Jump to content
H συγγραφική περίοδος για τον 60ο Γενικό Διαγωνισμό Σύντομης Ιστορίας λήγει σήμερα (υπάρχει διορία αποστολής των ιστοριών μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα). ×

Cell


northerain
 Share

Recommended Posts

Το νέο βιβλίο του Κίνγκ, επιστροφή στα γνώριμα μονοπάτια του συγγραφέα. Περιληπτικά, όποιος μιλούσε στο κινητό του μια συγκεκριμένη στιγμή σε μια καθημερινή μερα, ειναι τώρα πια ζόμπι. Κάποιοι επέζησαν. You get the point.

 

From Amazon.com:

 

Witness Stephen King's triumphant, blood-spattered return to the genre that made him famous. Cell, the king of horror's homage to zombie films (the book is dedicated in part to George A. Romero) is his goriest, most horrific novel in years, not to mention the most intensely paced. Casting aside his love of elaborate character and town histories and penchant for delayed gratification, King yanks readers off their feet within the first few pages; dragging them into the fray and offering no chance catch their breath until the very last page.

 

In Cell King taps into readers fears of technological warfare and terrorism. Mobile phones deliver the apocalypse to millions of unsuspecting humans by wiping their brains of any humanity, leaving only aggressive and destructive impulses behind. Those without cell phones, like illustrator Clayton Riddell and his small band of "normies," must fight for survival, and their journey to find Clayton's estranged wife and young son rockets the book toward resolution.

0743292332.01._AA240_SCLZZZZZZZ_.jpg

Link to comment
Share on other sites

ακουγεται καλο και προσωπικα μου αρεσουν οι ιστοριες με ζομπι.

 

Εξυπνο οτι τα κινητα ειναι υπευθυνα για την μετατροπη, και απο οτι ειδα στο αμαζον εχει πολυ καλη εκτπωση οποτε αν και hardcover κυμαινεται σε πολυ καλες τιμες οποτε παιζει και να το παρω. Να κανω και ενα διαλλειμμα απο το fantasy βρε αδερφε

Link to comment
Share on other sites

Κοιτάξτε. Ξέρετε πόσο μου αρέσει ο Κινγκ. Ποσο πολύ μου αρέσει. Θα διάβαζα οτιδήποτε έχει γράψει, anytime. Αλλά....τυχαίνει επισης να αντιπαθώ τα ζόμπι στις ιστοριες τρόμου. Δεν ξέρω γιατι, προσωπικό κόλλημα. Ακόμα και το Σαλεμ'ς Λοτ, δε θα το έβαζα στα αγαπημένα μου του Κινγκ. Σαφως και ειναι απο τα αγαπημένα μου με ζόμπι γενικώς, αλλά καταλαβαίνετε....Οπότε, ναι, θα το πάρω κάποια στιγμή το Cell, αλλά πιθανότατα όταν μεταφραστει, κι αν δεν έχω κάτι πιο πάνω στη λιστα προτεραιοτήτων. Δε θα τρέξω να το πάρω απο τον Ελευθερουδάκη (που το έχει φέρει btw) όπως έκανα με το Μαύρο Πύργο...

Link to comment
Share on other sites

Μα το Σάλεμς Λοτ ήταν με βρυκόλακες...

 

Και ξέρω τουλάχιστον ένα βιβλίο με ζόμπι που σου άρεσε, το Καταραμένο παιχνίδι του Μπάρκερ.

Edited by Nihilio
Link to comment
Share on other sites

Για να είμαι ακριβής, δεν είναι ακριβώς ζόμπια...αν σποιλεριάσω λίγο, είναι σαν το 28 Days Later με λίγο απο Ιnvasion of the body snatchers.

Link to comment
Share on other sites

Ζομπι, βρυκόλακες, το ίδιο ειναι :p

 

Βασικά, απλα είναι ένα θέμα που το έχουμε δει σε πολλές παραλλαγές, δεν είναι ότι δε μου αρέσει, αλλά απλά δε θα τρέξω να το πάρω, that's all :)

Link to comment
Share on other sites

Για να είμαι ακριβής, δεν είναι ακριβώς ζόμπια...αν σποιλεριάσω λίγο, είναι σαν το 28 Days Later με λίγο απο Ιnvasion of the body snatchers.

