Jump to content

Warhammer 40K novels


Recommended Posts

Διάβασα το κομικ/γκραφικ νοβελ Damnation Crusade και μπορω να πω οτι αν και απο σεναριο προσωπικα δε μου ειπε και πολλα, καταφερνει ομως να σε βαλει με την μια στο βιαιο και σκοτεινο κλιμα του warhammer-ό-συμπαντος ακόμα και άμα δε γνωρίζεις και πολλά πολλά!

 

Από βιβλία ξεκίνησα να διαβάζω πρόσφατα την σειρά Grey Nights , αν και μέχρι στιγμής μπορώ να πω ότι με κούρασε λίγο. Mου έχουν πει όμως ότι αργότερα καλυτερεύει πολύ. (συγκεκριμένα στην ιστορία που ένας αστάρτης είναι αιχμάλωτος των chaos :D)

 

Είναι αυτό που είπε και παραπάνω ένα μέλος, ότι η Games Workshop για να προμοτάρει το φρανσάιζ της βγάζει με το κιλό βιβλία οπότε η επιλογή θα πρέπει να είναι προσεκτική στο τι θα είναι ποιοτικό και τι σαβουρίτσα!

 

 

(Α btw, w40k >>>>>>>>> starcraft ;D)

Μπορώ να σου προτείνω το Emperor's Gift, αν ενδιαφέρεσαι για Grey Knights, του Aaron Dembsky-Bowden, που θεωρείται από τους πλέον ανερχόμενους συγγραφείς της BL, με εξαιρετικές ιστορίες στο ενεργητικό του, όπως το Helsreach, το First Heretic, η τριλογία για τους Night Lords, κι άλλα. Βασικά για τα πρώτα βιολιά της BL, το πράγμα πάει κάπως έτσι: Ότι έχει Abnett, Bowden ή McNeill στο εξώφυλλο είναι συνήθως καλού επιπέδου. Οι υπόλοιποι είναι μέτριοι. Μακριά από CS Goto. Το 40K vs Starcraft που λες έχει βάση μόνο και μόνο από το γεγονός ότι το Starcraft ήταν παιχνίδι 40Κ, μέχρι που υπήρξε αντιδικία ανάμεσα σε GW και Blizzard οπότε και γεννήθηκε το Starcraft.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Τελείωσα πριν λίγο το "Πρώτοι και Μοναδικοί", πρώτο της σειράς Gaunt's Ghosts του Dan Abnett.

Πρόκειται για μιλιταριστικό Science Fantasy βασισμένο στον κόσμο του παιχνιδιού στρατηγικής με μινιατούρες Warhammer 40K, αλλά το έχουμε αναπτύξει υπερβολικά το θέμα στο τόπικ αυτό για να τα ξαναγράφω.

Τον Abnett τον ξέρω από κάτι κόμιξ που είχε κάνει στην Marvel (Guardians of the Galaxy), είχα προσέξει ότι έκανε καλή δουλειά, ήξερα ότι είναι και από τους καλούς της Black Library και, όταν πέτυχα το βιβλίο στο περίπτερο με 5€ το βούτηξα.

