξετυλίγουν το περιβάλλον της ιστορίας. Ό,τι και να πω, είναι λίγο. Απίστευτη σύλληψη παρά τα 60+ χρόνια που έχει στην πλάτη του.
Απόλυτο must για όλους.
Το τελείωσα χθες (επιρρεασμένος ανάμεσα σε άλλα και από το τόπικ του Διγέλαδου
ΥΓ1: Μια σκέψη που με χτύπησε κάπου στη μέση του βιβλίου ήταν: Ρε μάστορα... μην τους βάζεις ιδέες...
ΥΓ2: Αυτά τα icons που παίζουν έχουν πλάκα.
Posted 30 March 2010 - 12:58
Posted 30 March 2010 - 14:07
Sileon, on 24 March 2010 - 12:25, said:
Το αμέσως επόμενο βιβλίο στη λίστα μου ήταν το προς έκδοση τελευταίο μέρος της τριλογίας του Λαρσον, το κορίτσι στη φωλιά της Σφήγκας. Σήμερα, όμως, που επισκέφτηκα τον ιστότοπο των εκδόσεων, είδα πως κυκλοφόρησε. Αν έχει φτάσει στα βιβλιοπωλεία, μάλλον θα κάνω καιρό να πιάσω τον κύριο Τατσόπουλο.
Έφτασε το άτιμο, το περιμενα κι εγω πως και πως και μάλλον σήμερα ή αύριο θα το πάρω. Βεβαια παρα το μέγεθός του το βλέπω να βγαίνει σε dt όπως και τα υπόλοιπα.
Posted 30 March 2010 - 17:52
Tiessa, on 26 March 2010 - 12:32, said:
Απόλυτο must για όλους.
Το είχα διαβάσει στα 15 μου,επειδη κάπου άκουσα οτι το ηλίθιο reality big broher είναι εμπνευσμενο απο αυτο το βιβλίο.
Όταν το τελείωσα ηταν σαν να έφαγα χαστούκι απο βρεγμένο χέρι.
--George Orwell--
Posted 30 March 2010 - 18:28
Για κάποιο λόγο η μεταφρασμένη έκδοση αναφέρει στο εξώφυλλο ως συγγραφέα τον ίδιο το Βάσκο Ντα Γκάμα. Τρέχα γύρευε γιατί.
Posted 31 March 2010 - 10:30
melkiades, on 30 March 2010 - 15:07, said:
Sileon, on 24 March 2010 - 12:25, said:
Έφτασε το άτιμο, το περιμενα κι εγω πως και πως και μάλλον σήμερα ή αύριο θα το πάρω. Βεβαια παρα το μέγεθός του το βλέπω να βγαίνει σε dt όπως και τα υπόλοιπα.
Χουρέι! Το απόγιομα θα το αποκτήσω.
υ.γ. Μελκιάδες, με το πέρας της ανάγνωσης, ο πρώτος ανοίγει αντίστοιχο τόπικ για την τριλογία. Σπόιλερ κλπ. Χαμός. Έχει ζουμί.

Sign In
Register
Help

Back to top
MultiQuote