 

ε νομιζω οτι φαινεται κιολας απο την πλοκη, μαλλον μιλαμε για ανθρωπους που χανουν την αισθηση του τι κανουν και γινονται εξαιρετικα επιθετικοι, και σαφεστατα εφοσων μιλαμε για κινγκ θα αποκτουν και καποια πιθανως αηδιαστικη εμφανιση + θα εχουμε και μπολικο gore, svsta?

Link to comment
Share on other sites

"Ζομπι, βρυκόλακες, το ίδιο ειναι :p"

 

:o E όχι ρε Αλεξ, όχι και το ίδιο. Dracula = Resident Evil δηλαδή; :p

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δεν ξέρω αν μετά τα σπόιλερ θέλω να το πάρω ή αν ξενέρωσα. Πάντως προκαταλήψεις δεν έχω. Τα ζόμπια τα αγαπάω, οπότε μάλλον θα μου αρέσει. Ειδικά με τράβηξε μια πρόταση του Northerain:

 

επιστροφή στα γνώριμα μονοπάτια του συγγραφέα.

 

Ταύτα εισί

Link to comment
Share on other sites

Ποια σπόιλερ ρε? Όπως καταλαβαίνεις, τουλάχιστον ο Κίνγκ οταν γράφει δεν ακολουθεί, πάντα γράφει κάτι τουλάχιστον διαφορετικό.

Link to comment
Share on other sites

'Εχω αυτό το πράγμα με τα κινητά. Δεν μπορώ να το περιγράψω ακριβώς, αλλα και ο Κίνγκ να έβγαζε(ναιιιιι παιδάκι μου το ξέρω οτι έβγαλε όντως τέτοιο βιβλίο) βιβλίο με κινητά μάλλον θα το αγόραζα.

 

(Edited for greeklish, 11/1/06)

Edited by northerain
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μαίρη καλωσόρισες (δε θυμάμαι αν στο έχω ξαναπεί, συγγνώμη που το λέω καθυστερημένα)

 

Όντως σου άρεσε το τέλος του ή το λες ειρωνικά?

 

Μου κάνει εντύπωση που δεν είχα γράψει κι εδώ για το Cell ακριβώς επειδή όταν διάβασα το τέλος ήθελα να στείλω στον Κινγκ απειλητικό e-mail :p Όχι ότι θα ίδρωνε το αυτί του, λέμε τώρα, μόνο εγώ θα ένιωθα καλύτερα. Είχα εξοργιστεί :p

 

Κατά τα άλλα η εισαγωγή είναι μέσα στο πνεύμα των φόρων τιμής που αποδίδει, την ευχαριστήθηκα, όπως και κάμποσα από τα *καμπούμ* και τις περισσότερες σπλατεριές. Δε θα το ξαναδιάβαζα, δεν το θεωρώ από τα καλύτερα βιβλία του, αλλά τώρα που ξεθύμωσα κι έχει περάσει λίγος καιρός, εντάξει, δεν ήτανε κι άσχημο.

Link to comment
Share on other sites

καλως σας βρηκα!!

Το τελος του βιβλιου μου αρεσε γιατι ηταν απροσμενο, μου την σπαει που παντα κερδιζουν οι καλοι, γιατι στην ζωη δεν ειναι ετσι τα πραγματα, και το τι σε αφηνει να φανταστεις εσυ το τελος ή οτιδηποτε αλλο παραπλησιο μου αρεσει. Δεν θελω να μπω σε λεπτομεριες γιατι ισως καπιοι διαβαζουν ακομη το βιβλιο και δεν θελω να τους την χαλασω.

αλλο ενα βιβλιο που ειχε ωραιο τελος ηταν το Μυστικο Παραθυρο, που στην ταινια το εκοψαν :thumbdown: και το χαλασαν ολα. Δεν ξερω αν συμφωνητε αλλα το τελος δεν πρεπει να ειναι αυτο που περιμενουμε. :abiggrin:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..