Και δε το μετάνιωσα στιγμή. Το βιβλίο δεν είναι αριστούργημα αλλά είναι μία χορταστική διαστημική περιπέτεια, με ωραίες ανατροπές, άφθονη δράση, ίσως λίγο πιο ηρωικούς χαρακτήρες από ότι θα ταίριαζε στον κόσμο, στρωτή γραφή και ωραίο ρυθμό αφήγησης. Με έψησε άγρια να διαβάσω και τα επόμενα της σειράς.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Ωραίο το First and Only, απλά άμα έχεις δεί (ή διαβάσει) Sharpe έχεις πολλά Deja Vu.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Διάβασα πρόσφατα τα Ravenor και Ravenor Returned. Πρόκειται για τα δύο πρώτα βιβλία της τριλογίας Ravenor του Dan Abnett, της 'ναυαρχίδας' της Black Library. Θα συμφωνήσω με όσα λέει ο joe, μιλάμε για hardcore sci-fi σε έναν τρομακτικά χαοτικό κόσμο. Δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα ανάγνωσμα που θα σε προβληματίσει, θα σε κάνει να αναλογιστείς υψηλές έννοιες κτλ, αλλά είναι αναμφίβολα πολύ ωραίες περιπέτειες με λίγο από αστυνομικό. Πολύ όμορφοι χαρακτήρες, μάχες σε όλες τις μορφές και διαστάσεις, ενδιαφέρον σενάριο me ανατροπές και κακοί που δεν αστειεύονται. Τα δύο πρώτα μέρη που διάβασα με ικανοποίησαν, ελπίζω να κλείνει εξίσου (και ακόμα πιο εντυπωιακά) η τριλογία. Θα διαβάσω και άλλα του Dan Abnett.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τελείωσα χθες το Ravenor Rogue, ολοκληρώνοντας έτσι το Ravenor Omnibus. Σε γενικές γραμμές, δηλώνω ικανοποιημένος. Ο Dan Abnett, χωρίς να είναι κάποιος συγγραφέας φαινόμενο, μας δίνει μια αρκετά καλή ιστορία δράσης-μυστηρίου σε έναν συναρπαστικά καλοφτιαγμένο κόσμο με μερικούς πολύ όμορφους και ιδιαίτερους πρωταγωνιστές (και καλούς και κακούς). Πολλές σκηνές δράσης, έξυπνοι διάλογοι και εξέλιξη χαρακτήρων (δεν το περίμενα σε ένα βιβλίο Warhammer, χαίρομαι που έκανα λάθος). Προτείνεται.

Edited by Alucard
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Έχω ψηθεί να διαβάσω μια από τις δύο σειρές για Inquisitors του Abnett, αλλά πρώτα πρέπει να τελειώσω εκείνο το ρημάδι το 3ο Omnibus του Gaunt. 

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

News Flash. Αν γουστάρετε διαστημικές μάχες, υπάρχει η διλογία Gothic War που επικεντρώνει σε ένα Αυτοκρατορικό Καταδρομικό και τις περιπέτειές του στην αρχή της 12th Black Crusade. 

 

Για όσους βαριούνται τους Space Marines και την uber φύση τους, υπάρχει το Fifteen Hours και το Cadian Blood. 

 

Για τους traitors, προτείνω την τριλογία Night Lords και το Lord of the Night, σορρυ είμαι φαν της συγκεκριμένης legion.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ωπ, δεν το είχα πετύχει αυτό το τόπικ.

 

Είχα μια πολύ πεταχτή ενασχόληση με το Warhammer 40K αλλά κόλλησα και επίσημα το μικρόβιο το Νοέμβρη που μας πέρασε. Έκτοτε έχω ακούσει σε audiobook τα 7 πρώτα βιβλία του Horus Heresy και ένα short story με τον Nathaniel Garro (reviews μου στο Goodreads, όποιος με έχει). Τσίμπησα και το αρχικό πακέτο βιβλίων του επιτραπεζίου για να ξεκινήσω και ξεκοκκάλισα το βιβλίο του lore. Πριν μερικές μέρες επένδυσα στο Omnibus των Salamanders του Nick Kyme που περιλαμβάνει την τριλογία "Tome of Fire" καθώς και τέσσερις ιστορίες μικρού μήκους.

 

Επόμενοι στόχοι μου είναι τα εξής:  http://www.bookdepository.com/Iron-Guard-Mark-Clapham/9781849704991  http://www.bookdepository.com/Honour-Imperialis-Aaron-Dembski-Bowden/9781849706674

tumblr_ma0cr3vsot1r29vato1_500.png

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Βγήκαν επιτέλους σε audiobook τα 8-9-10 (Battle for the Abyss, Mechanicum και Tales of Heresy) και συνεχίζω το Horus Heresy με απώτατο σκοπό να γίνω up-to-date με τα βιβλία της σειράς. Έχω περάσει τη μέση του Battle for the Abyss (Word Bearers vs Ultramarines) και μετά θα πιάσω τα υπόλοιπα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Έχοντας διαβάσει μεγάλο μέρος της Black Library, μέχρι στιγμής βρίσκω ως καλύτερες σειρές τις:

 

Gaunt's Ghosts Series - Dan Abnett (νομίζω το πλέον ρεαλιστικό από άποψης ωμότητας και αντι - ηρωισμού σε όλη τη BL).

 

Eisenhorn Series - Dan Abnett (Σχεδόν αστυνομική/κατασκοπευτική ΕΦ και επιπλέον, πράγμα σπάνιο στη στρατιωτική space opera, ο πρωταγωνιστής εξελίσσεται πραγματικά ως χαρακτήρας).

 

Ciaphas Cain Series - Sandy Mitchell (Ο πλέον προσφιλής μου χαρακτήρας στη BL, μαζί με την ορντινάτσα του. Ένας ευφυής Κομισάριος που προσπαθεί συνεχώς να σώσει το τομάρι του αλλά εξελίσσεται σε ήρωα της αυτοκρατορίας, ένας πιστός, ατρόμητος αλλά και εντελώς βρωμερός ιπποκόμος, ένα σύνταγμα φρουρών έτοιμο να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη, οι ορδές των Tyrranids και η υποβόσκουσα απειλή των Necrons... τι άλλο να ζητήσει κανείς; Μάλλον η πλέον καλογραμμένη και "πιασάρικη" σειρά στη BL.

 

Κατά τη γνώμη μου και τα τρία είναι πιο ενδιαφέροντα και καλογραμμένα απ' τις σειρές Horus, Maccharian Crusade και τις περισσότερες ιστορίες των Space Marines. 

 

Επίσης βρήκα πολύ ενδιαφέροντα τα πρώτα 4 απ' τη σειρά των Space Wolves (με συγγραφέα τον William King) αλλά αφόρητα τα δύο τελευταία (με συγγραφέα τον Lee Lightner).

 

Τέλος, για όσους θέλουν να ρίξουν μια ματιά στον κόσμο των Eldar, τα μόνα που διαβάζονται κάπως είναι η τριλογία "Path of the Eldar" (με συγγραφέα τον Gav Thorpe) και το Farseer του William King. Τα λοιπά βιβλία της BL με θέμα αυτή την άτυχη ράτσα είναι μόνο για τους πολύ φανατικούς του Warhammer. Ίσως δε, ούτε καν γι αυτούς.

Edited by Eisenhorn
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Τιμητική Φρουρά (Honour Guard) - Dan Abnett

 

O Abnett είναι ωραίο αναγνωστικό πασατέμπο: ξέρεις τι θα διαβάσεις από αυτόν και στο δίνει στο πιάτο, με γαρνιτούρα και 2-3 εξτραδάκια που τον κάνουν να ξεχωρίζει από τους ομοίους του.

Έτσι κι εδώ, πιστός στο μοτίβο που ξεκίνησε από το First and Only o Κομισάριος-Συνταγματάρχης Gaunt και τα Φαντάσματά του πρέπει να κάνουν τα αδύνατα δυνατά σε μία αποστολή επειδή κάποιος άχρηστος χαρτογιακάς στρατηγός τα έχει κάνει μαντάρα.
Πολλές πολλές μάχες και μία δόση από ενδιαφέροντες χαρακτήρες που, για πρώτη φορά στη σειρά, αρχίζουν να έχουν προσωπικές υποπλοκές που θα συνεχιστούν και στα επόμενα βιβλία. Η γραφή συμπαθητική, αλλά θα διαβάσετε για πολλές μάχες πεζικού και τεθωρακισμένων στο δυστοπικό μέλλον της 40ης χιλιετίας, οπότε ίσως να μην αντέξετε αν θέλετε περισσότερη ανάπτυξη χαρακτήρων (οι μάχες όμως είναι καλές) και, επίσης, ελπίζω να μην έχετε αλεργεία στους από μηχανής θεούς (και δεν εννοώ τον Αυτοκράτορα του σύμπαντος του Warhammer 40Κ).

Τίμιο βιβλίο, σύντομα θα πιάσω και το επόμενο της σειράς

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Τελείωσα χθες το Xenos, το πρώτο μέρος της τριλογίας του Inquisitor Eisenhorn, και το βρήκα αρκετά καλό. Πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες, πολλή δράση και Space Marines (loyal και heretics!). Το μόνο που με χάλασε λίγο, είναι πως σε δυο τρεις περιπτώσεις, ο συγγραφέας καταφεύγει σε λύσεις κάπως divine intervention. Αν δεν το κάνει επίτηδες για να δείξει πως ο Emperor είναι παντοδύναμος, χαλάνε την πλοκή και την αληθοφάνεια. 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Τα όπλα του Τάνιθ - Dan Abnett (Gaunt's Ghost #5)

Σε πολλές μεγάλες σειρές βιβλίων (με αυτοτελείς ιστορίες) ο συγγραφέας ξεκινάει με χολυγουντιανά blockbuster και σταδιακά καταλήγει σε επεισόδια σειράς. Το Gaunt's Ghosts κάπου εδώ αρχίζει να γίνεται επεισόδια σειράς, και μάλιστα όχι ένα μεγάλο επεισόδιο, αλλά ενα bingewatch τριών επεισοδίων το ένα μετά το άλλο.
Πιο συγκεκριμένα, δύο επιχειρήσεις σε έναν βιομηχανικό πλανήτη που παράγει Προμήθειο, ένα από τα καύσιμα του σύμπμαντος του 40Κ, έναν πλανήτη που η επιφάνεια είναι τοξική και οι πόλεις βιομηχανικοί θόλοι χτισμένοι στις κορυφές του.

Δε θα ξοδέψω χρόνο να σας πω πόσο καλά ο Abnett γράφει μάχες, στρατιώτες, διαστημικές μάχες, επιχειρήσεις και χαρακτήρες που σου μένουν, το ότι έχω φτάσει στο πέμπτο βιβλίο λέει πολλά από μόνο του. Αλλά εδώ γράφει τρία acts που το ένα μπορεί να σταθεί και ξεχωριστά από το επόμενο, χτίζει κάποιες ιστορίες που περνάνε από βιβλίο σε βιβλίο (και σου τελειώνει και μία από αυτές σε άγριο cliffhanger) αλλά κάπου τους λείπουν τα τέλη που θα σε χτυπήσουν στο στομάχι.

Ελαφρύ ανάγνωσμα και θέλω σίγουρα να διαβάσω το επόμενο βιβλίο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Στα Warhammerίστικα έχω διαβάσει μέχρι εδώ:

 

Honour Guard στο Gaunt's Ghosts (τελειωμένο)

The Blood Angels Omnibus (μισό, διάβασα το Deus Encarmine και τα διηγήματα και μου μένει το δεύτερο βιβλίο, Deus Sanguinius)

Είμαι στο 1/5 (ίσως και λιγότερο) του Nemesis, ή αλλιώς Horus Heresy #13 (τα διαβάζω με τη σειρά).

 

Να δούμε πως θα πάει φέτος. Ακόμα να ολοκληρώσω κάποιο βιβλίο για το 2017.

Link to comment
Share on other sites

Ξαναδιαβάζοντας το Night Lords Omnibus του Aaron Dembski-Bowden, τολμώ να πω ότι είναι άνετα το καλύτερο 40Κ βιβλίο (βασικά τριλογία) που έχω διαβάσει ποτέ. Θα έλεγα ότι έιναι μια ιστορία που ίσως μένει πίσω λόγω του brand του 40Κ, καθ'ότι οι περισσότεροι θεωρούν τα βιβλία της Black Library, δικαίως, bolter porn.

 

Soul Hunter, Blood Reaver και Void Stalker, λοιπόν, μια τριλογία με εκπληκτικούς χαρακτήρες (τόσο Astartes όσο και κανονικούς ανθρώπους), δυνατή πλοκή, καταιγιστική δράση κι ένα τέλος πικρό μα τόσο ταιριαστό για την ομάδα των ταραξιών που μισήσαμε και ταυτόχρονα αγαπήσαμε τόσο. Είναι κατόρθωμα να σε κάνει κάποιος να νοιάζεσαι για τους Traitor Space Marines κι ειδικά για τους Night Lords, όμως ο Aaron όχι μόνο το πετυχαίνει, αλλά σε κάνει να δεις και την μεριά τους και να τους κατανοήσεις. 

 

Για όσους ενδιαφέρονται έστω και λίγο για 40Κ, είναι must-read, ανεξάρτητα με το ποιά faction στηρίζουν. Για όσους δεν ενδιαφέρονται για 40Κ, παραμένει μια πολύ δυνατή ιστορία δράσης κι (αντι)ηρωϊσμού, nonetheless. Το προτείνω ανεπιφύλακτα. 

Edited by Carolus Rex
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..